Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Hledám bezdrátová sluchátka. Nechci špunty do uší ani s obloukem přes hlavu.

Tahle by vyhovovala, ale vadí mi tam ten kablík.

https://www.datart.cz/sluchatka-koss-bt-221i-cerna-bt-221i.html

Našel jsem ještě dvoje, akorát nevím, co za několikanásobnou cenu dostanu.

https://www.datart.cz/sluchatka-intezze-wings-cerna.html

https://www.datart.cz/sluchatka-shokz-openfit-t910-st-bk-cerna.html

Víte o nějakých dalších v podobném provedení?

Je to na poslouchání MP3 a internetového rádia z notebooku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 3 týdnech...
před 2 hodinami, Duke650 napsal:

Hmm, tak konečně na dohled... Moondrop Blessing 3 Dusk by Crinacle... tentokrát to nevypadá na pouhý tuning, ale úplně novou konfiguraci měničů - origo má 2DD+4BA, Dusk má mít 2DD+2BA+2planar

Screenshot_20240329_111246_Chrome.jpg

Samozřejmě, včera jsem se po dvou měsících rozhoupal a koupil obyč verzi Blessing 3 🤣

Upraveno uživatelem OndraPod
Odkaz ke komentáři

V 29. 3. 2024 v 13:46, OndraPod napsal:

Na druhou stranu Crinacle byl jeden z těch co vynášel Shuoer S12 a planary obecně do nebes, takže možná dobře že jsem koupil obyč verzi ;)

Tos me uplne moc nepotesil, s12 pro mam na ceste... 

Blessing 2 Dusk byly super, pro me nebyly uplne pohodlny, moc velky krcky...

Odkaz ke komentáři

před 44 minutami, blackwhit napsal:

Tos me uplne moc nepotesil, s12 pro mam na ceste... 

Blessing 2 Dusk byly super, pro me nebyly uplne pohodlny, moc velky krcky...

Třeba ti sednou ;)

Já sem je musel zkrotit pomocí modu @MichaelBruce potom začali hrát velice slušně až výborně na většinu rocku/popu/metalu s dobrou produkcí. Ale specialně akustický kytary a činely/perkuse mi prostě nesedly.

Taky jsem musel použít BBE fičuru na Plenue D což má potlačovat "phase and amplitude distortions" cena za to byla užší soundstage. Zajímavé že u Blessing 3 to funguje přesně naopak a soundstage je s BBE ještě širší 🙄

Jinak já jsem z Blessing 3 zatím opatrně nadšený, asi první sluchátka který bych dokázal poslouchat bez EQ, detaily jsou úžasný, vůbec nemám pocit že by měli málo basů, spíś naopak.

Do uší mi sednou mnohem líp než S12 a izolace od oklí je mnohem lepší asi díky mnohem delšímu kčku, průměr je jinak stejný.

Ještě mám na cestě HiBy RS2 tak uvidíme, ten Cowon už je přeci jenom trochu dinosaurus a speciálně jeho 5 pásmový EQ je dost omezující.

Odkaz ke komentáři

před 28 minutami, OndraPod napsal:

Třeba ti sednou ;)

Já sem je musel zkrotit pomocí modu @MichaelBruce potom začali hrát velice slušně až výborně na většinu rocku/popu/metalu s dobrou produkcí. Ale specialně akustický kytary a činely/perkuse mi prostě nesedly.

Taky jsem musel použít BBE fičuru na Plenue D což má potlačovat "phase and amplitude distortions" cena za to byla užší soundstage. Zajímavé že u Blessing 3 to funguje přesně naopak a soundstage je s BBE ještě širší 🙄

Jinak já jsem z Blessing 3 zatím opatrně nadšený, asi první sluchátka který bych dokázal poslouchat bez EQ, detaily jsou úžasný, vůbec nemám pocit že by měli málo basů, spíś naopak.

Do uší mi sednou mnohem líp než S12 a izolace od oklí je mnohem lepší asi díky mnohem delšímu kčku, průměr je jinak stejný.

Ještě mám na cestě HiBy RS2 tak uvidíme, ten Cowon už je přeci jenom trochu dinosaurus a speciálně jeho 5 pásmový EQ je dost omezující.

ja se snazim EQ co nejmin, i jsem si koupil DAC, kterej ma prednastaveny filtry, ale musis to ovladat pres appku.. je to slozitejsi a tim spis me odradi, kdyz jsem to mel dostupny rovnou z DAC, tak jsem vic ladil nez poslouchal... 🙂

posloucham hlavne metal a rock, tak doufam, ze budu spokojeny. ted mam obyc CCA C12 a se zvukem jsem vlastne spokojenej, ale zase po chvili v uchu me proste tlacej neprijemne...

Odkaz ke komentáři

Můj hlavní problém s recenzema těch planarů bylo tvrzení o universálnosti skrze žánry, snadné eqalizaci a dechberoucích detailech, které nemají konkurenci.

Nic z toho v mém případě nebyla pravda, naopak bych stejná tvrzení bez zaváhání použil pro Blessing 3.

Možná jsem měl jen smůlu na blbý kus, ona ta výroba planarů asi není úplně triviální viz. fotky různě zvlněných diaphragmů kolující po internetech viz. nedávné video výše zmiňovaného @MichaelBruce

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, OndraPod napsal:

Ale jo, hraje to opravdu moc hezky, oproti Plenue D3 znatelný skok v kvalitě, nastavení dobrého zvuku byla doslova otázka pěti minut 👍1000003368-01.thumb.jpeg.6dd9322f93942baafbeae7c4ddeb2e4a.jpeg

A jaky to je prehravac?

