sibirnaya Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 ja to dost pracne hledal, ceho se bojite sem proste nenasel, tak sem to sloucil s urazama, no
siwi Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 ja to dost pracne hledal, ceho se bojite sem proste nenasel, tak sem to sloucil s urazama, no To jsi udělal dobře. Téma je správné, jen ten název jsem holt netrefil. Už sem dlouho nikdo nepřispíval.
straspol Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 Ještě jsem o tom znovu popřemýšlel a došel jsem ke strašlivému zjištění. Největším nebezpečím pro moje hodinky jsem já občas bych si ruku urazil když s nima někde štrejchnu o futra nebo o zábradlí nebo o cokoli nebo mi při natahování upadnou atd. A to nic není, daleko horší je když si na hodinkách pokusím udělat nějakou úpravu sám. To je teprve lábuž, když hledám zapadlé titěrné součástky na koberci a v duchu si spílám, co jsem to za blbce. Klasika - moje první lepší Igeny. Když jsem je rozebíral, šly !! Hodinář pak musel pár dílů vyměnit, celé to vyčistit a ta přednáška co jsem si vyslechnul...chjo, a občas mám ty bastlící záchvaty... mně je těch hodinek tak líto ještě že už jsem přece jenom trošičku zmoudřel...snad...
siwi Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Odesláno 13. září 2014 Díky, Straspole, za tvou otevřenost. Právě jsi mi připomněl můj vlastní prázdninový bastlící záchvat, ke kterému jsem se tu ani neodvažoval přiznat. U jedněch mých starých, dávno odložených ručičko-digitálních Casií došla baterka. Řekl jsem si, že je to skvělá příležitost naučit se u hodinek této značky konečně baterii vyměňovat (oni na to mají speciální patent). No, nebudu to dlouze opisovat. Celých 16 let ležely v šuplíku plně funkční. Po mém "odborném" zásahu z nich zůstal použitelný jen kovový náramek. Vím, že se v hodinkách nemám hrabat. Jenže to bylo silnější než já. Bylo mi ze mě smutno a z dalších experimentů s lezením do strojků jsem doufám na řadu let vyléčený.
milhauszn Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 Jeste jedna nebezpecna cinnost se u me nasla S relativne novyma T-touch, ktere byly vodotesne, jsem se jal je vzit do bazenu. Byl tam ale pekny, dlouhy, KOVOVY tobogan...jeden dilek titanoveho tahu je dodnes ubrouseny. Nevymenil jsem ho zamerne, jednak pro vystrahu a za druhe by se urcite hned take neco prihodilo.Jinak drevena futra jsem doma omlatil Expertama a automaty dnes nosim za zadama.K rozepinani pasu se tez pridam.Pak kovovy zip u cehokoliv, svetru se da zbavit a najit plast, ale treba kozena bunda hold vzdy bude nebezpecna.A jeste pak dite s kovovyma brejlickama, ktere se na vas vrhne
martar Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 Tak jedna aktuální. Trouba. Jen trouba by z trouby vyndával plech s masem a nesundal si při tom hodinky. Když pominu to teplo, které by asi plexi, hesalitu & spol. neudělalo zrovna dobře, poloha rukou při opatrném vyjímání plechu "aby se šťáva zpod masa nevylila" není vlastn? vůbec opatrná. Ono hodinky do kuchyně asi vůbec moc nepatří, všude kovové hrnce, nab?račky, vyústění baterií a horká pára. Minimálně by si měl chronomagor pořídit alespoň hrnce s plastovými oušky a zaoblenou horní hranou :-)
straspol Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 Díky, Straspole, za tvou otevřenost. Právě jsi mi připomněl můj vlastní prázdninový bastlící záchvat, ke kterému jsem se tu ani neodvažoval přiznat. U jedněch mých starých, dávno odložených ručičko-digitálních Casií došla baterka. Řekl jsem si, že je to skvělá příležitost naučit se u hodinek této značky konečně baterii vyměňovat (oni na to mají speciální patent). No, nebudu to dlouze opisovat. Celých 16 let ležely v šuplíku plně funkční. Po mém "odborném" zásahu z nich zůstal použitelný jen kovový náramek. Vím, že se v hodinkách nemám hrabat. Jenže to bylo silnější než já. Bylo mi ze mě smutno a z dalších experimentů s lezením do strojků jsem doufám na řadu let vyléčený. No jasně, s takovou blbostí jako je usazení nových ruček přece nepůjdu za