Přejít na obsah

Legendarni mechanicke hodinky a prvni solidni hodinky do sbirky

Doporučené příspěvky

Odesláno
Já osobně si hodinky vybírám podle vícero kritérií... hodinky Seiko mám v oblibě nejen pro jejich osvědčenou kvalitu a spolehlivost, ale i proto, že mám sympatie k samotnému Japonsku... takže osobní preference jsou asi vždy složitější...

Co mi vadilo na Tvém příspvěvku je příkré odsouzení hodinek Seiko, aniž by sis o nich něco nastudoval. To, že nejlevnějsí se prodávají už za 25 USD není argumentem... i nejlevnější švýcarská ETA stojí pár korun (viz např. http://www.chronomag.cz/clanek/2007-04-02/...ta-kalibr.html). Je zapotřebí porovnávat porovnatelné. A nedělej si iluze o masové swiss produkci...

BTW: Nedávnou jsem se roznodoval o koupi nových hodinek - v užším výběru byly Omega Seamaster v quartzu a titanové Seiko Samurai... a po zralé úvaze jsem se rozhodl pro Samuraje... a nebyla to otázka financí, ale právě toho quartzu...

Poradím Ti jednoduchou věc - kup si nějaké automaty a už nikdy nebudeš chtít quartz... jsou to 2 světy a musí se to zkusit :blow:

Ja nechovam k seiko ziadne nesympatie. Nedavno ma znamy poprosil o radu pri kupe hodiniek cca okolo 5000 Kc a tiez som mu odporucil Seiko - automat. Myslim, ze je z toho zrejme, ze tieto hodinky nijako neosudzujem. Ja som iba vyhjadril svoj nazor, e ked mam investovat cca 30 000 Kc do hodiniek, radsej si kupim jedny Longines quartz ako Seiko.

Je to o prioritách. Merketing ma na predaj kazdeho produktu dva nazory...Prvy je, ze produkt predava cena a druhy je, ze znacka. No a u mna je to znacka. Netvrdim, ze u teba cena.Lebo Seiko sa daju kupit za tu istu cenu ako Longines. Ale pre mna znacka Longines znamena viac ako to, ze mam na ruke automaty od firmy, ktora z moho pohladu nie je premiovou.

• Odpovědi 215
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
to jsou zase perly... kde jsou moderátoři? proč někdo nedebordelizuje tohle vlákno, nerozdělí diskuzi...? nebo je to jenom můj pocit, že posledních pár stran diskuze je off topic? jinak novým členům bych opravdu doporučil trochu víc zdrženlivosti, ono to vypadá trochu hloupě, když má někdo 2,5 příspěvku a z toho co píše má člověk pocit, jako by to tady přišel osvobodit

Neviem co je zle na tom napisat svoj nazor i ked mam iba 2,5 prispevku.

Ale ak sa ti to nepaci (pan 1000+), tak kludne budem zdrzanlivy, ako si prajes. Iba mi potom prosim povedz od kolkych prispevkov mozem svoj nazor vyjadrit.

Je prizemne hodnotit niekoho podla poctu prispevkov. To, ze ich mas viac ako 1000 neznamena, ze ja, ktory ich ma 2,5 musi so vsetkym suhlasit. Ja som cely cas diskutoval slusne, bez akychkolvek narazok, urazok, ... Ale tento tvoj prispevok mi urazlivy pride...

Odesláno
Já osobně si hodinky vybírám podle vícero kritérií... hodinky Seiko mám v oblibě nejen pro jejich osvědčenou kvalitu a spolehlivost, ale i proto, že mám sympatie k samotnému Japonsku... takže osobní preference jsou asi vždy složitější...

Co mi vadilo na Tvém příspvěvku je příkré odsouzení hodinek Seiko, aniž by sis o nich něco nastudoval. To, že nejlevnějsí se prodávají už za 25 USD není argumentem... i nejlevnější švýcarská ETA stojí pár korun (viz např. http://www.chronomag.cz/clanek/2007-04-02/...ta-kalibr.html). Je zapotřebí porovnávat porovnatelné. A nedělej si iluze o masové swiss produkci...

BTW: Nedávnou jsem se roznodoval o koupi nových hodinek - v užším výběru byly Omega Seamaster v quartzu a titanové Seiko Samurai... a po zralé úvaze jsem se rozhodl pro Samuraje... a nebyla to otázka financí, ale právě toho quartzu...

Poradím Ti jednoduchou věc - kup si nějaké automaty a už nikdy nebudeš chtít quartz... jsou to 2 světy a musí se to zkusit :blow:

Este k tej poslednej vete. nakup automatov planujem. Ktovie, mozno mas pravdu, mozno sa potom tych quartz Longines potom zbavim... :thumbsup_anim:

Odesláno (upraveno)

na tom, že někdo napíše svůj názor není nic špatného - k tomu jsem se nevyjadřoval, proč mi to podsouváš?

edit: a k počtu příspěvků - samozřejmě to není měřítko něčí kvality, ale když se podívám kolik máš příspěvků, registroval ses včera a přečtu si tvé příspěvky... tak to mě vyprovokovalo k mému komentáři o zdrženlivosti - jak říká můj otec: "kdo mlčí zůstává filozofem...", což mě přivádí k myšlence, že jsem taky měl raději držet hubu.

Upraveno uživatelem kubson
Odesláno
na tom, že někdo napíše svůj názor není nic špatného - k tomu jsem se nevyjadřoval, proč mi to podsouváš?

edit: a k počtu příspěvků - samozřejmě to není měřítko něčí kvality, ale když se podívám kolik máš příspěvků, registroval ses včera a přečtu si tvé příspěvky... tak to mě vyprovokovalo k mému komentáři o zdrženlivosti - jak říká můj otec: "kdo mlčí zůstává filozofem...", což mě přivádí k myšlence, že jsem taky měl raději držet hubu.

