Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

neviem kde kupujete vy tie sklicka, ja sice chodim k neautorizovanemu hodinarovi a minule ked som rozbil sklicko na mojich hodinkach tak vymena stala 4? za mineral alebo za 15? safirove plus robota 2? a sklo je este lacnejsie co som sa s nim rozpraval vravel ze na tom ma rabat 50% nech aj on nieco zarobi, takze v autorizovanom servise sa na tom nabali majitel ked si da rabat 1500% a viac, BTW inak cylindricke su asi 2 krat take drahe

• Odpovědi 54
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  gabonov napsal:
neviem kde kupujete vy tie sklicka, ja sice chodim k neautorizovanemu hodinarovi a minule ked som rozbil sklicko na mojich hodinkach tak vymena stala 4? za mineral alebo za 15? safirove plus robota 2? a sklo je este lacnejsie co som sa s nim rozpraval vravel ze na tom ma rabat 50% nech aj on nieco zarobi, takze v autorizovanom servise sa na tom nabali majitel ked si da rabat 1500% a viac, BTW inak cylindricke su asi 2 krat take drahe

presne si to zaklincoval

Odesláno

Jsem asi už opilej a proto reaguju (jinak nad podobnýma chujovinama mávám rukou...) :whistling:

Proboha živýho, proč tady lamentujete nad cenou safíru od Fortisu!? Vždyť jste jak starý babky co brečej že před 50ti lety bylo kafe za pár korun...

Jednak, jak už bylo řečeno - ten materiál i antireflex něco stojí a pak jsou tu také obchodníci... A jak už také bylo řečeno, na kvalitní značku to zase není tak moc, viz ta cena u prímů :oneeyed02:

A hlavně, kdo vás to nutí kupovat? Když se vám to zdá hodně, tak si to nekupujte... Já si ho na jedněch ze svých hodinek vyměnit nechal a stálo mi to za tu investici. Když někomu stojí za to dát 11k za sklo u Igenů, je to jeho věc a já mu to přeju. A když je někdo zvyklej kupovat safírové sklíčka za 15?, jeho věc...

Ufff... :wallbash:

Odesláno

alda: takže bude lepší, když ho nebudou nabízet vůbec? Jestli je možné to samé sklíčko koupit od někoho jiného (tedy ve stejné kvalitě), tak si ho tam kup, tak v čem je problém?

Hodinky musí být z něčeho složeny a jednotlivé díly mají nějakou cenu. Ty s ní při koupi buď můžeš souhlasit, nebo nemusíš. Co takhle hodinky za 100 tisíc? Za půl milionu, za několik milonů? To už je na elektrické křeslo?

Každá firma prodává své výrobky za nějakou cenu a je na každém, jestli si je za tu cenu koupí, nebo ne.

Odesláno

Proč předražený? Kdyby se mi zdál předražený a cena mi vadila, tak si ho přece nebudu kupovat, ne??? To bys mohl říkat o všech hodinkách nad 5.000,- (například), že jsou předražené, protože když to jedni výrobci umí pod tuto cenu, tak proč by jiní měli prodávat za 50.000,- nebo nedejbože za 500.000,-... Ta hrůza si to jen představit! :huh:

A všichni budeme jezdit v Daewoo, protože je hloupost kupovat předražené BMW...

Odesláno
  Harry napsal:
Proč předražený? Kdyby se mi zdál předražený a cena mi vadila, tak si ho přece nebudu kupovat, ne??? To bys mohl říkat o všech hodinkách nad 5.000,- (například), že jsou předražené, protože když to jedni výrobci umí pod tuto cenu, tak proč by jiní měli prodávat za 50.000,- nebo nedejbože za 500.000,-... Ta hrůza si to jen představit! :huh:

A všichni budeme jezdit v Daewoo, protože je hloupost kupovat předražené BMW...

