Bushman Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2014 Ahoj, při svém pročítání fóra a hledání těch pravých hodinek pro mne jsem narazil na tyto: http://www.hodinarstvitempus.cz/produkty/1270-tissot-special-collections.html Asi jsou to oblekovky, jenže já oblek nenosím, ani ho nemám. Hodinky nosím pořád a všude, nesundavám je ani na noc, ani do sprchy (to bych možná tady už musel). Takže tyhle jsou pro mě pravděpodobně silně nevhodné. Jenže se mi zalíbily a to tak, že opravdu hodně. Předpokládám, že univerzální hodinky byste mi poradili úplně jiné. Má tohle vůbec cenu? Nebude z nich za dva roky šrot, protože jsou prostě na občasné nošení k obleku (dávám si na hodinky obecně pozor, ale běžné nošení není vždycky v bavlnce)? Úplně nejlepší by bylo, abyste mi prozradili, že jsou to nějaký děsný šmejdy a já je konečně pustil z hlavy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sborez Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2014 Asi by člověk jako univerzály skutečně volil něco jiného, ale záleží na cenové kategorii, kterou si můžeš dovolit nosit jako univerzály. Tyhle bych skutečně volil spíše než k obleku ke společensky neformálnímu oblečení. Už kvůli světlému cifru. Pouzdro nerez jen tak nezničíš a určitě z nich nebude po pár letech šrot. Do sprchy bych s nima nelezl. Ale dělej jak myslíš. Max je tady po půl roce za půlku prodáš, místní členové vč. mne ti budeme vděční :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2014 Jsou sice určeny primárně k formálnějšímu oděvu, ale určitě se dají vzít i k jeans; záleží na vkusu a nápaditosti každého z nás. Nemyslím také, že by při rozumném užívání měly být za "dva roky na šrot" apod., spíš se pravděpodobně nevyhneš různým mikroškrábancům (viz leštěná ocel). Každopádně za cca 35 tis. Kč už seženeš i univerzálnější hodinky. (Jinak za méně než poloviční cenu je k mání i jejich základní model, tj. bez ukazatele rezervy chodu.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 8. července 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2014 Dělá se i verze s černým cifrem, ale ta už se mi tolik nelíbila. A ten ukazatel rezervy se mi tam zrovna líbí. I když jestli je jediný rozdíl oproti těm za polovic jenom toto, nevím, jestli to takový nárůst ceny ospravedlňuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danny_1989 Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2014 pokud se ti líbí, tak do nich běž, ale pokud netrváš na rezervě nátahu, která prakticky totožné hodinky vcelku slušně prodražuje, tak za 35 tisíc můžeš mít kousek např. od Longines nebo Oris: ten Oris máš navíc s COSC certifikací, takže max. denní odchylka je -4/+6 sekund Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 8. července 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2014 Nojo, jenže ten Oris má jeden zásadní problém, který mě na hodinkách vadí - malý kontrast mezi ručičkami a cifrem. Longines jsou v tomto směru OK, tak si to nějak představuju. Proto se mi líbí i třeba pilotky, kde je ta čitelnost naprosto perfektní. Myslím, že ještě chvilku, okouzlení mě přejde a budu zase hledat dát... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zeppelin Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2014 Já bych teda volil asi ty Longines ne jenom že jsou téměř za stejnou cenu (bez rezervy nátahu) ale je to daleko lepší a prestižnější značka..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danny_1989 Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2014 ty konkrétní Orisky samozřejmě neber jako dogma, spíš jako podnět, aby si pohledal v jiných značkách, je to samozřejmě věc názoru, ale já osobně bych 35 tisíc za Tissoty nedal... jsou to samozřejmě kvalitní hodinky, ale v tomto rozpočtu už bych hledal v jiných vodách... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danny_1989 Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2014 případně další tip: na chrono24 za cca 32 tisíc parádní Maurice Lacroix Pontosodkaz zde: http://www.chrono24.cz/mauricelacroix/pontos-date-nuovo-art-ml36--id2456826.htm?id=2456826&picnum=1&tab=details Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Snow Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2014 Kolegové mají pravdu, 35000 za Tissot je vskutku dost. Cenu neúměrně navyšuje komplikace rezerva chodu, samozřejmě nevím, jestli rezerva není rozhodujícím parametrem. Z výše zmíněných se mi nejvíce líbí Oris s COSC, ty jsou skutečně parádní. Můj návrh bude od značky, kterou tradičně navrhuji v tomto cenovém segmentu. Poslední model mi věrně sloužil šest let nonstop tedy 24 hodin denně, na suchu, ve vodě. Odchylka neustále +4s. Závěrem podotýkám, že nákupem ušetříš podle modelu několik tisíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kid_A Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2014 ty mida jsi zvolil velmi decentne a smysluplne, snowe! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boroevic Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2014 Souhlasím s kolegy, za 35 000 Kč bych si v kategorii oblekovek také představil trochu věhlasnější značku.... Německá produkce z Glashütte určitě stojí za zhlédnutí: http://www.premiumwatches.com/nomos-glashutte-ludwig-205.html?c=4587 http://www.premiumwatches.com/union-glashuette-noramis-40mm-d005.433.16.037.00.html?c=2188 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 9. července 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2014 Tak díky za názory, vůbec jsem netušil, že ten ukazatel nátahu tak navyšuje cenu - je to hezká komplikace, ale rozhodně ne rozhodující. Budu se raději poohlížet dál. Nakonec, vzhledem k tomu, že 99% času chodím v takovém military stylu, tak bych asi měl lovit v jiných vodách... Každopádně jsem rád za každou radu nebo názor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 9. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2014 Jestli chceš hodinky na opravdu denní používání,bude Ti hrozně vadit,nemoci je použít vždy a všude.WR bych volil min.100. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 9. července 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2014 Zatím mám oranžová monstra a ty opravdu nosím všude :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 10. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2014 Le Locle jsou dobré hodinky, ovšem cena v ČR je jako v mnoha jiných případech ulítlá. Když nebudeš trvat na rezervě nátahu, tak je dokážu sehnat za 10k na kůži a za 11k na tahu. Jestli budeš mít zájem, jsem k dispozici přes SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 10. července 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2014 Jedu teď na týden do Švýcarska, tak věnuji nějaký čas prohlídce místní hodinářské nabídky... Třeba tam narazím na něco zajímavého. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radik Odesláno 11. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2014 Tyhle Tissoty mě v mých počátcích taky zaujaly. Přestože se mně pořád líbí, postupem času mi připadají opravdu víc a víc formální a nakonec jsem docela rád, že jsem do nich tenkrát nešel.Ve stejnou dobu se mě naopak silně nelíbily Seiko Monstra a teď po nich šilhám Chutě se mění... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DenyKr Odesláno 12. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2014 Za mě jsou opravdu docela formální, k jeansům se asi použít dají taky, ale jak již bylo napsáno, není to úplně to pravé. S WR30 sprcha určitě ne. U mě při mé nekonečné nerozhodnosti, zda koupit Steinhart, nebo Archimede (mimochodem rovněž za 35 tisíc) nakonec rozhodla hlavně právě vodotěsnost, protože 30WR u Steinhartů mi přijde nepoužitelně málo. Navíc bych se určitě osobně poohlédl jinam, Tissot pro mě znamená nižší třídu, tj. tak do 20 tisíc. Vím, že jsou i dražší, ale 35 bych osobně za Tissotky, ač jsou kvalitní, nikdy nedal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 12. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2014 Tissoty Le Locle bez rezervy mám a spokojenost.Už to tady padlo, že bez rezervy stojí cca 12.000 - to stojí za úvahu a jestě by ti zbylo na další hodinky v jiném stylu.Model s rezervou není dobrý kup. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se