FanThomino Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 Čau, dostal jsem se sem původně, protože si potřebuju vybrat hodinky pro sebe, ale to bude určitě na dýl.Jak to tu pročítám nějak se začínám měnit ( začátek nákazy? ) a vybírám hodinky i všem okolo.Bráchovy se blíží narozky a protože jsem mu všechny nože, mačety, baterky a podobné nezbytnosti už dal, tak přišla řada na hodinky ( kdybych tady byl dřív, tak by jsem s nimi jako dárkem samozřejmě začal ) . Občas si chodí hrát na vojáky k bunkrům, tak mě napadlo mu dát hodinky, které by mu ladily k uniformě. Bohužel jsou hozený do 80. let ( já mám s tím obdodím socíku trochu problém, ale to sem nepatří) Takže by jsem potřeboval doporučit hodinky co by tak nějak reálně pasovaly na zápěstí pohraničního mužstva. Samozřejmě jsem se nemohl vyhnout http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34354-vojensk%C3%A9-prim-do-r1989/, ale to jsou takové lahůdky stejně jako tohle http://www.artplus.cz/cs/aukcni-zpravodajstvi/1/dilo-mesice-naramkove-hodinky-prim-orlik . Potřeboval by jsem nějakou větší masovku i s ohledem na to, že si je tam bude brát na ruku a nějaké velké parády by do lesa byla škoda.Asi by to měly být Prim sport? Jaké konrétně, aby byly uvěřitelný?Nebo nějaké úplně jiné?Já se tenkrát ještě hodiny učil natěch papírovejch, takže nedokážu odhadnout nějaký model k tomu konkrétnímu období.Možná by to asi mohlo být i něco ze spřátelených zemí Varšavské smlouvy, ale Primky by se mi asi líbily nejvíc. Snad tady takovýmhle dotazem moc neobtěžuju. Dík za rady.
bohus76 Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 Myslím,že Prim sport1 s černým ciferníkem by to mohlo klapnout.
Arkham Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 Má-li to vypadat autenticky pak jakékoli Primky na řemenu s podložkou.Gumy tak s oblibou nosily televize.
Rodkopf Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 PS II. pohraniční stráž, nebo nějaké jiné s jejím motivem.
cali Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 No je to hlavne o rozpocte, ako asi vsetko dneska. Remake Orlikov od ELTONu vyjde novy na nejakych 40K+.... pouzite kupis samo za menej. Bude v nich svajciarska ETA co przni historicky odkaz ale pridava na uzitnej hodnote, z vonku budu kazdopadne povodnemu vojenskemu modelu hodne podobne. Existuje tusim aj remake/limitka s ceskym strojom vo vnutri, ale bude sa horsie zhanat. Sport I renovovane do nerezu vyjdu na cca 10K z druhej ruky a o nieco viacej "nove". Prakticky neznicitelne hodinky, ktore narobia hodne parady a opravi ich kazdy, kto aspon sedel v autobuse vedla nejakeho hodinara. Je to rozhodne najlepsi pomer cena/vykon. Historicka autenticita neutrpi. Zo "spriatelenych krajin" bude hlavnym kandidatom Vostok. Tie budu nove za dvojku. Ked si budes chciet dat trochu namahy a sabnes sa kus po vrecku, tak za cca 10-15 sa da zohnat limitka 1967 (asi to najkrajsie/najkvalitnejsie co vyrobili). Ak k tomu pristupis naozaj zodpovedne tak zozenies povodne vojenske "Zakaz MO ZSSR" a pripadne nechas prelozit(pre zvysenie uzitnej hodnoty) cifer do nerezoveho puzdra.... vojdes sa aj s pracou pohodlne do 5K. Dalej z rusakov je tu strela a sturmanske. Zase mas na vyber medzi modernou odvodeninou a povodnym originalom. Oboje je cesta. Povodny original nebude tak esteticky pritazlivy, ale bude historicky verny. Nove verzie zase budu kus drahsie. Zacni tym, ze nam prezradis kolko planujes investovat.
Honza.manta Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 PS1 černé, nebo jakékoli primky s armádním věnováním nebo jakékoli se znakem PS.
