michalval Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 Nejdříve jsem chtěl napsat pouze šplecht do vlákna pro naštvané, ale nakonec jsem se rozhodl založit vláno a šplechtík trochu rozvést. Když si chci přečít zprávy na netu, tak volím většinou Novinky nebo iDnes. Od včerejška, když klidnu na iDnes, tak na mě místo úvodní stránky nejdříve čučí pár vteřin nějaká reklama. Když chci přehrát video, tak musím čekat, než se odbyde reklama, než ji můžu přeskočit, atd. To že je každá stránka zpravodajství plná tapet a vyskakovacích (už i ozvučených) okýnek je další věc.Když budu pokračovat k televizi, tak nejenom, že je to samá reklama v pořadech a mezi pořady, ale už na nás vykukuje nějaký přiblblý obrázek i během filmu a nebo proběhne stavový řádek s upoutávkou na něco, o co prý nesmíme přijít, a tak dále, a tak dále.Chápu samozřejmě, proč reklama existuje a že to (ty zprávy nebo ten film) někdo musí zaplatit, ale vede mě to k myšlence, že je toho prostě stále víc a víc, a že je to otrava, a že prostě web, telekomunikace a vůbec technika je dobrý sluha, ale zlý pán.Nejsem žádný renesanční člověk ani pračlověk, technické hračky mám taky rád, taky vím, že kritizuju něco, bez čeho bych ani nenapsal tuhle myšlenku.A když si chci zapálit cigaretu tak opravdu použiju rád zapalovač než troud a křemen. Ale mám pocit, že už se stáváme obětí toho, co nám dříve imponovalo. A to nemluvím o tom, že už jsme si (asi) všichni zvykli, že když ujdeme 100 metrů ve městě, že nás zachytí 10 kamer. Tak si jen říkám, že Orwell by se asi smál...kdyby to dnes viděl.
Frantik Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 (upraveno) Reklama proste patri k zivotu, delam to skoro 15 let a nestezuju si Navic na internetu jde vypnout, jdou mazat cookies, apod.Filmy se daji sledovat online nebo stahnout bez reklam.U kamer nevim, ale vim, ze na spouste z nich toho neni moc videt, nejsou poznat tvare, jen monitorujou verejna prostranstvi, apod.Navic kamery nejdou vsude, nejsou doma, nejsou v prirode, na chate, mimo velka mesta, apod. To neni Orwell.Dnes je pekne, pojd radeji na pivko Upraveno 20. března 2014 uživatelem Frantik
michalval Odesláno 20. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2014 Jj to bylo jen zamyšlení. Piju kávu v kavárně s wifi a určitě pod dohledem nějaké kamery
Frantik Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 (upraveno) V 20. 3. 2014 v 15:12, michalval napsal: Jj to bylo jen zamyšlení. Piju kávu v kavárně s wifi a určitě pod dohledem nějaké kamery No to chapu. Ale u nas na Lokade v Holesovicich na zahradce zadne kamery nejsou Upraveno 20. března 2014 uživatelem Frantik
michalval Odesláno 20. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2014 Šel bych rád, ale dnes se z Liberce nedostanu.
flay Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 Dej si do gůglu adblock a pak si ho i nainstaluj, nevyřeší to orwellovskou otázku, ale tak nějak zpříjemní pobyt na www
michalval Odesláno 20. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2014 V 20. 3. 2014 v 15:22, flay napsal: Dej si do gůglu adblock a pak si ho i nainstaluj, nevyřeší to orwellovskou otázku, ale tak nějak zpříjemní pobyt na wwwI když používám Apple?
Toams Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 (upraveno) V 20. 3. 2014 v 15:14, Frantik napsal: No to chapu. Ale u nas na Lokade v Holesovicich na zahradce zadne kamery nejsou Lokadu neznam, musim vyzkouset, kdyz pracuju jen par ulic vedle A k veci, pro Safari je taky plugin AdBlock ... Upraveno 20. března 2014 uživatelem TomasP
Frantik Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 V 20. 3. 2014 v 15:50, TomasP napsal: Lokadu neznam, musim vyzkouset, kdyz pracuju jen par ulic vedle No neni to hogo fogo, ale pivko na zahradce fajn a atmosfera taky
People Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 kamier sa nebojim, ale treba si uvedomit, ze kazdy z nas ma 2 OČI!! 12miliard oci!!!
Toams Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 V 20. 3. 2014 v 15:53, Frantik napsal: No neni to hogo fogo, ale pivko na zahradce fajn a atmosfera taky Dnes smer Lokal nad Stromovkou, ale nabuduce mozem vyskusat aj tuto hospu
gougy Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 @michalvalneměj obavu z toho, co znáš, horší jsou věci o nichž nemáš ani tušení Každopádně já se řídím heslem, že s úsměvem jde všechno líp a snažím se "být v klidu" a smířený s faktem, že do toptenu řízení Země se asi nikdy nedostanu a zemřu jako malá ryba. PS: Franto, jak je to třeba s podprahovkou, použití je zakázáno, opravdu to všechny promo-projekty dodržují?
