Přejít na obsah

Legendarni mechanicke hodinky a prvni solidni hodinky do sbirky

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
Prosím specielně pro mě, mohl by jsi mi dát nějaký příklad jaký nápad konkrétně ukradli? Velice rád se dozvím něco nového.

Vseobecne koncept automatickych hodiniek.....a dane vylepsenia...Spring drive a este neviem aky drive.....To mi nikto nepoprie, ze svoj uspech postavili na priemyselnej spionazi.Ved prve automaty vyrobili az po WWII...Svajciari vyrabali daleko daleko daleko skor automaticke hodinky....To proste vedia svaajciari najlepsie tak ako Cesi vedia napr. pivo a ziadny americky budweiser to nebude vediet lepsie.....Asi tolko k tomu.....

Upraveno uživatelem abcdddd
  • Odpovědi 215
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
OT - ted jsem si uplne plasticky vybavil scenu z uzasnyho filmu "1941" (coz byl v podstate jedinej propadak, jakej kdy Steven Spielberg natocil), kde na zapadni pobrezi USA zautoci zbloudila japonska ponorka a provede vysadek, aby namornici nekde sehnali kompas. Pri tom ukradnou takovy to klasicky obrovsky lampovy radio a kdyz se ho snazi procpat skrz uzkej poklop do ponorky, tak se ten Japonec podrbe na hlave a rika: "Musime to nejak zmensit." :D

:gora:

Odesláno
Pozoruhodné konstrukce, gratuluji. Nicméně předpoklad, že lidi se chtějí od sebe odlišovat především hodinkami, je podle mě mylný. Ale úvaha, že majitel Seik by chtěl mít na ciferníku Swiss Made a majitel quartzek by tam chtěl mít nápis Automat, tak tohle je velice, velice pikantní myšlenka! :D :D :D

Nemyslel som, ze sa ludia chcu odlisovat iba hodinkami... :thumbsdown_anim:

Myslim, ze sa chcu lisit vo vsetko co robia...byt jedinecny, nekonformny, ...

Odesláno
A k tomu ci robia svajciari naj hodinky... No podla mna ano :thumbsup_anim:

A co třeba Lange atd... , také nemají nárok dělat super hodinky, protože bohužel nejsou ze švýcarska ?

Odesláno
Tos pochopil dobře, chceš-li z publika vydolovat nejdelší slinu, pořiď si švýcarské automaty, jestli na to nemáš, pořiď si švýcarské mechanické hodinky s manuálním nátahem, když nemáš ani na to, řešením jsou švýcary s quartzem, nemáš-li, ani na ně, pořiď aspoň švýcarskou čokoládu, jinak se totálně znemožníš! :withstupid:

Ani týmto bezpochyby úsmevným komentárom ma nepresvedčíš o tom, že ty netúžiš vlastniť hodinky od špičkového výrobcu... (medzi ktorých patria BTW hlavne švajčiarske firmy, po prípade nemecké, či francúzske )

Odesláno
A co třeba Lange atd... , také nemají nárok dělat super hodinky, protože bohužel nejsou ze švýcarska ?

JJ medzi TOP radím aj Nemcov a Francúzov...

Odesláno (upraveno)

Ale Lange to jsou přece "skoro" Švýcaři. Taky mluví německy :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem Godin
Návštěvník Kamil
Odesláno
Které francouzké značky konkrétně ?

To by mne take zajimalo. :D

Odesláno (upraveno)
Vseobecne koncept automatickych hodiniek.....a dane vylepsenia...Spring drive a este neviem aky drive.....To mi nikto nepoprie, ze svoj uspech postavili na priemyselnej spionazi.Ved prve automaty vyrobili az po WWII...Svajciari vyrabali daleko daleko daleko skor automaticke hodinky....To proste vedia svaajciari najlepsie tak ako Cesi vedia napr. pivo a ziadny americky budweiser to nebude vediet lepsie.....Asi tolko k tomu.....

