filltos Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 No a když to jde přes USB na DAC, tak to musí posílat digitálně i ta free verze ne? Zdá se mi spíš, že free verze nedovoluje vyšší samplerate, ale můžu se mýlit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazik Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 No já mám placenou verzi jak Kaisertonu, tak i Onkya bavíme se o cca 10EUR za kus. Hiby je grátis a nějaký streamování umí taky. A to, že zvuk bude adkvátní čipu v telefonu je přeci jasný. Nemůže být lepší. Nicméně soudě podle iPhonu v kombinaci s Hiby či Kaisertone, ta snese srovnání s řadou přehrávačů do 10k úplně v pohodě. Možná má malinko užší prostor, ale garantuju, že ve slepém testu by telefon poznal málokdo. Droidí stroje moc neznám, tak tam neumím hodnotit. Další alternativou může být Shanling M1 a k němu nějaký lepší externí DAC/sluchátkáč třeba od Schiitu a bude zvuk jak břeh. Už ta samotná M1 je zvukově moc dobrá a za cca 4,5k je to super kauf. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 Porovnával jsem Samsung Galaxy Tab 8 vs FiiO X1 přes sluchátkovej výstup a je tam rozdíl. DAC u telefonu bude kus od kusu - věřím, že u iPhonu to může být srovnatelný, ale kvůli tomu si ho kupovat nebudu. Externí DAC dokupovat nechci, rád bych jeden přístroj + dokovací stanice, co to všechno zvládne. Cítím v kostech, že to bude ten FiiO X5 3rd Počkám na tvojí recenzi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 No tak jedna věc je DAC (čip) a druhá věc je zesilovač (op-amp) zabudovaný v telefonu resp v DAPu... a jejich implementace. Je hafo přístrojů se stejným čipem, ale rozdílným zvukem. Takže není nad osobní odzkoušení konkrétního zdroje s důvěrně známou nahrávkou ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 No tak jedna věc je DAC (čip) a druhá věc je zesilovač (op-amp) zabudovaný v telefonu resp v DAPu... a jejich implementace.Je hafo přístrojů se stejným čipem, ale rozdílným zvukem. Takže není nad osobní odzkoušení konkrétního zdroje s důvěrně známou nahrávkou ...Máš naprostou pravdu. Ale nechci skončit jako Buridanův osel. Telefon tak nějak z podstaty je určen k něčemu jinému a umí spoustu věcí, ale nic pořádně. Ne že bych chtěl Gryphona za půl míče, ale chci jednoúčelový stroj, který bude obecně chválen. Bohužel už mám na nočním stolku 6 dál. ovl. na video (TV, AVR, SAT, HTPC, BR, SW) + 3 na audio (2x amp, CD) a manželka říká že jsem pacient a k tomu si dát na noční stolek další vergl s externím DAC, tak na mě pošle Chocholouška... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 A jen tak mimochodem, nemáte někdo zkušenost (praktickou) se zesilovačem třídy T? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 Jo s tím mobilem souhlasím, na muziku potřebuju jednoúčelový strojek, který mi nezačne vyzvánět uprostřed kytarového sóla :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 Budu jen papouškovat názory povolanějších (konstruktérů zesilovačů třídy A a A/B): class D nebrat (a class T je vlastně class D) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 Budu jen papouškovat názory povolanějších (konstruktérů zesilovačů třídy A a A/B): class D nebrat (a class T je vlastně class D)Tak Déčko mám v kombu a tam je skreslení spíš žádoucí a vlastně ještě v SW. Jen je mi divný, když je Téčko tak neperspektivní, že se s ním Japonci furt patlaj?? jinak jsem koukal, že zkreslení u T je na "půl plynu" ucházející a směrem k limitaci leze na celý procenta (teda ty levnější modely...). Ono taky jedna věc jsou papírový hodnoty a druhá, jak to hraje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 Jenom pro vysvětlení: moje srdcovka je Schiit audio s jejich bang for buck produkty, a zakladatel/konstruktér Jason Stoddard má na D class vyhraněný názor .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 Hezký strojky na mě ale moc industriální. Já zas ujíždím na zesilovačích over 20 kg, barva champagne, dřevěný bočnice a VU metry. Když něco takovýho vidím, začnu slinit jak Pavlovův pes Na ty Téčka jsem se ptal, protože když v ložnici zapnu tu elektrárnu, tak je z toho krapet hic... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 22. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2016 Ked mas na 20kg champagne dobroty so stieracmi, mas aj na klimatizaciu.. lepsie minute peniaze ako class D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 23. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2016 Champagne: checkStěrače: checkDřevěné bočnice: to si k tomu můžeš dobastlit :-)Cowon Plenue P1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 23. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2016 Na massdropu LZ A4 IEM, tak nad tim nějak přemejšlim, recenze dost přesvědčivý..Máte někdo zkušenost s LZ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazik Odesláno 23. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2016 (upraveno) Cowon P1 ten jsem měl. Moc pěkně hraje. Jedna z nej mašin, co jsem kdy vlastnil. Upraveno 23. prosince 2016 uživatelem mrazik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazik Odesláno 23. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2016 (upraveno) Na massdropu LZ A4 IEM, tak nad tim nějak přemejšlim, recenze dost přesvědčivý..Máte někdo zkušenost s LZ?Těhle dobře hrajících hybridů z Číny je mraky. Občas bývá problém s připojením kabelu. MMCX konektor nepatří mezi nejspolehlivější. Já osobně bych se obával u tříměničových sluchadel a ještě s tímto bizardním tvarem vedení kabelu dolu. Nehledě na to, že ta akce na Massdropu je spíš jen symbolická. Zásilky z Massdropu většinou neukninou pozornosti úřadů a pak se výhoda Massdropu ( cca 300,- Kč ) rychle stírá doplatkem Cla a DPH. Raději bych je kupil na Penon Audiu. Tam zase naopak je naděje, že zásilka projde bez povšimnutí a i by se případně lépe řešily reaklamce.Osobně nechápu tuhle zálibu ve výměnných filtrech, je spíš taková lest na zákazníky. Když sluchátka hrajou dobře, tak filtry nepotřebujou a když stojej za bačkoru, tak jim nepomůže nic. Radši bych koupil něco co hraje dobře už z továrny. V tomto připadě doporučuju si připlatit a koupit iBasso IT03. K dostání rovněž na Penonu.Jo a ještě je třeba počítat, že všechna sluchátka s dynamickými měniči je nutná nechat rozehrát, aby hrála tak jak hrát mají. V některých případech doporučují výrobci i hodně přes 100 hodin. Tak s tím případně počitej. Upraveno 23. prosince 2016 uživatelem mrazik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
busdriver Odesláno 23. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2016 (upraveno) Ok, díky za info. S tim Penonem a reklamací je to dobrej argument. Jinak iBasso IT03 a všechny další s kabelem vedeným za uchem jsem na tom špatně, kvůli odstátejm uším.. nedrží to ani s nástavcema a je mi to nepohodlný (chápu, že z x důvodů je to sice vhodnější, ale nějak mi to halt nefunguje).Zatim je to duel mezi LZ A4 a DUNU 2000j. Ale otevřenej sem samozřejmě i dalším návrhům. edit: těm filtrům bych se taky radši vyhnul.. Upraveno 23. prosince 2016 uživatelem busdriver Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazik Odesláno 23. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2016 No jestli Ti v uchu nedrží špunty s kabelem kolem uchat, tak si myslím, že kabel dolu situaci nezlepší. Trik je v tom, že každej slušnej kabel má nad Ysplitrem takovej posuvníček a tím se kabel přitáhne, aby pěkne kolem uší držel. Je to podobný, jako když si kovboj utahuje tu šňůru pod kloboukem.Nástavce jsou samostatná kapitola. Pokud nenajdeš takový, který budou dobře těsnit a sedět, tak bude zvuk bez basu, sluchátka budou vypadávat a na náladě Ti to nepřidá.Dunu D2000J jsou hodnocený jako už hodně světlý, určitě to je zvuk, kterej hledáš? Vím to podle sebe, že často člověk kouká po něčem co ve finále vůbec nesplňuje požadavky na chtěnou barvu zvuku. To je asi to nejdůležitější co by si si měl ujasnit. Potom teprve začít řešit počet mněničů, vedení kabelu, značku atp. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 23. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2016 Champagne: checkStěrače: checkDřevěné bočnice: to si k tomu můžeš dobastlit :-)Cowon Plenue P1Moc pěkný a nějaký ty prkýnka by se k tomu už přišroubovaly ale proč to sakra ten Mrazík prodal, když je to tak dobrý?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrazik Odesláno 23. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2016 Jednak jsem spekulant, kterej ma potrebu zkouset furt neco novyho a druhak baterka da kolem 6-7 hodin. To je malo, ja potrebuju idealne kolem 10. Zvukove to je ale spicka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se