siwi Odesláno 6. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. června 2017 Moucha super. Jen na to vlákno s fotkami pro kalendář si ještě budeš muset počkat - asi tak do konce srpna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 9. června 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2017 Jak už jsem lehce naťukl tady, mám nový digi přírůstek. Jedná se o Seiko A939-5010 z října 1981. Pod naklapávacím dýnkem je baterka CR2016, která by měla mít výdrž 5 let. Hodinky nezapřou, že je léta někdo nosil. Jsou plné škrábanců, ale ne zase tolik, abych se je styděl dát na ruku. Prostě ideální na každodenní nošení, kdy se člověk nemusí bát s nimi fláknout do futer.Líbí se mi, jak pouzdro a tah na sebe krásně navazují. Pomáhá tomu drážka na pouzdře, která imituje dílek tahu. Tah mi sedl bez nutnosti zkracování. Jenom jsem ho posunul o tři dírky mikroregulace na sponě a několik dílků jsem přehodil na druhou stranu, aby hodinky seděly lépe na ruce. Funkční výbava obsahuje alarm, stopky a timer, z drobností pak osvětlení žárovičkou, 12/24h režim, hodinové pípnutí a indikátor aktuálně používané funkce. Ty se zobrazují v horním řádku, spodní řádek trvale zobrazuje čas. V základním režimu je v horním řádku kalendář, který není věčný, takže se musí každý měsíc přenastavovat.Stopky zvládnou měřit 1 hodinu, potom jedou znovu od nuly. Na timeru se dá nastavit interval 1-60 minut s krokem po celých minutách. To je hlavní nevýhoda oproti A259, kde jde nastavit až 16 hodin a mám pocit, že po sekundách. Ale furt je to lepší než A914, které nemají timer vůbec Když odpočet běží, svítí vlevo ikonka přesýpacích hodin jako ve Windows. Zapomněl jsem to vyfotit. Po vypršení nastaveného času se odpočet automaticky opakuje. Pár fotek ze sobotní vycházky, která byla ve znamení hledání pozadí pro focení hodinek. 1. Klády 2. Mraveniště 3. Pařez a nůž (copyright travex) 4. Flóra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 9. června 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2017 Ještě jsem zapomněl případné zájemce odkázat na toto pojednání, které mně hodně pomohlo a nasměrovalo mě, když jsem se rozhlížel po starých digitálkách. To jsem tenkrát hledal informace o A939 a díky tomuto postu jsem se dozvěděl o A259, které se mi taky zalíbily a zrovna byly k mání. Neuběhly ani dva měsíce od přečtení a už mám doma oboje Tak ještě pár fotek z venčení psů kolem Vlárské dráhy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 9. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2017 Parádní reportáž a mne si nadchl tou Vlárou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 9. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2017 Ty do toho teda rubes! Skvela reportaz a gratuluju k dalsimu prurustku! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 10. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2017 Opět se ti moc povedly. Gratuluju a chválím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Svatoslav Odesláno 28. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. června 2017 5etter: na tvé vlákno se chodím potěšit. Hezké, je vidět, že hodinky dělají radost. Člověk se musí umět těšit. Dobré světlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 29. června 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2017 Díky. Rád bych na tuto pochvalu odpověděl recenzí posledního přírůstku - Casio marlinů, ale bohužel jsem je stále ještě pořádně nenafotil. Snad o svátcích... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 29. června 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2017 Tak mi to nedalo a udělal jsem aspoň pár fotek s hodinkama, které mám právě na ruce. Pro samé primky, amfibie a digitálky strašně dlouho ležely, ale tropické počasí posledních dní mě donutilo ty starý dobrý monstra zase vytáhnout.Omluvte sníženou technickou kvalitu fotek, musel jsem se spokojit s tím, co mám tady v práci po ruce. Ta mýdlová krabička od Canonu stojí fakt za prd, kdejakej mobil je na tom líp, ale ne ten můj... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 29. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2017 a nejhezčí z celé té série je ovšem ta Skanča... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 29. června 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2017 O tom žádná. Akorát jsem jí asi před třiceti lety v mladické nerozvážnosti ulomil uchycení korby k šasi, takže se musí brát do ruky velmi opatrně. Vždycky si na to vzpomenu, až když ji chytám druhou rukou...To je furt samá švédská ocel, ale tady soudruzi ze severu použili nějakou zinkovou slitinu nebo co, prostě blato. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Svatoslav Odesláno 30. června 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2017 Monstra mám rád, když ne pro nic tak pro oranžovou barvu. Ty už asi nové nekoupím, tak do nějakých oranžových pujdu, zatím mě baví Orienty. U Scanie mám kamaráda, nevím zda by se to dalo reklamovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 19. července 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 Dovolte, abych vám představil svůj poslední digitální úlovek. V síti mi uvízlo Casio W-35 z řady Marlin. Ryba na ciferníku má dávat najevo, že se jedná o hodinky se zvýšenou vodotěsností, v tomto případě 50m. I když se hodinkám z této řady říká Marlin, tak mně ta ryba na obrázku připomíná spíš plachetníka než marlína. Třeba do toho vnese jasno znalec Casií Frostie nebo znalec ryb martar. V ocelovém pouzdře pod minerálním sklem pracuje modul 248.V režimu zobrazení času (12/24h) zároveň ukazuje den v týdnu, měsíc a datum. Je-li aktivováno hodinové pípání, tak pípne nejenom v celou (2x), ale i o půl (1x). To jsem u jiných hodinek nezažil a musím říct, že je to dobrá funkce, protože mě častěji upozorňuje, že čas letí a měl bych konečně začít něco dělat.Dále je zde přítomen budík, timer s automatickým opakováním a stopky. Při zobrazení těchto funkcí je v horním řádku displeje aktuální čas. U stopek tam, myslím, může být mezičas, jestli se nepletu. Teď je nemám u sebe, abych to zkusil. Stopky běží první hodinu po setinách sekundy, potom po sekundách až to 12h. Timer se dá nastavit, myslím, po minutách až do 12h. Až budu příště psát pojednání o hodinkách, vezmu si je s sebou, abych nemusel vařit z vody... Displej je osvícen žárovičkou.Shrnul bych to tak, že tato funkční výbava mi přijde ideální a nic víc nepotřebuju. Ovládání je intuitivní. Oproti funkčně podobným B640W s modulem 3294 je v něm pár drobných odlišností, ale co mají stejně, tak zapuštěné tlačítko adjust. Na rozdíl od současných casií, které mám doma, mají tah s překlápěcí sponou Tyto hodinky jsem vydražil na eBay od borce z Bangkoku. Je to nějakej vetešník a má na svých stránkách docela zajímavý věci.Hodinky jsou mírně nošené, opotřebení je tak akorát. Nejsou tak dorasované jako A939, abych se je styděl vzít mezi lidi, ani tak neposkvrněné jako A914, abych se je bál pokřtít. Funkční výbava a způsob ovládání mi plně vyhovuje a navíc si stále drží dostatečnou vodotěsnost. Bonusem je klasický osmiúhelníkový tvar pouzdra a určitá podobnost s Montanama, se kterýma jsem prožil dětství. Tohle všechno z nich dělá ideální digitálky pro mě. Navíc jsou šesté ve sbírce a já mám na to vyčleněno šest plastových stojánků. Takže tímto bych, pánové, (do odvolání) ukončil svoje sbírání vintážních digitálek.Všechno, co se mi líbilo a na co jsem měl, jsem si už asi koupil. Teď jsem narazil na kousek, který mi plně vyhovuje a nějak necítím potřebu se tím zabývat dál. Dost bylo slov, nechme promluvit fotky. Je tady první série z potoka na chatě. Eště se zeptám: Jak je to se sériovýma číslama na dýnku starších Casií? Funguje to stejně jako u Seiko? Dá se přibližně zjistit datum výroby? Jo a měl jsem tam s sebou i Humberta, ale nějak jsem neměl potřebu je nosit. Bral jsem je na vycházky do kapsy abych je mohl fotit a nemusel sundávat z ruky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
travex Odesláno 19. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 Mně to taky vždy přislo jako plachetník, alespoň teda ryba, co jsem měl na Casio Duro. Nicméně obě umí ploutev roztáhnout, tak jak je to na hodinkách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 19. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 Parádní. Ad seriová čísla - ne. Přibližnou dobu výroby lze spíše dohledat dle čísla casio modulu. Ryby nejsou můj šálek kávy a ke zbytku detailů ohledně Casio cítím, že je ještě více povolanější casiotron nebo t2. Líbí se mi, že jsi je nechal projít frostie testem, i když ve velice limitované podobě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 19. července 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 Díky S tou limitovaností bacha. Teplota vody se blížila bodu mrazu, navíc je proslulá svou vysokou kyselostí - proto v potoce nejsou žádné ryby, jenom Marlin. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 19. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 Díky S tou limitovaností bacha. Teplota vody se blížila bodu mrazu, navíc je proslulá svou vysokou kyselostí - proto v potoce nejsou žádné ryby, jenom Marlin.Sorry, ale to není kritérium . Neabsolvovaly skoky do vody, sprchu, saunu, ponor, tobogán... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 19. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 Pekne digitalky, pekny potok, pekne boty, pekne fotky, mas to proste pekne! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 19. července 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 Danke šén Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 19. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 Tak nějak podobně jsem to chtěl taky napsat. Nebudu se tedy opakovat. Ale fakt krása. A díky za popis. Hodinky pípající každou půlhodinu jsem v ruce ještě neměl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.