Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj kluci, ač nejsem zrovna přítelem něčeho jiného než origo tahů vyjma kůže na společenských modelech a to hlavně z praktických důvodů, rozhodl jsem se tady udělat vyjímku. Je to z důvodu toho, že tento model si o kůži přímo říká. V podstatě mám jasnou představu o tom, co konkrétně chci. Hodinky budou nošeny hlavně v podzimním a zimním období jako neformální casual, tak jsem k barvě cifru zvolil bílé kontrastní prošití. Ve Strapshopu jsem vybral i konkrétní model a od vás bych potřeboval jen doladit barvu jako takovou. Určitě se budu držet hnědého odstínu a v podstatě jsem byl už delší dobu rozhodnutý, ale po konzultaci s Bakerem už tak přesvědčený o spávnosti svojí volby nejsem. Hodinky jsem vzal do obchodu u nás a vyzkoušel pár noname pásků, abych si udělal představu. Vyloučil jsem v podstatě všechny světlejší hnědé odstíny a i některé tmavší, hodinky byly takové nijaké, nevýrazné. Při serfování po netu jsem narazil na fotky pětek s podobným cifrem na řemínku s načervenalým nádechem a to bylo ono. Vybral jsem Rios New Orleans, fotku připojím nakonec. Baker mi ale psal, že je víc do červena než na fotkách a spíš by si ho dovedl představit na dámských hodinkách a doporučil mi odstín mahagon, který také není špatný. Ale přijde mi už hodně tmavý a pořád se nemohu zbavit dojmu, že ten do červena by byl vhodnější a hodinky by neskutečně "vylezly".

Nevím, zkušenost nemám, nerad bych měl zženštělé hodinky, tak uvítám vaše názory a postřehy. Rád bych se držel při výběru mnou uvedených parametrů a vybíral nejraději ze dvou nastíněných modelů, protože cena i provedení tohoto modelu je pro mne optimální. Taky neuvažuji o jiné barvě (černá, bílá, modrá atd.), rád bych se držel alternativ hnědé a vzhledem k využití hodinek trvám na bílém kontrastním prošití.

Uvažuji o tom už dobré tři měsíce a stále se nemohu rozhodnout, jestli vůbec nějakou kůži kupovat, protože origo tah je velice zdařilý a tvoří s hodinkama kompaktní celek. Tak pokud mi to rozmluvíte, zlobit se nebudu, ale jak jsem psal v úvodu, tyhle Seika si o kůži vyloženě říkají.

První foto hodinek je moje, dvě následující jsem si vypůjčil z galerie Strapshopu. První kůže je můj výběr, druhá doporučení Bakera. Tak co myslíte?

post-22782-0-97911000-1388512831.jpg

3579_5111.jpg

3577_5107.jpg

Odesláno

No to je problém, nosím spíš sportovní obuv a v zimě zimní boty, ale pokud kožené, tak černé a černou nechci. Myslel jsem, že sladění barvy s botama a opaskem je doménou spíše společenského oblečení (oblek) a ne volnočasovek.

Odesláno

Karle, ta barva se k tomu absolutně nehodí, je to jak pěst na oko. Škoda, že nechceš černou, ta by jim sedla rozhodně lépe a byla by navíc univerzální. Dáš-li tam toto, půjde o totální degradaci hodinek... To tam radši nech ten tah.

Odesláno

Honzo, černou nechci, jeden černý doma mám a není to nic moc. Chci je vytáhnout z pozice univerzálnosti do trochu odlehčeného stylu. Viděl jsem podobnou kombinaci v reálu a vypadalo to zatraceně dobře. S černou by to bylo příliš konzervativní a na to mám jiné hodinky.

Odesláno

Ahoj Karle, takle vedle sebe bych vzal tu 2. kůži. Bojím se toho načervenalého odstínu na prvním řemenu. Ale na 2 . stranu nemůžeš podle mě udělat chybu ani s jedním.

Odesláno

Ahoj, na kontrastním prošití trvám, jde o neformální nošení a k tomu cifru bílá parádně sedí. Je mi jasné, že na obrázku je ta druhá varianta přirozenější, ale mně ten načervenalý odstín dost přitahuje. Jak jsem psal na začátku, viděl jsem pár fotek s podobnou kombinací a byla to paráda. Jen jsem měl strach, aby to nepůsobilo zženštile.

Odesláno

Já vím, že bez kontrastního prošití by to vypadalo asi decentněji, ale kvůli tomu kůži nechci. Rád bych jim dodal trochu sportovnější chrakter a vytáhl ten kontrast, s tahem to trochu splývá a jsou méně výrazné. A na to mi to kontrastní prošití dost sedí, odlehčuje je to na běžné nošení.

Odesláno

vraby, moc děkuju, ten v levo je už moc sportovní, ale v pravo je super a hodně podobný mému původnímu výběru. Já se pro ten Rios rozhodl i z důvodu, že u pouzdra má na výšku 6mm a zužuje se ke sponě na 3mm, což bude vypadat asi lépe, než třeba výška 3mm po celé délce. Ale už jsem objednal ten první, tak všem děkuju za postřehy. Mám vyzkoušeno, že pokud se mi něco líbí hned od začátku, je to nakonec to pravé a vždy se k tomu vrátím. Až dojde, vyzkouším, uvidím, poreferuji, rozhodnu.

Odesláno

Ahoj Karle, i když tento model není moje krevní skupina, tak Ti docela rozumím, nicméně já osobně bych zvažoval jiný Rios - Oxford, a to možná i tu světlejší variantu. Ta hladká struktura bez vzoru na mne působí sportovněji a méně usedleji, což by ten účel plnilo..

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ahoj Tondo, taky Ti rozumím, pokud by šlo o hodinky s čistým dialem bez komplikací, asi bych šel tímhle směrem. Ale vzhledem k plasticitě ciferníku a 24h komplikaci mi přišla strukturovaná kůže jako vhodnější a i se mi víc líbí. Ta světlejší barva opravdu ne, měl jsem to v reálu a vypadalo to tak nějak nijak.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ahoj, tak dilema vyřešeno a pomohla náhoda. Nakonec jsem objednal ten první, víc do červena a došel mi místo Rios New Orleans Rios Orlando. Barva sice stejná, ale prošití červené místo bílé a to fakt nešlo. Navíc jsem si v reálu ověřil, že ta červená je opravdu hodně červená a tak jsem se s Bakerem domluvil, že mi pošle jím navrhovanou variantu v mahagonu, kterou měl skladem a nemusel jsem čekat. Musím kluky moc pochválit, druhý den jsem měl řemen doma.

No a první dojmy? Nic moc, vzhledem k větší tloušťce u pouzdra a nasazení překlopky mi hodinky na ruce absolutně neseděly, nekopírovaly ruku jako tah a tak jsem začal dost litovat vyhozených peněz. Nicméně jsem nahradil překlopku původní origo trnovou sponou a hodinky nechal přes noc zapnuté. Ráno už to bylo lepší a v průběhu dne se pásek natvaroval tak, že tam zítra zkusím vrátit překlopku. A svůj negativní postoj jsem přehodnotil, hodinky neskutečně "vylezly" a líbí se mi to stále víc a víc, takže nakonec velká spokojenost.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...