Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

tak teď jukám po primkách traktory, můžete mi sdělit na co si dát pozor, na co se ptár, co znamená počet rubínů a když je tam subciferník tak to jsou ty s chronografem?

• Odpovědi 53
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární dny

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Subciferníky jsou ty malé ciferníčky/ano jsou to ty chronografy/,rubíny jsou v podstatě ložiska ve kterých se točí osky hodinového,minutového a vteřinového kola a také setrvačky.Takový standart je 15-17 rubínů,a u složitějších hodinek /více funkcí/ jich může být také 25-27 i více.

Pokud by se Ti zalíbily primky a chtěl jsi nějakou vodotěsnost,je řešení Prim sport1 v nerezu např.zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/38964-prim-sport-1-renovace-elton/

Odesláno

Tak jsi mě nadchl pro primky, našel jsem toto:

prim traktor 006, Cena: 1 990 Kč, Průměr pouzdra: 35 mm

Co si o nich myslíte?

Jinak bacha tyto prim traktor jsou pouze pochromované a pot brzo naruší ten chrom,podívej se na renovace v nerezu.

Odesláno (upraveno)

Elton je výrobce hodinek PRIM v Novém Městě nad Metují. 

Hele, Koktine, chápu, že jsi tohle fórum objevil teď a chceš se toho dozvědět co nejvíc za co nejkratší dobu. Ale zkus přeci jenom trochu číst, hledat. Informací je tu víc než dost, tak nebuď netrpělivý a svému novému koníčku se věnuj. Pěstuj ho studiem a za kratší či delší dobu už sám zjistíš, co je pro tebe dobré a na co si u vybraných hodinek dát pozor. 

Jasně, že nikdo učený z nebe nespadl. Tady máš studnici vědomostí, ze které můžeš čerpat. Přeji ti, abys toho dokázal využít, a aby ti zájem o hodinky dělal radost.

EDIT: Ještě bys měl vědět jednu důležitou věc: Tohle fórum vzniklo na podporu lidí, kteří se hodinkami zabývají nebo chtějí zabývat dlouhodobě. Tj. S lidmi, kteří si sem přijdou jenom pro jednorázovou radu, ale hodinky jim v zásadě nic moc neříkají, se tu moc nepočítá. Proto ty ostřejší reakce na počátku. 

Např. aby ses mohl stát členem podobného fóra v Německu, musíš svůj zájem o hodinky nejprve prokázat. Takže asi tak...

Upraveno uživatelem siwi
Odesláno (upraveno)

...když je tam subciferník tak to jsou ty s chronografem?

Jen upřesním, chronograf jsou stopky, nikoli obecný označení subcifrů. Na subcifernících může bejt kromě stopek všechno možný, obvykle třeba obyčejná vteřinovka, případně 24h ukazatel apod.

Pokud budeš pořád něco mlet o replikách,dostaneš ban a skončil jsi, jasné?

Nebyl bych tak přísnej, jeho příspěvek jsem pochopil spíš tak, že aukce jsou plný fejků a on se bojí, aby náhodou nějakej omylem nekoupil, proto hledá radu:). Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

Jako oblekovky fajn,ale opět jen pozlaceno a nedají se nosit každý den /odírá se zlacení/.

Pokud chceš něco na každodenní nošení,vybral bych si něco od Orientu,Seka apod.,stačí se podívat co by se líbilo.

U chronografů je problém,kolikrát budeš stopky potřebovat?

Odesláno

Ty co jsi postnul jsou pochromované,takže ten samý problém co u pozlacených.Nejsou to nerez,je tam jen novodobá krabička,jinak jsou staré.A od prodejce Nickii si nic neber,špatné fotky a stav je potom horší jak na fotkách.

Odesláno

A ses si jistej, ze chces zacinat vintage hodinkama? Pekny Primky koupis na blesaku za petikilo, nechas vycistit a seridit a poridis nejakej bajo remen, ale samozrejme je to jak s ojetym autem, ty hodinky vyzadujou vetsi peci a starost. Pokud to chces mit na pohodu, kup si nejaky funglovky a nemusis resit vodotesnost, plastovy sklicka a podobny veci ;-)

Odesláno

A ses si jistej, ze chces zacinat vintage hodinkama? Pekny Primky koupis na blesaku za petikilo, nechas vycistit a seridit a poridis nejakej bajo remen, ale samozrejme je to jak s ojetym autem, ty hodinky vyzadujou vetsi peci a starost. Pokud to chces mit na pohodu, kup si nejaky funglovky a nemusis resit vodotesnost, plastovy sklicka a podobny veci ;-)

Původně jsem chtěl jiné oblekovky, ale když jsem viděl ty primky tak jsem se rozhodl, že do obleku najdu prim traktor, docela mi je i jedno jestli jsou mosazné, pokud budou v dobrém stavu. Financova sbírka je také mosazná, nebo již po rekonstrukci?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...