Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pěkné Jarku,toto pouzdro se mi líbí snad nejvíc.Jen mám raděj stříbrné,což není tento případ.

Hm, není problém přebastlit, ale nevím jestli by pasoval hnědý cifr do chromovaného pouzdra, ale určo to zkusím.

Hele ale to je bastl, nebo se mýlím?

Je to bastl. Pouzdro je ze zlacených Elegantů II a zbytek z původních zlatých, které šly posledně na AUKRU. (Ještě k nim mám původní rámeček kolem strojku, jen to pouzdro mi nějak chybí)

Odesláno (upraveno)

Uprimn? doufám, že hnědý cifernik je jen vyrudlý nebo vyšisovaný černý a že vodorovně proužky na něm jsou ve skutečnosti svislé, jinak mi jebne :-)

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Uprimn? doufám, že hnědý cifernik je jen vyrudlý nebo vyšisovaný černý a že vodorovně proužky na něm jsou ve skutečnosti svislé, jinak mi jebne :-)

...a já myslel, že mi jeblo už dávno, ale jestli je to jak píše Martar, jebne mi znova a víc.

Odesláno (upraveno)

Ciferníček se leskne a je jakoby lakovaný, povrchově není nijak poškozen. Pár černých zničených ciferníku z Primek jsem už viděl. Sešlých časem, vysušených od slunce, poškrábaných, oloupaných i utopených, ale žádný nevypadal takhle. Je možné, že si ho individualizoval původní majitel, který byl hodinář. Pocházejí ze zlatých Primek. Jeho vnuk (můj bývalý ředitel) dal v pro něho těžkých časech zlaté pouzdro do výkupu a zbytek si nechal. To co zůstalo mi než odešel věnoval, protože věděl, že se o hodinky zajímám a na to, jak naložil s rodinnou památkou nebyl zrovna hrdý. Několikrát jsem se mu pokusil hodinky vnutit zpět ve zlaceném pouzdře, ale nechtěl je ani vidět.

Na druhou stranu si nebudu něco namlouvat, protože struktura proužků není zrovna rovnoměrná a barevný odstín také není pravidelný.

Tak mají aspoň příběh. :D

post-17158-0-14312700-1409467435_thumb.jpg

post-17158-0-40426700-1409467462_thumb.jpg

post-17158-0-58810000-1409467501_thumb.jpg

post-17158-0-38791400-1409467511_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno

Tak tohle jsem v životě neviděl. Dělá to na mě dojem štětcem ručně  naneseného laku, ale nedokážu si představit  opravu ciferníku, po které by tohle vzniklo. Taková zvláštní lazura...nebo je to trochu plastické? a lesk je rovnoměrný? Přijde mi to jako přetažené bílým šelakem, je lak i na indexech?

Odesláno

Mám stejný dojem, ale indexy jsou hezky původní bez laku. Plastické to není vůbec. Povrch je kromě ošouplých okrajů netknutý, žádné škrábance, oxidace, ani nelepí jak to někdy bývá. Lesk je rovnoměrný, jen odstíny jsou od rezavé až po hnědou.

Odesláno (upraveno)

No jestli jsou indexy bez laku, taky byly naneseny až po téhle povrchové úpravě cifru. To čumím, no ještě že si to tvuj šéf nevzal... Tuším, že někde ve Vajsarovi je zmiňovaný bezbarvý i zlatý krycí (transparentní) lak ciferniku, tohle by možná mohl být ten zlatý. Vypadá to suprov?, přesně jak píše straspol - jako lazura. Tohle vypadá jako cifr, který se hodí do zlatého pouzdra. Doteď jsem si myslel, že vzhledem k počtu kusu zlatých primek se nedělaly spešl cifry, prost? se použil některý z normálních, který se do nich hodil esteticky, maximálně se vylepšil luminiscencí a hotovo. Teď mám pocit, že jsem se mýlil.... Máš doma parádní kousek, Jarku ! A mn? jebne.

Odesláno

Dík. Stejně musím tu věc strčit do ruky opravdovému odborníkovi aby potvrdil, jestli se jedná o kaz nebo individualizaci. Takhle se bohužel pořád pohybuji na hraně spekulace. Rozhodně by vylo fajn mít doma něco vyjmečného. :)

Odesláno

Taky mám jedny hnědé doma, získal jsem je kdysi v nějakém konvolutu. .Jsou sice pěkně dobité, ale cifr vypadá přesně tak, jak popisuje Jeronimo. Lesklý, nelepivý, hladký. Strojek 50.1, S/N 2 289 137

post-15151-0-93079700-1409500047_thumb.jpg

Odesláno

Dík. Stejně musím tu věc strčit do ruky opravdovému odborníkovi aby potvrdil, jestli se jedná o kaz nebo individualizaci. Takhle se bohužel pořád pohybuji na hraně spekulace. Rozhodně by vylo fajn mít doma něco vyjmečného. :)

Já myslím, že nemusíš. Neumělé foto mého hnědého lumi cifru to dokazuje. Kvalita krycího bezbarvého laku už je trochu horší, nicméně je tam jasně vidět takové to umakartové šrafování.

post-5320-0-92920700-1409500351_thumb.jpg

A přidám další lumi primky, které jsem tu vyšťoural.

post-5320-0-95512600-1409500359_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Primky miluju. Takže jsem se během jednoho dne dozvěděl, že nejen existuje hnědý "umakartový" leskle lakovaný cifr patřící asi hlavně do fullgold pouzder, ale že možná existuje hned ve třech variantách (12 čísel / 12 indexů / 4 čísla a 8 šipek). Jeb - jeb - jeb....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...