Robis Odesláno 1. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2018 S tím bych je asi dobře poslal do p.dele. Už jen ta odchylka 20 sec u kalibru, který lze seřídit po záběhu právě na hodnoty 2-5 sec do plusu denně...Ostatní jejich komentáře jsou již zcela mimo mísu.Měl jsem napsaný dost ostrý mejl, ale nakonec jsem se na ně vykašlal. Jen pro zasmátí věta od hodináře z AD z mailu:Nic méně, přesnost chodu a doba rezervy chodu je dána výrobcem stroje nikoliv přáním zákazníka. Jelikož se jedná o mechanické hodinky mají povolené rozmezí chodu větší nežli bateriové hodinky. Při plném nátahu je to -5sek. +15sek/den po 24hodinách bez nátaha je to -10sek. +20sek./den a rezereva chodu je 38hodin po odložení bez nátahu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 1. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2018 Měl jsem napsaný dost ostrý mejl, ale nakonec jsem se na ně vykašlal. Jen pro zasmátí věta od hodináře z AD z mailu:Nic méně, přesnost chodu a doba rezervy chodu je dána výrobcem stroje nikoliv přáním zákazníka. Jelikož se jedná o mechanické hodinky mají povolené rozmezí chodu větší nežli bateriové hodinky. Při plném nátahu je to -5sek. +15sek/den po 24hodinách bez nátaha je to -10sek. +20sek./den a rezereva chodu je 38hodin po odložení bez nátahu.Prosím tě, co to je za hodináře? To jako si myslí, že ti takhle může s.át na hlavu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robis Odesláno 1. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2018 To v těch mailech byly další perly :-) AD raději nebudu uvádět, abych někoho neurazil, ale já už tam další hodinky kupovat nepůjdu...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Odesláno 1. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. února 2018 To Robis, taky je mozny ze kdyz se ti na ruce hodinky behem dne dostatecne nenatahnout, muze byt i nekde zavada, Treba se spatne toci rotor, me se to stavalo na strojku Myiota v Primkach cca kazde 2 roky. Stacila navsteva hodinare, namazani loziska rotoru a vse pak makalo tak jak ma. Tak to je super zpráva! :-) Pro mě neználka :-) Předpokládám, že Sellita SW200 splňuje tu bezprobémovost. Děkuji! Sellity v Alpinách i Hamiltonech chodí sice velmi přesně ale s odlučovačema jsem měl problém prakticky u všech. Narozdíl od Ety ve Steihartech o Omegách nemluvě. Nevím jestli mám ten problém jen já, ale už z toho mám skoro tik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stelvio Odesláno 2. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2018 Tak jedinej autorizovanej servis na Tagy je u nás Hanák. Ale jak to tady tak čtu, tak asi raději pošlu svoje hodinky do Švýcarska, až nadejde čas... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marhi Odesláno 2. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2018 Mě se to nějak nezdá.Ano mám v hodinkách etu a chovám se k nim macešsky. Občas dotáhnu ručně, když stojí tak nejinak.Zatím žádný problém. Co do přesnosti, jakmile jsou natažený na plno, a to jen usuzuji. Jdou velmi přesně. Dokonce v rámci CSOC, kterou nemají. Pokud jsou prakticky na konci rezervy začnou se zrychlovat. Ale aby mi to takhle lítalo v rozptylu přesnosti to tedy nee. A stačí je dát na ruku tři hodiny cca. a třeba uklízet a jsou natažený na den a půl.Vrtič nemám.A to se nebavím o něčem za moc peněz. Vobyčejný štajny.Řekl bych že ti tak trochu víc sejří na hlavu. Ložisko samonátahu se může přidírat i u nového strojku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoe Odesláno 2. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. února 2018 Robis:Jestli to budeš řešit dál, je samozřejmě pouze na tvém rozhodnutí, nicméně zdá se, že tvé automaty neplní jednu ze svých základních funkcí, a to samonátah. Nalož s tím, jak uznáš za vhodné. Kromě rezigance na ostřejší komunikaci s AD máš ale dle mého soudu pořád další možnosti, než ze svých automatů uděláš hodinky s manuálním nátahem, které sis původně nezakoupil.Btw. obecně zveřejnit, či nezveřejnit jméno obchodníka, se kterým máš špatnou zkušenost, je samozřejmě také jen tvá volba, ale pro ostatní by taková informace mohla být užitečná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vally Odesláno 29. prosince 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2023 Nevíte, jestli už byl problém s natahováním vyřešen? Dle tohoto článku, byly v rámci upgradu sw200 na sw200-1 zesíleny zuby u rachet wheel (nevím, jak je to správně česky :-)), ale nevypadá to, že by bylo riziko poničení zcela eliminováno. Co jsem zatím tak vydedukoval, tak pokud ruční nátah použijete jen zlehka pro start hodinek, je to ok. Pokud by byl používán pro plné natažení hodinek, je již riziko poničení výrazně vyšší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 7. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna @Vally vyřešen, vyřešen... A co cheš vlastně slyšet? SW200-1 není žádný superstroj. Ideální stav je používat hodinky jako hodinky-automaty a současně nebýt vyjukaný z občasného ručního dotažení. Tím myslím pár otáček právě třeba na rozběh. Nějak nevidím důvod natahovat automaty na 100% korunkou. (Pravidelně). Zase, pokud by z nějakého důvodu byla potřeba udělat to jednou, dvakrát, moc bych to neřešil a nebál se. Jak se říká všeho s mírou a sem tam po pár letech nějaký servis. Ale je to jen můj přístup. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukassob Odesláno 27. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna Video k ručnímu natahování automatických i manuálních hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vally Odesláno 16. února Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února (upraveno) @sodekcz Tak chtěl bych slyšet, že je to již u SW200-1 vyřešeno a člověk se nemusí bát je sem tam natáhnout ručně, když zrovna nosí jiné hodinky.. :-). Pamatuji si, jak jsem jako kluk natahoval své Primky až úplně do konce. Až zpětně nechápu, jak ta jemná kolečka mohla tu sílu každej den vydržet... @lukassob Díky za video, je to tam hezky vysvětlené. Upraveno 16. února uživatelem Vally Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 17. února Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února Nojo, automaty mají zkrátka odlišný strojek než ruční nátah. Taky jsem jako puboš natahoval své Primky, občas si poladil jejich přesnost a kupodivu to vždy přežily. Jen jsem občas řachnul sklíčko a to mi za pár korun vyměnili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 18. února Nahlásit Sdílet Odesláno 18. února Twl to je zas video... 10 minut, z toho 8 minut vata o hovne.... moc me bavi, jak u toho drzi strojky v holejch rukach, to snad ne... zaverem : ano, manualni natahovani je prace pro odlucovac aut natahu, takze delat to jak debil denne ho opotrebuje. @sodekcz manual a automat nejsou jiny strojky, automat je jen nastavba na klasickej manual. Zaver: Ctete navody, noste hodiny na pravidelny servis a budete se moct venovat necemu smysluplnymu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Sedlák Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února V 18. 2. 2024 v 17:27, Seamaster napsal: Ctete navody, noste hodiny na pravidelny servis a budete se moct venovat necemu smysluplnymu... Jo, pod to se klidně podepíšu. Hlavně když sledujete průhledem rotor, tak nemůžete porovnávat natažený a nenatažený hodinky. Když sundám hodinky po celým dnu z ruky, tak se rotoru zákonitě moc nechce, ale když je vytáhnu chcíplý z hodinkovnice, točí se úplně lehce. Jednosměrnej nátah taky, u startu z mrtva sotva rozeznáš na kterou stranu natahuje a u natažených na jednu stranu nechce, ale na druhou stranu pink a už se motá naprázdno jak káča. Takže napsat, že mě se netočí jak kamarádům... No jo, ale nevydali ti