Přejít na obsah

Nove modely Seiko 2014-2024

People

Doporučené příspěvky

A komu tim jako prospejete.. tema fotkama.. furt to same.. kolem dokola.. no tak je to sejdrem no... Forever sejdrem.. :-o)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https%3A%2F%2Fforums%2Ewatchuseek%2Ecom%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D5041091&share_tid=5041091&share_fid=13788&share_type=t&link_source=app

Upraveno uživatelem petr_cha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...potom sa niet čudovavat že ludia tak rychlo rozoberu sice kopirku kde to nejde šiegrom a ponuka aj niečo navyše

https://www.longislandwatch.com/Islander_Automatic_Dive_Watch_p/isl-02.htm

lne

.....ešte pre zaujmavost všetky sučiastky su kompaktibilne zo seiko skx ,takže možno použit na mody všetok aftemarket

Upraveno uživatelem Karol
Odkaz ke komentáři

Mě teď hodně zaujala limitka SPB111J1 - Presage Green enamel dial. Decentní, hodně tmavý smaltovaný ciferník. Rozumná velikost. Uvidíme, jak to bude vycházet cenově, ale mám nakročíno :).

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

main_visual_ph_watch.png

SPB111J1_bac_15201316684072_jpg.jpg

SPB111J1_box_15201318841683_jpg.jpg

Odkaz ke komentáři

Ruku na ně nemám, ale kdybych jí měl větší, šel bych do nich, dost se mi líbí... A re-edice Arnie to samý. Ale teda ty nový pětky tragédie za mě. Aspoň, že drží nelícovací tradici :D

Odkaz ke komentáři

Jak to jednou rikal Instant.. enamel az tak od 40 000 tisic.. ale euro (parafrázuji hodne vulgárně)... aneb ze to je ficura, ktera patří spise do jiných sfér.. :-)

Taky si to vybavuju (hlavně pro to, že jsem asi půl minuty nechápal, resp. špatně chápal, co znamená "umela koza", než mi to přes ne-diakritiku docvaklo).

Já na to jasnej názor nemám. Pochopitelně se to nebude dát srovnávat s grand feu na frajeřinách za za mega+, ale taky to neznamená, že je to tím pádem nutně na pytel, třeba na ty světlý chrona, co jsou možná pořád v inzerci, je pěknej pohled (i když to není nic pro mě).

Tím, že mě smalt zas tolik nepřitahuje, mě to tolik nedráždí. A někdo to třeba vnímá jako (cenovou) demokratizaci jinak drahý techniky, což k Seiku (aspoň starýmu) docela pasuje.

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři

Ale jo, Presage s SD za GS peníze. Krása, že?

https://www.hodinkee.com/articles/seiko-presage-prestige-line-enamel-dial-spring-drive

Ještě mi to nedá k sockosmaltu: že je lacinej mi samo o sobě tolik neva. Třeba u těch zelenejch mě krká jiná disproporce - smalt, krokouš - a vevnitř pak tluče šest erko? I když to nový lepší s delší rezervou.

To k sobě prostě nepasuje. Mně (Seiku asi ne a asi chápu proč) by dávalo smysl, kdyby to stálo třeba sedmde, ale mělo to aspoň tu osmičku.  Takhle je to céčkovej mercedes s motorem ze škodovky. A ne, že to nejde - ta pár let stará limitní edice (jak jsou teď ty bílý v inzerci) jsou 8R chrona a přitom to mělo ceníkovku asi osmdesát, jestli si to dobře pamatuju.

A když už mám ranní grafomanskou: s tím Presage ať jdou fakt do prčic už. Fakt jen listovali slovníkem, než našli kombinaci hlásek, kterou jim nejvyšší marketojaponec schválil? Fajn. Furt ale nechápu, jak mohli vybrat slovo, který znamená, co znamená.

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři

Ja nemůžu soudit, nemel jsem smaltovane v ruce.. ale u fotek vždy taha za oko okolí datumoveho okenka.. ukonceni/zvlnění barvy kolem vyseku datumovky..

Nazev moc nelaka, to jo.. Pro nas cechy to je navíc tak trochu na Prasaka, no.. :-)

Upraveno uživatelem petr_cha
Odkaz ke komentáři

To jo, náš rovnooký poměr 14h flákání/1h práce mi sedí víc.

Za půl roku dostupná SBGA401 limitka, asi jsem viděl horší, člověk je už rád za cokoli:

(LE = průhled samozřejmě pokaženej kontrastním, tlustolinkovým kocourem.)

Odkaz ke komentáři

Tohle je ale uplne jiny zak z jine tridy. To nechcu :)

Odkaz ke komentáři

Já vám, nevím vy tu taky od Seika zkritizujete cokoliv :). Se mi zdá, že občas jen tak z principu. Když na to kouknu objektivně, tak ta nová 6R35 je určitě na úrovni klonů ETY s 80h rezervou. Takže tu máme hodinky se slušným strojkem, ve střízlivém pouzdře se safírem. Na svojí třídu super zpracovaným ciferníkem s aplikovanými indexy (mě se ta díra na datumku líbí) a navíc krokodýl. Jasně nejsou to levná Seika za 10 nebo 15. Prostě se Seiko tlačí do segmentu střední třídy. Ale myslím, že pokud to srovnám se švýcarskou produkcí v této cenové kategorii, tak jsou plně konkurence schopné. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...