Přejít na obsah

Legendarni mechanicke hodinky a prvni solidni hodinky do sbirky

Doporučené příspěvky

Odesláno
Halo?

Kolega Roon pravdepodobnobne prilozil srovnani techto dvou modelu spise kvuli podobnosti designu a srovnatelnosti ceny (teda GS stoji zhruba 1.5 vic ale nechme to tak)

Aqua Terra nejsou ani zdaleka nejlevnejsimi modely Omegy. Tady mluvime o ?2500 Euro, zatimco zakladni Seamastery jsou k mani od ?1.500

Zpracovani GS je dokonce na trochu vyssi urovni, viz srovnani: http://www.pmwf.com/Watches/REVIEWS/AquaTe...ikoCompared.htm.

Nechci se tu nikoho dotknout, ale Seiko Premier Automatic v realu nic moc, priliz hrmotne a priliz zdobene. Podstatne lepsi dojem na me udelaly Spring Drive.

Je to predevsim Japonsko ktere prineslo posledni velke vynalezy v hodinarine: Kinetic, Spring Drive a Ecodrive. Proto nechabu takove predsudky typu auta Nemecko, hodinky Svycarsko.

Konecne srovnani Mercedes a Superb, - prave ten Superb by byl mnohem blize k tomu japoncovi - vniman jako neprestizni znacka, narozdil od nemce.

Osobne bych chtel mit nejake pekne japonske hodinky ale poradnik je dlouhy....

Paneboze ved tym linkom si sa pochoval......ked to zrolujes dolu tak tam su ceny porovnavanych modelov.....Seiko 1700USD a Omega 1500USD.porovnavaju drahsie Seiko s lacnejsimi Omegami ajked len 200USD ale za to mas jednz OM;)..a podla mna lacnejsie omegy ako za 1500 USD nekupis.......len tolko......takze argumentacia typu Omega za 2500EUR co je priblizne k aktualnym dev. kurzom 2,2krat viac........ale to len na okraj

• Odpovědi 215
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
Paneboze ved tym linkom si sa pochoval......ked to zrolujes dolu tak tam su ceny porovnavanych modelov.....Seiko 1700USD a Omega 1500USD.porovnavaju drahsie Seiko s lacnejsimi Omegami ajked len 200USD ale za to mas jednz OM;)..a podla mna lacnejsie omegy ako za 1500 USD nekupis.......len tolko......takze argumentacia typu Omega za 2500EUR co je priblizne k aktualnym dev. kurzom 2,2krat viac........ale to len na okraj

Drazsi jsou proto ze jsou rucne zpracovane - jak si se jiste docetl,provedeni tahu, rucek indexu i zdobeni samotneho strojku na GS je rucne dekorovane. Kdyby na takovou hru pristoupila Omega mluvime o petinasobku ceny.

Chlape nevim o co ti jde, ale nemyslim si, ze Seiko ve srovnatelne cenove kategorii je horsi nez Svycarske znacky. Ale chapu se v zemich byvaleho komunistickeho bloku maji Svycari stale vysadni postaveni, uz proto, ze je znali dedove a otcove, a to co se delo ve svete tam pronikalo obtizne a pomalu.

Nemam nic proti Svycarum (mam ty AT), Japoncum, Nemcum, Cechum ani Slovakum. ;)

Upraveno uživatelem klobadysek
Odesláno (upraveno)
Drazsi jsou proto ze jsou rucne zpracovane - jak si se jiste docetl,provedeni tahu, rucek indexu i zdobeni samotneho strojku na GS je rucne dekorovane. Kdyby na takovou hru pristoupila Omega mluvime o petinasobku ceny.

Chlape nevim o co ti jde, ale nemyslim si, ze Seiko ve srovnatelne cenove kategorii je horsi nez Svycarske znacky. Ale chapu se v zemich byvaleho komunistickeho bloku maji Svycari stale vysadni postaveni, uz proto, ze je znali dedove a otcove, a to co se delo ve svete tam pronikalo obtizne a pomalu.

Nesnaž to nemá cenu jediné dokonalé a kvalitní hodinky jsou swiss made... áááááááááno

jiné než swiss made jsou špatné... áááááno

edit: pardon přesněji, jsou laciné a proto špatné .... ááááááááno

Upraveno uživatelem roon
Odesláno

Ved ani ja nemam nic proti SEIKO mne sa napr Premier a Grand Seiko pacia.....Grand Seiko maju napr velmi pekny kaliber....Akurat na co sa snazim poukazat je to ze ako si sam povedal keby tie omegy boli hand made tak su 5 nasobne drahsie....To je to o com hovorim...Porovnavate nie handmade omegu s absolutne top handmade Seiko...Co podla mna uznate sa neda a je to prinajmensom zavadzajuce a nekorektne...

