Jump to content

Recommended Posts

Posted

Louis Erard Sport Chronograph Day Date Automatik 42mm.

Zdravím všechny kolegy,kteří mi mohou pomoci v otázce k této značce a možná i k tomuto konkrétnímu modelu.Má někdo  reálnou zkušenost s Louis Erard,jaká je kvalita,zpracování,dojem,měli jste je někdo či dokonce ještě máte?Uvítám jakékoli reálné postřehy.

Předem všem děkuji.

78410aa02po.jpg

1448-1.jpg

Posted

Ty oblekovky jsou absolutně úžasný. Škoda, že tu zatím s Erardkama nikdo nemá moc zkušeností. Mě se povedlo asi před měsícem, díky mojí rychlé ruce, koupit jedny Louis Erard na lítačku za téměř neskutečnou cenu. Jsem s nimi absolutně spokojený, nemám k nim vůbec žádné výhrady i když inspirace mého modelu je celkem zjevná. Musím říct, že zpracování, komfort nošení a přesnost strojku (Eta 2836-2 myslím, + 2s),  odpovídá hodinkám v cenové relaci od 1000 euro a výš. Věřím tomu, že pokud máš nějaký v hledáčku, tak s nákupem rozhodně nešlápneš vedle. Určitě dostaneš vymazlený hodinky neprofláklý značky. 

A ještě jednou, ty oblekovky jsou super, otázkou je, jaká je u nich cena  :).

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/72899-louis-erard-gmt-v-z%C3%A1ruce/?hl=%2Blouis+%2Berard

Posted

Tuto značku mám tak nějak podvědomě zařazenou jako Candino...ale ty oblekovky jsou naprosto parádni, nevím jestli je to taky nějaká inspirace, ale bral bych je hned

Posted

Tak jsem se nachytal sam :-((, myslel jsem Claude Bernard a ne Louis Erard....názorný příklad toho, proč ty nové značky používají tyto hogofogo jmena, aby mátly.

Posted

Nejde mi o zařazení (opravdu jsi ulít,ale to se stane,mně ty spodní taky připomínaj Longines a pod.,ale to je vždy a všude),ale mně zajímají reálné zkušenosti kolegů,co šlo jsem pročetl na Watchuseek.

Posted

O přesnost bych se nebál, v těch oblekovkách je ETA 7751, kterou myslím pužila i Omega do Speedmaster tiple date.

V jejich nabídce jsem objevil pár super kousků, určitě ta firma stojí za pozornost.

Orologio_Emotion_92_600_AA_21.92_600_AA_

Jedny se tu určitě i prodaly, nějaké GMT to byly. Pro praktickou zkušenost zkus kontaktovat bývalého majitele.

Posted

Díky,kolega co je koupil se již ozval s prvním příspěvkem,firma je to zajímavá i z historického hlediska,ale opravdu nejde o masovou výrobu,takže ani zkušeností není nadbytek.Co mě ovšem odrazuje je právě stav neinformovanosti a neznalosti,který tuto firmu provází,chtělo by to stejně a ještě více hodinařiny,ale i více obchodního úsilí.Na německém fóru byly v roce 2009 prodány hodinky,v pěkném stavu,  jejichž prodejní hodnota činí cca 1200 Eur z druhé ruky za 390 Eur.Daň ,kterou je třeba v případě nákupu (a téměř i jistého prodej :) )  zvážit.

Posted (edited)

Co se zpracování týče, tak nejlepší bude se na ně osobně podívat. Myslím, že je prodávají v klenotech aurum. Takhle specifický a designový hodinky bych si určitě rád prohlédl ještě před koupí.

Edited by Liqid