IzTaPa Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 (upraveno) pred casem tu probehla taskarice ohledne exekutora draziciho 'kvalitni repliky' rolad (drazebni vyhlasku, kterou mezitim uz stahl, jsem si ulozil a prikladam. zalozil jsem na to specialni vlakno jen proto, ze jsem prave dostal oficialni odpoved od exekutorske komory, ktera je spise z kategorie cerneho humoru... (vynechavam zamerne jmena a kontakty, ale pokud nekdo o to opravdu stoji, muzu je sdelit separatne) v odpovedi jsem se zeptal, zda-li je tedy exekutor opravnen porusovat zakony ochranujici dusevni vlastnictvi... ---Vážený pane,dne 22.04.2014 byl Exekutorské komoře ČR doručen Váš dotaz. K Vašemu podání lze v obecné rovině uvést následující. Soudní exekutor je oprávněn provést exekuci prodejem movitých věcí v souladu s ust. § 321 a násl. občanského soudního řádu. Z věcí, které jsou ve vlastnictví povinného, se nemůže týkat výkon rozhodnutí/exekuce těch, které povinný nezbytně potřebuje k uspokojování hmotných potřeb svých a své rodiny nebo k plnění svých pracovních úkolů, jakož i jiných věcí, jejichž prodej by byl v rozporu s morálními pravidly. Takto jsou z výkonu rozhodnutí vyloučeny zejménaa) běžné oděvní součásti, obvyklé vybavení domácnosti,d )snubní prsten a jiné předměty podobné povahy,c) zdravotnické potřeby a jiné věci, které povinný potřebuje vzhledem ke své nemoci nebo tělesné vadě,d) hotové peníze do částky odpovídající dvojnásobku životního minima jednotlivce podle zvláštního právního předpisu,e) zvířata, u nichž hospodářský efekt není hlavním účelem chovu a která slouží člověku jako jeho společník. Výkonem rozhodnutí prodejem movitých věcí mohou být postiženy movité věci s výjimkou věcí postihovaných podle části šesté hlav druhé až čtvrté občanského soudního řádu (srážky ze mzdy, přikázání pohledávky, správa nemovitosti). Uvedená ustanovení tedy nepředstavují překážku pro uskutečnění dražby repliky hodinek. Vámi přiložený odkaz bohužel není funkční. S pozdravemZa Exekutorskou komoru ČR 79979.pdf Upraveno 21. května 2014 uživatelem IzTaPa
1KeNnY1 Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 (upraveno) lol tak to je novinka rozmyslam, ako urcil tu cenu, alebo lepsie kto mu urcil ci su kvalitne.. Asi sa potesili pri exekucii, ze "JEEEJ ma rolady, parada tak berieme hodinky a mame exekuciu za sebou" a zrazu zistili, ze to je fejk. Rozmyslam, ci mate v CZ taku exekutorsku mafiu tak ako my na SVK ? Unas by ma to neprekvapilo, nejake take drazby.. Unas je podla zakona, povolene davat repliky obleceni, atd. zdarma na humanitarne ucely (ak to zachyti colnica a neurci inak), bez toho aby sa znicili. Upraveno 21. května 2014 uživatelem 1KeNnY1
Frostie Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 lol tak to je novinka rozmyslam, ako urcil tu cenu, alebo lepsie kto mu urcil ci su kvalitne.. Asi sa potesili pri exekucii, ze "JEEEJ ma rolady, parada tak berieme hodinky a mame exekuciu za sebou" a zrazu zistili, ze to je fejk. Rozmyslam, ci mate v CZ taku exekutorsku mafiu tak ako my na SVK ? Unas by ma to neprekvapilo, nejake take drazby.. Unas je podla zakona, povolene davat repliky obleceni, atd. zdarma na humanitarne ucely (ak to zachyti colnica a neurci inak), bez toho aby sa znicili.tak něco podobného funguje i u nás, netýká se to asi přímo exekuce, ale celní správou zabavených padělků. Z těch je ovšem nutno před předáním na charitu odpárat jakékoliv obchodní značky, které by mohly zapříčinit záměnu s originálem...
Funthom95 Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 nu ale exekutora zajímá to, že tu věc může prodat - nic víc. Že nejde o originál hodinek ve vyhlášce uvádí.
michalval Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 Tak to je smutný, ale popravdě řečeno mě tenhle alibismus exekutora nepřekvapuje. Plyne z toho, že mají zákony na háku a že je to pouze výdělečný byznys, který jim umožnili naši zákonodárci.To skoro stojí za nějaké větší zveřejnění, že "Uvedená ustanovení tedy nepředstavují překážku pro uskutečnění dražby repliky hodinek"
Hasňa Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 Takze, kdyz u nekoho najde kilo koksu, tak ho taky proda, protoze ho zajima jen prodej?
Funthom95 Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 No jo, ale Vy řešíte něco jiného, než co psala ta exekutorská komora - ta - pravda alibisticky - uvedla, že replika (či "fake" - nechci tady spouštět flame ohledně povahy těch hodinek) není věcí, na kterou by se vztahovala zákonná výjimka z prodeje. A že ji tedy v zásadě lze prodat (není to zákonem ve smyslu ust. § 321 o.s.ř. zakázáno).
IzTaPa Odesláno 21. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2014 Takze, kdyz u nekoho najde kilo koksu, tak ho taky proda, protoze ho zajima jen prodej? pokud dotycny nedeklaruje, ze to kilo spada pod bod c) zdravotnické potřeby..., tak zjevne ano
Funthom95 Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 koks jako uhlí nebo koks jako droga? Pokud by někde našel kilo koksu, tak dotyčný, u koho by to našel skončí ve vězení; koks pak zadrží PČR...
