Přejít na obsah

Váš názor na diver hodinky Oris ?

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno

Zajímaly mě zkušenosti s diver hodinkami Oris. Z mých známých tyhle hodinky nikdo nevlastní a tak se nemám koho zeptat. Vzpomínám jen na Oris Regulateur ?Der Meistertaucher? M916, to je však dávno a regulátory nepatří k hodinkám, které by mě zajímaly. Tento typ hodinek je určen frajerům, kterým na minutě nesejde.

Zejména by mě potěšily názory těch, kteří vlastnili nebo vlastní hodinky se strojkem Oris 667, což je kalibr postavený na základě ETY 2897. V tomhle případě bych se optal všech majitelů, kterým tluče v hodinkách Oris tenhle strojek.

Podotýkám, že nechci nic kupovat, jen se ptám. Touto větou předcházím všem případným nedorozuměním či narážkám  :) .

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Ahoj Snowe,

jistě dostaneš odpovědi mnohem vyšší úrovně, já za sebe, jakožto začátečníka, musím říct, že Oris byla značka, která mě velice zaujala a dlouho jsem váhal nad koupí některého modelu. Na ruce jsem si je zkoušel, působí jako kus hodinek, možná až moc. Zkušenost jako takovou nemám, ale časem mi přišlo velice zvláštní, kolik je jich všude na prodej a u málokoho se zdrží nějak déle. Postupně jsem si je vnitřně přesunul do kategorie "rád se podívám, ale nic víc".

Když už bych kupoval, tak z té novější řady Aquis, kde je - dle mého názoru - nositelnější průměr lunety vůči pouzdru, které navíc není tak soudkovité.

Upraveno uživatelem solidus
Návštěvník Snow
Odesláno

............ nakonec nastesti racioanalita zvitezila nad chticem..

V jaakém slova smyslu ?

Odesláno (upraveno)

Nevlastnil som, no mal som viacere v rukach, tak si dovolim prispiet... Orisky maju velmi kvalitne tahy a spony, tiche a robustne. Spracovanie je tiez na vysokej urovni. Komu sa paci dizajn, urcite nespravi chybu ;)

Upraveno uživatelem misoo
Odesláno

Ahoj Snowe, 

vidím, že jsi nováček a asi nemáš moc zkušeností, takže rád poradím :D

Nevlastnil jsem žádné (ale nebylo k tomu daleko), ale na ruce jsem jich měl hodně. I větší modely seděly na ruce skvěle - díky tvaru pouzdra a "nožičkám", zpracování mi za danou cenu přišlo skvělé. Jediné co mi vadilo byl integrovaný tah, tzn. omezení u řemínků na originální produkci, případně zakázkovou výrobu. Ale když jsem měl ještě Chronoris, tak jsem vážně uvažoval, že bych k nim pořídil i potápky. Dnes by to vyhrály buď zelené Aquis nebo ty s oranžovými indexy. Limitky mi vždycky přišly, že brzo omrzí, i když jsou krásné.

Odesláno

Ahoj Snowe,

já sice nemám kalibr 667, ale 733, který je vlastně Sellita SW 200-1...ale třeba to někoho bude zajímat.

V krátkosti, jde o strojek s 26 kameny, 38 hodinovou rezervou nátahu, centrální hodinovou, minutovou a vteřinovou ručičkou, ukazatelem data (rychlé překlopení), možností ručního nátahu a hackingem. Průměr strojku je 25,6 mm, výška 4,6 mm, frekvence 28800. Jestli je na strojku i jiná úprava od Orisu, než červený rotor to nevím...a popravdě jsem to ani nezjišťoval.