Souhlasím, ale jo to tak trochu ad absurdum. V tom případě se to netýká jen Japonců, ale taky Rusů, Čechů a Němců, ty taky ukradli automaty a přesto jim to v této diskuzi zatím nikdo nevyčetl.

A navíc automaty nevymyslely Švýcaři obecně, ale pouze jedna švýcarská firma a to Eterna. A nevím jestli si např. Longines a Omega koupili práva na patent. Ale nejspíš ano, to nejsou takoví lumpové jako ty již zmiňované ostatní národy.

Upraveno uživatelem Godin
Odesláno
Souhlasím, ale jo to tak trochu ad absurdum. V tom případě se to netýká jen Japonců, ale taky Rusů, Čechů a Němců, ty taky ukradli automaty a přesto jim to v této diskuzi zatím nikdo nevyčetl.

A navíc automaty nevymyslely Švýcaři obecně, ale pouze jedna švýcarská firma a to Eterna. A nevím jestli si např. Longines a Omega koupili práva na patent. Ale nejspíš ano, to nejsou takoví lumpové jako ty již zmiňované ostatní národy.

Ja som bol dodnes v tom, ze automaty vymysleli v Perrelet..... www.perrelet.com :smile_anim:

Odesláno
Ja som bol dodnes v tom, ze automaty vymysleli v Perrelet..... www.perrelet.com :smile_anim:

No jistě, o prvním kuličkovém ložisku se také zmiňuje již Leonardo da Vinci, ale Eterna stojí za vynálezem kuličkového ložiska používaného pro nátahový rotor u automatických strojků. A proto jsem ji (možná mylně) považoval za matku novodobých automatických strojků.

Odesláno
No jistě, o prvním kuličkovém ložisku se také zmiňuje již Leonardo da Vinci, ale Eterna stojí za vynálezem kuličkového ložiska používaného pro nátahový rotor u automatických strojků. A proto jsem ji (možná mylně) považoval za matku novodobých automatických strojků.

To je uplne jedno...Ale asi to bol Perrelet...Len tak pre nic za nic to asi nemaju napisane v uvodnom okne ich stranky.....:) kdezto u Eterny nic.....:( Kazdopadne obe firmy su svajciarske...

Odesláno
Este ich v tom podporuj....To si im mohol rovno napisat ze vsetci co si kupili Monsty za 39,99USD maju v podstate OMEGY....:)

Ja netvrdim ze SEIKO niesu najlespie automaty do 5000CZK, ale asi len tam....Takze hrabte si na svojom piesocku.....tzn. do 5000CZK:)

To jsem neřekl, ale nejde mi na mozek, že nedokážeš pochopit, proč se SEIKA vynášejí do nebe.

Asi tušíš, co znamená obrat : poměr - cena / výkon. No, to jsou ty seika, spousta lidí (jako i já) si je koupí proto, že vydrží extrém, jdou hodně slušně (ty moje až překvapivě) a stojí pakatel a tak se o ně při běžných činnostech nemusí bát (nějaká manuálnější práce, mytí auta, blbnutí u vody)

No a o tom byl, než ses zapojil, tenhle thread. Monstra nejsou myslím legendární, ale to asi nic v téhle hladině.

Protože jsi zvolil tišťák v hezkém pouzdře, je jasné, že ti o poměr cena / výkon nešlo, ale zároveň ses tím (podle mého nerozvahou a vlastní neznalostí) pasoval do té "vyšší kategorie". No a teď se malinko snažíš si to obhájit, což jde na fóru, kde je většinový počet vyznavačů mechaniky ztuha.

Já nemám japonsko a japonský věci, auta, elektroniku kdovíjak rád (mimo jídla), ale nebrání mi to v uznání, že mají něco do sebe.

Na mé ruce už nikdy cukat quartzová vteřinovka nebude, co bys mi poradil za hodinky s jmenovanou výdrží do 5,000kč ???

