Tower Of Power Odesláno 18. června 2014 Nahlásit Odesláno 18. června 2014 Neda se nic delat, k Megam proste patri kov. Realne fotky to myslim ukazaly jasne. Kuze k digitalkam je zhuverilost - ani oblekovky, ani sportovni hodinky. Navic na me pusobi zvlastne, jak ten remen na okrajich vystupuje nad pouzdro.
Radek124 Odesláno 18. června 2014 Nahlásit Odesláno 18. června 2014 Kov je to samozřejmě věc vkusu, stejně jako volba ocel/titan - ale "na zimu" nedám dopustit na originální kaučuk. Tvarově k nim sedne možná ještě líp než kov, nestudí a neškube chlupy. Kůži mám od podzimu doma taky, ale tu jsem (kvůli mimořádně pozitivnímu dojmu z toho kaučuku) ještě ani nezkusil... Spíš je na houby, že u nových kousků se zapomíná na pozitivní displeje
MarvinX Odesláno 9. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Konečně dorazil i zlacený model digitálek Junghans Mega 1000, tak si dovoluji sem přidat fotografie, abychom měli přehled novinek od Junghansu kompletní. Osobně na mě působí celkem pozitivně i když si nejsem jistý jestli k digitálkám zlatá patří. Radek124: To, že se zapomíná na pozitivní displeje je naprostá pravda, myslím, že třeba k hnědému řemenu modelu 026/4300 by pozitivní displej byl velmi dobrý.
siwi Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Zlaté digitálky byly v 70. a 80. letech úplně v poho. Myslím, že dokonce první digi vůbec byly ve zlaté. Takže za mě je to OK. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk
cali Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Mna teda ta koza na dogoskach nijako neuraza a na tych zlatych uz vobec nie, prave naopak. O co by som sa mozno trochu bal je zlatenie, neviem ako dlho vydrzi na tych ostrych hranach.
gougy Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 Zlaté digitálky byly v 70. a 80. letech v poho. Myslím, že dokonce první digi vůbec byly ve zlaté. Takže za mě je to úplně OK.
MarvinX Odesláno 9. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2014 siwi: Tož, možné to je, že digitálky v 70. a 80. letech byly zlaté, no v dnešní době mi to připadá trochu nemoderní a ani tady u Mega 1000 se pořád nemůžu rozhodnout jestli se mi líbí nebo ne... zatím si k nim hledám cestu. cali: Jak dlouho vydrží zlacení zatím neví nikdo zlacené Mega 1000 se teprve začali vyrábět, takže chybí dlouhodobá zkušenost. Zlacení je 12 mikrony, stejné jako u černé PVD verze, která se už několik let vyrábí a s její výdrží jsou zkušenosti dobré.
siwi Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Odesláno 9. července 2014 siwi: Tož, možné to je, že digitálky v 70. a 80. letech byly zlaté, no v dnešní době mi to připadá trochu nemoderní a ani tady u Mega 1000 se pořád nemůžu rozhodnout jestli se mi líbí nebo ne... zatím si k nim hledám cestu. Nemoderní... Myslím, že to je právě záměr výrobce, aby ty hodinky vzhledem odkazovaly na dobu největší slávy digitálek. Já sice zlaté hodinky nenosím a tohle provedení bych si osobně nekoupil, nicméně to vidím jako celkem logické pokračování této řady. Je pochopitelně otázkou, kolik zákazníků osloví. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk
Radek124 Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Každé zboží má svého kupce - tak proč ne zlacené "prémiové" digitálky na hovězím krokoušovi? 12 mikronů ~ 12 let nošení, což je v dnešní konzumní době a při stále kratší "programované životnosti" elektroniky IMHO furt dost.Škoda že ke zlaté nezaexperimentovali i se "zlatým" dichroickým filtrem ala Breitling - ten siemensovsky tyrkysovej nádech sice k ortodoxním němcům tak nějak historicky patří, ale designově to tu klasickou zlato-hnědou kombinaci prostě kazí...
Radek124 Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Ještě malá úvaha na téma "pozitivní vs negativní reflexní LCD": Na dobře nasvícených placatých produktových fotkách vypadá negativní LCD bez debat parádně a digitálky s ním vypadají "míň lacině". Konstrukčně jde sice jen o polarizační fólii před vyseknutím otočenou o 90? - ale zákazníci jsou spokojení a platí. V reálu se tu ale kombinuje několik nepříjemností:1) LCD fungují na principu aspoň dvojice polarizačních filtrů (kde jeden je pevný a druhý tvořený vlákny "tekutého krystalu", ovládanými elektrickým polem v napařených elektrodách). Samotný efekt polarizace znamená, že z dopadající energie se i ve "světlých" segmentech a při mizerném polarizačním kontrastu odfiltruje nezanedbatelné množství "nevhodně orientovaných" fotonů - takže světlá barva u reflexního displeje nikdy nebude "bílá", ale přinejlepším šedivá (...a diizobutyl kyanát samotný je navíc lehce do tyrkysova, další ztráty jsou na "průhledných" SnO2 elektrodách a plechovém zrcátku).2) U reflexních displejů (čitelných i bez trvalého aktivního podsvícení) musí světlo polarizátorem projít hned dvakrát - což na jednu stranu umocňuje kontrast, ale stejnou měrou taky snižuje jas (...a v šeru už je světla tak málo). 3) Písmenka nerozpoznává oko ale mozek - a ten je dlouhodobě cvičený na rozpoznávání tmavých písmen na světlém podkladu. Při hledání linií si často podvědomě pomáhá i zjednodušenou detekcí vystouplých a zapuštěných hran, takže i jednoduše vystínované písmo na zcela plochém displeji i při nízkém jasu vnímáme jako "plastické" a pro nás výraznější - ovšem jen v případě, že toto stínování splňuje určité "logické požadavky". No a to může být problém...4) Obraz na reflexním LCD už je fyzicky "plastický": pozitivní (tmavá) písmena vznikají kousek nad reflexní vrstvou, na které v silném světle vznikají i "logicky správné" stíny, což mozku podstatně zjednodušuje rozpoznávání tenkých linií - viz horní a dolní řádek na pozitivních megách. U negativního displeje žádné "světlé" rozšiřující stíny nevznikají, naopak tmavé okolí ještě víc zastiňuje zapuštěné a přitom "nelogicky světlé" segmenty - což nemusí vadit u bachratých čísel v "časovém" řádku, ale část tenkých linií nám může doslova zmizet. Horší čitelnost použitých negativních LCD tedy spočívá v obtížnějším asociování znaků, složených z příliš malých plošek negativních písmen, dále zmenšovaných nevhodným úhlem osvětlení ...které si ovšem u reflexních displejů moc vybírat nemůžeme. Řešení?a) Vhodnější typografie: pozitivní varianta je už teď perfektní - jenže laciným pootočením polarizátoru perfektní negativní displej nevznikne. Možnost přepínání pozitivního/negativního režimu ala Suunto Ambit - ale to se starým displejem s jen segmentovými elektrodami nejde. c) Technologicky odlišný reflexní zobrazovač beze ztrát světla na vrstvách polarizátorů - jako třeba zde naťuknutý "e-ink"...