kamarádi zrovna ty hodinky ze šuplíku? Na druhou stranu, že se rotor točí neochotně by mělo znamenat, že jsou natažené a tedy jestli nevydrží do rána, je taky něco špatně. A z toho videa mi tedy není jasný, jak mám natáhnout třeba Tsuyosy nebo některý starý Primky, který maj v natahovací pozici korunku přístupnou jen zespod, když nesmíš použít sílu jen z jedné strany. Z tohohle pohledu jsou asi nejlepší starý Seika pětky, který si prostě nenatáhneš a tedy nepoškodíš. Musíš si je prostě nahrkat a pak když je nosíš 30 let v kuse jako můj strejda kalibr 7009, tak se 30 let nezastavěj. Nechtěl jsem tomu věřit ale loni říkal že jednou byly na drobné opravě nesouvisející s chodem stroje, myslím, že mu tenkrát něco upadlo z ciferníku, když se rozbil na kole. Dle čísla hodinky z roku 93. Zajímalo by mě, jestli s ním bez servisu dožijou, je mu 65. Ruční nátah je teda si myslím u automatů k prdu. Stačí si půl minuty zakvedlat a nasadit na ruku. Jo nejít hned potom spát. A pokud nemáš kovovou postel nebo jinou píčovinu o kterou bys je teoreticky otlouk, tak nesundávat ani na spaní. A odšroubovávat korunku u potápek jenom kvůli natažení, no to by mě mohlo.... Moje rada závěrem, pokud máte manuál, natahujte. U automatů zapomeňte, že tam ta možnost ručního nátahu je. Je to zbytečnost, je to tam vlastně jenom pro hodináře, aby si je natáh do plna než je hodí na vibro a nemusel každý hodinky nejdřív hodit do vrtiče. I když máte stroj za desetitisíce či statisíce, noste ho jako starý pětky, vždyť to vlastně nic jinýho není, jen trochu lepší a dražší model. Není důvod chovat se k nim jinak. Pokud je nosíš a nejsi pacient ležák, měly by ukazovat čas v rámci nějaké tolerance a pořád jít. Není li tomu tak, je někde problém a je třeba navštívit servis. Když selže autorizák, tak radši hned Onyx. Protože to klidně mohli posrat ještě víc a v hodinkách se může něco dalším používáním poškodit, vydřít a podobně. A nenosit samozřejmě ani kus co blbne a v servisu ještě nebyl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února Cece a to jsem si myslel, ze uz sem nebudu muset nic psat po mem predchozim strucnem vylevu... Rada pokud mate manual, natahuje, to by asi zalouzilo vysit na oponu, az bude mit Chronomag svoje divadlo. Ale je to neprustrelny fakt, s tim nemam problem :)) S tim automatem to tak jednoduchy neni a v tom videu je to i vysvetleno celkem... rucni natah u automatu rozhodne neni zbytecnost, ale mel by byt vyuzivan, idealne zridka a vyjmecne, napriklad pokud rozbihame hodinky z uplneho vyvolneni pera. Par natahy hodinky rozjedeme, nasadime na ruku a o dalsi natazeni uz se postara rotor.... pri dennim noseni a odkladani na noc by nemel byt problem s chodem a nulova nutnost neco dotahovat rucne... pokud strida nekdo 2 a vice hodinek a tudiz by nutne dochazelo k jejich zastavovani, jsou dve cesty: poridit vrtic a svou sadu udrzovat v chodu za pomoci robertka, nebo to nechat zastavit a vzdy rozbehnot vyse uvedenym zpusobem. Co si clovek vybere je na nem, ja osobne i vzhledem k vyssimu poctu hodinek co tocim to winderem neresim. A rozbehnout automat rucne 5x do roka neni zadna traga... jak pisu drive, pokud je vse ciste a namazane, neni treba panikarit a pri nejhorsim se soucaska odlucovace vymeni pro servisu.. no big deal.. Howgh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rado74 Odesláno 22. února Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února Ručne naťahujem automaty Longines z rady Master Collection každý pondelok /krátka rezerva chodu/ už 15rokov a nevidím v tom žiadny problém. Nosené najviac zo všetkých čo mám hlavne v týždni do práce. Za to obdobie 3x servis u ofiko predajcu a nič netrebalo meniť z dôvodu ručného náťahu, ale ako píše Seamaster - hodinky ručným náťahom rozbehnem a hodím na ruku, nič viac. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se