Přejít na obsah

Davosa - Chronomag limitovaná edícia

Kasper

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rucicky vychazejici z epicentra epidemie eboly jsou super :) , ale sere mne, ze ani nezkusime jine indexy, ze jsme rezignovali na nelunetove pouzdro, ze je to takove opravdu hodne diverzifikovane, takze mame z ceho vybirat.

• Odpovědi 1,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

.... ale s..e mne, ze ani nezkusime jine indexy,...

Kulatý indexy jsme vyloučili již na začátku, nehodí se, obdélníkové máme aktuálně, hvězdičky uznej sám, že ne, jaký ještě jiný ? Mimo to, mně tam ty rakve skvěle seděj. A určitě ne jenom mně. Kdyby to tak nebylo, už by se protestovalo. Počkej, až se zvětší symboly, vyplní lumi, zas to bude jinde.

Odesláno

Možná kdyby byly ty indexy užší, bylo by to ku prospěchu. Takhle svou velikostí přetloukají i ty na lunetě. Vesmír by pak dostal větší prostor a elementy by se nemusely tolik zvětšovat.

Problém hodinové ručičky by mohla řešit posunutá datumka (zmiňované zkrácené indexy 4 a 5).

Vteřinová ručička je výborná, i když bych si dovedl představit alternativně i takovou s posunutým kroužkem uprostřed až "do vesmíru", nad vnější kruh s nápisy, kde by obíhala jako měsíc kolem země (ale to už je možná důsledek pozdní hodiny...:-)

Odesláno

Jestli to zvládnu, udělám zítram tedy pro hodně z vás dnes, nákres v rozměrech, pár věcí mi tam stále nehraje, indexy musí ležet na vnější i vnitřní kružnici a v ní musí být i symboly, tak se nemůže stát, že budou indexem překřičeni. Hodinová ručička mi až podezřele putuje nad datumku, tam se přeci celou hodinu plácat nemůže, musím změřit, kolik přesně bude mít místa, respektive průměr vnějšího kruhu s nápisy + délka šipky hodinovky nesmí zasáhnout do okna datumovky ale jen ji v kružnici opsat. Dlouho jsem přemýšlel, jestli je to ten správný tvar ručiček, hodně jsem jich nakreslil a došel k závěru, že ano.

Co barva vteřinové ručičky? Mně se líbí také tak jak je. Taky jsem si kreslil stříbrnou nebo půl tak a půl tak, ale takhle se mi líbí nejvíc.

Co symboly a lumi, jestli na nich bude, dostane ciferník úplně jiný výraz a mně se zdá že lepší. Zmiznou hluchá místa srovná se velikost a v ten moment i díky ploše lumi splynou indexy a symboly v jeden kompaktní celek, ale symboly se stanou výraznějšími než indexy a to je dobře.

Zároveň v noci při osvícení lumi nebudou na pozicích hlavních 15 minutových indexů slepá místa, ale budou tam krásně modře zářit symboly, indexy ručičky.

Tady máme krásnou ukázku 3D zeměkoule, jak si jí představuji, jen si zaměňte barvy na modrou a stříbrnou, no nebude to v miniaturizaci krása??? To je ta představa toho zvrásnění země, jak jsem o ní mluvil.

Europe-space-Earth-realistic.jpg

Tak z tohohle zobrazení zeměkoule je opravdu potřeba vycházet . to vypadá super.

Omlouvám se, že to tu takhle plevelim, ale když budu přemejšlet sám pro sebe, k ničemu to v téhle fázi už nebude.

Znovu k symbolům,

Jsou tyto možnosti:

-nechat je tak jak jsou, působí jako magicky vystupující z vesmíru, ale obávám se, že v reálné velikosti spíš budou vypadat jako nesouměrné

-jenom je zvětšit do správné velikosti kruhu indexů a nechat bez lumi

-zvětšit a vyplnit je lumi

Mám otázku na kterou díky neznalosti meumím odpovědět, existuje lumi ve formě ve dne neviditelného laku? Potom by se nabízela další možnost.

