malda Odesláno 1. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2014 Doma jsem našel v šuplíku hodinky Ruhla digital, které tam podle otce ležely nejmíň dvacet let. Hodinky se po nátahu v pohodě rozběhly a spolehlivě jdou bez zastavování. Teda až na jednu maličkost. Předbíhají se asi o šest hodin za den! Podle otce šly přitom ve své době "celkem přesně". Mám je puštěné vkuse už asi týden. Doufal jsem, že se chod časem upraví, ale pozitivní posun nevidím. Takže otázka je nasnadě. Jde se strojkem těchto hodinek, který rozhodně nevypadá moc luxusně a propracovaně, něco udělat a nějak jej seřídit? Na pouzdře je hrdý nápis "ELECTRONICALLY TIMED" a ve strojku u nepokoje nic, čím by se dal strojek štelovat, nevidím (omlouvám se, pokud nepoužívám správné termíny). Hodinky mě celkem zaujaly, ale takhle jsou nenositelné( Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
PepaSFI Odesláno 1. srpna 2014 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2014 seřídit se to samozřejmě dá klasicky regulační ručkou, to je ta páčka na fotce úplně dole. Ale tohle nebude seřízením, tam je něco špatně, asi něco s vláskem, možná jen banalita ale kdo ví. Ale to se laikovi těžko dá vysvětlit takhle na dálku co to je "zaskočený vlásek", co to je "kulhání" a jak má vlásek "hrát". Asi to bude taky potřebovat vyčistit, ale tyhle stroje hodináři moc nadšeně nevítají. Zkrátka je to taková plechovka že nikdo neví jestli to trochu půjde.
malda Odesláno 1. srpna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 1. srpna 2014 Děkuji za reakci, která mě sice moc nepotěšila, ale zároveň nepřekvapila:( Dá se odhadnout, kolik by taková oprava strojku stála? Jen podotýkám, že už jsem s tím navštívil jedno, respektive jediné, hodinářství u nás ve městě, kde opravují hodinky. Paní mě vypakovala hned u pultu, jak jsem ty hodinky vytáhl z kapsy. Prý takové vraky neopravují
malda Odesláno 22. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2014 Tak se mi problém vrátil... Jak už jsem před cca dvěma měsíci psal, starší hodinky Ruhla Digital se mi předbíhaly zhruba o 25% poté, co snad třicet let ležely v šuplíku. Nechal jsem si je opravit a nestačil jsem se divit. Hodinky šly v podstatě na pár sekund přesně. Stačilo jen natahovat. Před pár dny jsem ale ráno zjistil, že ukazují o hodinu víc. Tak jsem si myslel, že jsem je asi špatně nastavil. Bohužel se nemoc vrátila. Zase se předbíhají. Teď zhruba o pět minut za hodinu. Nikde mi nespadly, nikde jsem s nima neklepl, nenamočil, prostě nic, co by to mohlo způsobit. V čem může být problém? Má cenu se snažit takový strojek ještě opravovat? Na hodinky jsem si už celkem zvykl a rozhodně vzbuzovaly v okolí větší pozornost, než moje omegy...
bohus76 Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 U Ruhly je to ztráta času,peněz a taky se to v podstatě nedá vyladit.
Jeronimo Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 Doporučuji hodinky umístit do vitrínky na památku dávných časů. Jinak vyvinuté úsilí bude jen ztráta času, energie a zdrojů. Koupil bych nějaké prďácké swiss jump hour, kde bude mít strojek aspoň kameny a parádu udělají mnohem větší.
Tori_Petteri Odesláno 23. září 2014 Nahlásit Odesláno 23. září 2014 Tvůj problém může být banální (zmagnetizovaný strojek, nečistota na vlásku - viz video), ale také vážnější. Pokud máš možnost hodinky někde dát "změřit" na timemachine nebo vibrograf, mohlo by pomoct. Pokud se Ti to podaří, dej sem klidně výsledek měření, nebo fotku monitoru. Možná Ti může pomoct:
Honza.manta Odesláno 23. září 2014 Nahlásit Odesláno 23. září 2014 Takovýhle fofr bývá slepený vlásek nějakou nečistotou. Hodinář, nebo jestli si troufáš sám, je tu dostkrát návod.
malda Odesláno 23. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. září 2014 Honza: Právě že hodinky byly ani ne před měsícem u hodináře a vlásek byl opravený...Jak píše Jeronimo - už jsem se díval na ebayi na nějaké jumpy s pořádným strojkem. Opravovat neopravitelné se mi nechce, i když jsou to hodinky po otci...
malda Odesláno 23. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 23. září 2014 Ty hodinky si ze mě normálně dělají prdel... Sorry za to slovo, ale nevím, jak jinak to napsat. Dnes ráno jsem je jen tak před odchodem do práce natáhl a nastavil a teď jsem k mému úžasu zjistil, že jdou na minutu přesně... Je to vůbec možné? Aby se hodinky jeden den předbíhaly o pět minut za hodinu a dva dny nato za stejných podmínek dělaly to, co se od nich očekává?
Honza.manta Odesláno 23. září 2014 Nahlásit Odesláno 23. září 2014 Ta chyba bude fakt v tom vlásku. Možná máš v hodinkách nějaké smetí, které tam občas zazlobí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se