ggrand Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Odesláno 23. března 2014 (upraveno) Dost možná by stačilo jen odšroubovat korunku, ale i tak spousta hodinek drží 3atm vodotěstnot, takže záleží na konstrukci hodinek. Alda: MM bych se moc neoháněl. Jestli jsem to pochopil správně, tak mají stejný počet těsnění jako jiné hodinky s dýnkem. Čili těsnění kolem skla+těsnění kolem prstence, které toto sklo šroubuje. Což je pro mě ale obrovským zklamáním, ale hlavní je to prodat, což se jim daří : http://seikoholics.yuku.com/topic/152 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 23. března 2014 uživatelem ggrand
Bert Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Odesláno 23. března 2014 (upraveno) Takže potápeč je v dekompresní komoře a pokud by tam mněl hodinky které nemají He ventil tak jsou v pr...i:(teda jako hodinky:rolleyes:Pochopil jsem to teď správně? Odesláno z mého GT-I8530 pomocí Tapatalk 2 Ale joooo, ona v té komoře sice probíhá i komprese, nejen dekomprese, takže komora se nazývá hyperbarickou, ale už se tomu blížíš ..... :-) Vydrž. A jinak si vzpomínám na nějaké ty legrační pokusy s argoxem, takže téma pro další typ ventilu je na světě. EDIT: pravopis Upraveno 23. března 2014 uživatelem Bert
Micey Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Odesláno 23. března 2014 (upraveno) ggrand: A jak sis predstavoval, ze to bude udelany? Upraveno 23. března 2014 uživatelem Micey
ggrand Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Odesláno 23. března 2014 Micey : Tak, že kroužek bude tlačit na sklíčko ze shora a sklíčko bude ležet na těsnění. Zkrátka nějaké provedení, které udělá z monobloku pouzdra výhodu a ušetří se tak 1 díra=1těsnění=1potencionální průsak.
Návštěvník tonytrubka Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Odesláno 23. března 2014 (upraveno) Alda: MM bych se moc neoháněl. Jestli jsem to pochopil správně, tak mají stejný počet těsnění jako jiné hodinky s dýnkem. Čili těsnění kolem skla+těsnění kolem prstence, které toto sklo šroubuje. Což je pro mě ale obrovským zklamáním, ale hlavní je to prodat, což se jim daří : http://seikoholics.yuku.com/topic/152 Není gumička jako gumička http://www.thewatchsite.com/29-tokunaga-archives/253-tokunaga-seiko-professional-diver-s-watches-l-gasket.html http://www.network54.com/Forum/78440/message/1035756573/Inside+the+SEIKO+1000+meter+Professional+Diver+%26gt%3B%26gt%3B%26gt%3B%26gt%3B%26gt%3B%26gt%3B Upraveno 23. března 2014 uživatelem tonytrubka
Honza.manta Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Odesláno 23. března 2014 Zpočátku jsem tomu moc nevěnoval pozornost, ale stává se z toho dost zajímavé vlákno.
ggrand Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Odesláno 23. března 2014 tonytrubka: To je to řešení, o kterém jsem mluvil Mimochodem i Orient používá těsnění, které hůř propouští helium na svých 300m potápkách: ( http://yeomanseiko.com/2010/02/28/orient-300m-cfd0c001b-and-seiko-200m-sbdc001/ )
Návštěvník Alda Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 Dost možná by stačilo jen odšroubovat korunku, ale i tak spousta hodinek drží 3atm vodotěstnot, takže záleží na konstrukci hodinek. Alda: MM bych se moc neoháněl. Jestli jsem to pochopil správně, tak mají stejný počet těsnění jako jiné hodinky s dýnkem. Čili těsnění kolem skla+těsnění kolem prstence, které toto sklo šroubuje. Což je pro mě ale obrovským zklamáním, ale hlavní je to prodat, což se jim daří : http://seikoholics.yuku.com/topic/152 A tak to ja se s nema ohanet budu Hodinky jsou tesne proti heliu, nepotrebuji dalsi diru do pouzdra a jestli pritom pouziji jedno nebo dve tesneni je mi celkem jedno. Velkou vyhodu teto konstrukce vidim v tom, ze nebudou mit vyzrane pouzdro od dulkove koroze pod dynkem, coz je nejnamahanejsi misto, ktere musi denne celit agresivnimu prostredi upocene lidske ruky.Orient pouziva myslim L - tesneni.