Odesláno (upraveno)

Omluvám se, že ruším Vaší debatu o Seikách a dalších hodinkách, ale já už se tady nějak nemohu dohledat jaké, že to jsou ty legendární mechanické hodinky???? Nebo je to teda tak, ze ty legendární mechaniky jsou některé ze Seiko, napři. ty Monstery, jak tu byly navrhovány už na začátku?? :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem jacob
Odesláno
To jsem neřekl, ale nejde mi na mozek, že nedokážeš pochopit, proč se SEIKA vynášejí do nebe.

Asi tušíš, co znamená obrat : poměr - cena / výkon. No, to jsou ty seika, spousta lidí (jako i já) si je koupí proto, že vydrží extrém, jdou hodně slušně (ty moje až překvapivě) a stojí pakatel a tak se o ně při běžných činnostech nemusí bát (nějaká manuálnější práce, mytí auta, blbnutí u vody)

No a o tom byl, než ses zapojil, tenhle thread. Monstra nejsou myslím legendární, ale to asi nic v téhle hladině.

Protože jsi zvolil tišťák v hezkém pouzdře, je jasné, že ti o poměr cena / výkon nešlo, ale zároveň ses tím (podle mého nerozvahou a vlastní neznalostí) pasoval do té "vyšší kategorie". No a teď se malinko snažíš si to obhájit, což jde na fóru, kde je většinový počet vyznavačů mechaniky ztuha.

Já nemám japonsko a japonský věci, auta, elektroniku kdovíjak rád (mimo jídla), ale nebrání mi to v uznání, že mají něco do sebe.

Na mé ruce už nikdy cukat quartzová vteřinovka nebude, co bys mi poradil za hodinky s jmenovanou výdrží do 5,000kč ???

Tento príspevok hodnotím naozaj pozitívne :thumbsup_anim: . Myslím, že si zhrnul pozitíva svojich hodiniek, motívy, ktoré ťa viedli k ich kúpe. Rozumiem prečo si si ich kúpil... Ja som nedávno známemu , ktorý ma žiadal o pomoc pri výbere hodiniek s rozpočtom dcca do 5000 Kc tiež poradil Seiko. Ja mám Longines quartzky a tiež som so svojim rozhodnutím spokojný. Viedli ma k nemu iné pohnútky, motívy ako teba a preto je logické, že sme nakúpili rozne. V mojom rozhodovaciom procese zasa mala veľkú váhu značka, preto som volil ako som volil. Automat sa chystám kúpiť, ale až keď na to budem mať rozpočet, aký si predstavujem.

Tiež sa mi páčilo na tvojom príspevku, že nešlo o nejakú glorifikáciu toho čo vlastníš. Bol vecný, logický a na mieste. :thumbsup_anim:

Odesláno
To je uplne jedno...Ale asi to bol Perrelet...Len tak pre nic za nic to asi nemaju napisane v uvodnom okne ich stranky.....:) kdezto u Eterny nic.....:( Kazdopadne obe firmy su svajciarske...

No jedno to teda není. Když už se tu dohadujeme o hovnu (dámy a citlivější jedinci prominou), tak si z té debaty chci odnést alespoň nějaké poznatky. Téď jsem se zase dočetl že roku 1924 si automaty patentoval angličan John Hardwood. http://www.watches.cz/framer.asp?page=righ...Fkolaz500%2Ejpg

Tak teď fakt nevím. Založím nové vlákno, ať to tu neplevelíme.

Odesláno
Omluvám se, že ruším Vaší debatu o Seikách a dalších hodinkách, ale já už se tady nějak nemohu dohledat jaké, že to jsou ty legendární mechanické hodinky???? Nebo je to teda tak, ze ty legendární mechaniky jsou některé ze Seiko, napři. ty Monstery, jak tu byly navrhovány už na začátku?? :thumbsup_anim:

Tak to ani zdaleka nie......Moja volba by bola nejake starsie OMEGY na EBAY do 400Eur sa daju zohnat v pohode.....Ajked nie automaty ale manual....A mechanicke su takze definiciu sme splnili......

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...