Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím o radu, nevím, co s tím.

Včera mi přišly. Šly natáhnout jenom dvěma nebo třemi otočkami korunkou a konec. Rozběhly se, po 20 minutách se zastavily. Vytáhnul jsem korunku, pohnul ručičkama, rozběhly se na 10 minut. Zastavily se a při dalším vytahování korunky mi zůstala i s natahovací hřídelí v ruce.

Mám to poslat zpátky do Indie (prodejce na ně dává záruku) a čekat minimálně měsíc nebo dva, jak to dopadne? Anebo si myslíte, že by se to dalo opravit i tady u nás? Přepokládám, že ta natahovací hřídel není celá, že část zůstala vevnitř.

Díky za pomoc.

(fotka strojku je od prodejce z ebaye)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

No, to je nemilé. Nejspíš se musíš rozhodnout sám podle toho proč sis je kupoval. Opravit to určitě půjde, ale za peníze.

Já bych si tohle nekoupil, a když už jo, tak bych mu to vrátil a chtěl zpátky peníze. Ať si s tím dělá co chce.

Odesláno

Díky všem.

Když se na to tak dívám, tak mi to připadá spíš jenom vyšroubované, jak píše Honza.manta. Asi zkusím zajít k hodináři, ať se na to podívá. Pokud by to bylo zlomené nebo ještě nějaká další závada, tak to pošlu zpátky. Škoda, jsou to takové správné dědkovské cibule a docela se mi libí. Ciferník by měl být původní a ne přemalovaný, jak to bývá u většiny starších hodinek z Indie. Od stejného prodejce mám HMT a ty šlapou parádně.

Odesláno

Vypadá to na ulomené. To na reklamaci asi nepůjde. Spíš bych ze sebe udělal blbce napsal mu a požádal zda nemá novou hřídel a nechal ji vyměnit tady. Na EBAY se reklamace řeší dobře zpravidla jsou prodejci slušnější než někteří na AUKRU.

Odesláno

Pořád váhám co s tím. Asi Indům napíšu, co se stalo, a mezitím, než odepíšou, skočím k hodináři. Pokud by to šlo opravit za nějaké přiměřené peníze, tak nechám raději vydělat místního hodináře než platit poštu a dlouho čekat. Problém asi ale bude v tom, že se do toho nikdo moc nepohrne.  

Než jsem je koupil, něco jsem o nich hledal. Je to francouzsko-indická spolupráce:

In the 1960's a group of Bescaçon manufacturers, notably Lorsa, set up, with Indian partners, Indo-French Time Industries Ltd in Bombay, (Mumbai). At this time it appears it was illegal to import complete watches into India, a ban that was lifted in around 1980. In due course Lorsa apparently supplied obsolete tooling for movements and provided much of the expertise needed to produce watches branded Timestar. Indo-French Time were the first company to commence indigenous manufacture of wristwatches in India. A lot of the sales of Timestar watches in the south of India was handled by Gani & Sons, who even changed the name of their branch at Brigade Road Bangalore to the Timestar Service Station of Karnataka.

The Timestar brand seems to have been sold to its current owners about 11 years ago, and current production has no relationship to that produced by the old Indo-French concern.

Odesláno

Pokud by někoho zajímal vývoj mé story s indickýma hodinkama, tak na základě dnešního e-mailu jsem se rozhodnul, že je pošlu na opravu nazpět. Sám jsem zvědavý jak to celé dopadne.

Hi friend.

I am really sorry for the in-convenience caused to you.

We check our watches for more than 24 hours before dispatch.

Can you send the watch back to me for a replacement or repairs ?

i will provide you the shipping charge

I am ready to help you in every way i can.

Please reply

Hope to serve you the best.

Great Regards and Take care.  

Odesláno

Radost z toho samozřejmě nemám. Mám ale obavy, že by tu s opravou mohly být problémy kvůli náhradním dílům. Nemusí se jednat jenom o tu natahovací hřídel. Jak jsem psal, celé natahování bylo nějaké divné. Pozitivní na tom bude, že budu vyléčený z těchto divokých nákupů na ebayi a zaměřím se na seriozní kusy. Mám teď takové zmatené období, hledám se a zkouším co a jak. Až to celé nějak dopadne nebo nedopadne, napíšu to sem.

Návštěvník eloga
Odesláno (upraveno)

Radost z toho samozřejmě nemám. Mám ale obavy, že by tu s opravou mohly být problémy kvůli náhradním dílům. Nemusí se jednat jenom o tu natahovací hřídel. Jak jsem psal, celé natahování bylo nějaké divné. Pozitivní na tom bude, že budu vyléčený z těchto divokých nákupů na ebayi a zaměřím se na seriozní kusy. Mám teď takové zmatené období, hledám se a zkouším co a jak. Až to celé nějak dopadne nebo nedopadne, napíšu to sem.

to je  dobrá story, napřed se musí jeden poučit :frusty: a pak jít do Seika, ale rád držím palce, snad se indiáni zachovají ok.

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno

Díky za palce. Abych to ale vysvětlil, nejde o poučení, je to spíš v opačném gardu. Začal jsem japoncema, pak je doplnili další, přidal jsem švýcary a pak další. No a ta japonská a švýcarská přesnost je sice parádní, ale trochu nuda. Potřeboval jsem nějaké hodinářské vzrůšo, něco jako procházka po minovém poli. Uvažoval jsem o nějaké číně, ale nakonec padla volba na indii. A mám co jsem chtěl, tak mi třeba.  

Odesláno

Včera jsem je poslal do rodné Indie na opravu. Doporučené psaní, hmotnost 96 g, cena 86 Kč. Je to i s trackingem a pojištěním. A teď už se děj vůle Boží.   

Odesláno

Nebal bych se toho,Indove tam prodavaj milion hodinek,takze myslim,ze se zachovaji korektne,skladaj to na koleni,nahradnich dilu maj urcite kupu.Nebudou si delat imho problem kvuli jednomu vadnymu kusu,za negativni feedback jim to nestoji.

Odesláno

Doufám, že mě nezklame. Jsme v písemném kontaktu a je velice vstřícný. Štve mě co se stalo, ale jsem si jistý, že mým zacházením to způsobené nebylo.  

• po 3 týdnech...
Odesláno

Dnes mi přišel e-mail, že hodinky dorazily zpět k prodejci a ten je předal hodináři na opravu. Další level splněn. Se na ně začínám těšit ještě víc, než když mi přišly domů poprvé.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...