Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Pristupujem k tomu stejne. A junior zatim pistolkove obdobi nemel a nema. Ma jenom "opakovacku" na molitanove balonky, tu od nekoho dostal, a to kdyz namiril a strilel tim na lidi, tak jsem k nemu mel promluvu. Ale na tabletu ma rad strilecky a taky si v pujcovne casto chce pujcovat ty japonske kreslene bojove filmy. Ale tam mam pocit, ze to dela spise naschval, aby me nastval, protoze jsem mu rekl, ze se mi to nelibi a pripada mi to pitome. :-) Me, jako decku, hra na vojaky nerikala absolutne nic. Radsi jsem si hral na kolejich se struskovyma kulickama, nebo jel na kole nekam, kde jsem nesmel, nejlepe hodne daleko. Hral jsem si spise na Indianu Jonese, nebo ridice kamionu, takove posouvani hranic, objevovani, co je za kopcem, nez behat po sidlaku a hrat si na strileni a na vojaky. Tech vojakovych bylo v detskem gangu hodne, ale ja si hral radsi s nerdama a z nehaseneho vapna a silonove tasky jsme si vyrabeli bojler. :-) Doufam, ze v tomto bude po me. V pracovitosti by radsi mel byt po zene.

Upraveno uživatelem Hasňa
  • Odpovědi 691
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Možná by nebylo od věci vyhodit TV, pokud ji ještě máte, filtrovat filmy, seriály a tak, aby dítko pak bylo za pořádného exota při konfrontaci s realitou mezi vrstevníky. Nebo je raději ještě k tomu učit doma,aby byla izolace pořádná.

Je to jak s šípkovou Růženkou...zbytečné.

Odesláno (upraveno)
  V 4. 8. 2015 v 12:08, ggrand napsal:

Možná by nebylo od věci vyhodit TV, pokud ji ještě máte, filtrovat filmy, seriály a tak, aby dítko pak bylo za pořádného exota při konfrontaci s realitou mezi vrstevníky. Nebo je raději ještě k tomu učit doma,aby byla izolace pořádná.

Je to jak s šípkovou Růženkou...zbytečné.

To jsou samozrejme hovadiny o kterych tu nikdo nemluvil. Nevim, jak tvoje kazdodenni realita, ale v te me po sobe lidi nestrileji a uz vubec se neco takoveho nepovazuje za vzrusujici, nebo zadouci. Nic nefitruju, ale zaroven nevim, proc v nem zivit a vyzdihovat militantismus, zbrane a strileni, jako neco skveleho. Me nasi hru na vojaky taky nezakazovali. Ja mu strilecky na tabletu takly nemazu. Ale zaroven nikdy nebudu mit psa s obojkem s kovovyma jehlanama a nebudu mu v hrackarstvi kupovat pistolky a plastikove samopaly. Nemam to rad. Stejne jako mu v aute nebudu poustet Evu a Vaska, nebo metal, protoze to nemam rad. Ale to neznamena, ze mu budu zatajovat jeho existenci, nebo palit jeho CD, ktere se mi nebudou libit. Junior holt nebude nejobavanejsi rvac ve tride. Ale to ja jsem taky nebyl. Nakonec se ukazalo, ze ty dulezite vklady do zivota byly jinde. 

Odesláno
  V 4. 8. 2015 v 12:08, ggrand napsal:

Jojo. To je ono- kdysi jsem něco podobného viděl ve filmu Jedna ruka netleská  :lol2:  :lol2:  :lol2:

Odesláno

Hasna: byt pripraven, to je to prave heslo:), nic ve zlem samo.

