Přejít na obsah

Hasňa's Damasko in-house world

Hasňa

Doporučené příspěvky

Tak mě jsou ty D zatím dost sympatické, srovnávat je z IWC nebo JLC je asi unáhlené, ale pokud se budou snažit a hlavně pokud hodinky budou po desetiletí spolehlivé, tak se jednou třeba mezi elitu dostanou, člověk nikdy neví' jinak klidně Hasňo pokračuj s fotkami, mě osobně tohle vlákno baví, je to prostě pro a proti, u mě zatím převládají pozitivní ohlasy :-) doufám, že mi teđ nějaký střelec nedá přes zobák...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Afri, díky. Srovnání s IWC ale není ani moc možné, protože IWC křemíkový vlásek a křemíková ložiska ještě vůbec nemá. Teda pokud je mi známo. A právě o těchto věcech, mimo jiné, byla řeč. Srovnávaly se technické vychytávky kalibru. A srovnávat jde pouze s těmi, kteří takové věci v kalibrech vůbec mají. A těch je pohříchu málo a jsou pohříchu drazí. Až IWC trochu zamaká, tak s ním budem třeba srovnávat taky.

Jinak o výdrži v čase tu taky byla zmínka. To je zatím něco, na co není odpověď. Musím jen doufat, že se mi to za pět roků nerozpadne. Ty kalibry jsou de facto novinka a spolehlivost musí teprve prokázat.

Jinak mazat se tu zatím nic nebude, ač jsem to plánoval. Na doporučení moderátora, který mínil, že každý si aspoň udělá obrázek. A já s ním souhlasím.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Rád občas nakouknu do tohoto vlákna. Líbí se mi konkrétní zkušenosti z nošení hodinek a je-li to doplněno fotkami, ještě lépe. Ne pindy a teoretizování. Ale co se tady odehrálo, to se mi nechce ani číst. Hasňo, pokračuj, nahazuj sem fotky a názory, a kdo si s tím neumí poradit, ten by asi neměl ani koukat na televizi. 

Odkaz ke komentáři

Spíš nechápu emoce kolem...nějaká historie a další nesmysly, jakoby hodinky byly víc hodinky jenom proto, že kdysi někdo v nějaké a často jiné fabrice se stejným jménem a úplně jinýma rukama vyrobil úplně jiné hodinky :bangin:

D jsou prostě namakané technologiema a takové srovnání snesou hravě. Bohužel teda utěsnění korunky je napikaču, ale nemůže být všecko dokonalé.

Mimochodem, sekta se velice uklidnila a bývalo opravdu hůř. Jak se pomaličku rozrůstají, zklidňují se :goof:

Odkaz ke komentáři

Klidná síla.

Rozveď to těšení. Tam je nějaký problém?

Pro WR 100m 3 těsnění ? Když jiní pro 300m fungují s 1 těsněním. To vede k problému postupnému pootáčení korunky během omačkávání těsnění. Prostě mi vadí na drahých hodinkách blbě pootočené korunky nebo spíš loga na nich.

Odkaz ke komentáři

Hasňa

celý ten komiks v rámci diskuse o hodinkách mi silně připomněl ACZ/Neo, naštěstí Kamil tady udělal zhasňo, měl bys  to zvládat raději sám, ještě lepší bude když si dáš příště "zhasńo" sám v klidu a včas. Že je ypo provokatér na tom nic nemění.

Bída.

**

Odkaz ke komentáři

Já tomu nějak nerozumím. Třeba nevím, co znamenají ty zkratky s lomítkem. A ten zbytek je taky takový trochu rébus. Ale to neva, určitě jsi to myslel dobře a nemusím taky rozumět všemu, že ano.

ggrand: Jo, už si vzpomínám, tohle se tu už zmiňovalo. Na mých Ingach to bylo podobné, měkký dosed a pečeť taky neseděla přesně rovně. Dávalo to takový dobrý pocit vodotěsnosti. Déčko na korunce ale skutečně není po zatáhnutí nasměrováno přesně kolmo k pouzdru, to je pravda.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Hodinky byly nosene 5 let nez jsem je dal preventivne promazat. Za tu dobu nebyly pretesnovane a vody a potu si uzily az az. Na co bych si u Damaska vsadil, je konstrukce korunky a viton. Tot moje zkusenost.

Tohle je jedna z veci, ktera je odlisuje od vseho ostatniho. On se ten Viton jen tak nevymacka. Jedna z jeho prednosti je mechanicka a chemicka odolnost. c266012840bacf972b4927c673362f8d.jpg

Upraveno uživatelem Alda
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Tato konstrukce korunky by nela zajistovat nejen vodotesnost, ale ma zabranit pronikani vlhkosti tim, ze dve vnitrni tesneni jsou neustale mazane, tudiz casem nedegraduji a zaroven je mazana hridel. Na jejich strankach je vse popsane.

