Přejít na obsah

Legendarni mechanicke hodinky a prvni solidni hodinky do sbirky

Doporučené příspěvky

Odesláno
No jedno to teda není. Když už se tu dohadujeme o hovnu (dámy a citlivější jedinci prominou), tak si z té debaty chci odnést alespoň nějaké poznatky. Téď jsem se zase dočetl že roku 1924 si automaty patentoval angličan John Hardwood. http://www.watches.cz/framer.asp?page=righ...Fkolaz500%2Ejpg

Tak teď fakt nevím. Založím nové vlákno, ať to tu neplevelíme.

JJ urcite zaloz....aj mna by zaujimalo ako to v skutocnosti bolo....ale zatial dam radsej na ofico stranku Perrelet ako na stranku nejakeho Prazskeho bazaru....:)

• Odpovědi 215
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Tento príspevok hodnotím naozaj pozitívne :thumbsup_anim: . Myslím, že si zhrnul pozitíva svojich hodiniek, motívy, ktoré ťa viedli k ich kúpe. Rozumiem prečo si si ich kúpil... Ja som nedávno známemu , ktorý ma žiadal o pomoc pri výbere hodiniek s rozpočtom dcca do 5000 Kc tiež poradil Seiko. Ja mám Longines quartzky a tiež som so svojim rozhodnutím spokojný. Viedli ma k nemu iné pohnútky, motívy ako teba a preto je logické, že sme nakúpili rozne. V mojom rozhodovaciom procese zasa mala veľkú váhu značka, preto som volil ako som volil. Automat sa chystám kúpiť, ale až keď na to budem mať rozpočet, aký si predstavujem.

Tiež sa mi páčilo na tvojom príspevku, že nešlo o nejakú glorifikáciu toho čo vlastníš. Bol vecný, logický a na mieste. :thumbsup_anim:

Díky, automaty od Omegy mám teprv 4 dny a radost z nich je veliká, ale přece nebudu plivat na svý užitkový hodinky za zlomeček ceny, navíc když svorně mají odchylku do sekundy denně. Nebudu plivat ani na ruský chronograf, který je na tom s přesností o poznání hůř. Každý hodinyk mají své předurčení a srovnat je objektivně nejde.

Odesláno
Díky, automaty od Omegy mám teprv 4 dny a radost z nich je veliká, ale přece nebudu plivat na svý užitkový hodinky za zlomeček ceny, navíc když svorně mají odchylku do sekundy denně. Nebudu plivat ani na ruský chronograf, který je na tom s přesností o poznání hůř. Každý hodinyk mají své předurčení a srovnat je objektivně nejde.

Tie omega automaty, ktoré si kúpil sú tie na fotke?

Odesláno
JJ urcite zaloz....aj mna by zaujimalo ako to v skutocnosti bolo....ale zatial dam radsej na ofico stranku Perrelet ako na stranku nejakeho Prazskeho bazaru....:)

jj potporujem vznik toho noveho vlakna...bolo by to urcite poucne...

a nemuselo by to byt iba o prvych automatoch...mohlo by to byt o prvych vodeodolnych hodinkách, prvej lunete, prvom tourbillone, prvyh hodinkach odolnych voci narazu, prvom vecnom kalendari ...

BTW: moje poznatky mi hovoria, ze vacsinu veci vymyslel breguet..., ale myslim, ze prve automaty ma naozaj na svedomi perrelet

Odesláno (upraveno)
No jedno to teda není. Když už se tu dohadujeme o hovnu (dámy a citlivější jedinci prominou), tak si z té debaty chci odnést alespoň nějaké poznatky. Téď jsem se zase dočetl že roku 1924 si automaty patentoval angličan John Hardwood. http://www.watches.cz/framer.asp?page=righ...Fkolaz500%2Ejpg

Tak teď fakt nevím. Založím nové vlákno, ať to tu neplevelíme.

Tak to vypadá, že: "... Abraham-Louis Perrelet invented a self-winding mechanism in 1770 ..." a taky "... Perrelet sold some of his watches to a contemporary watchmaker, Abraham-Louis Breguet who improved the mechanism in his own version of the design..."

http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_watch

EDIT: Druhý ... :) blahopřeji mat :)

Upraveno uživatelem xmenm05
Odesláno
Tie omega automaty, ktoré si kúpil sú tie na fotke?

Tyhle jsou stejný, ale já si je tam dal už v momentě, kdy jsem je u klenotníka objednal.

Konkrétně moje fotky jsou v "Pochlubte se..."

Odesláno
Vseobecne koncept automatickych hodiniek.....Svajciari vyrabali daleko daleko daleko skor automaticke hodinky....

Jenom podotknu, že před Švýcary dělali automatické hodinky ještě Francouzi. Co mi na to řekneš ? Jak teď vypadá tvoje úvaha ?

Odesláno
mechano rychle přidej nějakou informaci, prosím!!!

No , podle mých informací , první funkční (fungující) automat asi vyplodil A.L.Breguet. ( to bylo na principu krokoměru).To co vymyslel Perellet bylo nepříliš funkční, mělo to tedy rotor ale nikoliv odlučovač a dakší wifikundace. Ale teda abysme byli smířliví, ty kousky se moc často nevidí, takže to asi budem těžko dokazovat u soudu. Navrhuju aby se zainteresované strany pokusily najít nějaké konkrétní argumenty, nikoliv reklamní kecy. Tím myslím doložení svého tvrzení třeba literaturou. Já svoje tvrzení mohu doložit zjištěním pana George Danielse (uznávaného znalce A.L.Bregueta), nebo expertů Oswalda Patrizziho, Simona Bulla nebo Jean-Claude Sabriera. Jejich vývody jsou u mě k dispozici.

Odesláno
No , podle mých informací , první funkční (fungující) automat asi vyplodil A.L.Breguet. ( to bylo na principu krokoměru).To co vymyslel Perellet bylo nepříliš funkční, mělo to tedy rotor ale nikoliv odlučovač a dakší wifikundace. Ale teda abysme byli smířliví, ty kousky se moc často nevidí, takže to asi budem těžko dokazovat u soudu. Navrhuju aby se zainteresované strany pokusily najít nějaké konkrétní argumenty, nikoliv reklamní kecy. Tím myslím doložení svého tvrzení třeba literaturou. Já svoje tvrzení mohu doložit zjištěním pana George Danielse (uznávaného znalce A.L.Bregueta), nebo expertů Oswalda Patrizziho, Simona Bulla nebo Jean-Claude Sabriera. Jejich vývody jsou u mě k dispozici.

Díky mechano, zdá se, že to zabralo!

Ty si ma teraz uplne znicil......Asi si nieco urobim.... :suicide_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...