Odesláno
  V 4. 8. 2015 v 11:21, kilosunky napsal:

Njn, na knife sa hraju, ze im tam hodinky prekazaju, tak sa clovek nastastie moze realizovat tuto :notworthy: :clap: :cheers:

... tak tu aspon mate svoj "piesocek" :cheers:

vsak preco nie - na fotkach pekne hodinky a pekne noze :smile_anim:

Odesláno (upraveno)

Pripraven na utok zbrani proste nase rodina nebude. S tim se holt nejak musime naucit zit. Stejne tak nikdy nebudem vyvolavat v okoli strach a bazlivy odstup. Proste v pripade krvaveho vyvoje spolecnosti podle vzoru silnejsi vyhrava jsme v hajzlu. Jedina moje zbran je intelekt, a ten, jak historie doklada, casto narazi na tupou silu. A prohraje. Samozrejme okolnosti mne mohou donutit zacit tuhle problematiku rychle studovat. Ale hobby, fetis, hracka a predmet adorace se u me zbran nestane nikdy.

Odesláno (upraveno)

Hasňa: Potrefená husa, že? Nepsal jsem tobě, ale ok. Děcka jsou děcka a ať si rodiče pořád myslí, jak moc je ovlivňují a připravují, často zapomenou, že byli taky kdysi dětmi. A hlavně si neuvědomují, že výchova rodiči znamená asi tak plivnutí do moře důležitosti, co z člověka vyroste a jaké bude mít sklony. Tím myslím hlavně třeba drogy/alkohol, vy si tam přidejte třeba démonizované zbraně.

Naopak, kdybys nebyl takto zabedněný a histericky neodmítal zbraně, tak bys zjistil, že střelba je o ovládání ducha a jako taková má obrovský vliv na člověka a jeho rozhodování a chování se v reálném životě. Viděl jsem to mnohokrát.

V mé realitě jsem v životě neviděl jak policajti někoho honí a přesto jsme jako děcka tohle dělali. Je pravdou, že na vojáky jsme si nehráli, páč mi to přišlo debilní.

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno (upraveno)
  V 4. 8. 2015 v 12:41, Hasňa napsal:

Pripraven na utok zbrani proste nase rodina nebude. S tim se holt nejak musime naucit zit. Stejne tak nikdy nebudem vyvolavat v okoli strach a bazlivy odstup. Proste v pripade krvaveho vyvoje spolecnosti podle vzoru silnejsi vyhrava jsme v hajzlu. Jedina moje zbran je intelekt, a ten, jak historie doklada, casto narazi na tupou silu. A prohraje. Samozrejme okolnosti mne mohou donutit zacit tuhle problematiku rychle studovat. Ale hobby, fetis, hracka a predmet adorace se u me zbran nestane nikdy.

Mas urcite pravdu, tupa sila vetsinou tlaci intelekt, ale muze byt to i naopak. Ja si snazim namluvit, ze jsem pripraven, ale vis jak to v realu je. Na druhou stranu, pokud Te nekdo napadne a udela chybu( netrefi se, mime, atd), 2 sanci se pokusim mu nedat. Na vojaky jsem si jako dite hral, priznavam se:) a nestydim se za to.

Edit: na hodne lidi jsem hodny, ale jak nekdo hodi cihlou, ja po nem dlazebkou.

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Proč se do sebe navážíte? Je to o diskuzi ne? Já si třeba nemyslím, že střelba je o ovládání ducha a střílečky synovi z tabletu nekompromisně mažu.

A už mizím z vlákna, kde vlastně nemám co dělat, i když nožík a hodinky mám taky. Jen mě zaujal Hasňův příspěvek, a protože to mám hozený stejně, měl jsem potřebu reagovat.

Odesláno
  V 4. 8. 2015 v 12:55, organic napsal:

Já si třeba nemyslím, že střelba je o ovládání ducha

No, to proto, že o tom víš naprosté kulové.

Odesláno (upraveno)
  V 4. 8. 2015 v 12:58, ggrand napsal:

No, to proto, že o tom víš naprosté kulové.

Je to jak říkám. Kdo to nezkusil, nemůže porozumět.

Edit : Hele kluci, to ti Vaši junioři nemají ani vzduchovku?  Kua co je tohle za dětství/mládí?

Kdysi jsem to měl doma taky tak. Vykompenzoval jsem si to sbírkou vzduchovek a historických zbraní, jakmile jsem vylítnul z hnízda...