Na konci tubusu je plocha, ktera pri zasroubovani doseda na tesneni v korunce.

Napr. Seiko tento syatem nema a ani nemuze mit. Stena tubusu je tak tenka, ze zadna dosedaci plocha na nem neni, respektive jeji plocha je velice mala.

Upraveno uživatelem Alda
Odkaz ke komentáři

No, nevím, asi jsem na tohle moc jednoduchej, ale předpokládám, že chceš nějak sofistikovaně říct, že jsem chuj jak lampa. Jako že "lidská bída", jak tady píšeš, a tak. No, co na to říct? Budu na sobě tedy makat, aby sis to třeba někdy v budoucnu přestal myslet. V mezidobí si mě prostě dej do ignoru a zavládne v tvém životě harmonie.

Edit: Proč jsi to smazal? To se za to stydíš? Teď je tu chaos. No nic. Tady ten informační tok poněkud vázne. Tak to nechme bejt. Ráno moudřejší večera.

Odkaz ke komentáři

Mozna jsem tu sektu prechvalil :-D Aldo, sam jsi psal, ze se casem to tesneni macka,protoze se ti korunka pootocila oproti novym hodinkam. Ano, samomazna korunka je hezka vec,ale porad je tam tesneni navic. Presne to, ktere zpusobuje ono pootaceni. Kdyby ho umistili jako napr. Rolex,tak pootaceni nezpusobi. Navic retez je tak silny,jak nejslabsi clanek. Jinymi slovy, k cemu je mi tesneni, ktere vydrzi xx let fungovat,kdyz stejne za x let ty hodinky musim rozdelat kvuli strojku. Nebavim se ted ale o inhouse strojku.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Ja je daval promazat po 5 letech preventivne, nosil jsem Mühle, tak jsem je mohl postradat. Jinak bych je nosil dal a lepsi tesneni se hodi. Nevim jak dlouho by jeste Eta sla, treba rok, treba dva, treba dalsich 5 a lepsi tesneni se myslim hodi.

Co se tyce te korunky, je fakt, ze ji muze v podstate kazdy zasroubovat jinou silou, nekdo s citem, nekdo dorvat, doraz je az pouzdro. Pokud clovek korunku pokazde dorve na doraz, nejsem schopny ti rict, po jake dobe viton uvnitr korunky prestane tesnit z duvodu vymackani. Kazdopadne, na tomhle tesneni to nevisi. Hodinky s manualem tohle nemaji a maji pouze ty dve vnitrni, ktere by nemely degradovat vubec, nebo s minimalnim opotrebenim, i kdyz je denne natahujes. Vodotesnost je stale 100m.

Grande mrkni na jejich stranky, maji to tam popsano. Ja jsem vzdy korunku dotahoval s citem, tak, aby nebyla vylozene dorvana. Ale chapu te, vim co mas na mysli. Lepe nedokazu odpovedet. Me se konstrukce tehle korunky libi, libi se manipulace s ni a dlouholeta spolehlivost bez pretesnovani.

Upraveno uživatelem Alda
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Vyhodu tretiho tesneni na dosedaci plose , vidim v tom, ze se ti nedostava voda a vlhkost do tubusu. Rolex to maji skvele udelane v tom, ze maji prvni o krouzek jeste pred zavitem. Tudiz se prach menici se casem v brusnou pastu nedostava do mekkeho materialu zavitu a neposkozuje ho. Nemyslim si ale, ze by vodotesnost visela pouze na tomto vnejsim tesneni. Navic, tohle ma pouze Triplock, Twinlock uz ne a ma pouze vnitrni, stejne jako napr. DK100 s manualem. Podobne to ma Doxa SUB, vnejsi tesneni pre zavitem. U Damaska je to fuk, tam je vse kalene a prvni O krouzek je na dosedaci plose, dalsi dve uvnitr tubusu a permanentne mazane spolu s hrideli.

Systemy Rolex a Damasko ja osobne povazuji za nejlepsi a take nejjednoduzsi na vymenu.

Upraveno uživatelem Alda
Odkaz ke komentáři

Kluci, díky za pěkné rozebrání případu korunka. Je to žrádlo moci se bavit, jestli tři těsnění náhodou nejsou už trochu moc a že závit i korunka jsou kalené, takže pohoda. "Četli jste uz knihu Jak se kalila ocel? To byli oceloví chlapi! Si řeknete bunkry, to byly mansardy!"

No a Eloga, co s tebou? Asi mluvíme každý jinou řečí. Až se snažím, tak prostě tvým příspěvkům nerozumím. Tohle jsou na mě už moc sofistikované jinotaje a myšlenkové konstrukce.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...