hodinářem, nejsem žádný vořezávátko přece.. Kua proč se ta lupa furt tak potí? A safra, já blbec zapomněl nastavit datumovku. Tak znova, ručky ven, datum, ručky zpět...no, nějak si nemůžu vzpomenout, ale ten škrábanec na cifru už tam určitě byl...to není možný, že bych ho udělal já.. sakra, jak to že tam ta korunka nedrží? Hergot, páka v čudu.. třeba není, jen se zasekla a jsou tam sr..nečistoty, chce to kapičku benzínu, rozchodit a máznout...kde mám tu lupu? Tak kápla tam ta kapička, nebo se vsákla do párátka? Kam jsem dal ten benzín, dyt ho furt cítím..co mi to teče po ruce..? Honem lupu...tyjo, proč je ten stroj tak lesklej..protože je KU..A mokrej !!! Honem obrátit, ubrousek pod to, a šup korunku s hřídelí ven...Jakto, že to nejde?? Aha, to povolila ta páka, tak honem, obrátit, zamáčknout, vytáhnout korunku, obrátit, BUM !! strojek je na podlaze. Ještě že spadnul na koberec, to bude v poho... A sakra, minutová ručička zústala zapíchnutá v koberci, to je vteřinovka taky v háji, ale ne a ne ji najít..A vůbec, co je to na tom koberci za flek? Já ty děti roztrhnu, to je určitě od nějaký fixy..NENÍ, je to od ciferníku, jak se mi zatřásla ruka, musel jsem nalít benzín dovnitř a pouzdro s armovacím sklem zafungovalo jako vana, cifr se v tom pořádně vykoupal a barva povolila. Hodinovku vymotám z koberce notně ohnutou a vteřinovku vyměním s naší kočkou za kuličku zmačkaného toaleťáku. Celý šťastný že jsem našel v zásobách nový ciferník a hledám ten maličký šroubováček, abych ten starý ciferník, ten pomník mého vlastního studu a blbosti, honem sundal a schoval ho někam kde ho neuvidím, a najednou JAUVAJS, DOPR... na co jsem to šlápnul? Zamozřejmě že hřídelka s korunkou zapadla do koberce tak, aby nebyla vidět, tou špičkou nahoru. Je přesně tak ostrá, aby zajela do paty jak po másle, a přesně tak křehká, aby se hned za čtyřhranem odlomila v rance. Následuje dlouhá přednáška mojí drahé na téma ,,bezpečnost práce", ,,odbornou práci nechme odborníkům" , a ,,nošení domácí obuvi se vyplácí". Po půlhodině překotného rozvoje staročeštiny a zavedením mnoha nových slovotvarů i spojení, které se v rodině okamžitě ujmou, se jí podaří vpich rozšířit na pořádnou ránu, ze které vytáhne chybějící kousek hřídelky, vítězoslavně pofouká, vydesinfikuje a ováže a já vyčerpaný soustředěným posměchem ostatních členů domácnosti to jdu po sobě aspoň uklidit. Mám radost, že se alespoň nic nestalo pouzdru, až než si všimnu, že se tím rozpouštědlem oloupal a nakrabatil i armovák a armovací sklíčko je zakalené. Ne, nepůjde to rozleštit. Ráno noha pekelně bolí. Dobelhám se do práce a hned u vchodu potkám kolegu Mischu, jako vždychy s úsměvem od ucha k uchu, a ten se s empatií sobě vlastní hned ptá ,,čoveče ty kulháš, cos dělal, nějakej sport.. sousedovic pes..?" NO NEZABILI BYSTE HO ??? Přece mu to nebudu vyprávět, říkat to všechno dvakrát by mě už zabilo a jednou budu muset s pravdou ven, až mému hodináři přinesu ty hodinky v několika pytlíčcích... MÁM JÁ TOHLE ZAPOTŘEBÍ ??? 3
martar Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 :-) :-) :-) To je syntéza různých méně radostných událostí do jednoho vtipného příběhu nebo jsi to fakt dal během jednoho dne? :-) :-) :-)
straspol Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 (upraveno) :-) :-) :-) To je syntéza různých méně radostných událostí do jednoho vtipného příběhu nebo jsi to fakt dal během jednoho dne? :-) :-) :-)Až k té našlápnuté hřídelce je to jeden příběh. Od té hřídelky druhý, ten měl trochu míň tragický úvod, řešil jsem jen tu páku a hodinky mi jen upadly. edit: ...a nebyly to ty samé... Upraveno 14. září 2014 uživatelem straspol
martar Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 Tak to jo. Na druhou stranu bych se nedivil, někdy je člověk prostě unavený, nevyspalý nebo má prostě svůj den, já normálně šroubky na zem nepouštím a hodinovou ručku ke stropu nestřílím, a včera se mi to povedlo snad 5x, je to prima dohledávat... jednou jsem našel ručku primek zaseknutou v plyšovém medvídkovi.