Podrobné info na stránkách Sellity: http://www.sellita.ch/images/stories/documents/SW200-1_DOC_FULL.pdf

Od novoty byl strojek docela dobře seřízený a podle fyzické aktivty se přesnost pohybovala od cca. -5 do cca +5 sec. denně. Hodinky nosím pořád na ruce, dokonce s nima i spím (sundávám jen na sport). Po cca. 2,5 letech nošení jsem hodinky (Oris Divers Date) utopil - nevšiml jsem si záhadně vyšroubované korunky a skočil do bazénu. Po této události se mi korunka vyšroubovala ještě jednou (do té doby nikdy), čehož jsem si včas všiml a nikam neskákal ;) Od té doby si korunku hlídám velice pozorně, ale už se nikdy nevyšroubovala...nějaká záhada. Hodinky šly po skoro dvou týdnech do servisu vysušit a prohlídnout (hodinář byl nějaký tajemný a nedostal jsem z něj, co všechno s nimi dělal - komunikoval jsem s ním jen telefonicky, v obchodě se osobně neukázal). Od té doby šlapou stále dál, ale řekl bych že, opět s ohledem na fyzickou aktivitu, se přesnost zhoršila oběma směry o cca. 1 sec. denně.

Jinými slovy: přesnost kalibru Oris 733, alias Sellita SW 200-1 u mých hodinek dělá +/- 5 vteřin za 24 hodin, podle toho jak moc zrovna máchám rukou, s čímž jsem velice spokojen. Nebýt vlastní blbosti, tak za dobu tří let používání (téměř denně) nepotřeboval žádný servisní zásah, ani seřízení přesnosti. Pokud se tedy někdo bojí jít do Orisu, právě z důvodu Sellity, tak s klidným srdcem můžu říct, aby se nebál!

A co se týče hodinek jako takových (Oris Divers Date - 01 733 7533 4154-07 4 24 34EB), tak jsem s nimi taky velice spokojený - po všech stránkách...

Odesláno (upraveno)

Ahoj Snow,

Pridám sa aj ja, aj keď s iným modelom aký máš v otázke. Mám Oris 733 aka Sellita SW 200-1 v Aquisoch a môžem potvrdiť slová nickolasa nadomnou. Idú u mňa celkom konštantne cca 2,5 - 3 sek do mínusu denne. Celkové spracovanie je výborné, ťah a spona sú podľa mňa top. Luneta stráca pár bodov k dokonalosti, chod je presný, ale je v nej asi pol milimetra. Keďže som s nimi nadmieru spokojný a sú fakt pohodlné, je zo mňa takpovediac one-watch guy. Na ruke každý deň, nedávam ich dole ani v mori, či na snehu. Viac trebars v recenzii a chlubírne u mňa v podpise ;)

Upraveno uživatelem Blinker
Odesláno (upraveno)

Na me Orisy nezapusobily dobre a nekoupil bych si je. Opakuju se, ale v U1, napriklad, pusobily kvalitnejsim a hodnotnejsim dojmem. Taky soudkovite pouzdro se, IMHO, rychle okouka. U1, Stowa Prodiver, Doxa SUB, Bathyscaphe, Citizen Eco Drive Professional, treba tyhle bych ja osobne preferoval pred Orisama. Jinak za jen trosku vyssi penize bych ja osobne shanel tyto Aquace.

post-606-0-19824700-1394011741.jpg

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Podle mne prave diversky Oris umi. Ja  v nich mam selitu SW220,takze ke strojku ti nic nereknu,ale jinak kvalita v pomeru k cene je vyborna. Presnost +3,6s/d prumer..za mne spokojenost se vsim. Ty IWC o post vys jsou super,ale cena je dvojnasobna...

Odesláno

Mně osobně se některé jejich hodinky velice líbí, sice bych si je nekoupil kvůli značce ale jako tool watch bych pro ně nalezl uplatnění.

A co presne ti vadi na znacce???

Odesláno

Mel jsem nekolikery Orisy a vzdy maximalni spokojenost, co se tyce presnosti daji se na vibrografu seridit velice presne. Nikdy me nezradily a soudkovite pouzdro plus cerveny rotor jim dava prave punc zvláštnosti. Ale kazdy ma svuj nazor. Jinak kvakitni zpracovani i strojek za rozumne penize.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...