Přejít na obsah

Revue Thommen Diver Professional

martar

Doporučené příspěvky

Jelikož má moje kůže momentálně averzi na kůži hodinkových řemenů, tak jsem je nosil na oceli.

... tak jsem pořídil dvoudílný mesh od Geckoty a jsem nad míru spokojen, dalo by se říci až nadšen. Vláďův hrubší se mi ale taky líbí

Jo, tak alergii na kožené řemeny mám taky. Ten dvoudílný milanese mesh mám taky, ten hrubší, shark mesh, nosím ale častěji. nicméně je to nějaká čína asi za 350, takže se poohlížím po nějakém o hodně lepším a kvalitnějším, Revíčka si ho zaslouží.

serete me chlapi, ja jsem je bezstarostne prodal a clouma to se mnou radne min 2 x mesicne... :-(

zivot je temnejsi zapesti strada pivo nechutna a co je sex uz vubec nevim ;-)

To je trest, zrádče. Upálit by tě měli, nebo alespoň zavřít do Toweru. :-)

Pro všechny loajální lordy pevné ve víře mám nabídku, která se neodmítá. Budu svůj kousek vracet Amazonu (při první reklamaci před půl rokem jsem si to nakonec rozmyslel, dvoje náhradní hodinky poslal zpět do Německa a nechal si ty své). Jenže při výše zmíněném pobytu na Šumavě se stala velice nemilá věc. Hodinky byly na ruce každý den, sundaval jsem jen na spaní, abych je v podsadovém stanu neodřel ve spaní o trčící hřebíky. Odkládal jsem je do kapsy bundy pověšené ze středové stropní tyče. Každý den jsem zapisoval přesnost. No a pátý den dopoledne jsem zjistil, že jdou o dvacet minut pozdě. Po zbytek týdne a potom celý další týden už dělaly svých obvyklých průměrných +5 sekund za den. O tři týdny později, ve Slovinsku, udělaly něco podobného - tentokrát to bylo asi 5 minut za noc do mínusu. Tak jsem napsal na podporu Amazonu a od pondělka mám doma zbrusu nový kousek, který už si nechám a ty své, bohužel, pošlu zpět. Ještě před tím je ale nafotím a udělám srovnání s novým kusem. Uvidíme, jak se na nich ten rok častého nošení podepsal.

A teď k té nabídce. Svůj první kousek jsem na tahu vůbec nenosil - snad vyjma prvního týdne. Takže, vážená sněmovno, je-li zde člen, jehož originální tah jeví známky používání a chtěl by být vyměněn za sice rok starého, ale nenošeného brášku, může se hlásit u mě. V rámci sněmovny samozřejmě zcela bezplatně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem rád, že jsem členem takovéto sněmovny! myslím, že ani londýnská horní sněmovna nemá takové členy:) 

pro Vláďu: já jsem šel do dvoudílného hlavně k vůli sponě. Ty všudypřítomné plechové překlápečky pošlou sebelepší kousek do nenositelných vod...bohužel se vyskytují i na poměrně drahých a dobrých řemenech/tazích - mám jich už plnou krabičku.... tak proto ten dvoudílný milanese. Od Geckoty ( www.strapjunkie.com) vyjde do litru, když utratíš víc než 50 Liber, máš DHL v ceně a 10% slevu na příští nákup k tomu...  

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Včera pozdě v noci jsem na Revíčka nasadil kožený řemen. Jakmile zapadla první stěžejka a ozvalo se "cvak", cvaklo to i mě. Nechal jsem v řemenu takové ty kovové výztuhy, co se dávají asi k šroubovacím stěžejkám. A samozřejmě, řemen už nešel sundat, protože jsem se vystěžejkovačem nedokázal dostat mezi nožičku a tu trubičku. Nadávky, hrubá síla, "já to vytrhnu", "ty vo..e to drží", Dremel!, blbost, deprese, nadávky... Pak už byl nejvyšší čas jít spát. Dneska jsem je vzal k hodináři, přiznal barvu a požádal o vyndání stěžejky. Soucitně se na mě usmál a odnesl je dozadu. Asi za pět minut přišel, podal mi přeštípnutou trubičku se stěžejkou a povídá: "To jsou moc pěkný hodinky." Úleva, úsměv, platba, odchod...

Odkaz ke komentáři

Jak myslíš, že to udělal, Vláďo? To mě zajímá. Že by nožem "odhrnul" řemen alespoň o 2 mm, aby se tam dostal s drobnýma štípačkama? Kde byla ta trubička se stežejkou přeštípnutá - na kraji nebo někde uprostřed? Sorry za OT.

Jinak pan hodinář má evidentně vkus a je i šikovnej, toho si hýčkej :)

Odkaz ke komentáři

No uprostřed určitě ne :-) Já měl měkký řemen ze pštrosa, takže šel shrnout o ty dva mm a potom to rval jak sviňa, bo to nešlo přeštípnou :-). Já vůl tam totiž nechal origo stěžejky, takže jsem o ně přišel. Dělal mi to kolega ve Vítkovicích, já nemám moc pamatováka na jména :-)

Odkaz ke komentáři

Právě že jsem už viděl i eskamontérské kouzlo se st?žejkou s dlouhou trubičkou (určenou jen pro vrtané nožky) přepůlenou téměř uprostřed a s netknutým řemenem. Proto se ptám. Jediné vysvětlení, které mě napadá je, že tu stěžejku musel hodinář i s řemenem ohnout, vyndat, srovnat a přeštípnout, abych měl následující dva roky o čem přemýšlet :D

Odkaz ke komentáři

Trubičku i se stěžejkou jsem hodil do krabice s cajkem na hodinky. Až do dneška jsem si myslel, že tu stěžejku přeštípl těsně u nožky  hodinek. Ale na základě Martarova dotazu jsem ji našel, prohlédl a užasl. Trubička není přeštípnutá, jen je na jednom konci trošičku, ale jen maličko zploštělá, jen jakoby na povrchu. Ani stěžejka není přeštípnutá, obě pružinky fungují. Na jedné straně je ale ta koncovka, ta úplně poslední část, co přijde do dírky v nožce, uštípnutá těsně. Neuvěřitelné. Hodinky nemají ani škrábaneček, řemen absolutně netknutý, trubička v pohodě použitelná. Zítra za světla to zkusím vyfotit.

Upraveno uživatelem vladacr
Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Zdravím sněmovnu Lordů:) Mám roupy, proto se zeptám nejdříve mezi zasvěcenými - měl by někdo zájem o můj kousek? Pokud ano, zašlu komplet údaje, cena pro členy tohoto fóra 10K. Pokud se nikdo během pár dní neozve, pustím je do ofiko prodeje. Díky za pozornost!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...