Ale stále vidím verzi se stříbrnými symboly vyplněnými lumi jako nej variantu.

Mně ty indexy přijdou akorát vyvážené a naopak mne baví absence lumi indexů 3/6/9/12 - přijde mi to naopak hodně zajímavé.

Odesláno

a dalo by se použít lumi i na "stříbrné" pevniny na zeměkouli? nebo okruží s těmi nápisy? Celkově je to pořád zajímavé, i když to pouzdro..no budiž..datum za mě určitě chci...a jinak Daemone..kde vlastně jsi, že naše dnes je pro Tebe zítra...ty jsi jak v Hošticích..."my se dnes máme lépe než zítra, tak jste to říkal předsedo ne?"

jinak dobrý, za mě bych rád zeměkouli v klasickém rozložení a nikoliv pohled na Ameriku..jinak souhlas, že ručky musí vycházet z epicentra Eboly :-) Tam to všecko vzniklo..neméně tak počátek lidstva v této oblasti.

Odesláno

Tak do toho zkusím taky trošku kecat:-)

V první řadě musím říct, že poslední návrh je prostě špica. Co se Daemonových témat k diskusi týče:

- ručky tvarově super (nic lepšího asi nevymyslíme)

- sekundovka - ten kruh nad kružnicí s názvy elementů se mi strašně líbí, neměnit, možná jen konec sekundovky bílý místo červené

- indexy (osobně bych je trošku zmenšil, aby byly šířkou naprosto shodné s těmi na lunetě, tvar je výborný

- elementy stejně jako indexy, tedy stříbrný rámeček a vyplnit limi, velikostně přesně na dělku indexů, ať je to symetrične i harmonične

- no a ručky by mohly vycházet z eboly nebo z ČR

- zakrývané datumky bych se nebál, pokud zůstane trojdatum, tak bude vždy vidět kolikátého je, ikdyž odečítání bude trvat o pár milisekund déle. Osobně bych byl rád, kdyby lumi na hodinové ručce  začínalo až trošičku za bílým kruhem s nápisem elementů (ve vesmíru), aby tam byl větší kontrast a trošku lepší čitelnost.

Odesláno

Jak tak na ten návrh pořád čučím, napadla mě ještě jedna blbinka, která by tomu mohla dodat pomyslnou třešinku na dortu. Netuším, jestli to vůbec technologie tisku, vzhledem k velikosti, dovolí, ale co zkusit na mapu do Evropy hodit malilinkaté chronomag logo, pokud tedy ručky půjdou z centra eboly?

Odesláno

AD VESMIR

mozno som to prehliadol, ale

1. Aku technologiu planujeme pouzit na znazornenie vesmiru

2. Aky je zalozny plan ak sa nebude dat pouzit technologia podla bodu 1 (lebo bude nepouzitelna, draha a pod).

AD LOGA

tusim sme sa zhodli ze na loga ma ciferniku neostava funkcne ani esteticke miesto. Ani Davosa, ani Chronomag, ani Marlboro, ani...drzme sa toho :)

Odesláno

Tak já to za sebe schrnu, znaky  elementů ve velikosti indexů a vyplněné lumi, myslím, že by to vypadalo zatraceně dobře kdyby pak ve tmě svítili, se zvrásnění pokud půjde udělat bych také souhlasil a docela se mi zamlouvá i nápad udělat lumi kontinenty, samozřejmě pouze za předpokladu, že je to nijak nezmění tzn nějaký lumi lak co normálně přes den není vidět, aby to neměnilo stříbrnost kontinentů. Ručky za mě super, indexy také, jen k nim upravit ty znaky elementů. Ještě k datumu, někdo tu psal, že by ho posunul - momentálně je tam kde má být podle datového věnce a posunout nejde a co se týče zda s nebo bez data, tady jsem nestranný zvládnu bez problému oboje.

Odesláno

S tím lumi kontinentů jsem právě navazoval na názor a zároveň otázku, zda jde udělat lak před den neviditelný a v noci svítí..