straspol Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 (upraveno) Tak to jo. Na druhou stranu bych se nedivil, někdy je člověk prostě unavený, nevyspalý nebo má prostě svůj den, já normálně šroubky na zem nepouštím a hodinovou ručku ke stropu nestřílím, a včera se mi to povedlo snad 5x, je to prima dohledávat... jednou jsem našel ručku primek zaseknutou v plyšovém medvídkovi.Už jsem to tady někde psal- v mém bytě je místo, na kterém leží už mnoho ruček, asi stopadesát stěžejek (DZZZZNN, to neva, dáme novou), pár armováků a spousta natahovaček, distančních kroužků, stavěcích páček, šroubečků a korunek, i semtam nějaké to sklíčko... Je to záhada, že to místo nevidím, musí toho být pěkná hromádka. Nejspíš to mizí časoprostorovým zakřivením do paralelního vesmíru. edit: Jo- a nevěřil bys, jak se mi ten dobrák hodinář smál. Ten měl takovou radost, že jsem si říkal, že to snad i stálo za to. Upraveno 14. září 2014 uživatelem straspol
siwi Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 Straspole, krásně jsi rozvedl to, co já jsem rozvádět ani nechtěl Hned je ten dnešní deštivý den veselejší. Moje drahá manželka mi taky vždycky radí, ať si nejprve ohradím pracovní prostor, zatímco mi pod stolem pomáhá hledat šroubky dýnka. Nedávno jsem přišel domů z práce a na stole ležela minutová ručička, kterou odkudsi vymetla Ach jo...
Honza.manta Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 Moje drahá manželka mi taky vždycky radí, ať si nejprve ohradím pracovní prostor, zatímco mi pod stolem pomáhá hledat šroubky dýnka. Nedávno jsem přišel domů z práce a na stole ležela minutová ručička, kterou odkudsi vymetla Ach jo... Mně onehdá pod stůl upadla vteřinovka na Igeny, nenašel jsem jí(až asi po týdnu), ale našel jsem tři jiné ručky a několik šroubků. A to nebudu počítat, kolik musí být v okolí stolu pružinek do odlučovače na primky - ty potvory občas prostě vystřelí a je to.
Anela Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 ja jsem se se svymi igeny minuly tyden asi nebezpecne priblizil nejakemu magnetu, z niceho nic zacaly delat za hodinu asi 7 minut do plusu...takovy blby uraz.
straspol Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 ja jsem se se svymi igeny minuly tyden asi nebezpecne priblizil nejakemu magnetu, z niceho nic zacaly delat za hodinu asi 7 minut do plusu...takovy blby uraz.No, jestli jsi četl to nahoře, tak je PROBOHA nevotevírej, dej je k hodináři...
siwi Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 Anelo, magnet tento týden taky zaměstnal moji mysl. V práci jsem si sedl k jednomu stolku, na kterém leželo cosi podlouhlého kovového. Chvíli jsem nad tím předmětem máchal rukama a pak jsem si řekl. Dám to pryč, ať si náhodou neodřu sponu. Vezmu za to a hle! Vyklubalo se z toho magnetické pravítko přisáté ke kovové podložce. Lekl jsem se jako blázen a ihned jsem šel na ChronoMag a UhrForum, abych zjistil, jak se zmagnetizované hodinky chovají a co se s tím dá dělat. Od té doby jsem až do dneška sledoval přesnost chodu, ale žádné zrychlení ani jiné nezvyklé chování jsem nezaznamenal. Navíc mě uklidnilo. že proces odmagnetizace se dělá při zavřených hodinkách v nějakém přístroji. Takže, NEOTVÍRAT
Arthur N. Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 straspol: to vydej knižně a alespoň budeme mít po zimních večerech nádherný chronomagoří čtění, dlouho jsem se tak nezasmál a vidím tam svou šikovnost
Anela Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 jasne, v utery s nima zajdu k hodinari... myslim, ze za chvilku ze me bude taky mit "radost", interval navstev hodinkami v ruznem polocasu rozpadu se zacina zkracovat (ale to je diagnoza znama z vlakna prim zavislost - konecne stadium) ja z toho podezrivam sroubovak, ktery pouzivame v praci, a ktery ma zmagnetizovanou spicku pro snazsi udrzeni sroubku... a takove zarizeni magnetize/demagnetizer, se kterym jsem si osudneho dne hral...
siwi Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Odesláno 14. září 2014 Že by šroubovák dokázal zmagnetizovat zavřené hodinky? To se mi moc nezdá. Spíš bych to tipoval na ten přístroj. Ale stejně je hrůza, kolik magnetů kolem nás je. Jenom ta všelijaká zapínátka pozuder mobilů, magnetky na lednicích... Já bych ty magnety zakázal.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se