Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové, k diskusi o kvalitě vína v kegu : třeba to už tady někde zaznělo, ale je rozdíl mezi vínem tzv. selským, to je to, co udělá vinař a je v sudu, čili nijak neošetřované a hlavně nezbavené všech těch zdravých látek, kvůli nimž je víno vínem, a tím, které kupujeme v lahvích : čili vínem zničeným konzervanty a různou chemií proto, aby víno vydrželo (bohužel, všechny ty vitamíny jsou  zabité ). Pokud jdu pro stáčené víno, tak kupuji víno selské, tedy to, které není chemicky upravované a zničené, a také se rychle po otevření zkazí. To víno je jiné, než víno v lahvích, je drsnější, plnější, prostě víno, jaké vám vinař nabídne ze sudu u něj ve sklípku... Srovnávat ho s lahvovým vínem se nedá a nikdo, kdo vínu trochu holduje, to nikdy neudělá. 

Je samozřejmě otázka ošetření vína, a taky jeho kvality atd, ale to by bylo na knihu. Nicméně stačí ochutnat ve vinotéce a to, co vám vyhovuje si nechat stočit do petlahve (což je hrozné, ale taková je doba. Já osobně ho doma hned přelívám do skla.) a nebo klidně do přineseného skleněného soudku. Jen pamatujte, že takové víno musíte vypít maximálně do dvou týdnů, jinak se začne kazit (hořknout, chytat různé pachutě až třeba i zkysne). 

No ale v Praze narazit na dobrou viinotéku, kde by nebyly patoky pro Pražáky (tzn hlavně sladké víno , čili s přidaným cukrem), to je fakt problém. Vlastně vzpomněl jsem si na jednu, která patří ing. Rovenskému, který má své vinařství. Já nakupoval na Praze 7 ...tady je odkaz : http://www.rovensklipek.cz/  . jestli víte, kde je Bio OKO, tak v ulici naproti vchodu mají sklípek.

• Po letech...
  • Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tak je to o dodavatelích. Se zeptejte odkud to víno berou a budete lépe vědět. Dodavatelé jsou zásadní. Já občas na kole, když jedu kolem, beru http://www.vinospolmutenice.cz/sudova-vina , mají tam hotýlek a sklípek a je dobré. A vím, že dodávají víno ve velkým do vináren, tak tam bych se toho vína nebál. Ale četl jsem, že se sem občas dováží hardcore. Pomalu prášky zalitý lihem a vodou atd. Ale prostě, když si někdo jde koupit litr vína za 50 Kč, tak jako co můžeš čekat?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...