Frantik Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 V 20. 3. 2014 v 17:06, gougy napsal: @michalvalneměj obavu z toho, co znáš, horší jsou věci o nichž nemáš ani tušení Každopádně já se řídím heslem, že s úsměvem jde všechno líp a snažím se "být v klidu" a smířený s faktem, že do toptenu řízení Země se asi nikdy nedostanu a zemřu jako malá ryba. PS: Franto, jak je to třeba s podprahovkou, použití je zakázáno, opravdu to všechny promo-projekty dodržují? Hele nikdo vlaste poradne nevi, co je podprahovka a co uz neni a jak vlastne funguje. Takze asi tak
gougy Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 V 20. 3. 2014 v 17:17, Frantik napsal: Hele nikdo vlaste poradne nevi, co je podprahovka a co uz neni a jak vlastne funguje. Takze asi tak mám od malička v očích nablikáno korunkama a posledním písmenem řecké abecedy to se asi taky nepočítalo, sakra..
F.B. Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 V 20. 3. 2014 v 15:56, People napsal: kamier sa nebojim, ale treba si uvedomit, ze kazdy z nas ma 2 OČI!! 12miliard oci!!! uz viac, People...rataj 14 milionov :-) Inak, tiez mam pocit, ze svet nejde dobrym smerom. Kazdy sa usmieva, a veri ze si dokaze najst priestor, kde na neho nedovidia. Otazka je, do akej mieri to je sebaklam - a do akej mieri je/nie je paranoia to, ze si niekto zakryje webkameru na notase. Pravda je momentalne asi niekde uprostred, no pomaly ale isto sa to prevazuje na stranu 1984. F.
Frantik Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 No určitě se používá, vo tom žádná :-)))
Horhe Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 Jsem si říkal, že je nějaký divný, že když jdu kolem krámu s psíma granulema, tak sliním.
Hasňa Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 (upraveno) Ja si myslim, kdyz se podivam do historie, ze ziju v te nejlepsi mozne dobe. Zubar ktery neboli, 70 let zadna valka, zadny hlad, zadny mor, zadny bolsevik, nevim co furt pindate na nejake kamery. Kdyz bylo ve meste par set lidi a cestovalo se na povozu do vedlejsi vesnice, tak nebyly treba. Hospodsky vsechny znal a kdyz nekdo nekoho prastil, tak to vedelo cele mesto. Dneska jsem rad ze ty kamery jsou a hajzli z celeho sveta v preplnenych mestech jsou diky nim chytani a drzeni na uzde. V paranoidnim svete kde me stresuje pocit, ze zrovna na me vsechny ty kamery miri a nekdo se u monitoru diva, jak piju kafe, nebo co o hodinkach pisu na forum neziju. To musi byt hroznej zivot.<br /> Upraveno 20. března 2014 uživatelem Hasňa
rolas Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 V 20. 3. 2014 v 17:47, Hasňa napsal: Ja si myslim, kdyz se podivam do historie, ze ziju v te nejlepsi mozne dobe. Zubar ktery neboli, 70 let zadna valka, zadny hlad, zadny mor, zadny bolsevik, nevim co furt pindate na nejake kamery. Kdyz bylo ve meste par set lidi a cestovalo se na povozu do vedlejsi vesnice, tak nebyly treba. Hospodsky vsechny znal a kdyz nekdo nekoho prastil, tak to vedelo cele mesto. Dneska jsem rad ze ty kamery jsou a hajzli z celeho sveta v preplnenych mestech jsou diky nim chytani a drzeni na uzde. V paranoidnim svete kde me stresuje pocit, ze zrovna na me vsechny ty kamery miri a nekdo se u monitoru diva, jak piju kafe, nebo co o hodinkach pisu na forum neziju. To musi byt hroznej zivot.<br />Souhlasím, člověk se dívá většinou na ty negativa, ale na ty pozitiva se už nehledí. A nikdo nikoho nenutí to číst, nebo se dívat na televizi a pokud je člověk trochu koumavější, tak žije bez reklam.
PepaSFI Odesláno 20. března 2014 Nahlásit Odesláno 20. března 2014 nedávno jsem v rámci obecného spamování dostal od kohosi jásavý mail o tom jak kdesi kterási letecká společnost přípravila pro své zákazníky vánoční překvapení. Člověk kdesi tvrdne na letišti, neví coby a najednou ho jménem osloví Santa na reklamním displeji. Tak si s ním chvíli povídá o vánocích, dárcích a tak podobně. A pak překvapení, kdesi na něj čeká dárek který si přál. Skvělý co? Takže oni si vyhlídnou člověka, sledujou ho, najdou si jeho jméno, namontujou ho do reklamní akce, vytáhnou z něho informace který použijou a internetoví pitomci jsou z toho rozjásaní jaký to bylo skvělý a eště s tím spamujou.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se