Hele, jestli sis nevšiml, tak jsme se jen zamysleli nad výrobní cenou. A Tvá úvaha je taky mimo, bavíme se o tom za kolik výrobce produkuje sklo abychom byli v obraze za kolik ho koupit a kolik je už moc. Taky asi nepůjdeš koupit hodinky k obchodníkovi když jinej vedle má ty samý za polovic. A to sklo je spotřební materiál, Fortis si ho určitě nevyrábí, a možná ho má ze stejného zdroje jako hodinář odvedle, takže na značku tady hrát nemá smysl.

Odesláno

A jsi si jist, že to sklo za 15 EUR je stejné? Tedy stejná tloušťka a hlavně velikost? Taky nevím, jestli může být rozdíl v kvalitě (tvrdost, drobné, okem nepostřehnutelné, vady). 100 % jsou rozdíly v kvalitě antireflexní vrstvy, znám to z brýlí.

Jestli je skutečně identické, tak ti nic nebrání si ho tam nechat dát, tak v čem je problém?

Odesláno
  ramon napsal:
Hele, jestli sis nevšiml, tak jsme se jen zamysleli nad výrobní cenou. A Tvá úvaha je taky mimo, bavíme se o tom za kolik výrobce produkuje sklo abychom byli v obraze za kolik ho koupit a kolik je už moc. Taky asi nepůjdeš koupit hodinky k obchodníkovi když jinej vedle má ty samý za polovic. A to sklo je spotřební materiál, Fortis si ho určitě nevyrábí, a možná ho má ze stejného zdroje jako hodinář odvedle, takže na značku tady hrát nemá smysl.

Když to tak čtu, napadá mě v jakým jezdíš autě? Taky sis ho šel koupit až po zjištění výrobní ceny? A jak jsi dopadl? :D

Odesláno

to mas to iste jak si das vymenit sklo na aute u autorizovaneho servisu a u bezneho autosklo...vsetci beru sklo od jedneho dodavatela a len cena je u jedneho 2-3x vyssia....no proste podnikanie ...su to vyj***nci

Odesláno
  mechano napsal:
Když to tak čtu, napadá mě v jakým jezdíš autě? Taky sis ho šel koupit až po zjištění výrobní ceny? A jak jsi dopadl? :D

To: Mechano

Prosím promazal by jsi si schránku, rád by jsme se tě na něco zeptal ?

Děkuji

Odesláno
  mechano napsal:
To ne, ale kupoval jsem nějaký díl na něho, např. čelní sklo, a zjistil jsem, že origo je od stejnýho výrobce jako to co prodávají v Elitu, jen ta značková krabice je asi dražší než to sklo vevnitř. A asi víš který jsem koupil.

Odesláno
  dr.snake napsal:
to mas to iste jak si das vymenit sklo na aute u autorizovaneho servisu a u bezneho autosklo...vsetci beru sklo od jedneho dodavatela a len cena je u jedneho 2-3x vyssia....no proste podnikanie ...su to vyj***nci

:withstupid:

Přesně na tohle jsem čekal - to ses teda nepěkně chytil :lol2: Protože tohle je krásný příklad toho, jak není sklo jako sklo... Neříkám že sklo z autorizovaného servisu není často předražené, ale opravdu není stejné jako z druhovýroby, které ti nabídne za třetinu ceny nejbližší autosklo v garáži... ;) Nemluvě o replikách jiných dílů (světla, kapoty, nárazníky atd..), které dokonce ani nemají stejné rozměry jako originál...

Myslím že nemá smysl tohle dál rozpitvávat, beztak je to OT... Jak jsem už napsal: pokud se ti to zdá drahé a neúměrné - tak si to nekupuj... ;)

Odesláno
  ramon napsal:
To ne, ale kupoval jsem nějaký díl na něho, např. čelní sklo, a zjistil jsem, že origo je od stejnýho výrobce jako to co prodávají v Elitu, jen ta značková krabice je asi dražší než to sklo vevnitř. A asi víš který jsem koupil.

