utrejch Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 Cesta zhyckaneho ditete Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 tak jsem se právě dodíval - kdybych se na to koukal od 23:00 do 01:00 tak bych byl asi nasranej x oscarová ocenění, ale já vlastně ani nevím za co se to dává === můj verdikt = dobrý = koukatelný No, pro mne trochu zklamání, očekával jsem asi víc. Trochu méně glorifikace a více kritického pohledu, i když to samozřejmě nebylo takové, jako byl člověk zvyklý před 20-ti lety (až na Olivera Stone-a). Jinak určitě zajímavý film, akorát taky nechápu tu nadílku Oskarů (nechápal bych ji ale ani u Avataru). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 No, pro mne trochu zklamání, očekával jsem asi víc. Trochu méně glorifikace a více kritického pohledu, i když to samozřejmě nebylo takové, jako byl člověk zvyklý před 20-ti lety (až na Olivera Stone-a). Jinak určitě zajímavý film, akorát taky nechápu tu nadílku Oskarů (nechápal bych ji ale ani u Avataru). Moje řeč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2010 Panique Au Village Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Moon Režie: Duncan Jones (syn Davida Bowieho) Hudba: Clint Mansel (Rekviem za sen, Fontána, Sunshine - trailer) Obsazeni: Sam Rockwell Vynikající nízkoropočová sci-fi s velkým dopadem na vnímavého diváka. Zvláště si to užijí milovníci filozoficky laděných sci-fi filmů a nejvíc pak ti, co znají 2001: Space Odyssey a Solaris, protože zde najdou přímé i nepřímé odkazy k těmto filmům. Vynikající herecký výkon hlavního (a vlastně jediného) představitele + již tradičně geniální soundtrack Clinta Mansela. Moc děkuji za tip, výborné skifi. Líbilo se mi to non-plus ultra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 (upraveno) Tada: smrt čeká všude jsem teď dokoukal a teda jako nic extra, možná že jsem ovlivněn tím co psal Gillius - s realitou to nemá moc co dělat, ale ani tak. Je to moc rozvláčné. Co Ty víš chlapče mlíčný o relitě v Iráku? Takové soudy mám nejraději. Moc rozvláčné-a co myslíš, že válka je totální 3D střílečka, kde se to hemží Rambama s dvěmi samopaly v rukou, kteří vybíhají před postavení kulometu. Drž se raději koňské hřívy. Protože Tvých mouder už tady bylo víc, než dost. Můj názor: Smrt čeká všude je výborný válečný film. Upraveno 12. dubna 2010 uživatelem marosh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Nevím, jestli to tady už nebylo: Katyň. Pokud příběh Katyně moc neznáte, doporučuji shlédnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Smrt čeká všude je výborný válečný film. Mě na tom filmu přišlo nejzajímavější to, jak si tu misi každý voják prožívá jinak. Pro někoho je to čistě boj o přežití a pro někoho jiného zase celý jeho život. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Nevím, jestli to tady už nebylo: Katyň. Pokud příběh Katyně moc neznáte, doporučuji shlédnout. To už tu bylo, bylo. Včera večer vynikající dokument Zločin jménem Katyň na ČT 2 od historika Miečyslava Boráka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Film, který mě opravdu, ale opravdu chytl, včera večer na ČT2 Poslední Traper: http://www.ceskatelevize.cz/program/101219...dni-traper.html o chlápkovi, který v dnešní civilizační době žije v nádherné kanadské přírodě a snaží se přežít v harmonii s okolím. Přenádherné záběry francouzské dokumentární filmové školy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jartop Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Film, který mě opravdu, ale opravdu chytl, včera večer na ČT2 Poslední Traper: http://www.ceskatelevize.cz/program/101219...dni-traper.html o chlápkovi, který v dnešní civilizační době žije v nádherné kanadské přírodě a snaží se přežít v harmonii s okolím. Přenádherné záběry francouzské dokumentární filmové školy. Také jsem koukal. SUPER!