Rodkopf Odesláno 20. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2014 Ahoj, hodinky pravé jsou. Jsou opravdu velmi krásné, v kompletním balení a navíc v rodinné historii.... je to něco co tu zůstalo po tvém dědovi... sám jsem takto podělil Omegy o pár desítek let starší a s hodnotou několikanásobně převyšující tvé hodinky. I tak vím, že je neprodám, ani na to nemám právo.. jen je opatruji pro další generaci.... Máš v ruce něco opravdu vyjímečného, zamysli se nad tím co s nimi uděláš.... Prodá za dolary a za ty peníze koupí Iphone 5s, Ipad a krabici Morgna, to nechá příštím generacím.
SOnG Odesláno 20. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 20. ledna 2014 Bohužel, v konzumu moc radosti nenacházím, kdybych je náhodou někdy prodal, podívám se zase na kus světa, v tom vidím asi takovou radost, jako vy v hodinkách. Ale proč někomu vysvětlovat, proč jednám tak, jak jednám, přišel jsem zde pro radu.
Rodkopf Odesláno 20. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2014 (upraveno) Bohužel, v konzumu moc radosti nenacházím, kdybych je náhodou někdy prodal, podívám se zase na kus světa, v tom vidím asi takovou radost, jako vy v hodinkách. Ale proč někomu vysvětlovat, proč jednám tak, jak jednám, přišel jsem zde pro radu. Tak to se omlouvám, to Ti schvaluji! Každý máme něco. Celé to je o tom, že by jsi si měl uvědomit, že Ti díky předkům zůstalo něco, co už pravděpodobně neztratí nikdy svou objektiví hodnotu ( to nemluvím o té sentimentální ), takže Ti chceme sdělit, že by jsi jejich prodej měl dobře uvážit a případné peníze rozumně utratit. A pokud bude nejvyšší nabídka z ČR třeba o 5 tis. nižší, než nějaká zahraniční ( ne poloviční ), tak věz, že by bylo vůči nim fér je tu nechat, našinec český záručák určitě více ocení. Upraveno 20. ledna 2014 uživatelem Rodkopf
SOnG Odesláno 20. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 20. ledna 2014 Tak to se omlouvám, to Ti schvaluji! Každý máme něco. Celé to je o tom, že by jsi si měl uvědomit, že Ti díky předkům zůstalo něco, co už pravděpodobně neztratí nikdy svou objektiví hodnotu ( to nemluvím o té sentimentální ), takže Ti chceme sdělit, že by jsi jejich prodej měl dobře uvážit a případné peníze rozumně utratit. A pokud bude nejvyšší nabídka z ČR třeba o 5 tis. nižší, než nějaká zahraniční ( ne poloviční ), tak věz, že by bylo vůči nim fér je tu nechat, našinec český záručák určitě více ocení. Určitě Každopádně díky za tvoji radu, takovéto už si cením!
villain83 Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 IMHO abys je prodal za 40 budes muset dat tak 10 za servis, vypadaji ze jsou pekne dojebany a strojek po 30 letech v supliku take nebude zadna hitparada Ta desitka je jeste docela optimisticka:-)
nickolas Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 SOnG, pokud nemas vylozene hluboko do kapsy, tak si je nechej pro potomstvo. Prodane budou raz dva, ale uz je nikdy nekoupis zpet. Nevis co bude za pet, deset, dvacet let... Tobe to nemusi nic rikat, ale treba tvuj syn na tom bude jinak a pak se budes busit do hlavy. Nebo je prodas a splnis si nejaky svuj sen...tezko rict. Urcite to je lakave, ale jak rikam, jestli v opravdovy nouzi, nechej si je. Je to pamatka! Jinak chapu, ze forum sberatel asi neni specializovane na hodinky, ale nektere komentare tam jsou "uctyhodne". Jeden by tema fejkama po dedovi prasknul o zed Odesláno z mého Z10 pomocí Tapatalk
kuncák7 Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 Komplet servis, po 30 letech nicnedělání tě vyjde na cca 18 tis- předběžně ( informoval jsem se u Dušáka, mám stejné hodinky, ale servis byl u nich dělán v roce 2006 naposled ). Navíc si myslím, že by je poslal do švýcar ( jako to bylo s mejma resp.v té době tátovejma ) a doba servisu se trochu protáhne- u mě to bylo 4 měsíce. Jinak gratuluju, jsem rád, že se pár kousků těhle hodinek postupně ukazuje na denním světle. A mé doporučení zní- NEPRODÁVAT.