Datum ano, logo- jakékoliv rozhodně ne..musím se přiznat, že to by pro mě byl deal breaker..

Tak já to za sebe schrnu, znaky  elementů ve velikosti indexů a vyplněné lumi, myslím, že by to vypadalo zatraceně dobře kdyby pak ve tmě svítili, se zvrásnění pokud půjde udělat bych také souhlasil a docela se mi zamlouvá i nápad udělat lumi kontinenty, samozřejmě pouze za předpokladu, že je to nijak nezmění tzn nějaký lumi lak co normálně přes den není vidět, aby to neměnilo stříbrnost kontinentů. Ručky za mě super, indexy také, jen k nim upravit ty znaky elementů. Ještě k datumu, někdo tu psal, že by ho posunul - momentálně je tam kde má být podle datového věnce a posunout nejde a co se týče zda s nebo bez data, tady jsem nestranný zvládnu bez problému oboje.

Odesláno

Tak zde přikládám drobné úpravy - zvětšené znaky elementů, poupravená modrá moře i když s tím, jak je to tam stínované to není moc vidět (špatně se nahrazuje barva), zvrásnění jsem ani nezkoušel, to by vidět nebylo takle ve 2D, snad jsem na nic nezapomněl...

Odesláno

Vyborne, neskusil by si este zmenit font v nazvoch zivlov?

Edit: este ako na to tak pozeram. Musi byt na vrchu symbol vzduchu? Keby sme to cele pootocili. Na 12 by bola voda(budu to v podstate potapky) na 6 ignis a postranach ostatne symboly.

Odesláno

Edit: este ako na to tak pozeram. Musi byt na vrchu symbol vzduchu? Keby sme to cele pootocili. Na 12 by bola voda(budu to v podstate potapky) na 6 ignis a postranach ostatne symboly.

Díky, jinak měnit pořadí živlů by se za mě určitě nemělo, mají nějakou symboliku a podle toho jsou uspořádané, to rozhození jsem si nevymyslel já, ale tak to je. Chápu jak to myslíš, ale co se týče symboliky, která něco znázorňuje s tou by se nic dělat nemělo, je to stejné jako by se prohodily třeba barvy na vlajkách.

Font změnit můžu to není žádný problém, ten co tam je, je pouze nástřel, vzal jsem první co se mi líbil :) někdo hoďte nějaké nápady na dobrý font a já ho tam už pak jen zadám - nejlépe aby se všichni schodli a já to nemusel předělávat několikrát :)

Odesláno

A ještě zde pokus se znázorněním lumi, předem říkám, že je to pouze pro představu a s lumi návrhem nebudu už nic dále dělat z časové tísně, mimo jiné je to i zbytečné, když zatím řešíme jak vůbec hodinky budou vypadat, ale chtěl jsem aby jste měli alespoň jednu ukázku prozatím :)

PS: Komu by se nelíbila lumi zeměkoule, stačí ji jen překrýt prstem na monitoru :)

Odesláno

Když bude na dvanáctce voda, tak budou vlastně dva skoro stejné lumi trojuhelníky nad sebou, symbolika je jasná, ale dle mého, to bude vypadat chujovsky. 

Edit: Bells byl rychlejší.

A lumi vypadá výborně, díky. Možná bych ji přihodil i na kolečko na sekundovce;-)

Odesláno

Tak to lumi je super. Bravo.

Co sa tyka pootocenia, tak som trosku guglil a vychadza mi ze z principu vsetky 4 zivly su rovnocenne a ziadny z nich nie je nadradeny inemu. Neda sa povedat, ze zem by mala byt dole, pretoze pod zemou je vlastne ohen. Pootocenim by ziskali oproti sebe dva normalne trojuholniky a najme tie "lizatka" v symboloch terra a air by smerovali do stredu cifernika k rucickam, krasne oproti sebe.

Odesláno

Font se dá prodiskutovat, posouvání symbolů je IMHO blbost - právě, že jsou to symboly a takhle mají být.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...