Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nemáte někdo zkušenost s cestou autem do Provence?

Uvítám jakýkoliv tip na cestu, doporučené kempy (ano tentokrát chceme trochu adventuru, takže stan :) ) Zajímavá místa se taky hodí :-)

Procházím net a čtu a čtu a čtu, ale informací není nikdy dost, tak to zkouším i tady :-)

Předem díky ;)

Odesláno

Ano, zajímá me jen Provence, mám v plánu tak 10 dní být "na místě", počítám 2dny tam a 2dny zpět s nějakými zastavkami po cestě tam i zpět...

Odesláno

Byl jsem asi tři týdny v jižní Francii po kempech autem. 

Ač jsem měl s sebou kempového průvodce, nakonec nebyl třeba. Kempů je dostatek a i v sezóně nebyl problém s místem. Úroveň je obecně vysoká s patřičným komfortem v cenách od ?13 do ?19 (2 osoby, menší stan, auto).

Ohledně tipů, je toho spousta, kdyžtak připíšu. Doporučuju si přečíst od Jana Šmída o Provence, nebo pro tu atmosféru Rok v Provence.

Sakra, hned bych jel znovu...

Odesláno

Díky za reakce. Obecně nás zajímají levandulova pole, me kvůli fotkam a pritulku prostě proto :-D takže nějaký konkrétní tip na kemp poblíž fialoveho pole by byl fajn :-)

Odesláno

Ahoj, obdivovatelé a přátelé Provence. I já jsem propadl asi navždy kouzlu toho kraje.

Za přečtení stojí i kniha Lenky Civade Provence jako sen. Nebo od Miroslava Horníčka Listy z Provence. 

Jeli jsem karavanem, bez jasného itineráře, s kempy nebyl žádný problém. Protože jsme se dost toulali, využili jsme párkrát i veřejná tábořiště, skvělý servis. Dovolená, na jakou se nezapomíná. Tak krásný pobyt. 

Odesláno

Provence je nadherna - loni jsme ji delali cca 14 autem, kazdy den jinde. A suprovejsi dovcu jsem asi nezazil. Poslu ti do sz odkaz na Rajce. Jsou tam fotky vcetne itineraru. ( i kdyz byla levandule sklizena)

Odesláno

Co se týče zajímavých míst, tak není na škodu pořídit si průvodce. Předpokládám, že za deset dní neobjevíš neobjevené a na Michelin se v tomto ohledu dá spolehnout.

Z Provence mám vynikající zkušenost s kempem Le Moulin a Vente, který se nachází kousek od Cucuronu, což je skvělé výchozí místo pro výlety do okolí. Bohužel pro tebe není vedle levandulového pole, ale vedle vinice...

Malá ochutnávka... Abbaye Notre-Dame de Sénanque

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

za svobodna jsme byli s manželkou 2x v kempu u Port Grimaud,

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

říkaj tomu francouzský Benátky, kemp je po pláži tak 500m od města, rád bych se tam někdy vrátil,

je tam fakt hezky a máš to asi 6km do Saint Tropez

Upraveno uživatelem Moty123
Odesláno

Já jsem byl kdysi s Adventurou na tomto zájezdu: http://www.adventura.cz/zajezd/provence-na-kole-v-pohode-2

Kemp v Palavas nic moc, aspoň kde jsme byli nebyl žádný stín. Má sice free bazén se supr skluzavkou, ale ten má celkem debilní otvírací dobu. Levadndule tam nejsou, ovšem kdyby někdo chtěl vidět live stvoky plameňáků, tak to můžu doporučit - jsou v místní laguně.

Dále je poněkud nevhodné, že městečko Palavas není pěšky úplně blízko. Samotný městěčko a okolí nejsou špatné, jsou tam samé vinice a sady, docela rovina.

Pláže byly oblázkové, voda docela studená.

Co tak koukám do itineráře, tak můžu doporučit:

- skalní město Les Baux de Provence

- papežské město Avignon - profláklé, ale stojí za to.

- skalní vesnice St. Guilhem le Désert - moc pěkné městečko ve skalách, řeka Herault krásná na koupání - teplá a čirá

- římský most/akvadukt Pont du Gard - must see

- Arles, Nimes - kromě kolosea nijak nezaujaly

- Montpellier - velké město, je pěkná pseudosecesní čtvrť - k zvážení

- NP Camarque - docela slabé

- Aigues Mortes - k zvážení, docela pěkné opevnění

ostatní ji už moc nevybavuju

Odesláno

Ako pise odjinud, Les Baux parada, za mna aj Avignon. NP Camargue a mestecko Saintes-Maries-de-la-Mer, ked uz by si tam bol, tak stoji za to sa tam zastavit, inak je to rovina, solne jazera, mokrade, plameniaky a "divoke" kone a byky.

Pokial pojdes do Francuzska cez Taliansko, doporucim zastavku medzi Milanom a Turinom - Sacro Monte di Varralo, pokojne miesto na vrchole hory (mozno skor kopca) so 45 kaplami a bazilikou.

Odesláno

Díky všem za informace zde i do SZ :-)

Postupně to všechno nasávám a nějak to sumarizujeme a plánujeme :-)

Průvodce už máme, Dobrý ročník jsme viděli asi 5x :-D

Kdyby ještě někoho něco napadlo, budu rád :-)

• po měsíci...
Odesláno

Takze po tom, co jsme vše naplánovali,zařídili a sehnali... Přišla návštěva veteriny... před pár týdny jsme si vzali z útulku fenku překrásné rasy "best of street" :lol:

Fenecka byla strašně hubený, takže jsme byly rádi že pomalu ale jistě pribira... Netusili jsme však, že pribira z jiného důvodů...

Ano bylo to kindervajicko :lol:

no zkrátím to... utabubuq.jpg

8uza2aru.jpg

takže místo vysněné dovolené jsou z nás adoptivní rodiče.

Odesláno

Rostou jako z vody :-) Dovolenou holt o tok posuneme, protože lenvandule už bychom letos nestihli.

Takže díky všem za rady a tipy, budou se příští rok hodit :-)

• Po letech...
Odesláno

Trochu ozivim tema. Planuju letni roadtrip pro partu a Provence je jedna z moznosti, co me napadla. Mam trochu problem s tim, ze bude asi pozadavek na co nejvic low cost. Mate nekdo zkusenost s takovouhle verzi tripu? Delka celkem 10-14 dni, budou pravdepodobne 4 osoby na auto. Spani v kempu, jidlo asi spis vareni v kempu, hospody jen obcas. Je realny vejit se treba do 15t/osoba? Vim, ze se to blbe pocita (trasa, spotreba, ruzny ceny kempu). Zajima me ale, jestli je to uplne mimo limit, nebo je to mozne? Diky :)

Odesláno

Jestli chcete zlevnit kempy, tak se mrkni na tohle: http://www.campingcard.co.uk/ - mimo sezonu (která se navíc liší kemp od kempu) se dá docela ušetřit. Kempy, který tohle podporujou jsou samozřejmě i v Provence. (Máme vyzkoušený jeden cca 10km od Saint Tropez). Při vlastním vaření a nákupech v samoškách se dá vyžít za stejný peníze jako tady, nejvíc to prodraží benzin a dálniční poplatky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...