SOnG Odesláno 21. ledna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 Komplet servis, po 30 letech nicnedělání tě vyjde na cca 18 tis- předběžně ( informoval jsem se u Dušáka, mám stejné hodinky, ale servis byl u nich dělán v roce 2006 naposled ). Navíc si myslím, že by je poslal do švýcar ( jako to bylo s mejma resp.v té době tátovejma ) a doba servisu se trochu protáhne- u mě to bylo 4 měsíce.Jinak gratuluju, jsem rád, že se pár kousků těhle hodinek postupně ukazuje na denním světle. A mé doporučení zní- NEPRODÁVAT.Čím více se zde dočítám, tím vice měním svůj názor, přece jen, je to opravdu památka, a ta hodnota v těch hodinkách zůstane. Vtip je v tom, že já, jako laik, jsem si vůbec nebyl jist na začátku, zda vůbec hodinky nějakou hodnotu mají
Dr.Gaga Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 NEPRODÁVAT!Mám 50 hodinek ve sbírce, v perfektním stavu, sbíral jsem to roky - jsem závislák. Origo papíry mají jenom jedny a to jsou ještě obyčejné Omegy Seamastery. Byla to naprostá náhoda, že jsem je koupil od vnuka majitele, který mi k tomu dal ještě papír, co bylo s hodinkama kdy děláno. Ty máš v ruce něco, co se opravdu nevidí - vintage chronograf je docela raritní záležitost, zvláště v tomto provedení. A s papíry a krabičkou? Pokud bys to prodal, i samotný kupec by Tě měl za v**a. Toť můj názor.
Wanderer Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 Já najít po dědovi Omegy, tak našetřím na servis, dám je do kupy a nosím pouze na Vánoce a o posvícení a po zbytek roku je posvátně uložím, aby se jim nic nestalo a jsem šťastnej jak blecha. To, že mají jasnou historii a jsou po dědovi, jim dává nevyčíslitelnou hodnotu, to za prodání a nějakej vejlet opravdu nestojí. Já co jsem měl jen chudého dědu, tak holt nosím jen Primky, ale i tak si jich vážím.Taky bych doporučoval NEPRODÁVAT, ale opatrovat a po letech předat potomkovi...
gougy Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 Neprodávat, nechat, dobře uschovat vč veškerého příslušenství (a například i fotek, kde je měl člen rodiny na ruce), vrátit se k tomu za rok
Ondras_CZ Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 Hele, to neprodávej!Lepší radu ti tady nikdo nedá
CEGY Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 Klidně je prodej, pokud k nim nemáš vztah. Uděláš tím radost třeba budoucímu kupci.
JaRooN Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 Klidně je prodej, pokud k nim nemáš vztah. Uděláš tím radost třeba budoucímu kupci.+1Pokud je ma nechat valet v supliku a snazit se nemyslet na to, ze mohl mit hezky zazitek, tak to at je radeji proda. Casem by je mohl zacit nenavidet. To at se radeji dostanou k cloveku, co jim poskytne adekvatni peci a obcas je s radosti vyvetra...
gougy Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 JaRooN, CEGy, neprodat není nevratné rozhodnutí, prodat bohužel ano
kuncák7 Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 Trochu jsem patral,v tvem barevnem provedeni jich bude behat nejen u nas malo. Mohl bych poprosit,koukni do papiru a napis,klidne do sz,kde jsou koupeny. Predem dik
railmaster Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 Aby som takéto hodinky s rodinnou tradíciou s čistým svedomím predal, musel by som mať na krku minimálne exekúciu... Nejaký veľký servis by som tiež neriešil, pokiaľ by som hodinky vôbec nenosil. Ak by daľších 20 rokov boli v šuplíku, servis budú opäť potrebovať, ako pamiatka na dedka sa bez toho zaobídu. Možno pre nejakého budúceho potomka budú neoceniteľné a dá ich zrenovovať a bude ich hrdo nosiť.
Kristian.nov Odesláno 21. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2014 Když už máš takovej krásnej kousek, chvíli tu s námi pobuď, pročítej, prohlížej, třeba tě to chytne a hned je budeš vidět v úplně jiným světle. No možná začneš všechno vidět jinak, a to tě musím varovat... zdejší nemoc "chronobundus" je zákeřná, jak na tebe hopne, prakticky není šance se z její moci vymanit... Hele... ale stojí to za to!:-)
Argon Odesláno 25. ledna 2014 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2014 S tím servisem to také nebude tak horké. Je to jako s auty, špičkový origo servis si draze zaplatíš... pokud seženeš dobrého hodináře, který umí víc než jen měnit baterie, vyjde tě to na zlomek origa. Já mám štěstí, že jsem na takového hodináře narazil. Staré se mi o Omega, 2x Doxa, Zodiac i zlaté kapesky a cena? Do 10 tis. má daleko...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se