Přejít na obsah

Damašková L.E. od firmy LÜM-TEC

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Damasteel, nerezovy damasek, da se udelat spoustu napadu, tvaru i konecneho zabarveni.  http://chadnicholsdamascus.com/exotic-stainless.html

Jasně, takže to je vlastně povrchová úprava :)

Něco jsem si k tomu našel: http://www.damasteel.se/files/4313/6963/9166/Damasteel_Martensitic_Damascus_Steel.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To vypadá zajímavě :) Jak se taková ocel označuje? 

Nebylo by na to lepší na nějakém "jednoduším" (a možná kulatém) pouzdru? Nebo už je domluvené, že to bude V1?

Ahoj Jiří, je to jen nástřel, ale vzhledem k tomu, že je pouzdro připraveno pro ETU a je tvarově velmi zajímavé, tak jsme jej vybrali.

Ta ukazka nahore je proste hruby nastrel, muze byt jiny vzor na pouzdru i na lunete, i barevne odliseny, do seda,do modra, do fialova, da se nastavit hloubka leptu atd.......

Ano, přesně. To zatím nejsem schopen ukázat (vizualizovat).

Líbil by se mi celoluminiscenční číselník a modřené ručky.

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři

Jasně, takže to je vlastně povrchová úprava :)

Něco jsem si k tomu našel: http://www.damasteel.se/files/4313/6963/9166/Damasteel_Martensitic_Damascus_Steel.pdf

Ne, origo vzniká damašek kovářským svařením dvou materiálů - laicky řečeno měkkého a tvrdého. Zakládá se v několika vrstvách a pak se při svařování ještě překládá, takže vzniká i několik set vrstev. Dle způsobu přeložení a kroucení materiálu pak vznikají různé vzory. Aby struktura vynikla, na závěr se povrch vyleptá. Pokud to někoho zajímá doporučuju mrknout na stránky Templa, který dělá repliky mečů, má tam super ukázky.

http://www.templ.net/cesky/vyroba-cepele.php

Damasteel je moderní švédská nerezová ocel vyráběná práškovou metalurgií, mají díky tomu nespočet vzorů a materiál je v zásadě netečný. Podle mě je to super nápad na hodinky, jen se obávám, že tak jemnou strukturu, jako ve vizualizaci, nemají. Představu ale podlě me pěkně dají např prsteny z damasteelu, díky velikosti i tvaru.

Má někdo představu na co pak taková sranda vyjde?

Odkaz ke komentáři

Ne, origo vzniká damašek kovářským svařením dvou materiálů - laicky řečeno měkkého a tvrdého. Zakládá se v několika vrstvách a pak se při svařování ještě překládá, takže vzniká i několik set vrstev. Dle způsobu přeložení a kroucení materiálu pak vznikají různé vzory. Aby struktura vynikla, na závěr se povrch vyleptá. Pokud to někoho zajímá doporučuju mrknout na stránky Templa, který dělá repliky mečů, má tam super ukázky.

Damasteel je moderní švédská nerezová ocel vyráběná práškovou metalurgií, mají díky tomu nespočet vzorů a materiál je v zásadě netečný. Podle mě je to super nápad na hodinky, jen se obávám, že tak jemnou strukturu, jako ve vizualizaci, nemají. Představu ale podlě me pěkně dají např prsteny z damasteelu, díky velikosti i tvaru.

Ahoj,

jednoznacne uvazujeme o limitke pre clenov Chronomag-u.  Cena zavisi od poctu modelov ktore by boli predobjednane...  Minimalne nmozstvo je 25 ks.

s priatelskym pozdravom

Robert

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

jednoznacne uvazujeme o limitke pre clenov Chronomag-u.  Cena zavisi od poctu modelov ktore by boli predobjednane...  Minimalne nmozstvo je 25 ks.

s priatelskym pozdravom

Robert

Roberte, díky za dobrou zprávu!  Věřím, že se nás najde dost. Dá se přibližně odhadnout, na kolik by hodinky (damašek + ETA) mohly vyjít? 