Odkaz ke komentáři

Moondrop X Crinacle Dusk ... budeme si rozumět

Origo analogový kabel vyzkoušený a odložený do archivu - hraje to s ním fajn, ale preferuji symetrický s 4,4 mm konektorem

Origo USB DSP kabel vyzkoušený s mobilem Samsung Galaxy i s DAP FiiO. Na Samsungu aplikace Moondrop Link 2.0 funguje, na FiiO se dá nainstalovat, ale nedá se spustit.
Na Samsungu přepínání mezi preset profily bleskové, rozdíly jasně slyšitelné. Preferuji default, takže USB kabel taky putuje do krabičky.

Zatím jsem poslouchal jen pár notorických kousků z mých oblíbených, jak z Tidalu tak i z SD karty.  Zvukově tomu nemám co vytknout. U "moderních" bass heavy nahrávek (poslední dobou žeru kluka jménem REN) jsou basy famózní, ale neobtěžují. Akustické nástroje, ženské i mužské hlasy, prostor, rozlišení skladeb s mnoha vrstvami (typicky Snarky Puppy, tam se skoro vždy vzájemně proplétají různé motivy..) .. vše funguje přirozeně, muzika plyne, Duke se tlemí ...

Velká změna proti Blessing2:Dusk je v ergonomii. Krček je tenčí, tělo mi také připadá kompaktnější, ergonomie tedy subjektivně o dost lepší. Překvapivě mi nejlépe sedí s originálními silikonovými tipy, a to jsem vyzkoušel hafo jiných z mého archivu.

Příští týden bude doma syn, tak je porovnáme s jeho Moondrop Variations.

P.S. nechápu jak, ale zásilka dorazila poštou bez výpalného, takže super kauf

Odkaz ke komentáři

Já sem úplně zapomněl poděkovat za tip na ty TruthearxCrinacle ZERO RED. Za ty peníze fakt dobrý. Bassheadi se nemusí bát - ani nepoužívám ten ohm adaptér a basů je tam dostatek. Dokonce i víc než KZ ZSX, co jsem měl předtím, ale jsou lepší, hlubší a údernější :)

Jediná nevýhoda je, že mají ještě širší krček i než ty ZSX a ucho si chvíli zvykalo.

Takže pánové ještě jednou díky za tip.

Upraveno uživatelem filltos
Odkaz ke komentáři

před 22 hodinami, Duke650 napsal:

Origo analogový kabel vyzkoušený a odložený do archivu - hraje to s ním fajn, ale preferuji symetrický s 4,4 mm konektorem

...

Tak už podle grafů to vypadalo na dobře vyladěnou sestavu, takže určitě fajn že ti sedly!

V čem je výhoda symetrického 4,4mm kabelu? Napadá mně lepší poměr signál/šum.

Já mám i kvalitní kabel s vyměnitelnými koncovkami, symetrický 4,4mm umí tuším taky.

Ale zkoušel jsem symetrický vs nesymetrický 3,5mm jack a upřímně jsem neslyšel rozdíl.

K Blessing 3 používám origo kabel, je příjemně lehký, nekroutí se a má krátkou koncovku :)

Odkaz ke komentáři

Symetrický kabel je odolnější vůči elektromagnetickému rušení / přeslechům.  Praktický význam je většinou neslyšitelný. Já to bral abych využil symetrický výstup DAPu, který dává cca 2x vyšší výkon než 3,5 mm jack (550 mW vs 200 mW)

Odkaz ke komentáři

před 23 hodinami, Duke650 napsal:

Origo USB DSP kabel vyzkoušený s mobilem Samsung Galaxy i s DAP FiiO. Na Samsungu aplikace Moondrop Link 2.0 funguje, na FiiO se dá nainstalovat, ale nedá se spustit.
Na Samsungu přepínání mezi preset profily bleskové, rozdíly jasně slyšitelné. Preferuji default, takže USB kabel taky putuje do krabičky.

Zatím jsem poslouchal jen pár notorických kousků z mých oblíbených, jak z Tidalu tak i z SD karty.  Zvukově tomu nemám co vytknout. U "moderních" bass heavy nahrávek (poslední dobou žeru kluka jménem REN) jsou basy famózní, ale neobtěžují. Akustické nástroje, ženské i mužské hlasy, prostor, rozlišení skladeb s mnoha vrstvami (typicky Snarky Puppy, tam se skoro vždy vzájemně proplétají různé motivy..) .. vše funguje přirozeně, muzika plyne, Duke se tlemí ...

Velká změna proti Blessing2:Dusk je v ergonomii. Krček je tenčí, tělo mi také připadá kompaktnější, ergonomie tedy subjektivně o dost lepší. Překvapivě mi nejlépe sedí s originálními silikonovými tipy, a to jsem vyzkoušel hafo jiných z mého archivu.

Příští týden bude doma syn, tak je porovnáme s jeho Moondrop Variations.

P.S. nechápu jak, ale zásilka dorazila poštou bez výpalného, takže super kauf

Sirka krcku byl duvod prodeje Blessing2 dusk… tak to mam zase brouka v hlave ted s novym Duskem… a to na me na poste cekaji letshuoer s12 pro…

Odkaz ke komentáři

Tak jsem zkusil symetrický 320mW 4,4mm výstup na HiBy RS2 a není to nic pro mně, říkal jsem si že vyšší výkon se může hodit, ale málem mi to urvalo hlavu když jsem na okamžik zvýšil hlasitost přes 90, myslím že zůstanu u 3,5mm s 2Vrms, 125 mW ;)

Jinak to menu HyBy RS2 a horizontální obrazovka celkově je fakt hnus, jak z roku 2010, ale zas má člověk důvod nehrát si s přehravačem a jen poslouchat muziku, takže možná je to záměr 😆

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...