FanThomino Odesláno 22. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2014 Myslím,že Prim sport1 s černým ciferníkem by to mohlo klapnout.Je fakt, že jsem byl sice malej, ale tahle hodinky si z výlohy hodinářství pamatuju a ono tady stejně asi moc na výběr nebylo. Když vezmu, že si mladej kluk vybíral hodinky, tak tyhle byly tuzemský, tudíž dostupný, vodotěsný a vypadaly moderně.
cigi Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 Hozenej do osmdesátek ??? Tak to PS1 těžko, soudruzi, že. Tak asi nejvíc prim vojenské letecké automaty , ale POZOR, aby byly opravdové, nutné studium ( u všech primek)Jinak jakékoli černé prim sport II, klidně humbertaJinak lze i nějaký ten humus s psí hlavou, ale to už je jednoznačně podpora a propagace hnutí směřujících ......
Honza.manta Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 Hozenej do osmdesátek ??? Tak to PS1 těžko, soudruzi, že. Tak asi nejvíc prim vojenské letecké automaty , ale POZOR, aby byly opravdové, nutné studium ( u všech primek)Jinak jakékoli černé prim sport II, klidně humbertaJinak lze i nějaký ten humus s psí hlavou, ale to už je jednoznačně podpora a propagace hnutí směřujících ...... Osmdesátá léta = 1971 až 1980. Letecké automaty jsou z roku cca 1983. PS1 tam spadají.
cigi Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 Jenže osumdesátá léta jsou léta začínající osmičkou, ty počtáři, 1980 - 1989 :D Je fajn, že alspoň jeden rok se nám překrývá. To, cos napsal, je osmá dekáda, ne ?
FanThomino Odesláno 22. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2014 No je to hlavne o rozpocte, ako asi vsetko dneska. Remake Orlikov od ELTONu vyjde novy na nejakych 40K+.... pouzite kupis samo za menej. Bude v nich svajciarska ETA co przni historicky odkaz ale pridava na uzitnej hodnote, z vonku budu kazdopadne povodnemu vojenskemu modelu hodne podobne. Existuje tusim aj remake/limitka s ceskym strojom vo vnutri, ale bude sa horsie zhanat. Sport I renovovane do nerezu vyjdu na cca 10K z druhej ruky a o nieco viacej "nove". Prakticky neznicitelne hodinky, ktore narobia hodne parady a opravi ich kazdy, kto aspon sedel v autobuse vedla nejakeho hodinara. Je to rozhodne najlepsi pomer cena/vykon. Historicka autenticita neutrpi. Zo "spriatelenych krajin" bude hlavnym kandidatom Vostok. Tie budu nove za dvojku. Ked si budes chciet dat trochu namahy a sabnes sa kus po vrecku, tak za cca 10-15 sa da zohnat limitka 1967 (asi to najkrajsie/najkvalitnejsie co vyrobili). Ak k tomu pristupis naozaj zodpovedne tak zozenies povodne vojenske "Zakaz MO ZSSR" a pripadne nechas prelozit(pre zvysenie uzitnej hodnoty) cifer do nerezoveho puzdra.... vojdes sa aj s pracou pohodlne do 5K. Dalej z rusakov je tu strela a sturmanske. Zase mas na vyber medzi modernou odvodeninou a povodnym originalom. Oboje je cesta. Povodny original nebude tak esteticky pritazlivy, ale bude historicky verny. Nove verzie zase budu kus drahsie. Zacni tym, ze nam prezradis kolko planujes investovat.Dík, vyčerpávající. vždycky mě dostanou tyhle odpovědi " magorů" co to mají najetý, ať už je to jakýkoliv obor.Je pravda, že bez rozpočtu se dost blbě doporučuje, neuvědomil jsem si to, sorry.Určitě nechci nic moc drahýho, protože je bude nosit fakt do lesa a blbnout s nima v bunkrech a ani v normálním životě si na hodinky moc nepotrpí.Takže by mi vyhovovaly tak cca. 2-3 tisíce za pořízení jdoucích hodinek. Bez nějaký větší renovace. Jen je pro začátek trochu poladit. Tak by jsem udělal průzkum bojem, jak moc ho to vzalo a případný renovace by mohli následovat, když ho to chytne. Nebo další narozky budou kulatý a tak pokud se nakazí , spojil bych fondy se zbytkem tý jeho bandy a mohlo by mu přistát něco s čím bude chodit i v civilu a nesedře to po vítězném boji v opilosti o beton v bunkru. Ale to předbíhám, s tím bych prudil až za rok.Takže pro začátek +/- 2500,- náklady na hodinky včetně případného rochození a poladění. Asi by se mi líbila alepoň nějaká vodotěsnost.Jestli je to v takovýhle ceně vůbec reálný?