Funthom95 Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 Ty dopady (koks vs hodinky) jsou v jiných rovinách - u hodinek se bavíme o porušení autorského práva (respektive lépe o porušení práva duševního vlastnictví) - a tam se předpokládá, že se bude bránit ten, komu tato práva svědčí.
JaRooN Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 No jo, ale Vy řešíte něco jiného, než co psala ta exekutorská komora - ta - pravda alibisticky - uvedla, že replika (či "fake" - nechci tady spouštět flame ohledně povahy těch hodinek) není věcí, na kterou by se vztahovala zákonná výjimka z prodeje. A že ji tedy v zásadě lze prodat (není to zákonem ve smyslu ust. § 321 o.s.ř. zakázáno). A v případě, že tím porušuje jiný zákon této republiky, tak je to nezajíma? Zajímavá filozofie...
Mirek Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 Člověk si z toho musí odnést to pozitivní, pro strýčka příhodu koupím fejky a hodím je do sejfu, až ke mně zase přijdou zubatí, že dlužím dvě stovky dopravnímu podniku+16 litrů za exekuci, jak už se jednou stalo, tak otevřu sejf, vytáhnu ty nádhery, řeknu že jsou za kilo, exekutorovi zazáří očíčka a půjde k šípku a aspoň mi doma nechá televizu...
Rodkopf Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 Klasický posr... alibismus, číňánkům kvůli tomu rozmetají stánky, aukro se z vlastní iniciativy snaží potlačit prodej fejků, ale český exekutor je vklidu a draží o 106. Veškeré zkušenosti, které jsem měl s exekutory v ČR jsou stejné, je to banda .... a není divu, že tyto fejky se snažil vydražit zrovna ten z největších. Já bych to dal dohromady včetně veškeré dokumentace a poslal to do Blesku nebo někam, třebas to někdo rozmázne.
Tom19 Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 No zasiahnuť do toho môže nejaké zastúpenie Rolexu, alebo priamo Rolex, pretože ide o šírenie falzifikátu a z toho vyplývajúce porušenie ich práva na duševné vlastníctvo( tvar, logo, názov, dobré meno na trhu atď...). Aj keď myslím si že tejto spoločnosti to je jedno. Aj keď ide o doslova morálne bahno, ale čo viac možno čakať od exekútorov, česť výnimkám. Funthom95: To že to zákon explicitne neustanovuje neznamená, že možno v dražbe predávať predmet pochádzajúci z trestnej činnosti. To je určené implicitne na základe Trestného zákona, keďže výroba napodobenín je trestným činom, aj v ČR. To je len výklad zákona komorou, ktorá si ho vyloží vo svoj prospech.
Mirek Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 Já bych to dal dohromady včetně veškeré dokumentace a poslal to do Blesku nebo někam, třebas to někdo rozmázne. Jsem pro!
Funthom95 Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 ad Tom19 - souhlas s tím, co píšete v první větě - ze strany exekutora je to zásah do práv z duševního vlastnictví, proti kterému může zasáhnout ten, komu tato práva svědčí - tedy Rolex, případně pověřené zastoupení.Co se týká druhé věty - byl bych velice opatrný s tou trestnou činností - dokud za konkrétní T.Č není někdo odstíhán, tak platí presumpce neviny, byť to může dopadat pod skutkovou podstatu T.Č.; do trestně právní roviny bych se nicméně motal nerad.Komora reagovala z mého úhlu pohledu tak, jak se dalo čekat - nic neříkající odpovědí
JaRooN Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 Já bych to dal dohromady včetně veškeré dokumentace a poslal to do Blesku nebo někam, třebas to někdo rozmázne. Takže založíme Hodinkovou policii? A budeme vší silou bojovat na všech frontách?
Rodkopf Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 (upraveno) klidně, dneska se tady už jeden případ řeší, ale tady mi šlo primárně o postižení exekutora ( byť jen negativním článkem ). Upraveno 21. května 2014 uživatelem Rodkopf
Daemonultimate Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 Chce se mi bejt sprostej,moc se mi chce bejt sprostej.Dík za námahu a zveřejněnou odpověď.Zajímalo by mě,co na ni právníci.
Tom19 Odesláno 21. května 2014 Nahlásit Odesláno 21. května 2014 Funthom95, môžeš mi tykať mám 22 a sme na fóre fanúšikov, ak to vadí, vykať budem. K tej trestnoprávnej rovine, nie som trestný právnik ani niečo podobné. Vo vyhláške je napísané že je to Napodobenina hodiniek Rolex. Výroba a distribúcia napodobením sú T.Č. Napíš kde som porušil zásadu prezumpcie neviny, práva na spravodlivý proces alebo iné zásady T.K.Písal som len to že išlo o mylný výklad zákona, kde boli určené kategórie, čo môže byť predmetom exekútorskej dražby a že zo zákona implicitne vyplýva to, že nemožno predávať falzifikáty, aj keď to v zákone nie je výslovne uvedené. Ale máme aj iné zákony, ktoré musí Exekútor dodržiavať a ním je aj Trestný zákon. Nikde som exekútora neobvinil zo spáchania T.Č, ani som ho neodsúdil a ani sa ho nechystám posadiť do väzenia. Iba som písal že je použitý nesprávny ako si správne uviedol alibistický výklad. Myslím si ale že Rolex by takúto vec rád riešil, keďže ide o takýto spôsob predaja. Toto nie je vekslák na rohu, ale zákonom upravená dražba.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se