paul67 Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Nechci nikoho urazit,ale digitalky za 10tis v dnesni dobe,to je trochu ulet...
ondra.palas Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 paul67: můžeš prosím vysvětlit, proč je to úlet?
gougy Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 paul67: můžeš prosím vysvětlit, proč je to úlet?protože dát za jakékoliv hodinky peníze je úlet, vždyť čas ukazuje každej mobil
t2 Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Nemoderní... Myslím, že to je právě záměr výrobce, aby ty hodinky vzhledem odkazovaly na dobu největší slávy digitálek. DIGI jsou modedrní za všech okolností a pořád !!!
siwi Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 DIGI jsou modedrní za všech okolností a pořád !!! ...ale jejich vzhled se bohužel v průběhu doby dost změnil.
Návštěvník Chilliluk Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Nechci nikoho urazit,ale digitalky za 10tis v dnesni dobe,to je trochu ulet... Já bych naopak řekl, že v dnešní době jsou kvalitní digitálky natolik nedostatkové zboží, že si tu cenu Junghans klidně může dovolit a kupci se najdou. Osobně bych tuhle cenu zaplatil radši za kvalitní digitálky než za nějaké nabubřelé ručičkové kvarcky, které se všude válí v obchodech a trh je jimi přesycený. Ale je to věc názoru, nic ve zlém :-)
t2 Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 Řešení?a) Vhodnější typografie: pozitivní varianta je už teď perfektní - jenže laciným pootočením polarizátoru perfektní negativní displej nevznikne. Možnost přepínání pozitivního/negativního režimu ala Suunto Ambit - ale to se starým displejem s jen segmentovými elektrodami nejde. c) Technologicky odlišný reflexní zobrazovač beze ztrát světla na vrstvách polarizátorů - jako třeba zde naťuknutý "e-ink"...Jednu z forem řešení uvedli u Casio před cca 20ti lety v modelu ABX 50 kde je možnost otáčet polarizák a tím měnit display z klasiky do inverze.
Radek124 Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Odesláno 10. července 2014 (upraveno) Nechci nikoho urazit,ale digitalky za 10tis v dnesni dobe,to je trochu ulet... No ještě že Mega 1000 u našeho zlatého Marvina začínají už na 7875Kč včetně DPH, jinak bychom tu byli za úleťáky! Taky mi před pár lety připadlo naprosto ulítlé a nehorázné, aby někdo uvalil za "blbý hodinky" přes 2 litry a za mobil přes desítku... Ale život je změna a když vezmu "list price" v době nákupu, tak spolu se Suunto Core jsou Megy nejlevnější z hodinek co mám dnes doma "v pohotovosti" - a kupodivu ani jedněch se v dohledné době nemám potřebu zbavovat. Prémiové ana-digi dodnes nabízejí třeba Breitling (Emergency, Aerospace) a Omega (Spacemaster), samostatnými kapitolami jsou digitální Casio, Citizen, Seiko - a ze sporttesterů třeba Suunto s Tissotem. Design je samozřejmě věc subjektivní, ale každopádně strkat Junghansky do jedné škatule s dolarovýma Kesselkama a low-endem od Casio svědčí o nepochopení unikátní kombinace kterou představují: Trvanlivá celoocelová a prvoplánově digitální konstrukce, s celoplošným zákaznicky navrženým LCD krytým safírem, indiglo podsvícením a s rádiem řízeným strojkem, vyrobené v Evropě - minimálně do doby, než do tu rozhrábne třeba Apple s TH... A tak jako platí u drahých mechanik a nebo luxusních aut: kdo nezkusil, nepochopí a umře hloupej... @t2: Tak tohle je ta nejpovedenější "mechanická komplikace" co jsem kdy u digitálek viděl! Upraveno 10. července 2014 uživatelem Radek124
joejog Odesláno 18. července 2014 Nahlásit Odesláno 18. července 2014 mě se taky moc líbí, ten tva řemene navazující na hodinky , design je fakt dost povedenej. Ještě kdyby v tom byl solár, třeba se taky dočkáme
joejog Odesláno 18. července 2014 Nahlásit Odesláno 18. července 2014 jo a za mě taky jednoznačně vede klasická verze displeje a ne inverzní. S tím se začlo tenkrát snad v autorádiíích..ale tam to bylo trvale podsvíceno , tak to tak nevadilo..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se