Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, mate nekdo zkusenost, jak je to pri nakupu z americkeho Amazon.com? Kousek, ktery u nas stoji 25-27k je tam v soucasne chvili asi za 800 dolaru a ship zdarma. To je sakra rozdil. Ale kolik musim pocitat na DPH a clu? Mohl bych koupit ma nemeckym Amazonu (mam moznost poslat ke kamaradovi do nemecka), ale na nemeckem jsou v soucasnosti v prepoctu taky pres 20k. Diky za zkusenost.

Odesláno

Ahoj, DPH ti určitě napaří, takže tě to vyjde minimálně na 968 U$, pokud správně počítám. Clo bude asi ve srovnání s DPH minimální. Pokud ti to někdo přiveze, tak se může připočítávat sales tax, většinou kolem 8%. Mám zkušenost, že u elektroniky ti Amazon přímo vyčíslí konečnou cenu včetně všech daní, zaplatíš to celé a pak už ti balíček přijde přímo a nemusíš nic vyřizovat s celnicí. Tak si to zkus dát do košíku třeba to ukáže ty poplatky.

Odesláno

U Amazonu bývá problém, že většinou neposílá do Evropy. Poznáš jednoduše když vložíš do košíku a zadáš dodací adresu ČR. Většinou tě to nepustí. U hodinek se mi to nepodařilo poslat přímo do ČR nikdy. Kdysi šel koupit třeba Kindle a poslat k nám. Teď jsou ale restrikce větší.

Cesta je použití přeposílacích služeb jako je třeba shipito (mimochodem ji vlastní čech).

Ale po započítání všech poplatků a dopravného do ČR plus DPH a cla, to většinou nevychází až tak dobře.

Spíše doporučuji ebay a nákup někde v Singapuru či Hong Kongu.

Napiš co sháníš, třeba poradím konkrétně a lépe ....

Odesláno (upraveno)

Mám momentálně jinou zkušenost. Kupoval jsem teď na Amazonu (US) nějaké knihy, platba kartou. Po cca 3 týdnech jsem měl ve schránce lístek na vyzvednutí balíku (adresát nezastižen) - takovou jsem měl radost že vše krásně prošlo. Jenže ouha, na poště jsem si vyzvedl poměrně pěkně tlustou obálku ve které byly papíry a formuláře k celnímu prohlášení. Pak existují dvě cesty: necháš vše vyřídit poštu - lhůta je snad 30 dní, pošta proclí balík, dopočte DPH a doručí ti jej, doplatíš pak rozdíl při převzetí; vyplníš papíry a sám se zastavíš na celním poštu v Praze (Na Knížecí), kde vše vyřešíš osobně.

DPH se platí s ceny včetně poštovného. Clo je snad cca 3%. A teď jedna pěkná sviňárna, byl jsem upozorněn, že v případě podezřele nízké ceny na faktuře mi může být daň vyměřena z ceny obvyklé v ČR :-). 

Edit: doplnění

Upraveno uživatelem Rainee
Odesláno
  V 9. 4. 2014 v 19:15, lukin_ova napsal:

U Amazonu bývá problém, že většinou neposílá do Evropy. Poznáš jednoduše když vložíš do košíku a zadáš dodací adresu ČR. Většinou tě to nepustí. U hodinek se mi to nepodařilo poslat přímo do ČR nikdy. Kdysi šel koupit třeba Kindle a poslat k nám. Teď jsou ale restrikce větší.

Cesta je použití přeposílacích služeb jako je třeba shipito (mimochodem ji vlastní čech).

Ale po započítání všech poplatků a dopravného do ČR plus DPH a cla, to většinou nevychází až tak dobře.

Spíše doporučuji ebay a nákup někde v Singapuru či Hong Kongu.

Napiš co sháníš, třeba poradím konkrétně a lépe ....

Mam vyhlednute Tissot Tempo cosc. Maji je za zajimavou cenu, zadal jsem pri registraci jako dorucovaci adresu do Cech a nebyl problem, pustilo mne to az nekam k platbe.

Odesláno
  V 9. 4. 2014 v 19:18, Rainee napsal:

Mám momentálně jinou zkušenost. Kupoval jsem teď na Amazonu (US) nějaké knihy, platba kartou. Po cca 3 týdnech jsem měl ve schránce lístek na vyzvednutí balíku (adresát nezastižen) - takovou jsem měl radost že vše krásně prošlo. Jenže ouha, na poště jsem si vyzvedl poměrně pěkně tlustou obálku ve které byly papíry a formuláře k celnímu prohlášení. Pak existují dvě cesty: necháš vše vyřídit poštu - lhůta je snad 30 dní, pošta proclí balík, dopočte DPH a doručí ti jej, doplatíš pak rozdíl při převzetí; vyplníš papíry a sám se zastavíš na celním poštu v Praze (Na Knížecí), kde vše vyřešíš osobně.

DPH se platí s ceny včetně poštovného. Clo je snad cca 3%. A teď jedna pěkná sviňárna, byl jsem upozorněn, že v případě podezřele nízké ceny na faktuře mi může být daň vyměřena z ceny obvyklé v ČR :-).

