Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim, mám automaty Orient Multiyear a stala sa mi taká vec, že som si ich pri vstupe na termálne kúpalisko nedal dole z ruky...prechod z horúcej do studenej vody mi spôsobil zahmlenie skla, ktorého sa neviem vobec zbaviť..už som zúfalý.. Skúšal som fén, aj radiator, zahmlenie zmizlo ale len dočasne..viete mi niekto poradiť čo stým? hodinky su vodotesné do 100M a v záruke 

Odesláno

A šaman by nepomohl ?  :lol2:  A teď vážně,brzy zajdi k hodináři,jak Ti tam něco zrezne /pokud se už nestalo/,bude to stát balík.

Odesláno (upraveno)

Akurát som došiel od hodinára, otvoril ich, strojček bol nasiaknutý "čiernou vodou" ..vraj to rozoberie a vyčistí v ultrazvuku, ale nevie zaručiť 100% funkčnosť :/

Upraveno uživatelem Interista
Odesláno

Šak jsi psal že jsou v záruce. Tak jaké pak že nemůže zaručit 100% funkčnost? Snad tam byla chyba těsnění. Když nepůjdou opravit tak snad nové hodinky. Já bych trval na nových.

Odesláno
  V 5. 2. 2014 v 7:11, bohus76 napsal:

Pokud jsou v záruce,tak reklamace a termály bych  nezmiňoval.

hodinky s WR10 bar MUSÍ bezpodmínečně vydržet jak termály, tobogán, skoky do vody, tak i ponor. Sám toto s úspěchem a bez reklamací uplatňuji pravidelně několik let i se stroji pouze s WR... Takže okamžitá reklamace i s příhodou o termálech. Nevidím tam sebemenší důvod k jejímu zpochybnění či snad zamítnutí

Odesláno

Tak pánové jsou tu názory rozumné ale také neskutečně hloupé. V žádném případě hodinky nepatří do SAUNY, TERMÁLU ani TOBOGÁNU. Pouze hodinky pro toto určené, ale málo které drží při prudké změně teploty. To že se na ně koukl nějaký hodinář je správně. Ale je autorizovaný pro tuto značku. Pokud ne tak záruka padá a dnes je vše děláno tak že se okamžitě pozná zda to bylo nebo nebylo otevřeno. Viz krásné černěné VOSTOK. 

Odesláno
  V 5. 2. 2014 v 21:16, valjoux napsal:

Tak pánové jsou tu názory rozumné ale také neskutečně hloupé. V žádném případě hodinky nepatří do SAUNY, TERMÁLU ani TOBOGÁNU. Pouze hodinky pro toto určené, ale málo které drží při prudké změně teploty. To že se na ně koukl nějaký hodinář je správně. Ale je autorizovaný pro tuto značku. Pokud ne tak záruka padá a dnes je vše děláno tak že se okamžitě pozná zda to bylo nebo nebylo otevřeno. Viz krásné černěné VOSTOK. 

ok, v tom případě uvítám tvoje typy na analogové hodinky a hranici WR, která to bude bez problému snášet. Dle mého, pokud jsou hodinky označeny WR 10 bar a víc, musí tyto změny teplot a tlaků vydržet a pokud ne, neměly by mít právo toto označení nést. Nemyslím tím samozřejmě G-Shock. Díky

Odesláno

V první řadě by bylo potřeba ujednotit normu. Ono si každý dělá co chce viz SUUNTO ty považují 30 WR NA KOUPÁNÍ přitom mezinárodní norma teprve 50 WR. A dále ne každé hodinky 100 WR nebo 10 bar jsou vyrobeny z jednoho materiálu. Titanové možná, ale to co se tváří ocelové není vždy ocelové někdy tam je mosazné pouzdro. Potom si dělá každý materiál co chce při prudké změně teploty. Ne každá věc snese to na co je psaná nedávno jsem řešil Invicta Bolt 14777

20 bar utopené ve vaně. Také krásné hodinky ale do vody na H....

Odesláno
  V 5. 2. 2014 v 21:56, valjoux napsal:

V první řadě by bylo potřeba ujednotit normu. Ono si každý dělá co chce viz SUUNTO ty považují 30 WR NA KOUPÁNÍ přitom mezinárodní norma teprve 50 WR. A dále ne každé hodinky 100 WR nebo 10 bar jsou vyrobeny z jednoho materiálu. Titanové možná, ale to co se tváří ocelové není vždy ocelové někdy tam je mosazné pouzdro. Potom si dělá každý materiál co chce při prudké změně teploty. Ne každá věc snese to na co je psaná nedávno jsem řešil Invicta Bolt 14777

20 bar utopené ve vaně. Také krásné hodinky ale do vody na H....

jj, já jsem se chtěl držet obecně platných norem a doporučení, používaných u seriozních značek, třeba DIN 8310 nebo ISO 2281. Předpokladem je pak samozřejmě nový či velmi dobrý stav hodinek, kvalitní materiály a zpracování, neporušené pouzdro a sklíčko, pravidelný servis vč. výměny těsnění a tlakovky. Pak by to přece neměl být problém. Invicty, DeTomasa a podobný nekvalifikovatelný shit bych vzhledem k výše uvedeným kritériím z výběru vyřadil...

Odesláno

Zde máš zkušenosti člena /také prodejce v jedné osobě/ David C3

Co vím tak Orienty jsou docela dost choulostivé a při změně teploty se dost často zarosí bez rozdílu jestli to jsou 50M a 100M. Co jsem poslal zarošené hodinky do Orient servisu, klidně 3měs staré a vždy napíšou TEST VODO drží oprava 1000,- a nic neřeší. Hodinky přetěsníme a dáme test vodo. Žádné jiné značky nemají skoro problém a když tak dodavatel zdarma přetěsní atd. To je moje zkušenost jako prodejce.

Čerpáno zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/30844-vlhkost-v-hodink%C3%A1ch/

Odesláno
  V 5. 2. 2014 v 21:16, valjoux napsal:

Samozřejmě se nechci přít s odborníky, jen přidám několik laických postřehů běžného uživatele.

Hodinky Prim sport 1 i 2 se mnou absolvovaly mnohé. Mimo jiné skoky z paluby lodi do moře - cca 6-7 metrů, šnorchlování tak maximálně do šesti metrů, víc to asi nebylo, všechny možné i nemožné aquaparky u nás i v přímořských letoviscích a termál ve Varech v zimě za mrazu. Do sauny nechodím, jinak by ji měly za sebou taky. Vše beze ztráty květinky a zarosení se. Takže někde musí být chyba v tom značení WR100m - když sporty mají WR50m.

Odesláno

Honzo to co ty provádíš s Primka bych Já nedělal. Ale máš svojí zkušenost. Hlavně bych řekl že jsou vyrobeny v době kdy co bylo napsáno platilo. To o dnešním zboží neplatí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...