Waya03 Odesláno 30. července 2014 Nahlásit Odesláno 30. července 2014 Chtěl bych Vám krátce představit hodinky polské provenience Gerlach m/s Batory s komplikací "big date". Tento poměrně nový polský malovýrobce nabízí velice zajímavé kousky převážně osazené čínskými strojky SeaGull. Celkové zpracování je na velmi slušné úrovni, co se strojku týče, to ukáže až čas. Velmi zajímavý je na hodinkách ciferník. Z toho co se mi podařilo vyhledat jsem zjistil že ciferník je z materiálu "porcelain enamel", což by měl být vlastně kov potažený tenkou vrstvou keramiky. Číslice a indexy jsou na tento ciferník naneseny způsobem, který působí plasticky a velmi efektně. Ručky jsou dle informací ze zahraničního fóra upraveny potažením filmem z titania v dusíkové atmosféře. Ať už to vlastně znamená co chce, ručky jsou zdánlivě černé, avšak při sebemenším natočení ku světlu začnou hrát nádhernými odstíny modré. Vrchní části ciferníku dominuje komplikace "big date", jenž je ovládaná pomocí zvláštního tlačítka na desáté hodině. Ve spodní části se pak nachází komplikace "small second". První kusy byly zřejmě dle zahraničních fór dodávány s absurdně dlouhými řemeny. To už však není pravda a mě přišly hodinky na extrémně pohodlném černém koženém řemenu o konstantní šířce 20 mm, který má přesně tu správnou délku i pro menší ruce. Hodinky byly doručeny v pěkné dřevěné krabici, s certifikátem a hadříkem se jménem výrobce. Hodinky celkově působí velice zajímavým dojmem a na mé ruce sedí jako ulité, jedinou výhradu mám snad k velké výšce pouzdra. To jsou zatím moje první postřehy, následují specifikace a několik prvních fotek. Zatím pouze "studiové", ale nějaké zajímavé venkovní určitě časem přibudou. Technické specifikace:strojek: SeaGull ST2526, třída AAA, automatsklo: klenutý safír s vnitřním antireflexemkorunka: šroubovacívodotěsnost: 100 metrůšířka pouzdra bez korunky: 40 mmšířka pouzdra včetně korunky: 44 mmpouzdro včetně nožek: 47 mmvýška hodinek: 14,3 mm(uvedené výsledky vlastního měření) Na dýnku je vyobrazena loď m/s Batory, které jsou tyto hodinky věnovány Pár fotek na mé ruce. Obvod zápěstí 17 cm. 2
Vit Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Líbí se mi (nejvíce tvar, barva a proporce ruček).(viz velmi hezká první fotka)Do jakého čísla chodí datumovka? (končí na 31?)
Waya03 Odesláno 31. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Líbí se mi (nejvíce tvar, barva a proporce ruček).(viz velmi hezká první fotka)Do jakého čísla chodí datumovka? (končí na 31?)Dneska o půlnoci se na nechám překvapit! .... Ale vážně, končí na 31, už jsem to viděl při nastavování :-) Stroj zatím jede mírně do mínusu, cca. 2s\den.
Vit Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Dneska o půlnoci se na nechám překvapit! .... Ale vážně, končí na 31, už jsem to viděl při nastavování :-) Stroj zatím jede mírně do mínusu, cca. 2s\den. Tak to je dobře.
Chumpus Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Gratulace, vypadají parádně. Navíc ten poměr cena/výkon...
jevidlo Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Gratuluji, moc zajímavé hodinky. Objevil jsem tuto značku nedávno a hned mě zaujala. Jsou koupené přes oficiální e-shop? Jaké jsou zkušenosti s nákupem?Těším se na další fotky...
kuncák7 Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Taky gratuluju, měl jsem Otaga a nějak se mě po téhle značce stýská a porozhlížím se, co bych od nich vzal dalšího.
Arthur N. Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 gratuluji, mám je od ledna a nosím je denně (přesnost je stále +3až4s/den), stále se mi líbí a nic mi na nich neštve (ze začátku jsem se bál o výšku, ale to už jsem si zvykl) - jen o víkendu občas protáhnu Stowy na Natu a do práce k saku vezmu Nomosky:)
Waya03 Odesláno 31. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Gratuluji, moc zajímavé hodinky. Objevil jsem tuto značku nedávno a hned mě zaujala. Jsou koupené přes oficiální e-shop? Jaké jsou zkušenosti s nákupem?Těším se na další fotky...Ano, přes oficiální e-shop. Hodinky došly 2 dny potom co byla potvrzena platba. No, ale nejdřív jsem je musel přesvědčit, že mají chybu v e-shopu v databázi PSČ pro ČR. Po pár mailech potvrdili že měli "bug" a pak to teprve šlo objednat :-)
Arthur N. Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Waya03: jen je pořádně nafoť, jsem mizerný fotograf a těchto hodinek po světě moc není
Rodkopf Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Koukám na ně už rok a pořád jim nemám co vytknout, fakt povedené hodinky!
Locky Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Moc pěkné hodinky! Vzdáleně mi připomínají Steinhart MARINE CHRONOMETER II arabic. Dotaz: k čemu slouží tlačítko/korunka na pozici 10?
Arthur N. Odesláno 31. července 2014 Nahlásit Odesláno 31. července 2014 Locky: slouží k rychlému nastavení "big date"
tomas1346 Odesláno 1. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2014 Moc pěkné hodinky, Gerlachy jsem doposud úspěšně ignoroval, ale vypadají opravdu kvalitně udělané, jen to made in poland bych asi nepřekonal...můj problém
Locky Odesláno 1. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2014 Škoda, že je již vyprodaná jejich LE Dywizjon 303. Kdyby měla ještě průhledné dýnko tak je to pro mě jasná volba. Netušil jsem, že i číňani mají tak přesné kalibry, jako tento SeaGull ST2526! 2 až 4 vteřiny za den je hodně parádní!
Chorche Odesláno 3. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2014 O této značce vím již nějakou dobu ale nebral jsem ji vážně.Ale po shlédnutí tohoto vlákna a jejich webu, se mi celkem začíná líbit.Gratuluju k moc pěkným hodinkám s velmi užitečnou komplikací!
Arthur N. Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 Waya03: -udělej prosím ještě nějaké fotky, já fotit neumím -jak jsou na tom prosím s přesností?, mně od letošního ledna dělají stále +3až4s/den a to mě na nich taky baví, jen o prázdninách jsem je na týden sundal a na dětský tábor vzal pilotky, tím jsem změřil rezervu chodu okolo 46hodin
Michal444 Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 Vyzera to celkom schopne a pekne foto...
Macho Odesláno 12. září 2014 Nahlásit Odesláno 12. září 2014 Zajímavý kousek líběj se mi modřený ručičky
Waya03 Odesláno 14. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 14. září 2014 Waya03:-udělej prosím ještě nějaké fotky, já fotit neumím-jak jsou na tom prosím s přesností?, mně od letošního ledna dělají stále +3až4s/den a to mě na nich taky baví, jen o prázdninách jsem je na týden sundal a na dětský tábor vzal pilotky,tím jsem změřil rezervu chodu okolo 46hodin Zatím jsem se s nimi úplně nesžil a dneska jsem je poslal do prodejního vlákna. Mám hodinkový splín a rozhodnul jsem se že budu sbírat už jen hodinky značky Seiko :-D Fotky jsou v tom prodejním vlákně ale nahodím je i sem aby se zachovaly déle.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se