Daemonultimate Posted July 10, 2014 Report Posted July 10, 2014 Louis Erard Sport Chronograph Day Date Automatik 42mm. Zdravím všechny kolegy,kteří mi mohou pomoci v otázce k této značce a možná i k tomuto konkrétnímu modelu.Má někdo reálnou zkušenost s Louis Erard,jaká je kvalita,zpracování,dojem,měli jste je někdo či dokonce ještě máte?Uvítám jakékoli reálné postřehy.Předem všem děkuji.
Daemonultimate Posted July 10, 2014 Author Report Posted July 10, 2014 Nestihl jsem edit,tak ještě zvlášť přidám oblekovky,které mě také zaujaly,jak jsou na tom třeba i s přesností a podobně? 1
habadej Posted July 10, 2014 Report Posted July 10, 2014 Ty oblekovky jsou absolutně úžasný. Škoda, že tu zatím s Erardkama nikdo nemá moc zkušeností. Mě se povedlo asi před měsícem, díky mojí rychlé ruce, koupit jedny Louis Erard na lítačku za téměř neskutečnou cenu. Jsem s nimi absolutně spokojený, nemám k nim vůbec žádné výhrady i když inspirace mého modelu je celkem zjevná. Musím říct, že zpracování, komfort nošení a přesnost strojku (Eta 2836-2 myslím, + 2s), odpovídá hodinkám v cenové relaci od 1000 euro a výš. Věřím tomu, že pokud máš nějaký v hledáčku, tak s nákupem rozhodně nešlápneš vedle. Určitě dostaneš vymazlený hodinky neprofláklý značky. A ještě jednou, ty oblekovky jsou super, otázkou je, jaká je u nich cena .http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/72899-louis-erard-gmt-v-z%C3%A1ruce/?hl=%2Blouis+%2Berard
Daemonultimate Posted July 10, 2014 Author Report Posted July 10, 2014 Díky za reakci,přiznám se,že mně hodně vrtají v hlavě
tomas1346 Posted July 10, 2014 Report Posted July 10, 2014 Tuto značku mám tak nějak podvědomě zařazenou jako Candino...ale ty oblekovky jsou naprosto parádni, nevím jestli je to taky nějaká inspirace, ale bral bych je hned
tomas1346 Posted July 10, 2014 Report Posted July 10, 2014 Tak jsem se nachytal sam :-((, myslel jsem Claude Bernard a ne Louis Erard....názorný příklad toho, proč ty nové značky používají tyto hogofogo jmena, aby mátly.
Daemonultimate Posted July 11, 2014 Author Report Posted July 11, 2014 Nejde mi o zařazení (opravdu jsi ulít,ale to se stane,mně ty spodní taky připomínaj Longines a pod.,ale to je vždy a všude),ale mně zajímají reálné zkušenosti kolegů,co šlo jsem pročetl na Watchuseek.
Liqid Posted July 11, 2014 Report Posted July 11, 2014 O přesnost bych se nebál, v těch oblekovkách je ETA 7751, kterou myslím pužila i Omega do Speedmaster tiple date. V jejich nabídce jsem objevil pár super kousků, určitě ta firma stojí za pozornost. Jedny se tu určitě i prodaly, nějaké GMT to byly. Pro praktickou zkušenost zkus kontaktovat bývalého majitele.
Daemonultimate Posted July 11, 2014 Author Report Posted July 11, 2014 Díky,kolega co je koupil se již ozval s prvním příspěvkem,firma je to zajímavá i z historického hlediska,ale opravdu nejde o masovou výrobu,takže ani zkušeností není nadbytek.Co mě ovšem odrazuje je právě stav neinformovanosti a neznalosti,který tuto firmu provází,chtělo by to stejně a ještě více hodinařiny,ale i více obchodního úsilí.Na německém fóru byly v roce 2009 prodány hodinky,v pěkném stavu, jejichž prodejní hodnota činí cca 1200 Eur z druhé ruky za 390 Eur.Daň ,kterou je třeba v případě nákupu (a téměř i jistého prodej ) zvážit.
Liqid Posted July 12, 2014 Report Posted July 12, 2014 (edited) Co se zpracování týče, tak nejlepší bude se na ně osobně podívat. Myslím, že je prodávají v klenotech aurum. Takhle specifický a designový hodinky bych si určitě rád prohlédl ještě před koupí. Edited July 12, 2014 by Liqid
Recommended Posts