JJ registroval som sa včera, ale chronomag sledujem uź pár mesiacov.

Odesláno

Tedy nechci přilévat olej do ohně, ale občas při pročítání tohoto fóra mám fakt pocit že za nejlepší na světě jsou Seika a Paneraie. Nic proti oběma. :-)

Odesláno
Pane Bože díky za funkci Seznam ignorovaných členů, po přečtení tohodle vlákna se zase pěkně rozrostl :whistle:

Nemusis nikoho ignorovat len preto ze sa mu pacia SEIKA....... :gora:

Odesláno
Tedy nechci přilévat olej do ohně, ale občas při pročítání tohoto fóra mám fakt pocit že za nejlepší na světě jsou Seika a Paneraie. Nic proti oběma. :-)

JJ to mas 100% pravdu.....ja som na to takisto...osobne taktiez nic proti SEIKO nemam.....akurat mi vadilo glorifikovanie :notworthy: SEIKO modelov......pomaly mi to pripadalo akoby som sa ani na toto forum nemohol registrovat pokial nevlastnim aspon 3 seika.....

Odesláno

Ja si myslim, ze Seika jsou oblibene, protoze myslim, ze jsou to kvalitni hodinky a jsou i cenove dostupne ... Jinak si nemyslim, ze by tady byly nejak moc vyzdvihovany, jak nekdo psal, ze to je forum hlavne o Seikach, to si nemyslim. Proste je to oblibena znacka a myslim, ze pravem. (taky je vlastnim :) )

Odesláno
to jsou zase perly... kde jsou moderátoři? proč někdo nedebordelizuje tohle vlákno, nerozdělí diskuzi...? nebo je to jenom můj pocit, že posledních pár stran diskuze je off topic? jinak novým členům bych opravdu doporučil trochu víc zdrženlivosti, ono to vypadá trochu hloupě, když má někdo 2,5 příspěvku a z toho co píše má člověk pocit, jako by to tady přišel osvobodit

Naprostý souhlas s kubsonem :gun_bandana:

Odesláno
Z mojho uhlu pohladu je to porovnavanie neporovnatelneho...pretoze porovnavas uplne to naj co ma SEIKO s tym uplne najlow co ma OMEGA...

Coaxil chronometer je low-end ? Co je tedy podle tebe tedy u Omegy high-end ?

Odesláno
Coaxil chronometer je low-end ? Co je tedy podle tebe tedy u Omegy high-end ?

Nemyslel som technologicky low end ale cenovy......a to je velky rozdiel......Ides porovnavat pomaly najlacnejsie OMEGY s najdrahsimi SEIKO.....To je to co som chcel povedat.....Porovnavaj top a top.....

Odesláno (upraveno)
Nemyslel som technologicky low end ale cenovy......a to je velky rozdiel......Ides porovnavat pomaly najlacnejsie OMEGY s najdrahsimi SEIKO.....To je to co som chcel povedat.....Porovnavaj top a top.....

Takž jsi přesvědčen o tom, že co dražší je lepší ? A krom toho to nejsou ani nejlacinější Omegy, ani nejdražší Seika, takže je to porovnání porovnatelného (proto také ten článek vznikl).

p.s. tímto diskuzi s tebou končím, protože to nemá smysl....

Upraveno uživatelem roon
Odesláno (upraveno)

Halo?

Kolega Roon pravdepodobnobne prilozil srovnani techto dvou modelu spise kvuli podobnosti designu a srovnatelnosti ceny (teda GS stoji zhruba 1.5 vic ale nechme to tak)

Aqua Terra nejsou ani zdaleka nejlevnejsimi modely Omegy. Tady mluvime o ?2500 Euro, zatimco zakladni Seamastery jsou k mani od ?1.500

Zpracovani GS je dokonce na trochu vyssi urovni, viz srovnani: http://www.pmwf.com/Watches/REVIEWS/AquaTe...ikoCompared.htm.

Nechci se tu nikoho dotknout, ale Seiko Premier Automatic v realu nic moc, priliz hrmotne a priliz zdobene. Podstatne lepsi dojem na me udelaly Spring Drive, pravda stoji 4x vic ;)

Je to predevsim Japonsko ktere prineslo posledni velke vynalezy v hodinarine: Kinetic, Spring Drive a Ecodrive. Proto nechapu takove predsudky typu auta Nemecko, hodinky Svycarsko. Konecne srovnani Mercedes a Superb, - prave ten Superb by byl mnohem blize k tomu japoncovi - vniman jako neprestizni znacka, narozdil od nemce.

Myslim ze prave lide veci znali se nevyjadruji k hodinkam podle zeme jejich puvodu, ale spise k vlastnostem samotnych hodinek: kvalita azpracovani, promyslenost designu, kalibr, take exklusivita a podobne.

Osobne bych chtel mit nejake pekne japonske hodinky ale poradnik je dlouhy....

Upraveno uživatelem klobadysek
Odesláno
Takž jsi přesvědčen o tom, že co dražší je lepší ? A krom toho to nejsou ani nejlacinější Omegy, ani nejdražší Seika, takže je to porovnání porovnatelného (proto také ten článek vznikl).

p.s. tímto diskuzi s tebou končím, protože to nemá smysl....

jj myslim si ze je to ta najlepsia volba......ked mas doma 150 SEIKO asi ta nepresvedcim ze si peniaze takpovediac vyhodil z okna.....HOWGH

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...