Odesláno
Nesnaž to nemá cenu jediné dokonalé a kvalitní hodinky jsou swiss made... áááááááááno

jiné než swiss made jsou špatné... áááááno

Zase sa zhadzujes...Nikdy som nepovedal ze Seiko su zle......Akurat sa nemozu rovnat Omega,Maurice a pod....o top SWISS ani nehovorim...

Odesláno
Ved ani ja nemam nic proti SEIKO mne sa napr Premier a Grand Seiko pacia.....Grand Seiko maju napr velmi pekny kaliber....Akurat na co sa snazim poukazat je to ze ako si sam povedal keby tie omegy boli hand made tak su 5 nasobne drahsie....To je to o com hovorim...Porovnavate nie handmade omegu s absolutne top handmade Seiko...Co podla mna uznate sa neda a je to prinajmensom zavadzajuce a nekorektne...

Nevidim na tom nic nekorektniho. Jsou to srovnatelne hodinky, co na tom ze Japonci dokazou vyrobit srovnatelnou ci lepsi kvalitu za nizssi peniz, dela to jejich vyrobky snad horsimi? Nekorektni z tve strany je tvrdit nekomu ze tim ze si koupil nekolikere hodinky znacky Seiko ze vyhodil penize. Tvoje znalosti hodinek me zatim nepresvedcily o tom ze by jsi mel na takovato tvrzeni autoritu.

Odesláno

Jen tak premyslim. Quartz, co je uvnitr. Swiss Made neco znamena, ale nejsem si jisty, ze by se nejake chipy a ostatni soucastky vyrabely ve Svycarsku.

Polovodice, ze by Japonsko...vetsina soucastek se ovsem pouzdri va Malajsii....

Odesláno
Nevidim na tom nic nekorektniho. Jsou to srovnatelne hodinky, co na tom ze Japonci dokazou vyrobit srovnatelnou ci lepsi kvalitu za nizssi peniz, dela to jejich vyrobky snad horsimi? Nekorektni z tve strany je tvrdit nekomu ze tim ze si koupil nekolikere hodinky znacky Seiko ze vyhodil penize. Tvoje znalosti hodinek me zatim nepresvedcily o tom ze by jsi mel na takovato tvrzeni autoritu.

To je zase moj nazor...podla mna nakupit 4 Seiko OM a 5 Seiko Samuraj su vyhodene peniaze.....kupit si jedny max dvoje je uplne normalna vec ked ti tie hodinky pridu dobre.....A BTW nikomu tu svoj nazor nevnucujem kup si aj celu rocnu produkciu Seika ked chces mne to bude sumak.....to ze sa neorientujem v nejakych poloautomatoch Seiko este neznamena ze neviem co su kvalitne hodinky....narozdiel od teba ja povazujem za dobre hodinky SWISS kdezto ty SEIKO....To je medzi nami rozdiel...

Odesláno
Jen tak premyslim. Quartz, co je uvnitr. Swiss Made neco znamena, ale nejsem si jisty, ze by se nejake chipy a ostatni soucastky vyrabely ve Svycarsku.

Polovodice, ze by Japonsko...vetsina soucastek se ovsem pouzdri va Malajsii....

jj ved ja o tom nepochybujem.......ja svoje LONG quartz nepovazujem za najlepsie na svete...ale kazdopadne maju u mna vacsie meno ako nejake SEIKO automat za 150USD na Ebay-i......

Odesláno
jj ved ja o tom nepochybujem.......ja svoje LONG quartz nepovazujem za najlepsie na svete...ale kazdopadne maju u mna vacsie meno ako nejake SEIKO automat za 150USD na Ebay-i......

Moje první a poslední reakce v tomto vlákně:

Tvůj snobský názor nechápu. I když... Snobský... Spíše (slušně řečeno) zvláštní...

Podobně dobře jsem se bavil naposledy tehdy, když tu jeden člen plačky vysvětloval svůj odchod a prodával sbírku :)

Longines quartz mají pro tebe větší jméno než Seiko? Pročpak? Jen proto, že Longines je swiss a má i pár dražších modelů?

Takže, až udělá Longines třeba low-end quartz za 5.000Kč, tak to pro tebe bude mít pořád jméno?

Uvědom si, prosím, že tvůj quartz nemá s TOP mechanickými Longines hodinkami společného lautr nic. Možná stěžejky jsou vzájemně zaměnitelné :)

To je jako bys tvrdil, že Mercedes Benz třídy A v základní výbavě je lepší, než nový Ford Mondeo v plné palbě, protože Mercedes má přeci lepší zvuk a vyrábí třídu S.

