Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdar sudruhovia

mam opat dilemu.

Oris titan C small second 47mm

podla mna krajsia keramicka luneta, manualny HE ventil a sudkove puzdro.

A vnutorna minutova luneta, + lepsia WR 1000m

2476430gross.jpg?v=1

alebo evolucne novsi model ORIS Aquis small second 46mm

WR 500 m. Luneta keranika. automaticky HE ventil...

asi krajsia korunka + jej ochrana. Plochsie telo

2169989gross.jpg?v=0

jedny z nich to budu...

Na Cenote chrono nie su bubaky

Odesláno

No, pokod bych si musel vybrat, tak ty 500m. Korunka na 3 s ochranou tak nějak vyvažuje ten soudkovej tvar pouzdra, kterej moc nemusím.

Odesláno

První - kromě ostatních plusů maj hezčí ciferník a líbí se mi i to usazení vteřinovky ... a soudek je fajn

Druhý - čitelnější minutové indexy a hrany na nožkách

... za mě ty první :)

Odesláno (upraveno)

Jestli koukáš po ultimátnějším kusu,tak ty první.Vyloženej sud jako lahev s ventily,vlnky na cifru.Nic víc už mi diver prostředí připomínat nemůže.Ty druhý jsou modernější,elegantnější a taky mně osobně na nich vytáčí ty hrany na nožičkách pouzdra.Tedy jsme u Orisu,takže slovo nožky moc v úvahu nepadá.Spíš hnáty.Dál nám tu stojí titan proti oceli.Sklíčka jsou také jiná,ale obě mají vnitřní AR.Co radši?Taky si zjisti,jestli mají oba kousky už tu novou sponu s posuvnou extenzí,je bombová.Dalším aspektem je výška,rozhodně bych na ní mrknul,myslim,že jedničky budou vyšší,mají double WR a jestli je nekupuješ jen jako potápky na léto,hraje to daleko větší roli,než jejich průměr.Vypadá to,že můj hlas by patřil modelu číslo 1,tak to není,dvojka je můj favorit.

Velká škoda,že Ti utekly ty Cenotky od Hakyho,skvělá cena na prakticky funglovky se super přesností,tahem i gumou.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Za mě určitě ty druhé, soudek bych nezkousnul a líbí se mi ten přesah lunety. Ale těch 46mm je i tak hrozně moc. Měl jsi je někdy na ruce?

Odesláno

Myslim, ze tady je to spise o tom, co se libi tobe.. nejlepe je dat oboje na ruku a vzit ty, z kterych budes mit lepsi pocit.. Jinak ja bych asi bral ty druhe, at nejdu s vetsinou :)

Odesláno

no najhorsie je, ze uz som mal na ruke aj Prodivery. Papierovych 49mm je peklo. Ale na mojej ruke uplne v pohode. Povedal by som "vyraznejsie hodiny".

itan moc nemusim, ale tu mi naopak celkom vyhovolal v oceli by ma asi stiahli asi k zemi.

INak oba modely maju uz tu novu sponu s extenziou.

zatial je to skor v prospech varianty 1.

Orisy so sudkovym  puzdrom som uz mal a boli to skutocne potapky. Mal som tu aj galeriu ale zmizla..asi 

bola tu:

toto mi ostalo..

post-4349-0-61422600-1391704655_thumb.jpg

post-4349-0-63168900-1391704656_thumb.jpg

post-4349-0-50259100-1391704657_thumb.jpg

Odesláno

U prvních mi vadí useknuté indexy a nevím jak teď,ale starší model měl dost krátký závit a bál jsem se stržení,navíc to soudečkové pouzdro bylo dost výrazné.Plus je ten vlnkovaný ciferník.

Odesláno

Pěkný tématický fotky Ti zůstaly,koukal jsem po googlu na ten první model a jak už jsem psal,potápky,který přímo vyvolávají ten pocit chuti k ponoru,musim uznat že Aquisy jsou proti nim takový nemastný neslaný.

Tady jsem koukal na nějaký vlákno ,podle referencí jsou to ony,ale rozhodně nemají tu novou sponu,ale ještě klasiku.    http://uhrforum.de/oris-small-second-titan-01-743-7638-7454-07-4-24-34teb-t128205

Odesláno
  V 6. 2. 2014 v 17:28, Daemonultimate napsal:

Pěkný tématický fotky Ti zůstaly,koukal jsem po googlu na ten první model a jak už jsem psal,potápky,který přímo vyvolávají ten pocit chuti k ponoru,musim uznat že Aquisy jsou proti nim takový nemastný neslaný.

Tady jsem koukal na nějaký vlákno ,podle referencí jsou to ony,ale rozhodně nemají tu novou sponu,ale ještě klasiku.    http://uhrforum.de/oris-small-second-titan-01-743-7638-7454-07-4-24-34teb-t128205

aquis jsou leštěnky ;)

Odesláno
  V 6. 2. 2014 v 15:23, Daemonultimate napsal:

Právě,že ty dvojky zas takový peklo nejsou,nepřipadaj mi až tak vysoký a díky zkoseným nožkám jsou v poho.Jedničky jsem na ruce neměl a ani v ruce.

No, já jsem ty druhý očumoval v úterý u Altmana a přišly mi právě strašně obrovský. A to mám větší hodinky opravdu rád. Ale je fakt, že nemám ruku dřevorubce :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...