Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Za mě jednoznačně Tissot. Působí určitě zajímavěji než ostatní z tvého výběru a certifikát navíc. Ano je to možná jen psychycká úchylka ,,chronometre", ale i z toho důvodu jsme my ,,blázni" tady zaregistrovaní. Asi bych se ještě pokusil zjistit možnost dát je na řemen.

• Odpovědi 49
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Všechno podstatné už tady bylo řečeno. Někde to zkoukni a uvidíš, co tě chytne. COSC cenu logicky zvedne, ale je to velká přidaná hodnota. Názory typu "hodinář ti normální strojek vyladí do cosc normy" bych bral dost s rezervou. U oblekovek se asi COSC plně nevyužije, ale jenom o tom nápisu to není. Seřizovat hodinky jednou za tři týdny je fajn.

Odesláno

Ak Tissot alebo Certina v tomto prípade je to jasné. Tissoty sú naživo úplne parádne a oproti DS1 pôsobia prepracovanejším dojmom. Čo ma na nich prekvapilo a na fotkách som si to absolútne nevšimol je, že majú mierne zaoblené sklo. Neviem či je to plus alebo mínus-nečakal som to. Predavač mi povedal, že to je kvôli lepšej čitateľnosti, ale neviem. Tie tajomné kruhy na strojčeku nechápem už vôbec a na remeni som ich nikde nenašiel. Hamiltony po toľkých pochvalných príspevkoch u mňa sklamanie roka. Aj keď tie čo si uviedol asi radšej ako DS1. FC som nevidel.

Prečo vlastne nie tie Oris ? Vážne sú až také veľké? Skúšal si ich, alebo ťa hneď odradilo 42mm? B)

Ty Orisky jsem zkousel. Jde o to, ze mam jedny sportovni chrona na tahu 42 mm a jedny pilotky v chronu na remenu 41 mm. Ted hledam neco umirnenejsiho bez chrona do prace, ale zaroven univerzalniho, abych to mohl vzit k dzinum a tricku. V praci nosim oblek tak ze 30 pct a zbytek casual (kosile a svetr).

Odesláno

Diky vsem za nazory. Zrejme vypadla Certina (byt to budou prima hodinky), i Hamilton. Ve hre zustava Tissot a FC. Ty vyzkousim na zivo a ktere mi sednou lepe na tahu, pujdou domu. Pokud to budou FC, tak moznost prehodit na kuzi bude prijemny bonus (i kdyz, jak tu bylo zmineno, mam pocit, ze jsou spise delane pro remen). Moznost remenu u toho Tissotu zjistim, ale s ohledem na zakonceni si to nedovedu predstavit. Ale tah je pro mne v tuto chvili priorita.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Ještě naposled navazuji na toto téma :) Včera jsem byl v Koscomu vyzkoušet Tissoty a FC. Bohužel, Tissot T Tempo nikde nemají ani v chronometru, ani bez něj. Pokud někdo víte kde je mají, prosím o tip. Jinak, prodavač tvrdil, že těch 39 mm už je hodně málo na mou ruku (zápěstí ca 19 cm) a že mají široký okraj a opticky je to bude tedy ještě zmenšovat. FC (viz foto) jsem vyzkoušel na řemenu, sedí mi úplně skvěle, prostě ten pocit, že na ruku patří. Černej řemen, světlej cifr... krása. Ale mojí prioritou byl tah a varianta světlého cifru na tahu není (že bych sám přehazoval na tmavej řemen podle potřeby). Tmavej cifr je k tahu sice hezčí, ale ke kůži ne. Takže mi teď zjišťují, jestli by šlo, že by mi přehodili tah ze řemen, prodali mi světlou variantu s tahem a k tomu jsem si dokoupil svůj řemen už mimo. I cena je v koscomu dobrá, takže bych vzal rovnou u nich se zárukou v ČR.

