Přejít na obsah

Tip na dobrý film / seriál

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
Návštěvník Tada
to je náhodou výbornej film a je tam fantastickej hudební podkres!!!!!

Jo, ta hudba je dobrá. Nejvíc se mi líbila scéna, kdy tím 20mm protiletadlovým dvojčetem rozstříleli střechu na které byl odstřelovač.

Asi si ještě teď večer střihnu Sokolovo, abych zavzpomínal na minulý semestr, kdy jsem o tom psal seminárku a ten film byl hlavním zdrojem informací :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tada
a jak to bylo dovopravdy???

Mám ti poslat seminárku? :D

Tak třeba Jaroš nebyl komunista, dokonce byl tvrdě proti komunistům v jednotce, tudíž byl komunistům za svého života značně nepohodlný. No a to, že mezi Sokolovem a podplukovníkem Svobodou bylo přerušeno telefoní spojení, tudíž Jaroš nemohl dostat rozkaz k ústupu, přes řeku, která již rozmrzla a byla pro tanky překážkou - podle nejnovějšího svědectví jednoho z radistů/telefonistů prý Jaroš rozkaz k ústupu dostal, ale nerespektoval ho.

No a když pominu jednoduchej fakt, že postavit 350 vojáků s dvěma 45mm klepadly na tanky a pár protitankovými puškami takové přesile tanků byla prostě blbost. Navíc sověti hrubě přecenili schopnost dělostřelectva, která měla obránce Sokolova podpořit...

Když jsem to psal, tak to šlo ztuha - 10 z 13 zdrojů byla bolševická propaganda nejhrubšího zrna.

Upraveno uživatelem Tada
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...