Odkaz ke komentáři

Ahoj Jiří, je to jen nástřel, ale vzhledem k tomu, že je pouzdro připraveno pro ETU a je tvarově velmi zajímavé, tak jsme jej vybrali.

Ano, přesně. To zatím nejsem schopen ukázat (vizualizovat).

Líbil by se mi celoluminiscenční číselník a modřené ručky.

Rozumím, pouzdro je to určitě povedené :)

OK, díky za vyjasnění.

Záleží podle ceny a podle finálního návrhu, ale já bych do toho pravděpodobně šel :)

Odkaz ke komentáři

Roberte, díky za dobrou zprávu!  Věřím, že se nás najde dost. Dá se přibližně odhadnout, na kolik by hodinky (damašek + ETA) mohly vyjít? 

Je někdo schopen zjistit cenu polotovaru?

(damaškového ingotu o velikosti pouzdra a lunety + nějaký přídavek na obrábění)

Moje úvaha je taková, že cena by mohla být: klasická cena za V1 + cena za polotovar (damašek) + cena za ručky (pokud budou jiné)

Pokud jsem mimo, tak mě Roberte oprav.

TOTO je ten typ (barva) číselníku, který vy se mi tam líbil.

Nebo chcete ostatní černé?

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři

Ano takhle by to slo s lumi cifrem a modrenymi ruckami a indexem. To by se mi libilo.  :rolleyes: Cenu si samy zatim bohuzel neurcime, ale kupeckymi pocty byl zacal, i kdyz opatrne s cenou V1 plus cca 1, max 2K material, obrabeni je stejne jako u bezne operace, takze cenovku bych vynechal, plus lept a lesteni popr.zarove dobarveni je drobna polozka, kalirna zvladne zakaleni i popusteni na nejakou hezkou tvrdost okolo 60ti hrc za par korun, popr cire DLC povrch pro narocne.

CCA do 5000 navic, tj logicky bychom se mohli vejit do ceny V1 s ETA automatem plus 10 000 kc, Otazkou je, jestli je podobna cenovka realna i pro firmu a v takto malem nakladu, tj 25 kousku.

Je to ale jen takovy muj osobni odhad, nic vic..............................................................

Ohledne ceny bude urcite vedet vice Robert, ale urcite az ve chvili, kdy se propracujeme z nastrelu na realnou verzi navrhu a realny pocet zajemcu.

Odkaz ke komentáři

Ano takhle by to slo s lumi cifrem a modrenymi ruckami a indexem. To by se mi libilo.  :rolleyes: Cenu si samy zatim bohuzel neurcime, ale kupeckymi pocty byl zacal, i kdyz opatrne s cenou V1 plus cca 1, max 2K material, obrabeni je stejne jako u bezne operace, takze cenovku bych vynechal, plus lept a lesteni popr.zarove dobarveni je drobna polozka, kalirna zvladne zakaleni i popusteni na nejakou hezkou tvrdost okolo 60ti hrc za par korun, popr cire DLC povrch pro narocne.

CCA do 5000 navic, tj logicky bychom se mohli vejit do ceny V1 s ETA automatem plus 10 000 kc, Otazkou je, jestli je podobna cenovka realna i pro firmu a v takto malem nakladu, tj 25 kousku.

Je to ale jen takovy muj osobni odhad, nic vic..............................................................

Ohledne ceny bude urcite vedet vice Robert, ale urcite az ve chvili, kdy se propracujeme z nastrelu na realnou verzi navrhu a realny pocet zajemcu.

Je to kalení nutné?

Škrábance ani ťukance na takové struktuře vidět nebudou.

Vidím v tom možnou komplikaci (mírná změna tvaru v průběhu kalení).

Pouzdro by se muselo obrobit na přesno a potom kalit, což by mohlo mírně změnit tvar. Pokud se pletu, tak mě opravte.

Upraveno uživatelem Vit
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...