jacob Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 Mám na vás takový dotaz, nosim všechny hodinky na pravé ruce ( mimochodem kvůli tomu také ted prodávám Seika které nemohu nosit), zatim jsem se nesetkal s moc lidma, kteří by nosily hodinky na pravé ruce jako já.... Takže se Vás chci zeptat jesli jste na tom někdo stejně jako já, nebo jesli se proste hodinky nosí na levé ruce a hotovo???
odklizec Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 Mozna by bylo zajimave na to tema udelat hlasovani? Nosil jsem dlouho na leve, ale pak jsem zkusil na prave a vyhovuje mi to vic. Ale jako pravak uz jsem se s hodinkama nekolikrat "otrel" o stenu, o ram dveri a tak podobne, co se mi s hodinkama na leve ruce moc nestavalo?
jacob Posted June 2, 2007 Author Report Posted June 2, 2007 Mozna by bylo zajimave na to tema udelat hlasovani? Nosil jsem dlouho na leve, ale pak jsem zkusil na prave a vyhovuje mi to vic. Ale jako pravak uz jsem se s hodinkama nekolikrat "otrel" o stenu, o ram dveri a tak podobne, co se mi s hodinkama na leve ruce moc nestavalo? Mě taky napadlo hlasování, ale zatim jsem zjistil jen, že nikomu nepřeju mít mozol na ruce od korunky hodinek, jako se to stalo mě s těma Seikama...
eagle Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 Ja nosim hodinky zasadne na lavej ruke, je pravda, ze sa menej odieraju..., aj vyrobca prisposobuje ich konstrukciu na nosenie na lavej ruke.
Filipes Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 už to tady bylo, není to moje myšlenka: hodinky nosíme na opačné ruce než kterou si utíráme prdel
chose Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 Kámoš začal nosit hodinky na pravačce po ošklivé zlomenině levačky. Specielně u jeho chronografů (starší certiny DS Cascadeur v quartzu) to vypadá dost podivně.
Mike. Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 Mám na vás takový dotaz, nosim všechny hodinky na pravé ruce ( mimochodem kvůli tomu také ted prodávám Seika které nemohu nosit), zatim jsem se nesetkal s moc lidma, kteří by nosily hodinky na pravé ruce jako já.... Takže se Vás chci zeptat jesli jste na tom někdo stejně jako já, nebo jesli se proste hodinky nosí na levé ruce a hotovo??? Ja je taky nosim na prave ruce, uz od zakladni skoly...
odklizec Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 Dovolil jsem si pridat hlasovani, snad mne jacob nezabije, ze jsem tak udelal bez dovoleni
jacob Posted June 2, 2007 Author Report Posted June 2, 2007 Pravda je, že i jak psal Eagle, že spoustu výrobců hodinek přispůsobuje hodinky, na nošení na levé ruce...
A@A Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 Myslim,ze nosenie hodiniek na pravej alebo lavej ruke je kazdeho osobny vkus. Je pravda,ze konstrukcne je vacsina hodiniek riesena na lavu ruku ale casto sa stretavam (moj brat),ze lavaci nosia hodinky na pravej ruke. Asi im to tak vyhovuje. Ked sa pozrieme do minulosti tak hodinky sa zvacsa nosili na pravej ruke a potom sa preslo na lavu. Jednoznacne sila zvyku.
jacob Posted June 2, 2007 Author Report Posted June 2, 2007 Dovolil jsem si pridat hlasovani, snad mne jacob nezabije, ze jsem tak udelal bez dovoleni Dekuju, jsem rad ze z mého textu a tvého dobrého nápadu, třeba něco bude :-) Samozřejmě , že to nevadí...
Dynno Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 Ja nosievam na ľavej a vždy som aj nosil. Tá ľavá je menej "zaťažovaná" , keďže som pravák a teda je tu menšie riziko poškodenia hodiniek. Skúšal som aj na pravej, ale bolo mi to také čudné. Asi je to len vecou zvyku, ale po rokoch nosenia na jednej ruke....., no človek by sa asi aj mýlil pri pozretí na hodinky. Zo zvyku by som dvíhal tú ľavú.....
Karlos Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 Jako levák jsem už v první třídě zjistil, že když je mám na levý ruce, tak mi vadí a nevidím na ně. Tak od tý doby na pravý.
Mike. Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 Mně je to jedno, já mám obě ruce levé..... Tak to je dobre.
jacob Posted June 2, 2007 Author Report Posted June 2, 2007 Mně je to jedno, já mám obě ruce levé..... štastný to člověk....
NIGHTinGALE Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 Jsem levák a nosil jsem je na levé. Někdy kolem patnáctého roku života jsem je dal poprvé na pravou. Přišlo mi to, že je tím budu více šetřit. No a už to tak zůstalo. Za výhodu považuji to, že levou rukou dělám většinu věcí, tedy na pravé jsou hodinky více v bezpečí. Navíc mám štíhlé zápěstí a u větších hodinek mě korunka dost tlačí. Na pravé ruce mě netlačí - směřuje směrem k předloktí. Nevýhodou je to, že když mám hodinky na pravé ruce, tak bez jejich sundání nepřestavím čas a nenatáhnu je (respektive natáhnu, ale je to dost krkolomé).
spiderer Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 (edited) Ja je nosim na levacce uz hodne dlouho, ale myslim, ze nekdy v utlem mladi jsem i experimentoval s pravackou, ale moc mi to nevydrzelo PS: Nejde mi hlasovat v ankete, nevite nekdo proc? - EDIT: Uz se hlas odeslal, i kdyz to psalo chybu, ale odeslal takze OK. Edited June 2, 2007 by spiderer
Foundryman Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 Kdyby tu byl Diskutér, vysvětlil by nám, že hodinky na pravačce jsou důsledkem frustrací z dětství a traumatu z dominantní matky
vor Posted June 2, 2007 Report Posted June 2, 2007 Dovolil jsem si pridat hlasovani, snad mne jacob nezabije, ze jsem tak udelal bez dovoleni Ještě jsi tam měl dát, kdo nosí dvoje hodinky, na pravé i levé.
Recommended Posts