Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Zdarec, nepomoh by mně někdo za prachy s pár návrhama na pomalování baráku? Pracně jsem překreslil ten svůj domeček ve SketchUpu do 3D a teď se ho snažím nabarvit ale moje fantazie je značně omezená. Jde mi o to, než teda udělám fasádu, abychom si uměli s paní vybrat, jak ten barák má zvenku vypadat a působit. Udělat z toho růžovýho lososáka nebo nějakej jinej fialovej hnus umím taky ale něco nevtíravýho ale přitom zajímavýho.... to už nee. Kdyžtak SZ. Díkes. Milisák.

• Odpovědi 81
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Ja som to riesil cez predajcu Baumit. Nafotis im hrubu stavbu a oni to ofarbili v tolkych variantoch jak som chcel. Tusim Baumit ma na to na www stránke aj aplikáciu ktoru na to mozes aj sam pouzit.

Edit:architekta som kopol do analu po par jeho pokusoch. Inšpiráciu som potom hladal tak ze som spadol do auta a pomaly jazdil po novych stvrtiach s RD.

Upraveno uživatelem ivan_989
Návštěvník Zmizík
Odesláno

Ja som to riesil cez predajcu Baumit. Nafotis im hrubu stavbu a oni to ofarbili v tolkych variantoch jak som chcel. Tusim Baumit ma na to na www stránke aj aplikáciu ktoru na to mozes aj sam pouzit.

Edit:architekta som kopol do analu po par jeho pokusoch. Inšpiráciu som potom hladal tak ze som spadol do auta a pomaly jazdil po novych stvrtiach s RD.

Ivane to je dobrej tip, dik. Taky jezdim.....
Odesláno (upraveno)

Hlavní potíž je v tom, že na obrázku nebo na malém vzorku to stejné vypadá jinak než na velké ploše. A pak je tu bohužel ještě fakt, že většina českých prodejců i realizatorů fasád nabízí něco, čemu říkám německá barevnost, tj. syté barvy... pokud máš možnost, doporučuji barvy francouzské, tam jsem viděl i u nových staveb úžasn? přirozené odstíny. Jinak radím.. a sám jsem odstrašující příklad: chtěl jsem na domě barvu paleneho květináče, věnoval jsem výběru měsíc ..... a výsledek? Perfektní odstín, když je slunečno. Když je pod mrakem nebo prší, mám růžovej domeček, fakt je to barva jako kdyby tu bydlel 4% zmrzlinář. Ivanova rada je nejlepší, vidíš barvu ve velké ploše, na slunečné části fasády i na zastín?né. Bohužel když najdeš ten správný dům a hodíš řeč s majitelem, tak ten skoro nikdy nemá napsány odstín barvy, výrobce ani zbytek barvy v kyblíku na opravy...

Upraveno uživatelem martar
Návštěvník Zmizík
Odesláno

Hm, hm, určitě právě něco sytýho nebo křiklavýho nechci. Přitom taková blbost, než se to začne řešit...

Odesláno (upraveno)

Ale ona kvetináčová nemusí být nutně křiklavá... v kombinaci s bohatou vegetaci (foto bohužel zimní, jiné v tabletu nemám) se to mně osobně líbí :-) kdyby ta bestie neměnila barvu podle oblohy, jsem spokojenej parchant. To je ale bohužel vlastnost všech odstínů na pomezí hlavních barev, tahle je něco mezi oranžovou, růžovou a hnědou a stačí málo a mění se před očima....

post-30813-0-34760600-1409654986.jpg

V podstatě je to barva cihel...

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Vizualizace jsou zrádné. Nejlépe vybírat podle fyzického vzorníku a z favoritů si nechat udělat vzorky na kus polystyrenu(pokud máš teda polystyren) abys to viděl trochu v ploše a při různém osvětlení.

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Já mám polystyrénu... Vono barvu si asi vodchytám ale mně šlo spíš o všelijaký rychlý pruhy atd.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

Cihlová je dobrá, to mě připomnělo souseda odnaproti. Pořád vyprávěl, že on bude mít fasádu cihlově červenou. Když jsem se jednoho dne odpoledne vrátil domů tak jsem zustal zírat s otevřenou pusou. Cihlová byla fakt echt růžová jak domeček pro Barbíny.

Já jsem to řešil tak jak kolega jezdil jsem několik týdnů s barevným vzorníkem od Baumitu v kapse a přikládal k hotovým barákům.

Rychlý pruhy to není vůbec jednoduchá písemka. Rychlý pruhy jedině se zkušeným archtektem, ale barevnost ověřit i arch je jenom člověk. :cheers: .

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Cihlová je dobrá, to mě připomnělo souseda odnaproti. Pořád vyprávěl, že on bude mít fasádu cihlově červenou. Když jsem se jednoho dne odpoledne vrátil domů tak jsem zustal zírat s otevřenou pusou. Cihlová byla fakt echt růžová jak domeček pro Barbíny.

Já jsem to řešil tak jak kolega jezdil jsem několik týdnů s barevným vzorníkem od Baumitu v kapse a přikládal k hotovým barákům.

Rychlý pruhy to není vůbec jednoduchá písemka. Rychlý pruhy jedině se zkušeným archtektem, ale barevnost ověřit i arch je jenom člověk. :cheers: .

A to já mám eště zlomyslnou pani a ta si je schopná vymyslet úplnou píčovinu.

Odesláno

Tak vo co se tady kamaráde snažíš, když do toho mluví paní? Pak je to přece jasný, vybere nějakou divnou barvu, jakou ani neznáš ménem, bude šťastná, a ty budeš žít v hnusným baráku ve spokojený domácnosti.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Tak vo co se tady kamaráde snažíš, když do toho mluví paní? Pak je to přece jasný, vybere nějakou divnou barvu, jakou ani neznáš ménem, bude šťastná, a ty budeš žít v hnusným baráku ve spokojený domácnosti.

To sem nechtěl slyšet. No aspoň je to bez vobrázku.

Odesláno

tvl, kdyz mluvi pani, to je za trest. my mame skleneny dvere za sestinasobek vobycejnech, vanu ve tvaru kvetinace o vaze 140kg se specialni vyztuzenou podlahou a k tomu stojici baterku za sileny prachy a s silenejma komplikacema, ted vymejsli akorat jakej plot..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...