Edit: doplnění

Tak to se na to muzu pekne... Uz jsem nasel nemecky eshop kde vyjdou na a 19k. Holt to nebude Amazon, necham si to poslat ke kamaradovi do nemec a privezu si je sam od nej. A mam klid. Jeste mne napadlo, zeptat se nejakeho eshopu tady, jestli by neslevili. Pokud by se dostali tak max na rozdil 1,5k prezil bych to. Ale takhle je tam rozdil tak 6k a to je dost.

Odesláno (upraveno)

No tak to Ti je pak pošlou i do ČR, to je dobrá zpráva. Ale počítej, že budou deklarovat reálnou cenu, kterou zaplatíš a DPH Ti pak vyměří v česku z ceny včetně dopravného. Dopravné do ČR asi free nebude.

Na celnici se to zdrží cca týden. Ještě jde většinou zadat nějaká lepší doprava za příplatek, ale rozdíl v datu dodání do ČR je minimální. Z USA půjdou cca dva až tři dny do ČR a pak budou trčet na celnici, než vyřídíš a pošleš papíry ...

Je to trochu opruz.

Edit: Pokud máš možnost koupit v DE a nechat si to dovést, tak neváhej. Je to určitě lepší volba a máš plus mínus šanci případně uplatnit záruku. Z US to bývá problém. Hlavně se v DE úplně vyhneš DPH a clu.

Upraveno uživatelem lukin_ova
Odesláno

Lehce OT: minulý týden mně šly hodinky z Japonska, bylo to klasicky poštou přes EMS. Proclení i posláním plné moci od nich ke mně a zpět čtyři dny. Pro zajímavost - pošták to přivez v sobotu o půl devátý ráno.

Odesláno

Beatle:a z toho německého eshopu to k nám neposílají? Ptám se proto, že na nové hodinky je čekání velmi dlouhé a než je vyzvedneš u kamaráda,nebo je doveze, je to na infarkt:-). V EU se clo ani DPH neplatí, takže by tě to stálo jen poštovné k nám do ČR:-)

Odesláno
  V 9. 4. 2014 v 19:40, Paw napsal:

Lehce OT: minulý týden mně šly hodinky z Japonska, bylo to klasicky poštou přes EMS. Proclení i posláním plné moci od nich ke mně a zpět čtyři dny. Pro zajímavost - pošták to přivez v sobotu o půl devátý ráno.

Jen tak mimochodem, co jsi kupoval a kde ?

Díky za odpověď.

Odesláno
  V 9. 4. 2014 v 19:45, Marfael napsal:

Beatle:a z toho německého eshopu to k nám neposílají? Ptám se proto, že na nové hodinky je čekání velmi dlouhé a než je vyzvedneš u kamaráda,nebo je doveze, je to na infarkt:-). V EU se clo ani DPH neplatí, takže by tě to stálo jen poštovné k nám do ČR:-)

No mozna i jo. Myslel jsem, ze by mi domerili DPH. Chci to vzit z uhrinstinkt.de , ceny jsou fakt dobr a reference na web taky.

Odesláno

Ještě doplním:  Co se týká německého nebo UK Amazonu, tak tam není problém. Oba posílají po celé Evropě, ve většině případů není problém moc ani se zárukou (dost záleží na zastoupení dané značky v ČR). DPH ani clo není. Poštovné je v řádu jednotek až desítek euro, doprava klasickým balíkem/kurýrem přímo na danou adresu bez nějakých problémů. Není třeba nikam složitě přeposílat. Z UK mi posílají balík cca okolo 5 dnů od objednávky.

Jen ty ceny už nejsou oproti ČR tak moc výhodné, což je ale logické.

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Přináším smutnou zkušenost s nákupem na Amazonu. Ve snaze se předzásobit na vánoce, chtěl jsem objednat knihy (abych nebyl OT, tak jedna se vztahovala k hodinkám). Konkrétní tituly jsem, bohužel, nenašel na německém, takže jsem šel do UK. Daný titul byl vždy levnější u ostatních prodejců, než u samotného Amazonu, tedy jsem vybíral u nich. Bohužel až krok před zaplacením to na mě vybaflo, že na CZ adresu nezašlou (a byly to přitom kousky dodávané z UK). Smířil jsem se s vyšší cenou a zakliknul knihy přímo z Amazonu. Řekl jsem si, že tedy když to půjde najednou, alespoň ušetřím na poštovném. První překvápko nastalo hned po prvním kroku objednávky, kdy cena vyskočila u každého kusu o cca 3 libry. A další překvapení nastalo při kalkulování poštovného, které ke každé knížce připočítal celé. Takže jsem objednávku vymazal a odešel je objednat přes eBay.

Pak mě ještě vytočil po pár dnech, kdy mi do mailu přišlo z Amazonu, že mám v košíku knížku a ať dokončím nákup. Košík byl samozřejmě prázdný.

Zejména první vzrůst ceny mě překvapil, protože jsem si ho málem nevšimnul. Nevím, jestli to bylo DPH, ale u non-Amazon prodejců se mi to nestalo.

Takže moje doporučení - pozor na Amazon a zejména si všímejte, jak roste cena od úvodního výběru až do chvíle, kdy platíte.

Upraveno uživatelem Kobliha

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...