Přejít na obsah

Nove modely Seiko 2014-2024

People

Doporučené příspěvky

Asi taky ze datumovka v strojku je vzdy rovnakom mieste.

Kde je ten einstein s trojclenkov ked ho potrebujeme?

Solary su zaujimave. Ake su rozmery? To puzdro vyzera sumoidne. Ine farby nie su? Som na mobile na dovolenke a nemam velmi pristup na net.

Transoceany su mi hnusia cim dalej tym viac.

Na experimentalnu matematiku mas este cas, mladiku. Zacni slabikarom.

To s tym datumovym vencom je nejaky novy urban legend? Plati to asi u eta monterov, ale nie u vyrobcu co ma v supliku na kazdy den v roku iny kaliber.. 

Mne napriklad tie Solary pridu dost.. nijake. Obycajne. Skladacka. A nudna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To s tym datumovym vencom je nejaky novy urban legend? Plati to asi u eta monterov, ale nie u vyrobcu co ma v supliku na kazdy den v roku iny kaliber.. 

Samozřejmě se s Tebou nechci dohadovat o něčem, co nevím naprosto přesně, ale při měření u hodinek, které mám (kalibr 6R15, 4R36, vintage 6119) je vzdálenost datumu přesně jeden centimetr od středu hodinek, měřeno na střed datového okénka a je jedno, jestli je to verze date nebo day/date. A naprosto stejnou vzdálenost jsem naměřil i u hodinek Mido (Valjoux 7750), které mají day/date a myslím si, že stejné to bude i u Hamiltonů Khaki Field, tam je ten rozdíl vidět na stejných hodinkách v různých velikostech (38 versus 42). Takže moc pochybuju, že by se v současné době, kdy se šetří úplně na všem, vyplatilo Japoncům dělat na každý kalibr jiný datový věnec, myslím velikostně. Ale je fakt, že se tady nejedná o automaty, ale soláry a tam to může být skutečně jinak. Takže je to pouze můj názor a pokud máš hmatatelné důkazy, že to tak není, rád se poučím a svůj názor si poopravím.

Odkaz ke komentáři

ja tu nehovorim o hmatatelnych dokazoch. vyrobca si vyrobi co chce, zvlast taky vyrobca ako Seiko, aj ked v drvivej vacsine pripadov plati ze, sa mu "nechce", a tak velkost venca je u daneho kalibru rovnaka. Ale je to len kvoli tomu, ze sa tak rozhodli, nie kvoli tomu, ze to je nemozne a musi to tak byt. Z toho dovodu toto brat ako konstantu nie je rozumne. specialne u "lacneho" quartzu (i ked podla mna v tomto pripade na tom vyrobcovi zalezi este omnoho menej). Proste japoncom sa uz nechce a malajski roboti stoja mrzky peniaz. Plastovy spacer co vyplni polovicu tych hodiniek bude lacnejsi, na tom sa asi vsetci zhodneme.

Odkaz ke komentáři

Ja by som to neriešil. Porovnávať veľkosť dvoch hodiniek s rozdielnymi kalibrami podľa vzdialenosti od stredu je naozaj hovadina, ak si nie sme istí, že sú rovnako veľké a ešte ani nevieme, aký kaliber je v tých solároch. Z mojej strany to bola recesia. Okrem toho tie soláry sú fakt škaredé jak čert. Čo by až tak nevadilo, keby boli aspoň chutné.