Jojo, znám pár lidí, co mají BMW1 v základní výbavě (motor 1.6, nelakované kliky, okna na kličku) jen proto, aby mohli hrdě říci, že mají BMW. A ti, kteří mají novou Hondu Legend v plné palbě jsou pro ně lůza, protože Honda je japonská.

Mám dojem, že mezi ně patříš také. Protože ty máš přeci Longinesky! Švýcarské hodinky! To nevadí, že levný quartz model. Prostě jsou švýcarské a Anička Vopičková na discotéce bude valit kukadla a možná se i nechá sbalit. Možná...

Odesláno

Tvůj snobský názor nechápu. I když... Snobský... Spíše (slušně řečeno) zvláštní...

Podobně dobře jsem se bavil naposledy tehdy, když tu jeden člen plačky vysvětloval svůj odchod a prodával sbírku :)

Longines quartz mají pro tebe větší jméno než Seiko? Pročpak? Jen proto, že Longines je swiss a má i pár dražších modelů?

Takže, až udělá Longines třeba low-end quartz za 5.000Kč, tak to pro tebe bude mít pořád jméno?

Uvědom si, prosím, že tvůj quartz nemá s TOP mechanickými Longines hodinkami společného lautr nic. Možná stěžejky jsou vzájemně zaměnitelné :)

To je jako bys tvrdil, že Mercedes Benz třídy A v základní výbavě je lepší, než nový Ford Mondeo v plné palbě, protože Mercedes má přeci lepší zvuk a vyrábí třídu S.

Jojo, znám pár lidí, co mají BMW1 v základní výbavě (motor 1.6, nelakované kliky, okna na kličku) jen proto, aby mohli hrdě říci, že mají BMW. A ti, kteří mají novou Hondu Legend v plné palbě jsou pro ně lůza, protože Honda je japonská.

Mám dojem, že mezi ně patříš také. Protože ty máš přeci Longinesky! Švýcarské hodinky! To nevadí, že levný quartz model. Prostě jsou švýcarské a Anička Vopičková na discotéce bude valit kukadla a možná se i nechá sbalit. Možná...

Zase sa tu hrajete ne nejakych extra znalcov hodiniek.....Vy o sa tu s budgetom 22000 aj s postovnym hrate na zberatelov hodiniek a v zbierke 2 ruske a 3 japonske automaty tak to Vam gratulujem k takej "zbierke" to rovno mozte zacat zbierat zapalkove skatulky.....Este raz opakujem MOJE LONGINES SU LEN QUARTZ ANO VIEM TO ALE SU SWISS A LONGINES. Co je z mojho pohladu podstatne a z vasho nie svoj nazor Vam nevnucujem....nikoho tym neodsudzujem ze nemoze do hodiniek investovat tolko ako by si prial.....takze len tolko kamaradicku......a nehram sa na zberatela hodiniek s piatimy lacnymi modelmi a watchwinderom v cene tych piatich modelov dokopy.....Ja dokonale chapem ze si tu branite to co mate doma a ze ste presvedceni ze ste nakupili dobre....Ja by som sa mozno choval podobne keby na forum LONGINES QUARTZ prisiel typek s IWC pisat ze jemu sa moje Longines quartz zdaju o nicom tiez by som si asi trosku svoj nakup branil ajked nepredvadzal by som taketo salta mortale ako vy tu predvadzate v snahe obhajit sa...Viem odkial pokial siahaju moje moznosti a nerobim ramena tam kde ramena robit nemozem...Mne len pride divne ako zurivo dokazete okolo seba kopat ked ma niekto iny nazor na Vami glorifikovane SEIKO.....kludne si pis na moje co len chces mna z miery navyvedies.....A mozno jednu z tych Aniciek Vopickovych mas doma akurat ta zabrala na SEIKO a nie na LONGINES predpokladam ze pises z vlastnej skusenosti ty "znalec hodiniek" :lol2:

Odesláno

A este k tomu mercedesu......ten Ford Mondeo v plnke tak to su moje Longines ajked len Quartz a ten Mercedes A su Vase SEIKO automat......mal by si si najprv ako reagujes precitat aj predchadzajuce prispevky pisal som to niekde na zaciatku....:)

Odesláno (upraveno)
....A BTW nikomu tu svoj nazor nevnucujem kup si aj celu rocnu produkciu Seika ked chces mne to bude sumak.....to ze sa neorientujem v nejakych poloautomatoch Seiko este neznamena ze neviem co su kvalitne hodinky....narozdiel od teba ja povazujem za dobre hodinky SWISS kdezto ty SEIKO....To je medzi nami rozdiel...

