Přejít na obsah

Tip na dobrý film / seriál

Doporučené příspěvky

souhlas, byl jsem na ZMIZELA v sobotu a film to neni spatny, nicmene taky bych rekl, ze nadsazene hodnoceni.

Za me by stacilo, kdyby po tom jejim okradeni uvidela jak ji chce v telce zpatky a objevila by se mu doma. Stacil by jeho vyraz a smik, zaverecne titulky.

Nemuselo by se to tak hrotit a dojem by byl stejny, mozna i lepsi nez krvave sceny a vysvetlovacky policii apod.

Z podobneho soudku doporucuji film OMAR, ktery je jeste lepsi a nemusi to tak hrotit jako ZMIZELA

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

souhlas, byl jsem na ZMIZELA v sobotu a film to neni spatny, nicmene taky bych rekl, ze nadsazene hodnoceni.

Za me by stacilo, kdyby po tom jejim okradeni uvidela jak ji chce v telce zpatky a objevila by se mu doma. Stacil by jeho vyraz a smik, zaverecne titulky.

Nemuselo by se to tak hrotit a dojem by byl stejny, mozna i lepsi nez krvave sceny a vysvetlovacky policii apod.

Z podobneho soudku doporucuji film OMAR, ktery je jeste lepsi a nemusi to tak hrotit jako ZMIZELA

Nezapomeň že Zmizelá je "pouze" adaptací knihy, stejně jako předcházející Fincherův film Muži, kteří nenávidí ženy. Podobný "alternativní" konec by si autorka knihy, která je zároveň i autorkou scénáře, holt musela napsat.

Odkaz ke komentáři

lucid: Autorka předlohy Gillian Flynn přepsala pro potřeby filmu konec příběhu, aby udržela zájem fanoušků knihy o film a zároveň zabránila vyzrazení děje. (Phill67)

Snímek se od knižní předlohy liší v poslední třetině. Autorka scénáře Gillian Flynn závěrečnou třetinu přepsala.(Zdroj: Glanc) (Dandy.)

Odkaz ke komentáři

lucid: Autorka předlohy Gillian Flynn přepsala pro potřeby filmu konec příběhu, aby udržela zájem fanoušků knihy o film a zároveň zabránila vyzrazení děje. (Phill67)

Snímek se od knižní předlohy liší v poslední třetině. Autorka scénáře Gillian Flynn závěrečnou třetinu přepsala.(Zdroj: Glanc) (Dandy.)

Díky za info. Knihu jsem nečetl, tak nevím do jaké míry se shoduje. Jak je ale patrné, veškeré výhrady je v tomto ohledu nutné adresovat nikoli na režiséra, ale na autorku :)

Odkaz ke komentáři

Zrovna dneska večer se chci mrknout na Muži, kteří nenávidí ženy a nemůžu se rozhodnout, kterou verzi. Knížku jsem četl, dokonce pak slyšel i audioknihu. Někdo, kdo viděl obojí a dokáže srovnat?

Viděl jsem obě, původní je lepší. Už jen proto, že jsou k ní natočený další dva díly z té trilogie a k té verzi s Bondem nejsou.....

EDIT: Jo a ta nejšťavnatější scéna je v té původní verzi ještě trochu šťavnatější :D

Upraveno uživatelem Tomas_2002
Odkaz ke komentáři

Zrovna dneska večer se chci mrknout na Muži, kteří nenávidí ženy a nemůžu se rozhodnout, kterou verzi. Knížku jsem četl, dokonce pak slyšel i audioknihu. Někdo, kdo viděl obojí a dokáže srovnat?

viděl jsem obojí a rozhodně je lepší americká verze. víc se drží předlohy i lepší zpracování. v severské verzi jsem měl jen raděj Lisbet ale nakonec jsem si oblíbil i tu americkou.

edit: ale jak píšou kluci. obě sou dobrý a stojí zato vidět obě. první byl ale dal americkou a pad další tři severský

Upraveno uživatelem SCIFI
Odkaz ke komentáři

viděl jsem obojí a rozhodně je lepší americká verze. víc se drží předlohy i lepší zpracování. v severské verzi jsem měl jen raděj Lisbet ale nakonec jsem si oblíbil i tu americkou.

edit: ale jak píšou kluci. obě sou dobrý a stojí zato vidět obě. první byl ale dal americkou a pad další tři severský

jj, přesně takhle jsem se rozhodl to udělat. díky kucí!

Odkaz ke komentáři

Mě se severská Lisbeth taky líbila víc. Měla takový ošklivý kozy a k tomu punk stylu to sedělo :D

Odkaz ke komentáři

Fincherovi nic nevycitam, slo mi o scenar. Netusil jsem, ze je to podle knihy, jen komentuji, jak by mi pribeh daval smysl vic.

Jinak velice dobrou praci odvedl standardne i Reznor.

Kazdopadne smysl meho prispevku byl, abyste si stahli film OMAR... ;)

Díky za info. Knihu jsem nečetl, tak nevím do jaké míry se shoduje. Jak je ale patrné, veškeré výhrady je v tomto ohledu nutné adresovat nikoli na režiséra, ale na autorku :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg

ano, celkom dobre - u mna tak 7 z 10, mam rad od neho Seven ( to je asi best v tom zanry!), a aj Klub rvacu a Zodiac - ale uz napriklad Hra bola o dost slabsia.

ja som vam to uz davnejsie pisal, ze Zmizela je dost nadhodnoteny film. 

je to fajn, pobavilo - ale nie je to az taka sialena pecka ako Seven

Odkaz ke komentáři

viděl jsem oboje,ale jak u většiny americkejch remaků je originál lepší :cheers: ,takže být tebou shlídni  swe a pak dej us

ale zase Reznor je prostě dobrej no :notworthy:

Odkaz ke komentáři

to ze to natacely dyl neznamena ze je to remake. Remake to neni. Co je hezci je na vkusu kazdyho soudruha.

swe 2009,us 2011 nezdá se mi že by to natáčeli tak dlouho,Finchera  a jeho filmy mám moc rád,ale us verze je prostě jen odvar swe originálu...ale jak říkáš,to ať si posoudí každej kdo uvidí oboje

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...