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 právě v trafikách levné DVD s klasickou scifi SOLARIS. Samozřejmě to sovětské zpracování od Tarkovského. Tak teď jsem to pustil a hned jsem se naštval na distributora, jak zmastil formát obrazu - strany z boku ořízl na 4:3, přičemž spodek a vršek je oříznut jako 16:9. Takže to vypadá, jako bych se na širokoúhlou TV díval přes krabici od bot. Štvou mě s tím ořezem 4:3 u jiných filmů, ale tohle je fakt extrém Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 (upraveno) Film, který mě opravdu, ale opravdu chytl, včera večer na ČT2 Poslední Traper: http://www.ceskatelevize.cz/program/101219...dni-traper.html o chlápkovi, který v dnešní civilizační době žije v nádherné kanadské přírodě a snaží se přežít v harmonii s okolím. Přenádherné záběry francouzské dokumentární filmové školy. takisto som pozeral, ale bohuzial nedopozeral, ale co som videl = balzam na dusu, krasny husky. Pekny bol aj - myslim takisto farncuzsky- film Medved...a stale si pamatam tu scenu ako mu medved reve do ucha..aky bol ten clovek zrazu pos..ty. Neriesim ako to bolo nacvicene, ale ten dojem...a ide to aj bez efektu strielaciek, krvi... Upraveno 12. dubna 2010 uživatelem StanoBare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Tada: smrt čeká všude jsem teď dokoukal a teda jako nic extra, možná že jsem ovlivněn tím co psal Gillius - s realitou to nemá moc co dělat, ale ani tak. Je to moc rozvláčné. Co Ty víš chlapče mlíčný o relitě v Iráku? Takové soudy mám nejraději. Moc rozvláčné-a co myslíš, že válka je totální 3D střílečka, kde se to hemží Rambama s dvěmi samopaly v rukou, kteří vybíhají před postavení kulometu. Drž se raději koňské hřívy. Protože Tvých mouder už tady bylo víc, než dost. Můj názor: Smrt čeká všude je výborný válečný film. No mě právě v tom filmu přišlo, že ten hlavní geroj se chová trošku moc jako rambo Nějak se mi nechce věřit, že pyrotechnik by vyrážel na různé ilegální výpady mimo základu aby mstil nevinné a mrtvé. Kor když od lidí co s US armádou přišli do styku slýchám, že tam se bez předpisu ani nevyserou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 (upraveno) Uf, tak Solaris od Tarkovského mám za sebou - náročnější než Soderberghova verze s "omegistou" Clooneym. Ještě že jsem četl knížku od Lema, v tomhle není problém se ztratit. Ostatně stejně jako v klasice od Kubricka 2001: Vesmírná odysea. Kdo nečetl předlohu od A.C.Clarka a nechápe úplně děj (nechci nikoho podceňovat, ale asi valná většina bude bez znalosti této knihy trošku mimo...), má zde celkem zajímavý a pěkný odkaz, jak toto veledílo pochopit - http://www.kubrick2001.com/ Upraveno 12. dubna 2010 uživatelem ricous Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 má zde celkem zajímavý a pěkný odkaz, jak toto veledílo pochopit - http://www.kubrick2001.com/ Ten web snad delali stejni lide jako zeitgeist Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 (upraveno) Uf, tak Solaris od Tarkovského mám za sebou - náročnější než Soderberghova verze s "omegistou" Clooneym. ... No, to rozhodně. A Stalkera od Tarkovského jsi viděl? To je zase zfilmovaný Piknik u cesty od Strugackých. V Tarkovského pojetí taky hodně těžký kousek. Ale asi nejkultovnější z jeho filmů. Jinak znalost literární předlohy v tebou uvedených případech jistě divákovi pomůže, aby dílo pochopil tak, jak bylo původně myšleno, ale myslím si, že ty filmy mohou žít i svým vlastním životem bez ohledu na předlohu. Divák má pak o to větší volnost si hledat vlastní interperetace, což může filmu dodat nové zajímavé dimenze. Třeba u toho Stalkera, kterého zmiňuju, se film od předlohy dost liší - kniha je jen inspirací a Tarkovski sám do díla vkládá další významy, které v knize nejsou. Takže pak se může stát, že divák, který to nejdříve četl, porovnává, nakolik děj souhlasí s předlohou, je zklamán, že to není přesně stejné, a mezitím si ani nevšimne, že v tom filmu je toho vlastně mnohem víc a že děj zdaleka není to nepodstatnější. Ale pokud znáš Solaris a Vesmírnou odyseu, pak by se ti měl líbit i Moon, který se teď dostal do naší distribuce a o kterém jsem psal před pár dny (# 881). Vřele doporučuji. (Ač se tenhle film odehrává na Měsíci, tak v něm hrdina nenosí Moonwatche, ale nějaké docela pěkné ocelové digitálky s černým displayem, které vypadají trochu jako Microtimer od Tag Heuer, ale myslím, že to nejsou ony...) Upraveno 12. dubna 2010 uživatelem Z. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 A Stalkera od Tarkovského jsi viděl? Dá se to někde sehnat? EDIT: Díval jsem se na Aukro a našel knížku Stalker. Divné. On někdo vydal Piknik pod jiným názvem?! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Mě se teda Solaris nejvíc líbil coby knížka. Stalker je zajímavý film, ale takový prapodivný Knížka Piknik u cesty - opět vynikající. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 12. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2010 Stalker nevim, ja si ho vetsinou stahnu, ale na dvd vysel i Andrej Rublev (kdyz jsme u toho tarkovskeho) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se