Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Taky jsem po něm skočil, vyzkoušel, na PO-čkach pěkný, ale pro Orlíky pohodlnější.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Tak jsem si zase jednou udělal radost. Alespoň malou. Malou RATkou, už před pár dny a novým neuvěřitelným NATO strapem dnes. A tak se o tu radost podělím alespoň na dvou fotkách :).

Teda jak já ty Nato strapy moc nemusím, tak toto vypadá fakt hodně dobře, to se ti povedlo.

Odesláno

Děkuji všem za kladné ohlasy. Ten Robby jim fakt sluší skvěle, k mé smůle mě sedí na ruce poměrně mizerně, potřeboval bych dírku mezi. Ale občas ho pro radost vytáhnu. Ono se ti siwi líbí nejspíš proto, že jako kůže moc nevypadá :).

Odesláno

A rovnou navážu. Podařilo se mi po poměrně dlouhém čekání dokončit další rozjetý projekt a tímto snad už definitivně končím s renovacemi u Primu. Stejně jako u diplomatů dodal Elton pouze díly a práci skvěle odvedl Tondako. Renovaci PSII jsem si rozmýšlel dlouho, hodinky samotné se mi zpočátku tolik nelíbily a měl jsem pocit, že toho mám z Nového Města dost. Ale znáte to, červ hlodal a nakonec to dopadlo tak, jak vidíte na fotkách. Musím říct, že renovační pouzdro je famózní a hodinky zvedá poměrně hodně nahoru. Až tak, že se ze zamýšleného sbírkového kusu, stane kousek na běžné nošení. Jak je mým zvykem, držel jsem se u renovace historické předlohy jen zvolna a hodinky skládal hlavně tak, aby se mi líbily. Takové prischerné PSII. Oproti klasice mají inverzní datumku a černý armovák (s tím přispěl Tondako a myslím, že je to moc dobrý). Ručky jsou leštěné a spolu s matným pouzdrem nejvíc přispívají k poměrně luxusnímu dojmu z hodinek. K absolutní dokonalosti chybí jen ta kovová luneta, ale nakonec mi to vlastně ani neva. Řemeny ušil podle mého návrhu Zrno, jeden konzervativní a jeden lehce úchylný. Líbí se mi oba. A zkusil jsem i tah a myslím, že ta kombinace půjde taky. Dost řečí, tady jsou fotky.

Detail leštěných ruček a perfektně ostrých hran pouzdra

Hnědý řemen asi nesedne každému, ale já potřebuju občas změnu a tohle mě prostě baví.

Klasika na oceli, použit univerzální 18-20mm tah, ale už jsem našel jeden zapadlý čistě 18mm tak se pustím do broušení a leštění, aby sedl k pouzdru.

A celá moje cal. 68.x renovační rodinka pohromadě...

Odesláno

Tak to je parádní rodinka, gratuluji. Zejména PS1 vypadají super, Diplomaty jakbysmet. PS2 jsem nikdy moc nemusel, ale v tvé "úpravě" vypadají velmi k světu.

Odesláno (upraveno)

Moc povedená renovace! Ale přiznám se, že mě uhranuly ty Diplomaty! Pásek (ještěrka?) k nim naprosto dokonale sedne!

Edit: Diplomaty prošly taky renovací = mají nové pouzdro? Na aktuální řadu (40mm) mi přijdou malé a na vintážky jsou ve výborném stavu!

Upraveno uživatelem Locky
Odesláno

Pokud bych renovoval PSII, určitě bych se maximálně držel originální předlohy. Měl jsem je jako kluk a chtěl bych, aby vypadaly stejně. Nicméně tvoje renovace zachovává hlavní rysy těchto hodinek. Pořád je vidět, že to jsou ony, takže proč ne. Dal jsi do toho kus vlastní invence a výsledek vůbec nevypadá špatně. Ba naopak, a to zejména na kovovém tahu. Už se těším na nějaký vristšot.

Odesláno (upraveno)
super, ty dvojky vapadaj fakt dobře! jakou máš lumi jednuduchou / dvojitou? svítí to?

hoď nám se, pls, nějakou fullframe lumi:-)

dik. zajímá mě, co mám čekat, až budou moje humberta

Upraveno uživatelem Sedlin
Odesláno

Tak to je parádní rodinka, gratuluji. Zejména PS1 vypadají super, Diplomaty jakbysmet. PS2 jsem nikdy moc nemusel, ale v tvé "úpravě" vypadají velmi k světu.

Děkuji :)

Moc povedená renovace! Ale přiznám se, že mě uhranuly ty Diplomaty! Pásek (ještěrka?) k nim naprosto dokonale sedne!

Edit: Diplomaty prošly taky renovací = mají nové pouzdro? Na aktuální řadu (40mm) mi přijdou malé a na vintážky jsou ve výborném stavu!

Je to renovace, pouzdro má 34mm a bohužel i renovační pouzdro je chromovaná mosaz :(. Víc fotek tady.

Pokud bych renovoval PSII...

Siwi v originálu mám klasická humberta, která ostatně znáš. Aktuálně mají za sebou taky kompletku u Tondy, ale na nošení jsem chtěl něco trochu jiného.

super, ty dvojky vapadaj fakt dobře! jakou máš lumi jednuduchou / dvojitou? svítí to?...

Lumi je jednoduchá a nesvítí. Nebo teda svítí málo. Je to proto, protože jsem blbec a vzpomněl jsem si na dvojitou lumi, až když byl cifr ve výrobě. Fotku klidně udělám i s lumi, a krásnou :lol2: Ale v reálu, to je spíš bída.

Odesláno

Siwi v originálu mám klasická humberta, která ostatně znáš. Aktuálně mají za sebou taky kompletku u Tondy, ale na nošení jsem chtěl něco trochu jiného.

Ano, máš pravdu. Tvá Humberta v kombinaci s pro ně speciálně zhotoveným řemenem jsou prostě neodolatelná. Není důvod k nim nemít do komba něco dle vlastní fantazie. Myslím, že je ELTON takhle klidně mohl i vyrábět.

Odesláno

, protože jsem blbec a vzpomněl jsem si na dvojitou lumi, až když byl cifr ve výrobě. Fotku klidně udělám i s lumi, a krásnou :lol2: Ale v reálu, to je spíš bída.

hehe, máme to SKORO stejně. já si taky nevzpomněl dost brzo, ale naštěstí ani né příliš pozdě. navíc sem žil v domnění, že humberta prostě nemaj lumi ani na rukách ani na číselníku.

jasně fotku nešteluj a hoď sem. já se, až mi dojdou (duben) lumi taky pochlubím

Odesláno

Tak ta lumi není zas takový průšvih, Seiko to samozřejmě není, ale krátce po nasvícení svítí celkem slušně. Vadnout bude asi rychle, ale jde to... 

ISO 4000 clona 2,8 čas 1/30

ISO 400 clona 16 čas 10"

Návštěvník Kamil
Odesláno

Černej datovej věnec je hodně zvedl a ten tah vypadá překvapivě dobře. To asi nebude Kovotex?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...