Přejít na obsah

Hledám inspiraci

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nikdy jsem si nemyslel že bych si koupil drahé (dražší) hodinky :)

Ale nastala situace, kdy se po nějakých komplikacích ke mě dostanou peníze z dědictví po tátovi,

ty komplikace znamenají že to není moc a že po tátovi nemám žádnou fyzickou památku. Jako

žádnou, prostě já jsem z prvního manželství atd. atd., bla bla bla.

Takže jsem v hlubokých opileckých úvahách došel k poznatku, že by bylo fajn nějakou památku

pořídit, jednou je po mě dostane mladej. Tolik omáčka, teď bych poprosil jestli pro mě nemáte tip

nebo spíš inspiraci.

dědictví + něco mám nasysleno + něco přihodím + prodám jedny dvoje hodinky = rozpočet 150 až 200

ideálně na tahu, spíš univerzál než potápky, spíš univerzál než oblekovky
rozhodně mě to musí chytit za srdce, takže nejspíš ne úplnou konfekci?
nic řvavýho, velkýho nebo ujetýho, jsem strašná konzerva

co se mi tak motá poslední dobou v palici z běžně dostupných je:

PAM 560 - ten osmidenní inhouse mi imponuje
RLX Milgauss
RLX Daytona s panda cifrem

Díky!

Odesláno

...rozpočet 150 až 200...univerzál...nejspíš ne úplnou konfekci...nic řvavýho, velkýho nebo ujetýho, jsem strašná konzerva...

Grand Seiko Snowflake. Nebo třeba nádherný hi-beaty s GMT.

SBGA011-L.jpgSBGJ005-L.jpg

Odesláno

S ohledem na omáčku, bych vybral něco, co by si vybral i táta. Mně umřít táta (chraň bůh), tak jako památku na něj jednoznačně Monaca. Prostě něco, k čemu si vytvoříš osobní vazbu, aby tě ty hodinky nikdy neomrzely a nechals je třeba zas jednou svým dětem.

Odesláno

@Liqid - tohle nemá být nějak nostalgické vlákno, táta zemřel v pouhých pětapadesáti na cukrovku, už
je to chvíli, ale pořád jsem si to moc v hlavě nedokázal srovnat, to asi pobrat stejně nejde. Takže krom
toho že mi to výrazně změnilo náhled na svět, tak přesně jak píšeš - vyberu budu něco k čemu budu mít
citovou vazbu.

Děkuji moc za rozšíření obzorů, klidně můžete dávat hafo dalších, z uvedených bych si určitě vybral, teď

jen které :D :D

Odesláno

Ak mozem poradit, nieco podobne riesim /len iné okolnosti /, ja by som isiel najprv po roku narodenia otca a potom znacky, priklanal by som sa k Rolex a mas aj spomienku, pribeh,historiu, hodnotu a prikupil este flasu povedzme Mouton Rothschild :)

Odesláno

...vyfotis si kandidaty nazivo na svy ruce, odjedes a budes premyslet ktere to....

Tak to jsem právě úplně ztracen, po dvou třech se mi motá hlava, zjistil jsem že tam prostě nemůžu. Nezbývá než podle fotek zúžit výběr na třeba 5 kousků a ty pak vyzkoušet naživo.

Čeká mě nějaký cestování po světě, tak to bude ještě horší než Praha :)

Odesláno

Dneska jsem se protáhl Ostravou a na chvíli zabloudil do Deal - hodinářsví vedle Imperialu. Myslím, že i tam to bylo dost inspirativní :). Pokud nechceš být totálně zahlcen, tady bys možná mohl začít.

Odesláno

Anebo ještě předem zúžit preference: automaty, nebo mechanický nátah? Hraje roli velká vodotěsnost, nebo nehraje? In-house kalibr, nebo je to jedno? Rezerva chodu? "Provařená" značka (Rolex, Breitling, Omega atd.), nebo něco pro "fajnšmekry" (GP, Ulysse Nardin, Original Glashütte, JLC atd.)?

Odesláno

Já nevím, ty Omegy AT jsou fajn, ale je to taková konfekce, jsou krásný, ale není na nicj nic spešl, nádech nečeho extra, nějaká aura... Z toho, co tu padlo bych šel do Portofino chrono a jako další alternativu si dovolím zmínit Rolex DJ s jubilee náramkem. To jsou podle mě hodinky, který maj nádech i něčeho staršího, zároveň budou vždycky moderní a jsou univerzální...

Odesláno

V tejto cenovej kategorii by som chcel inhouse. Rolex je klasicka(trochu vsak nudna) volba, ktora je vhodna aj na predanie potomkovi, ktoreho hodinky nemusia zaujimat. Na Omegu by som v danej cenovej kategorii asi velmi nepozeral. Tym, ze nemusis pri tejto volbe riesit likviditu, sa ti otvaraju skvele moznosti. Ci uz spominane Blancpain, JLC, Grand Seiko ale aj taka hodinarska lahodka (hoci nevyhovuje zadaniu) akou je Chronoswiss Repetition. Osobne by som s danym rozpoctom isiel do Grand Seika so spring drive kalibrom. Dostanes jedinecny inhouse s nekompromisnym spracovanim. A este by ti v rozpocte zostalo miesto na perfektny vylet do Japonska.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

jestli chceš, abys je pak dal mladýmu, tak ber něco co nebude ztrácet na hodnotě.... RLX nebo i PAM je ideální volba :) otázkou ale je, zda je reálný sehnat daytony do 200 vojetý, natož nový.....

Odesláno

přikláním se k názoru Kluka jako buka, ty Senatory jsou parádní, elegantní ale zároveň dost univerzální hodinky od ne úplně protřelé značky, o jejíž kvalitě ale nelze vůbec pochybovat... jediné s čím bych trochu zápasil, je že bych si je tak představoval na svém dědovi (velmi vitální 70-ník) nebo nějakém postarším pánovi, v tvém věku bych se na ně asi cítil mladý :)

Odesláno

Nějak mi nefunguje z pc citace (z mobilu ale ano), takže skvělé tipy, jen houšť!

@Denjl - hodinky budou nové v každém případě, Daytony jsou nad limitem, tak holt si odpustím nějaké
světské potěšení a přišetřím :D stejně jak se znám tak můj poločas rozhodovaní znamená že budou
někdy na vánoce, jak jsem psal, jsem konzerva

@diadass - určitě se to dá roztřídit
automaty, nebo mechanický nátah? může být obojí
velká vodotěsnost? pokud budou na tahu tak stačí když vydrží běžný bazén a déšť
In-house kalibr? raději inhouse
Rezerva chodu? delší potěší, ale není rozhodující faktor při výběru

"Provařená" značka (Rolex, Breitling, Omega atd.)
nebo něco pro "fajnšmekry" (GP, Ulysse Nardin, Original Glashütte, JLC atd.)?
Omegy mám a ze současné nabídky Omegy mě nic dalšího nechytá, viz. výše komentář Karussella - sdílím stejný názor,
to ale neznamená že ty AT, obzvlášť v modré nejsou nádherné hodinky, konkrétně Breitling u mě nemá šanci a RLX asi
ano, viz. můj první post, ovšem když vidím zájezd 40 ti němců a z toho 30 má RLX na ruce tak mě to trochu odrazuje :)
Tedy preference budou spíše u těch neprovařených značek, ostatně i v mém okolí jsou lidé co závidí a nepřejí, takže čím

míň veřejnosti známá značka, tím lépe.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...