Odkaz ke komentáři

Kluci, já se vůbec nehádám a asi si úplně nerozumíme. Zazněl tu dotaz, jaký vliv má umístění datumovky na velikost hodinek, tak jsem se snažil logicky vysvětlit, že se podle vzdálenosti datového okénka od středu hodinek dá vizuálně určit, jestli jsou jedny hodinky větší či menší než ty druhé. Což se dá za předpokladu, že tato vzdálenost bude +- stejná. Já se zatím přesvědčil, že na hodinkách, které mám, tomu tak je, ale tím netvrdím, že Seiko nemůže vyrobit datový věnec v jiné velikosti, čímž by toto měření velikosti bylo nesmyslné. Ale zatím jsem se s tím fyzicky nesetkal, tak usuzuju z toho, co jsem zatím viděl. Určitě tím nemyslím, že by to bylo dogma a jakýkoliv výrobce hodinek by nemohl vyrobit rozměrově jiný datový věnec, ale mám pocit, že ta vzdálenost 1cm je vyzkoušená, vyhovuje a není důvod na ní nic měnit, dělá to tak spousta výrobců.

Na druhou stranu si myslím, že porovnávat velikost dvou hodinek vizuálně podle fotek právě podle vzdálenosti data od středu hodinek úplná hovadina není, minimálně se dá určit, které hodinky budou větší a které menší, samozřejmě za předpokladu, že tato vzdálenost bude opravdu stejná. Stejně tak, jak píše ggrand, pokud jsou použity identické ručky, dá se odvodit velikost pouzdra mezi jednotlivými hodinkami.

Nevím, jestli jsem to vysvětlil dost přesně, ale chtěl jsem říct, že netvrdím, že Seiko a potažmo jiní výrobci dělají datové věnce v jednom rozměru, ale na druhou stranu ani nevylučuji, že to možné je z nějakých konstrukčních nebo ekonomických důvodů, jak píše instant.

Odkaz ke komentáři

Jak píšu nahoře, vycházím z vlastní zkušenosti, ale mám samé automaty a tam to sedí, tak jsem rád, že má někdo jinou, konkrétní zkušenost a u kineticu a quartzu je to jinak.

Odkaz ke komentáři

Jj, je v tom kurevský rozdíl, rozumbradi.

Edit: Seiko 8l35,7s26,7c46, v175, Miyota 9015, nějaké primky a raketa.

Jirko, dík za hmatatelné potvrzení mých domněnek. :)

Odkaz ke komentáři

Domluvit?

S tebou?

:D :D :D

Já sem do sekce Seiko rači přestal chodit protože nemám zapotřebí aby mě pokaždé někdo přesvědčoval že nemám pravdu a ještě to proložil nějakým milým kopnutím do perdele.

Ignore nefunguje, v citacích mi stejně furt lezež na monitor.

Tak si to tady s těma mezikroužkama užívej ;)

ps.

Ale chyba je samozřejmě u mě, jsem zlý, závistivý, nekomunikativní ješita.

Odkaz ke komentáři

Instant: Tak je asi logické, že hodinky s 24h ciferníkem budou o něco větší, tam by to datum uprostřed ciferníku vypadalo už fakt divně, zvlášť u Airmanů. Ale jako protiargument dobrý, na hodinky tohoto typu jsem zapomněl. Jen mi to trochu připadá jako srovnávat hrušky s jabkama, je docela možné, že ten rozměr, který si naměřil, bude zase konstantní pro většinu hodinek tohoto typu, ale vařím z vody, ověřit to nemám možnost.

Odkaz ke komentáři

Tak tie solary maju stary znamy strojek v157. Ktory je napr v serii SNExxx. 43mm.

Samozrejme trojclenku treba robit s hodinkami s rovnakym kalibrom, aby to bolo presne.

S inymi kalibrom je to len orientacne a to hnidopichom nemusi stacit.

Toto by malo mat 43mm, kaliber v157

post-4368-0-25617100-1460108528_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

Tak tie solary maju stary znamy strojek v157. Ktory je napr v serii SNExxx. 43mm.

Samozrejme trojclenku treba robit s hodinkami s rovnakym kalibrom, aby to bolo presne.

S inymi kalibrom je to len orientacne a to hnidopichom nemusi stacit.

Toto by malo mat 43mm, kaliber v157

Presne tak. Človek sekne v trojčlenke a vyrazia ho z klubu malých hodiniek. No komu by také riziko za to stálo? :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...