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno
  V 4. 8. 2015 v 12:42, ggrand napsal:

výchova rodiči znamená asi tak plivnutí do moře důležitosti, co z člověka vyroste a jaké bude mít sklony

geny+výchova+vzory+atavismus... fakt plivnutí?
Odesláno
  V 4. 8. 2015 v 13:02, straspol napsal:

Je to jak říkám. Kdo to nezkusil, nemůže porozumět.

Edit : Hele kluci, to ti Vaši junioři nemají ani vzduchovku? Kua co je tohle za dětství/mládí?

Kdysi jsem to měl doma taky tak. Vykompenzoval jsem si to sbírkou vzduchovek a historických zbraní, jakmile jsem vylítnul z hnízda...

Nemaji:(, nejak se bojim.

Odesláno
  V 4. 8. 2015 v 13:03, bandicoot napsal:

geny+výchova+vzory+atavismus... fakt plivnutí?

Výchova z domů je fakt plivnutí...jak jinak si vysvětlit, tolik lidí se skvělým domácím zázemí na drogách a chlastu? Je třeba si uvědomit, kolik času tráví děcka v krizovém období s rodiči. Od určité hranice prostě rodič nemá kontrolu. To je asi to nejtěžší si přiznat.

Odesláno
  V 4. 8. 2015 v 12:42, ggrand napsal:

A hlavně si neuvědomují, že výchova rodiči znamená asi tak plivnutí do moře důležitosti, co z člověka vyroste a jaké bude mít sklony.

Naopak, kdybys nebyl takto zabedněný a histericky neodmítal zbraně, tak bys zjistil, že střelba je o ovládání ducha a jako taková má obrovský vliv na člověka a jeho rozhodování a chování se v reálném životě. Viděl jsem to mnohokrát.

V mé realitě jsem v životě neviděl jak policajti někoho honí a přesto jsme jako děcka tohle dělali. Je pravdou, že na vojáky jsme si nehráli, páč mi to přišlo debilní.

Tady nejsme v rozporu. Jsem zastance teorie o majoritnim vlivu genomu a velmi minoritnim vlivu vychovy a prostredi. Ale ja se proste budu chovat tak, jaky jsem a co povazuju za dobre i kdyby to na to decko nemelo vubec zadny vliv. 

Po stopadesate prvni pisu, ze hystericky neodmitam zbrane. Uznavam jejich dulezitost a nepostradatelnost ve spolecnosti. Je to tady v kazdem mem prispevku. Jen zpochybnuji normalitu zbrane, jako konicka na urovni fetise, jak je tady z nekterych fotek patrne.

Odesláno (upraveno)
  V 4. 8. 2015 v 12:52, tano napsal:

Na vojaky jsem si jako dite hral, priznavam se:) a nestydim se za to.

Aby nedoslo k nedorozumeni. To o tom hrani na vojaky jsem napsal jako dokresleni me vlastni osobnosti. Neni to naprosto nic, za co by se nekdo mel stydet. Je to zcela OK. Dokonce jsem cetl clanek, kde nejaky psycholog vyvraci nazor, ze je hrani si na vojaky a na strileni nejak skodlive pro dite. Neni. Je to vybiti prirozene agresivity a je zcela normalni. Jen me to proste nebavilo. Ja jsem si agresivitu vybijel na Badmintonovych preborech. Zase mi treba chybi agresivita v praci a karierne jsem tedy odsouzen ke stagnaci. Vsechno ma sve.

Odesláno
  V 4. 8. 2015 v 12:55, organic napsal:

Já si třeba nemyslím, že střelba je o ovládání ducha a střílečky synovi z tabletu nekompromisně mažu.

Tady vaham. Nechavam mu je tam, i kdyz se mi to nelibi, jen omezujem vubec to hrani s tabletem a pozitivne motivujeme k jinym hram. Ale je mi jasne, ze skolni kolektiv ho vezme do sveraku a bude vymalovano. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...