Přejít na obsah

Tip na dobrý film / seriál

Doporučené příspěvky

Nevím jestli to tady bylo (hledal a nenašel), ale rozhodně doporučuju ke shlédnutí film Strange Days. Je to teda už skoro pro pamětníky, ale hodně mile mě to tenkrát překvapilo. Nedávno to šlo tuším i na Primě. Ale rozhodně se na to koukněte v původním znění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja vam nevim panove, nejdriva pohanite pribeh Avatara, ktery si na nic nehraje a vsichni jste dopredu vedeli, ze to je pohadka, ale porad ste meli touhu se tu intelektualne blejsknout jeho odsudkem. Avatar pekne odsejpal, nenudil a hlavne pobavil. Mel hezky vytvoreny svet, postavy a tak. Ze je naivni, ano je, ale prave ze to je pohadka, ty takove byvaji. Co se pribehu tyce, tak jiste ze to je picovina, ale hlavne proto, ze kdyby nekdo tocil dvojku, tak je lidi smaznou nehoraznym zpusobem, kdyz by se vratili s odpovidajicim vybacenim :)

Na druhou stranu vytahnete beckovou sracku, ti druzi, kde od pulky filmu bylo jasne o co go a strasne to nudilo, jak se to snazilo drzet stale nejake napeti a jeste si to hralo na buh vi co ...

tak ja nevim ...

edit: na Zivoty tech druhych se podivam, to vypada zajimave ...

Je docela odvážný označit film Ti druzí (opravdu se bavíme o tomhle filmu?) jako béčkovou sračku. Ano, je pravda, že Alejandro Amenábar použil menší než malé množství 3D efektů, které jsou dnes patrně nezbytný pro "pěkný odsejpání" filmu. Nicméně ten film byl komorní a jako komorní byl zamýšlen. Pro mě je to taková připomínka doby, kdy lidé v kině nepotřebovali papírový brejle aby si užili zajímavý příběh. Ovšem musí tam nějaký bejt. To je nezbytný předpoklad.

Problémem Avataru podle mě je, že nebyl ani tak naivní pohádkou, jako spíš chladným kasírkovým kalkulem. Kterej bezchybně vyšel, protože taková je holt doba. A plány na druhý (pod hladinou oceánu) a třetí (vzhůru na okolní planetky) to jenom potvrzují. Osobně by mně nevadilo, kdyby byl Avatar prezentovanej jako z další řady IMAX filmečků, ve kterých putujeme za dinosaurem, jedeme ve vozejčku v dolech, prolítneme kolem Marsu nebo zkontrolujeme pána, zda-li mu neprovádí nějaký vylomeninky jeho tlustý střevo. Ovšem pasování Avataru na opravdickej film je neskutečná drzost. A nesouhlasím s tím, že si Avatar na nic nehraje. Hraje si a pořádně. Na film.

Odkaz ke komentáři

Právě jsem dokoukal už trochu starší film Velká ryba od Tima Burtona. Asi se to nebude líbit každému (takový Baron Prášil s Forrest Gumpem), ale mne to dostalo. Ještě teď mám slzy v očích, já sa dycky tak dojmu... :crybaby: Já nevím, co mám teď za období, ale naposledy mne takhle dostal (a to jsem si zabulel ještě víc) Podivuhodný případ Benjamina Buttona od Davida Finchera. Jestli máte někdo tip na něco podobného, sem s tím, kapesníků mám ještě dost...

Odkaz ke komentáři

Právě jsem dokoukal už trochu starší film Velká ryba od Tima Burtona. Asi se to nebude líbit každému (takový Baron Prášil s Forrest Gumpem), ale mne to dostalo. Ještě teď mám slzy v očích, já sa dycky tak dojmu... :crybaby: Já nevím, co mám teď za období, ale naposledy mne takhle dostal (a to jsem si zabulel ještě víc) Podivuhodný případ Benjamina Buttona od Davida Finchera. Jestli máte někdo tip na něco podobného, sem s tím, kapesníků mám ještě dost...

Bily bim, cerne ucho - to budes zarucene bulet jako zelva :)

Odkaz ke komentáři

ricous:

Není zač, dej pak vědět jak se ti to líbilo :) Karlíka jsi asi viděl, co? Ještě mě napadl Stardust (Hvězdný prach) - to je spíš taková pohádka, ale překvapivě povedená ;) U toho si ale moc nezabulíš :) Natočil to Matthew Vaughn, který má na svědomí třeba současný hit Kick-A.s.s. Mimochodem všem velice doporučuju, super film!

Odkaz ke komentáři

Richarde měl jsem to stejně. Tenhle film miluju. A to mám rád celou tvorbu TB (před pár dny jsem se nadšeně vrátil z Alenky...). Big Fish je to tak trošku jinej Burton (i když vizuální rukopis dokonale sedí), ale osobně si myslím, že celkový dojem umocní především fantastickej Eddie Vedder v samotným závěru.

...
Odkaz ke komentáři

Kalifx:

Filmy od Burtona mám hodně rád, ale Alenka pro mě byla velký zklamání - a to jsem na tom byl v kině a ve 3D. Na Burtona slabota a kdyby tam nehrál Johnny Depp, tak z toho filmu zbydou jen efekty. Nebylo to ani smutný, ani "poučný" a hlavně jsem se u toho skoro ani nezasmál...ale je to jen můj osobní názor. Mnohem víc jsem se bavil u Jak vycvičit draka :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...