Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 57
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

ještě bych s dovolením doplnil svůj předchozí příspěvek:

pokud bych se rozhodl pro Longines, tak se mi zalíbil i model: http://www.hodinky-damske-panske.cz/l4.805.4.11.2/a-24376/

+ ještě bych se chtěl zeptat na zkušenosti s rezervou chodu. U těch Tissotu je rezerva až 80 hodin, zatímco u Longines 42h. Vzhledem k tomu, že je velmi pravděpodobné, že přes víkend moc na ty oblekovky sahat nebudu, tak by mě zajímalo, jestli se dá zvyknout na "každopondělní" nařizování času, či Vás (ty, kteří s tím máte zkušenosti) to dost štve a radši byste zvolili podruhé hodinky s větší rezervou..

Upraveno uživatelem FearMe
Odesláno

80 hodin je nepochybně výhoda, obzvlášť co se víkendu týká. Na druhou stranu, mně se ty hodinky musí především líbit, a to je nad technickýma výhodama. Myslím si, že na nařizovaní se dá zvyknout, jen nesmíš bejt v pondělí ráno v časovém presu, chce to prostě dvě , tři minutky klidu. Někomu to dělá i radost a výhodou pak je nastavení přesného času jednou za týden.

Odesláno

Předpokládám, že ani jedny z těchto oblekovek nemají šroubovací korunku, takže případné nastavení času v pondělí ráno by nebyl žádný problém. Anebo bude stačit je přes víkend 2-3 hodiny ponosit, třeba v neděli ráno do kostela, a pak už by se do pondělního raná nezastavily. 

Odesláno

Ja jsem na to kazdoranni narizovani uz davno navyklej. Hodinky stridam jak kosile, pokud jsou to automaty, tak je hodim na ruku a v praci pri cekani u rychlovarne konvice seridim podle kuchynskych quartzek. :)

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak jsem nakonec dal na Vaše rady a koupil ty Hamiltony :) akorát mě naživo více zaujaly s černým ciferníkem, tak jsem tomu podlehl :)

Bohužel však cca po 14 dnech mám s nimi, pro mě velmi zásadní problém. 

Výrobce i prodejce uváděli, že rezerva tahu je cca 48h - jak lze vyčíst z mých požadavků, měl jsem trošku obavy, zdali mi to bude stačit, ale nakonec jsem se smířil, že hold v pondělí budu nařizovat :)

ALE s čím jsem se fakt nesmířil a ani nehodlám smiřovat, že bych je měl natahovat každé ráno. Hodinky mají reálnou rezervu tahu cca 8-9 hodin, tj. pokaždé, když přijdu z práce a odložím je, tak je ráno najdu zastavené.

Tak se Vás chci zeptat, jestli je to normální u nových hodinek, že je rezerva taková a časem se to "rozjede", nebo je mám rovnou reklamovat? :/

Omlouvám se, že to píší zde, ale nechtělo se mi kvůli tomu zakládat nové téma.

h32515535m.jpg

Odesláno (upraveno)

Děláš v práci alespoň trochu rukama? Jestli jsou vůbec dostatečně dotažený,protože jestli ano,normální to rozhodně není.Spíš bych s časem očekával snižování doby rezervy nátahu.Může být problém třeba v rotoru,rozhodně hodinář.Nemají náhodou možnost ručního nátahu?Nejsem si jist,ale jestli ano,pořádně dotáhnout a vyzkoušet.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

před asi třemi týdny jsem koupil taky Hamiltony, ale Spirit of Liberty, které mají mít calibr H21 - rezerva chodu až 60 hodin a rezerva se mi zdá v pohodě (neměřil jsem to ale 48 hodin dají). 

Odesláno

Je pravdou, že v práci trávím většinu času u počítače, ale není to tak, že bych měl celý den ruku s hodinkami v jedné poloze. Přes den dělám mnoho přirozených činností, kdy s rukou dostatečně pohybuju, takže v tomhle by snad problém neměl být. Navíc když mi je prodejce předával, tak je natáhl korunkou a říkal, že nyní by měly být nataženy na plno, což bude odpovídat právě té 48h rezervě. Samozřejmě druhý den ráno už nešly.

No, moc jste mě nepotěšili... vypadá to tedy na reklamaci. Jsem zvědavej jak se k tomu Carollinum postaví.

Teď čtu na nějakých zahraničních foréch, že nejsem asi jedinej kdo má s tímhle modelem tentýž problém :(

Odesláno

Zkus to třeba přes víkend nechat celý den na ruce. Ale asi to opravdu bude na reklamaci. To mě mrzí. Hamilton mám zařazený jako kvalitního a spolehlivého výrobce.

Odesláno

Hele já myslím, že to určitě nebude normální a je to na reklamaci. Protože i kdyby za celý den nedošlo k plnému dotažení na ruce (což se může samozřejmě stát), rozhodně by ale při běžném používání (i u počítače) mělo dojít aspoň k takovému dotažení, aby vydržely od večera do rána (tzn. cca čtvrtinu plné rezervy). Já taky dělám v kanceláři a kolikrát se od počítače nehnu i 10 hodin a podobný problém jsem s automaty nikdy neměl. Rozhodně bych to dal na reklamaci, to se asi samo nesrovná.

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...