FanThomino Odesláno 22. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2014 Jenže osumdesátá léta jsou léta začínající osmičkou, ty počtáři, 1980 - 1989 :D Je fajn, že alspoň jeden rok se nám překrývá. To, cos napsal, je osmá dekáda, ne ?Aby jste se nehádali, tak konkrétně třeba 1976- 1988
Toams Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 hele, klidne i ty PS1, jsou hezci ... a hlavne je velikej problem nosit starsi hodinky nez urcene obdobi? taky nenosim hodinky vyrobene vcera, takze soudruh je mohl uz nejakej ten patek mit, takhle je to vpohode, opacne to uz jaksi nefunguje jinak za ty prachy bych shanel ty sporty, jsou docela k svetu.
Honza.manta Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 Jenže osumdesátá léta jsou léta začínající osmičkou, ty počtáři, 1980 - 1989 :D Je fajn, že alspoň jeden rok se nám překrývá. To, cos napsal, je osmá dekáda, ne ? Tak to to mám nějak pomotané já - omlouvám se, to žiju dost dlouho v časovém bludu. Ale stejně ty Igeny může mít, armáda používá dodnes i letecké sporty.
Lamiczka Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 za 2500,- se dá vybrat hodně. Držel bych se Primek, ty budou takvový nejautentičtější: PSI (Igen) - asi nejlegendárnější volba, koupíš slušný na aukru do 2k, když budeš mít štěstí a k tomu počítej cca 500 za servis. Je potřeba si ale něco málo načíst, ať nekoupíš ocucanej nesmysl PS2 - měl bych jedny s armádním věnováním :-) Zde by bylo i na výběr z armádních limitek - pohraniční, zajímavý vtípek by mohli být origo polské armády. Určitě bych ale jako jistotu bral 2.1 s černým cifrem. Dají se ve slušném stavu koupit kolem litru, zbytek je na vyčištění atd. Jiný primky - myslím, že by bylo zajímavý sledovat aukro, hodinky s armádním věnováním se tam objevují v zásadě pravidelně - autentičnost tudíž zaručena
cali Odesláno 22. září 2014 Nahlásit Odesláno 22. září 2014 Zachovale sportky II poladene u hodinara budu idealnym prienikom budgetu a historickej vernosti.
FanThomino Odesláno 22. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2014 To je kolik částí má samopal :DTen už taky dostal
FanThomino Odesláno 22. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2014 za 2500,- se dá vybrat hodně. Držel bych se Primek, ty budou takvový nejautentičtější: PSI (Igen) - asi nejlegendárnější volba, koupíš slušný na aukru do 2k, když budeš mít štěstí a k tomu počítej cca 500 za servis. Je potřeba si ale něco málo načíst, ať nekoupíš ocucanej nesmysl PS2 - měl bych jedny s armádním věnováním :-) Zde by bylo i na výběr z armádních limitek - pohraniční, zajímavý vtípek by mohli být origo polské armády. Určitě bych ale jako jistotu bral 2.1 s černým cifrem. Dají se ve slušném stavu koupit kolem litru, zbytek je na vyčištění atd. Jiný primky - myslím, že by bylo zajímavý sledovat aukro, hodinky s armádním věnováním se tam objevují v zásadě pravidelně - autentičnost tudíž zaručenaJá jsem si myslel hlavně na Primky, mám s těma ostatníma spojencema trochu problém.Je mi jasný, že pořadí bude studium fóra Prim jak radil cigi a pak asi to Aukro a možná zkusím, až se objeví něco, co se mi bude zdát dobrý s lehkou konzultací s místními mozky.Zas to tak akutně nehoří a třeba se, než nasaju dostatek informací nutných pro výběr hodinek sobě ( jsem hroznej váhavec ), dostanu k těm, pro inzerci nutnejm 50 -ti příspěvkům a vrhnu sem mezi Vás nějakou poptávku a tím se snad vyhnu polskejm ( minimálně přístupem ) aukro-podvodníkům.Brácha je v hodinkách úplně mimo, takže detaily honím spíš jen pro můj pocit, že nedávám skládanej šunt a když trochu ulítnu, tak si toho jednak nevšimne a navíc jde celkem o legrační peníze. Navíc radost to udělá určitě, takže by to, s trochou informací odsud, mohlo klapnout i na tom Aukru.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.