Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zajímalo by mě, jaký máte názor nebo zkušenosti s hodinkami RADO vyrobenými z nepoškrábatelné high-tech keramiky. Odhlédněme od designu, který se jistě každému líbit nemusí. Jsou opravdu nepoškrábatelné?

Odesláno (upraveno)

Nejen nepoškrábatelné, ale také na povrchu nezůstanou otisky prstů. Není to jen samostatná keramika, ale speciální vrstva podobná keramice nanesená na oceli. Velmi tvrdá a lesklá.

Praktické zkušenosti s delším používáním ale nemám.

Upraveno uživatelem Luk
Odesláno

Vyloženě nepoškrábatelné taky nejsou, ale nejde to tak jednoduše. Mám kamaráda, který si musel nechat vyměnit článek u tahu, protože ho někde sedřel.

Odesláno (upraveno)
Vyloženě nepoškrábatelné taky nejsou, ale nejde to tak jednoduše. Mám kamaráda, který si musel nechat vyměnit článek u tahu, protože ho někde sedřel.

No to je teda zklamání... :sad01_anim:

Zajímalo by mě, jakou vlastně mají hodinky z téhleté keramiky tvrdost oproti oceli... A jestli jejich poslední novinku, V10k hodinky dokáže opravdu poškrábat jenom diamant - ale ten design těch V10k se mi teda opravdu nelíbí...

Upraveno uživatelem sauce
Odesláno

Kamarád je má skoro deset let a opravdu na nich není jediný škrábanec. Mně osobně se většina modelů nelíbí a u těch, co se mi líbí, by mi zase vadil quartz, ale ta kvalita povrchu je velmi impresivní.

V10k je zajímavý počin, jen mi k nim moc nesedí ten gumový pásek...

Odesláno

Přesně tak, proč dávat gumový pásek k nejtvrdším hodinkám na světě? To dost dobře nechápu. Kdyby z toho V10k materiálu vyrobili i tah... Už takhle jsou ale dost drahé.

Odesláno

Nevím čím je Ondro tvůj kámoš odřel, že by zkoušel pravost diamantu na manželčině prstenu :thumbsup_anim: Rada jsem opravdu ještě poškrábaná neviděl. Jeden známý co v D dělá na stavbě se zastavil a ukazoval mi hodinky, které našel a že si je dal na ruku a půl roku s nima dělal, přinesl je celé zašpiněné a kvůli nepohyblivosti korunky od vrstvy malty. Po vyčištění jsem mu říkal že mají hodnotu kolem 30 000 tak mi nevěřil. Na hodinkách nebyl ani škrábanec.

Odesláno (upraveno)
Přesně tak, proč dávat gumový pásek k nejtvrdším hodinkám na světě? To dost dobře nechápu. Kdyby z toho V10k materiálu vyrobili i tah... Už takhle jsou ale dost drahé.

Rado V10k nemají žádná tlačítka. Údajně mají nějaký dotykový čip přímo v tom gumovým řemínku, jímž se hodinky seřizují. Proto k nim asi nejde kovový tah. Je to pravda? Zdá se mi to jako docela nesmyslný nápad.

rado.bmp

Upraveno uživatelem Vlastimil7664
Odesláno (upraveno)

No, poškrábat je nemusí být zase tak složité - text z www.rado.ch:

Important Note:

Rado high-tech materials are scratchproof but they are not indestructible ? hard knocks or dropping the watch should absolutely be avoided. Furthermore, please be aware that some materials in everyday use may contain particles of close-to-diamond hardness. They can be found ? for instance ? in grindstones, sandpaper, nail files, granite surfaces and concrete walls. You should therefore avoid contact of your watch with these objects or surfaces.

Upraveno uživatelem sauce
Odesláno (upraveno)

Můj kolega je má, má je už 5 let, nesundavá je z ruky ani když na chatě zdí udírnu a jsou nez jediného škrábance, vypadají jako když je před 5 lety vyndal z krabičky ... Vždycky nad tím kroutím hlavou. Pokud se nepletu tak ale tuto vlastnost nemají všechny modely RADO...

btw: zkoušeli jsme je poškrábat špendlíkem a jen jsme ztupili špičku ...

Upraveno uživatelem Onion
Odesláno

Cose týče Rado v10k, již tu bylo zmíněno na Chronomegu - Už samo označení V10K je vlastně anagram pro tvrdost 10 000 vickersů. Poškrabatelné pouze diamantem. Takovou tvrdost má sklíčko a přední část hodinek potažená umělou diamantovou vrstvou. Zbytek hodinek je z titanu případně řemínek je ze speciální gumy, ta už se samozřejmě poškrábat dá, sponka na řemínku je také z titanu.

Odesláno
Nevím čím je Ondro tvůj kámoš odřel, že by zkoušel pravost diamantu na manželčině prstenu :thumbsup_anim: Rada jsem opravdu ještě poškrábaná neviděl. Jeden známý co v D dělá na stavbě se zastavil a ukazoval mi hodinky, které našel a že si je dal na ruku a půl roku s nima dělal, přinesl je celé zašpiněné a kvůli nepohyblivosti korunky od vrstvy malty. Po vyčištění jsem mu říkal že mají hodnotu kolem 30 000 tak mi nevěřil. Na hodinkách nebyl ani škrábanec.

Stalo se mu to na dovolené o nějaký šutr.

Je jasný, že nezničitelné to není, určitě to vydrží běžné nástrahy (futra, dveře, v autě atd.), ale ono tím, že tam těch škrábanců není jako na normálních hodinkách, tak ten jeden pořádný co tam měl byt sakra vidět a hodně mu tam vadil, musel to tedy nechat vyměnit.

Ptal se i hodináře a ten říkal, že to čas o času opravdu mění.

Odesláno

Kdysi jsem se v Brně u Hanáka o Radech bavil a byl jsem upozorněn, že při pádu na dlažbu může materiál prasknout. Co se dá dělat, za tvrdost se platí křehkostí.

Odesláno

Nemám osobnú skúsenosť. Ale tiež mám za to, že sa tieto hodinky nedajú poškrabať. (Skúste poškrabať obyčajný keramický hrnček s glazurou - je to dosť ťažké. Je mi zrejmé, že RADA nie sú vyrobené s rovnakeho materiálu ;) , ale niektoré fyzikálne a chemické vlastnosti budú podobné)

Odesláno

Jeden můj příbuzný má Rado s keramickým tahem a uštípl se mu na tahu roh dílku. Oprava byla drahá a pomalá. Tahle značka mi nic neříká, obzvlášť blbě vypadají k neformálnímu obečení typu džíny a tričko, IMHO. Poškrábat jde (skoro) všechno, pokud neuspěl špendlík, zkusil bych hrot kružítka pro lepší páku :lol:.

Odesláno
Rado V10k nemají žádná tlačítka. Údajně mají nějaký dotykový čip přímo v tom gumovým řemínku, jímž se hodinky seřizují. Proto k nim asi nejde kovový tah. Je to pravda? Zdá se mi to jako docela nesmyslný nápad.

V tahu je na jednom místě zasunuta tyčinka s magnetem, který se přikládá k jednomu ze dvou senzorů na dýnku a tím se hodinky seřizují.

Odesláno
V tahu je na jednom místě zasunuta tyčinka s magnetem, který se přikládá k jednomu ze dvou senzorů na dýnku a tím se hodinky seřizují.

To je prdel, nebo mají takovou vychytávku ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...