Jediný, co mě pořád trochu odrazuje je to, že nemají průhledné dýnko, na což jsem se u svých prvních automatů fakt těšil. Jinak jsou ale úchvatný... co myslíte, bude mě to štvát?

post-1229-0-31048400-1397217021_thumb.jpg

post-1229-0-63929200-1397217254_thumb.jpg

post-1229-0-86593100-1397217263_thumb.jpg

post-1229-0-72022300-1397217275_thumb.jpg

Odesláno

Dnes jsem si v Koscomu koupil (resp. dostal jako dárek) Certiny RS Powermatic 80 - jsou to moje první lepší hodinky na denní nošení, tak uvidíme. Vybíral jsem mezi Tissot s powermaticem a dalšími značkami v relaci cca 20 tis. a nakonec se přiznám rozhodl vzhled, protože ty Certiny vypadají podle mě skvěle (v reálu je sklíčko trošku světlejší než na fotce (antracit) a dělá s tmavě hnědým páskem opravdu zajímavou kombinaci). Původně jsem sice chtěl světlý ciferník, ale když jsem je viděl, tak nešlo jinak  :rolleyes:

certinapowermatic80.jpg

Odesláno

Kdyz se ptas, jestli te to bude stvat, tak uz podvedome zjevne tusis, ze bude :)

Hm, tak takhle jsem se na to nedival :) ty FC jsou nadherny, ale hledal jsem univerzaly na tahu, ne oblekovky. Takze ten Tissot bych asi radeji, ale nevim jestli tech 39 mm neni fakt malo na moje zapesti. Prece jenom hodinky za 20k uplne naslepo bez vyzkouseni...

Odesláno

Dnes jsem si v Koscomu koupil (resp. dostal jako dárek) Certiny RS Powermatic 80 - jsou to moje první lepší hodinky na denní nošení, tak uvidíme. Vybíral jsem mezi Tissot s powermaticem a dalšími značkami v relaci cca 20 tis. a nakonec se přiznám rozhodl vzhled, protože ty Certiny vypadají podle mě skvěle (v reálu je sklíčko trošku světlejší než na fotce (antracit) a dělá s tmavě hnědým páskem opravdu zajímavou kombinaci). Původně jsem sice chtěl světlý ciferník, ale když jsem je viděl, tak nešlo jinak :rolleyes:

certinapowermatic80.jpg

Jj jsou paradni. Gratulace. Mel jsem je na ruce taky, ale spise oblekovky, na tahu mi moc nesedly.

Odesláno

Hm, tak takhle jsem se na to nedival :) ty FC jsou nadherny, ale hledal jsem univerzaly na tahu, ne oblekovky. Takze ten Tissot bych asi radeji, ale nevim jestli tech 39 mm neni fakt malo na moje zapesti. Prece jenom hodinky za 20k uplne naslepo bez vyzkouseni...

Rozhodně FC jsou nejhezčí s bílým ciferníkem jsou parádní. Mám ruku asi jako ty a mám odzkoušeno, že 39 je fakt málo ideálně to mám na mojí ruku 41, ale 40 se asi taky dá, menší ale rozhodně ne. Navíc tyhle FC se lehce inspirovala calatravama, které jsou bohužel jenom 38, jsou ale nádherné a nadčasové.

Co se týče průhledného dýnka, pokud to bude stát za to tak ti ho Mechano udělá, buď nové, nebo z toho původního.

Odesláno

Rozhodně FC jsou nejhezčí s bílým ciferníkem jsou parádní. Mám ruku asi jako ty a mám odzkoušeno, že 39 je fakt málo ideálně to mám na mojí ruku 41, ale 40 se asi taky dá, menší ale rozhodně ne. Navíc tyhle FC se lehce inspirovala calatravama, které jsou bohužel jenom 38, jsou ale nádherné a nadčasové.

2595991.jpg

Co se týče průhledného dýnka, pokud to bude stát za to tak ti ho Mechano udělá, buď nové, nebo z toho původního.

Uz jsem 39 mm nosil a bylo to v pohode. Myslim, ze je to o konkretnich hodinkach. Treba DS1 mi sedly dobre. Ale proto myslim, ze objednat je z nemecka bez vyzkouseni, je nerozum :)

Vubec jsem nevedel, ze jde dodatecne vymenit za pruhledne dynko.

Odesláno

To dynko s pruhledem by se muselo vyrobit. Ale ja si myslim, ze ho nepotrebujes. Dokud jsem ho nemel, strasne jsem ho chtel. Ted ho mam a radeji bych byl bez... U oblekovek by ten pruhled asi slusel, ale da se zit bez nej. Stejne to nebudou posledni hodinky, tak ty dalsi si vemes s pruhledem ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...