Pelikan73 Odesláno 24. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2014 Tak jsem si říkal jak se vyznám v hodinkách ale ten Lenin mněl pravdu:Učit se,učit se,učit se
Pelikan73 Odesláno 24. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2014 Takže jak jsem se dočetl na netu tak saturační potápění umožnuje potápečum vydržet obrovský tlak vody díky sycení těla inertním plynem-nejlepší na světě v tom jsou Čínští potápeči kteří dosáhli hloubky přes 300M-to už teda musí být jak se říká kur....ý tlak když jestli dobře počítám tak v hloubce 10M pusobí na 1m/č tlak 100t No a hodinky dostávají teda pěkně zabrat a ten He ventil je teda určitě důležitá věc protože člověk ty inertní plyny z těla dostane v dekompresní komoře tak z hodinek nebýt toho He ventilu nevim nevim jak by se dostal-možná opravdu stačí odšroubovat korunku ale asi to není ideální řešení pokud dekompresi řešíte ve vodě
Návštěvník Alda Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 (upraveno) MM300 ma samozrejme take L-tesneni na skle, stejne jako sklo u tunaku z odkazu od tonytrubky. MM to maji vyresene chytre. Pokud neni potreba menit sklo, vubec se to nemusi sroubovat a se sklem manipulovat, jednoduse se vysroubuje cely prvek, ktery doseda na O-krouzek. Me to prijde jako velice dobre reseni, se sklem se nemusi clovek vubec babrat, ale to je vec nazoru. Dulezite je, ze hodinky nepotrebuji HV. Dalsi fajn detail, ulozeni strojku na proznem O-krouzku na dne pouzdra. viz foto http://seikoholics.yuku.com/topic/152#.Uy_Vpqh5P_E Sipkou jsem oznacil mistopro klic, kterym se odsroubuje cely prvek, aniz by se muselo zasahovat do L-tesneni na sklicku. Je to velice jednoduche, staci mit klic, ktery neni slozite vyrobit. Na regulaci kalibru, ci jeho vyjmuti a procisteni a namazani vubec neni nutne posilat hodinky do Japonska, jak se o tom pisou pohadky na vsech svetovych forech. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 24. března 2014 uživatelem Alda
nickolas Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 Pelikan73, přečti si nějaký návod k hodinkám s heliovým ventilem, nebo ty starší vlákna...google ti to najde...raději ten návod, v těch vláknech to je někdy popsáno tak složitě, až to jednoho zmate. Ve vodě se helium, ani nic jinýho z hodinek nevypouští. Ve vodě se totiž do hodinek dostane leda tak voda...
warann Odesláno 24. března 2014 Nahlásit Odesláno 24. března 2014 Takže jak jsem se dočetl na netu tak saturační potápění umožnuje potápečum vydržet obrovský tlak vody díky sycení těla inertním plynem-nejlepší na světě v tom jsou Čínští potápeči kteří dosáhli hloubky přes 300M-to už teda musí být jak se říká kur....ý tlak když jestli dobře počítám tak v hloubce 10M pusobí na 1m/č tlak 100t No a hodinky dostávají teda pěkně zabrat a ten He ventil je teda určitě důležitá věc protože člověk ty inertní plyny z těla dostane v dekompresní komoře tak z hodinek nebýt toho He ventilu nevim nevim jak by se dostal-možná opravdu stačí odšroubovat korunku ale asi to není ideální řešení pokud dekompresi řešíte ve vodě Nickolas byl rychlejší, tak sem jen dát citaci z vlákna o dané problematice, příspěvěk č. 3, od člena Ghill: "Citujem z manualu k Edox-kam: Heliový ventil: Použití: pro potápěče pobývající v ponorkách a potápěčských stanicích. Funkce: Vzduch v ponorkách a potápěčských stanicích jeobohacen heliem pro snadnější dýchání. Malé molekuly helia proniknou skrz těsnění do hodinek, ale nedostanou se stejnou cestou ven. Tím sev hodinkách vytvoří přetlak. K vyrovnání tlaku v hodinkách je nutné odšroubovat heliový ventil. Helium je neškodný plyn, který nepoškozuježivotní prostředí.Upozornění: Heliový ventil nesmí být otevírán pod vodou"
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se