Asi vím, ale za výrobní cenu to asi nebylo. To by ten, co ho prodával, musel být kouzelnej dědeček.

Odesláno
  Alda napsal:
Nikdo nechce nic kupovat za výrobní cenu. Pouze jsem se zamýšlel a nejen já, nad tím, jaká může být výrobní cena skla, které prodává Prim za 11 tisíc, fortis atd. Tzn. že jsem chtěl vědět, kolik si přirazí. A jak to tak vypadá, jsou schopni si přirazit tolik, kolik se třeba výrobci autoskel ani nezdá.

Ano, přesně tak to je (dlouhodobě). Výrobci autoskel se ani nezdá o tom, kolik si přirazí prodejci (nebo výrobci aut). Tak to bohužel chodí. :crying_anim:

Odesláno
  ramon napsal:
Je rozdíl mezi rabatem (předražení věci) a nárokem na zaplacení kvalitně odvedené práce hodináře, který rozhodně nikomu neupírám. I když samotná záležitost výměny je otázkou cca 5 minut a vlastnictví nějakého lisu. Ohledně těch Fortisů, tam asi půjde o to, že se přitom zřejmě dělá i zkouška těsnosti, takže servis rád vymění všechno co je gumový, často i korunku, a na ten test je třeba u vyšších hodnot docela drahej stroj, takže zas něco naskáče.

Rozumím tomu tak, že neupíráš nárok na zaplacení hodinářovi, pokud ovšem stihne výměnu safírového skla za tebou odhadnutých pět minut. Dál by ještě musel risknout, že ti zaplatí hodinky, do kterých ti nateklo, protože nestihl zkontrolovat těsnění. No, tak teda takhle by to fakt nešlo.

Odesláno
  Alda napsal:
Nikdo nechce nic kupovat za výrobní cenu. Pouze jsem se zamýšlel a nejen já, nad tím, jaká může být výrobní cena skla, které prodává Prim za 11 tisíc, fortis atd. Tzn. že jsem chtěl vědět, kolik si přirazí. A jak to tak vypadá, jsou schopni si přirazit tolik, kolik se třeba výrobci autoskel ani nezdá.

Mimochodem, sklo do Primek a Fortisů, to je asi jako nebe a dudy. Fortis montuje rovná, sériově vyráběná skla, která se dají koupit v obchodě a Prim si je nechává brousit na zakázku.

Odesláno

Jenže ona to částečně věda skutečně jde. Pokud jde o sklíčko v pravém slova smyslu - tedy skutečné sklo, tak na tom opravdu nic není. Udělá se tabulka více či méně obyčejného skla (např. s příměsí minerálů) a z té se sklo vyřízne - nejlevnější variatna.

O něco složitější a dražší je různě tvarované sklo, které se musí vytvarovat každé zvlášť, ale ani to není žádný zázrak, to zvládne jednoduchý stroj.

Podobně (a někdy i jednodušeji) se vyrábějí skla z různých umělých materiálů, např. akrylát, hesalit a jiné.

Jiné je to ale u "skla" safírového. V první řadě se musí vyrobit syntetický safír. Jak jsem psal, nevím, jestli lze vyrábět ve více kvalitách (a tedy i cenách).

Obvykle se vyrábí ve formě válce o určitém průměru - čím větší průměr, tím dražší, a cena s rostoucím průměrem roste opravdu velmi rychle - mnohem rychleji než samotný průměr - je to podobné jako u synteticky vyráběných diamantů (i vlastnostmi se od sebe tolik neliší, syntetický safír má tvrdost 9, diamant 10). Z tohoto válce se pak "krájí" jednotlivá "sklíčka".

Jak je to v případě prohnutých skel, jestli se musí nejdříve "ukrojit" rovné (hodně tlusté) a pak se ubírá materiál, nebo jestli jde krájet rovnou prohnuté nevím. Pokud má sklo jiný, než kulatý tvar, musí se ještě dále opracovat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...