Asi nectes moje prispevky cele. Rekl jsem lide co tomu hovi hodnoti hodinky kus o kusu a ne podle visacky o zemi puvodu. Prosim nepodsouvej mi svoje myslenky, jak to ze na rozdil ode mne povazujes za dobre SWISS a ja SEIKO? Mezi nami je vetsi rozdil, ty jsi cely vyvaleny ze SWISS MADE quartzovych hodinek, ktere vyrobil robot kdovijake provenience a nejsi ochotny uznat ze za stejne penize je mozno mit i srovnatelne kvalitni hodinkhy z Japonska. Je videt ze jsi opravdu odbornik. A ze nekomu svuj nazor nevnucujes? Touto argumentaci jsi me o tom nepresvedcil...spis naopak. :frusty:

K tematu:

Problem tohoto vlakna legendarni hodinky do deseti tisic je v tom ze kazdy povazuje za legendarni neco jineho, nicmene na zahranicnich forech je zname (ano lze rici legendarni) Seiko Samuraj brano jako dobry pomer cena><vykon a tak chapu proc ho tu jeji majitele navrhli. Doporucoval bych trochu tolerance. :war:

Upraveno uživatelem klobadysek
Odesláno
Asi nectes moje prispevky cele. Rekl jsem lide co tomu hovi hodnoti hodinky kus o kusu a ne podle visacky o zemi puvodu. Prosim nepodsouvej mi svoje myslenky, jak to ze na rozdil ode mne povazujes za dobre SWISS a ja SEIKO? Mezi nami je vetsi rozdil, ty jsi cely vyvaleny ze SWISS MADE quartzovych hodinek, ktere vyrobil robot kdovijake provenience a nejsi ochotny uznat ze za stejne penize je mozno mit i srovnatelne kvalitni hodinkhy z Japonska. Je videt ze jsi opravdu odbornik. A ze nekomu svuj nazor nevnucujes? Touto argumentaci jsi me o to nepresvedcil...

K tematu:

Problem tohoto vlakna legendarni hodinky do deseti tisic je v tom ze kazdy povazuje za legendarni neco jineho, nicmene na zahranicnich forech je zname (ano lze rici legendarni) Seiko Samuraj brano jako dobry pomer cena><vykon a tak chapu proc ho tu jeji majitele navrhli. Doporucoval bych trochu tolerance.

Kde si preboha v mojej odpovedi videl ze svoje L povazujem za nejake extra special......Ja tu porovnavam SWISS made automat a SEIKO automat to ze sa v diskusii objavili aj moje L Quartz je len okrajove......A BTW SEIKO je spolocnost ktora dehonestovala prestiz vlastnit automaticke hodinky ked sa rozhodla SWISS produkcii konkurovat cenovo.....Ale to asi vacsina z vas nepochopi kedze nebyt tejto firmy 80% z vas by automaty nemalo....A ja radsej budem mat L Qaurtz ako automat Seiko pretoze hlboko nesuhlasim s japonskym prizivnictvom v tejto sfere...

Odesláno

JJ to mas pravdu....ale teraz na rovinu si povedzme preco je to za nizsi peniz....pretoze keby boli za peniz rovnaky nikto by po japoncoch ani len okom nezavadil...zase sa potvrdzuje teoria Z NUDZE CNOST.....

Odesláno

OK koncim nemam silu.....Ale myslim ze sme si dobre pokecali....Je jednoznacne, ze ja Vas nepresvedcim ale ani Vy mna nie.....Kazdopadne sa zhodneme na jednej veci, kdezto pre Vas je podstatne za kazdu cenu vlastnit automat a je jedno kde bol vyrobeny ajked na marse, pre mna je dolezitejsie to SWISS MADE ajked zatial len quartz ale aj automaty z tejto produkcie pridu coskoro....Dalsi rozdiel je v tom, ze ja svoje nevynasam do neba a viem odkial pokial su moje moznosti......PAPA LALA

Odesláno
A ja radsej budem mat L Qaurtz ako automat Seiko pretoze hlboko nesuhlasim s japonskym prizivnictvom v tejto sfere...

No a pávě to je problém tvého pohledu na věc, budeš mít raději quartz než automat, čímž se výratzně lišíš od většiny členů tohoto fóra i ode mne a moc tě nedokážu pochopit. zbytek věty že nesouhlasíš s něčím co neexistuje...zavání jen hloupým šovinismem :thumbsdown_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...