diadass Odesláno 22. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2014 Zdravím,má tady někdo nějakou osobní zkušenost se Zenith Prime cal. 420? Byly vyráběny cca od roku 1993/1994, produkce snad skončila v roce 2002. Chronograf s manuálním nátahem, rezerva chodu 50 hodin, skleněné zadní dýnko, černý i bílý cifr. Proč se ptám: docela bych o nich uvažoval ( o těch s bílým cifrem), dají se z druhé ruky pořídit za docela slušný peníz. Navíc vypadají moc pěkně a poměr cena / prestiž značky mi připadá skvělý. Navíc manuální nátah a průhledné zadní dýnko... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diadass Odesláno 23. července 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Nikdo nic? Tedy aspoň Váš soukromý názor? Dají se pořídit pod 50 K. Nebo nějaká vhodná alternativa do těchhle peněz - nemusí to být přímo Zenith, ale docela rád bych se držel nějaké opravdu prestižní značky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 (upraveno) Za 50 je to docela pálka, viděl jsem je párkrát na německém eBayi pod 40, asi bych bral v potaz cenu potenciálního servisu, jelikož jsou to již 20 let staré hodinky. Za 50 máš už Speedmastery jinak, na které vždy můžeš pořídit průhledné dýnko, ty mají řekl bych větší pedigree. Upraveno 23. července 2014 uživatelem Exiztence Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dee Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 (upraveno) Mě jako (stylové) alternativy napadají: Longines Column-Wheel Chrono Union Glashutte Noramis Chrono (už trochu dražší) Junghans Chronoscope Pokuď ti jde čistě o prestiž značky, tak si kup Breitling. Upraveno 23. července 2014 uživatelem Dee Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 (upraveno) Pokuď ti jde čistě o prestiž značky, tak si kup Breitling.Prestiž nemusí znamenat profláklost ale myslím že 50 je pěkná částa za Chrona. Z nových třeba:https://www.chrono24.cz/longines/ungetragene-heritage-oversize-crown-avigation-monopusher--id2780963.htm?dosearch=true&query=longines+mono&resultview=list&searchexplain=false&sortorder=1&suchen=Hledat&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm Monopusher Upraveno 23. července 2014 uživatelem Exiztence Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dee Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Tak myslím, že historii má Breitling dost podobnou Zenithu, akorát značku zná 9 lidí z 10ti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Tak myslím, že historii má Breitling dost podobnou Zenithu, akorát značku zná 9 lidí z 10ti Tak to určitě, ale Zenith má navrh v hodinařině inhouse strojky (ikdyž taky transition z Elite na SW300), co je určitě důležitý faktor a určitě jeden z hlavních důvodů proč je Zenith Prime zajímavý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Já se vrátím k tématu, zkušenost s kal. 420: jen ta nejlepší, potvrzeno na dvou kouscích. I když už od výroby nějaký ten pátek uplynul, šlapou perfektně, minimální polohová odchylka, z fabriky zregulovány s velkou rezervou do COSC parametrů. Totéž potvrdí majitelé El Primera v automatu. Byl to opravdu šťastný design strojku -- ne náhodou do něj Zenith za ta desetiletí šťoural jen minimálně -- těžko co zlepšovat na dokonalém stroji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Su to slusne hodinky... za 50 to IMO nie je nic na jasanie, ked si chvilku pockas a pohladas, zozenies urcite aj za menej. Mne by trochu vadilo ze Primero je zname prave tym, ze to mal byt prvy automaticky chronograf, takze v manuale je to trochu nieco ako colt 1911 v 9mm. Tiez sa priprav na mastnejsiu cenu pripadneho servisu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diadass Odesláno 23. července 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Tak to určitě, ale Zenith má navrh v hodinařině inhouse strojky (ikdyž taky transition z Elite na SW300), co je určitě důležitý faktor a určitě jeden z hlavních důvodů proč je Zenith Prime zajímavý. Právě, to je jeden z důvodů, proč mě zaujaly. Jiank s tím servisem, to je fakt, to jsem nezohlednil. Longines nechci, protože jako sporotvní alternativu mám LLD, tak bych chtěl něco jiného. Breitling mi s prominutím skutečně připadjí příliš "profláklý" (totéž platí o Moonwatch, i když přiznávám, že tady bych se možná nechal přesvědčit, kdyby byly za dorbý peníz) a obecně jsem ještě nenarazil na model (do mé ceny), který by mě extra zaujal. Když jsem přemýšlel, tak jsem byl nejprvy rozhodnutý pro MAx Billy Chronoscope - ten design je úžasný, ale zase dát 45 K jen za design, když za stejnou cenu můžu mít inhouse manuální kalibr..., plus přece jen se Junghans nemůže se Zenithem stran renomé měřit. Další alternativy jsem měl Mühle Glashütte, hlavně z řady Teutonia, ale Teutonie II už mám a kupovat si vlastně stejněj model jen chrono mi nakonec přišlo taky jakési divné... Ale ty Union Glashutte jsou moc pěkné! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Právě, to je jeden z důvodů, proč mě zaujaly. Jiank s tím servisem, to je fakt, to jsem nezohlednil. Longines nechci, protože jako sporotvní alternativu mám LLD, tak bych chtěl něco jiného. Breitling mi s prominutím skutečně připadjí příliš "profláklý" (totéž platí o Moonwatch, i když přiznávám, že tady bych se možná nechal přesvědčit, kdyby byly za dorbý peníz) a obecně jsem ještě nenarazil na model (do mé ceny), který by mě extra zaujal. Když jsem přemýšlel, tak jsem byl nejprvy rozhodnutý pro MAx Billy Chronoscope - ten design je úžasný, ale zase dát 45 K jen za design, když za stejnou cenu můžu mít inhouse manuální kalibr..., plus přece jen se Junghans nemůže se Zenithem stran renomé měřit. Další alternativy jsem měl Mühle Glashütte, hlavně z řady Teutonia, ale Teutonie II už mám a kupovat si vlastně stejněj model jen chrono mi nakonec přišlo taky jakési divné... Ale ty Union Glashutte jsou moc pěkné!Být tebou tak se také podívám na model Primero HW, je to následnovník Prime, ale asi ho znáš. Ty Prime se dají sehnat určitě pod 40k (př. http://www.ebay.de/itm/Zenith-Prime-Chronograph-Handaufzug-Ref-01-0010-420-guter-Zustand-/111412014522?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item19f0ac6dba ) Otázka je vždy ten servis, generálka Primera je 650 CHF dle oficiálních stránek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Union, mam strach ze do toho teraz uz do vsetkho trepu ETY, alebo maju este stale nieco svoje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Union, mam strach ze do toho teraz uz do vsetkho trepu ETY, alebo maju este stale nieco svoje?Uvnitř je "U7753" což tipuji je pouze valjoux 7753. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 (upraveno) Cali: Jasně že je tam ETA, v těch Unionech. Svůj kalibr nemaj. EDIT: Byl jsem pomalej:) Upraveno 23. července 2014 uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diadass Odesláno 23. července 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Já se vrátím k tématu, zkušenost s kal. 420: jen ta nejlepší, potvrzeno na dvou kouscích. I když už od výroby nějaký ten pátek uplynul, šlapou perfektně, minimální polohová odchylka, z fabriky zregulovány s velkou rezervou do COSC parametrů. Totéž potvrdí majitelé El Primera v automatu. Byl to opravdu šťastný design strojku -- ne náhodou do něj Zenith za ta desetiletí šťoural jen minimálně -- těžko co zlepšovat na dokonalém stroji. To je to, co jsem chtěl slyšet . Ještě mě napadly třebas GP, na chrono 24 jsou za dobré peníze Richeville, ale jsou bez papírů a nevím, jestli ten cifr už není trochu moc přeplácanej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diadass Odesláno 23. července 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Být tebou tak se také podívám na model Primero HW, je to následnovník Prime, ale asi ho znáš. Ale to je automatika, že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 (upraveno) Ne HW = HandWound. Jinak ty GPčka jsou ETA s DD chrono nadstavbou. Edit: Tak chyba myslel jsem že jsou to ty automatické Richeville, tydle by měly být na Lemanii což je to samé co je v Moonech. Upraveno 23. července 2014 uživatelem Exiztence Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diadass Odesláno 23. července 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 A ještě jedny GP, který mi připadají povedený (na chrono24 cca za 45 K): Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diadass Odesláno 23. července 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Ne HW = HandWound. Jinak ty GPčka jsou ETA s DD chrono nadstavbou. Aha, hned na to mrknu. Tak v tom případě s GP asi nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2014 Tak tak, etu s DD tam dava napriklad aj Universal Geneve, teda do chron, na nechrono maju stale svoj microrotor, coz im bud pricitane k dobru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se