Přejít na obsah

DAMASKOROZE

Ohm-Aztec

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 355
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Návštěvník Alda

Som fanusik oboch spominanych znaciek a modelov, rovnako som oba mal sancu vyskusat nazivo. Pokial berieme DA36 na tahu, tak stoja rovnako vela(malo) ako MM. V prospech MM hovori strojcek vyssej rady inhouse, zatial co v D je stale len obycajna ETA. Cifernik je u MM plasticky, vyrazne lepsie svieti, rucicky hadam nema ani zmysel porovnavat. Tah na D som nemal moznost vidiet osobne, kazdopadne postrada regulacia a novy system zapinania je skor "nieco ine" ako "nieco lepsie". Tolko krat pouzity privlastok "pracovne" je nelogicky. Na rubanie dreva alebo kosenie (najcastejsie prace okolo domu) nemaju akekolvek rucickove hodinky vyznam. A hrabanie v aute ci montovanie polic preziju snad kazde jedny hodinky. Budu sice viac odrbane, ale to niekolko rocne D su tiez a dan za ich odolnost je jedna uprava puzdra co je limitujuci faktor pri dizajne hodinkek. Okrem toho pred par tyzdnami tu Alda vysoko chvalil MM a vsetci sme mu to verili. Po ich predaji argumentuje nepregulovanym kalibrom(pricom predtym to mal byt kaliber s najlepsou regulaciou) a razenymi indexami (na D ich tiez nikto rucne nemaluje ako datumovku u Langeho).

Inhouse model od D je v segmente luxusnych hodiniek, nie pracovnych, takze tam tvrdost puzdra nehra tak vyznamnu ulohu ako pri hodinkach na kazdodenne nosenie. GS su v segmente luxusnych hodin pred Damaskom, to dufam nebude nikto popierat (uz len obtiaznostou spracovania puzdra, rucickami, vacsou ponukou inovativnych kalibrov, cifernikmi...)

Kazdopadne je fajn a sympaticke si kupit za 200 t dvoje velmi dobre a nadpriemerne hodinky namiesto jedneho mainstreamu, avsak ich adorovanim a znevazovanim tak skvelych hodiniek akymi su MM robite Damasku medvediu sluzbu.

1. Ano, 8L35 povazuji za lepsi kalibr nez 2824, nicmene ja mam Damasko s top grade etou, ktera mi jde mnohem presneji, nez mnou vlastneny 8L35. Ale tohle nechme byt, pokud vim, nikdy jsem si na presnost u MM nestezoval, odchylka byla sice vyssi, ale konzistentni a v ramci vyrobcem uvadene tolerance. O neregulovanem (a duvodu neregulace) kalibru jsem mluvil v souvislosti s vyrobou tohoto kalibru, respektive hodinek (vetsinu vseho dela robot).

2. Hodinky typu DA36 si ja osobne nedokazu predstavit s plastickym ciselnikem, tohle se srovnavat neda, to jsou jabka a hrusky. Rucky u MM jsou extra trida, o tom zadna, teda krome vterinove. Co se da u ciferniku techto dvou hodinek srovnavat je potisk. A ver, ze ten na Damasko je ostrejsi a pusobi kvalitneji provedeny.

3. Tah na D si nekdy prohlidni a pochopis, proc stoji to, co stoji. Je jiny a je lepsi a uz vubec bych ho nesrovnaval s tahem marinemasteru. Ano, nema mikroregulaci a proto si ho nejspis nikdy nekoupim, ale hlavne, ja tahy nemam rad, nenosil jsem ho na zadnych hodinkach dele nez par dni. I kdyz, nikdy nerikej nikdy, ze jo.

4. Jestli ma noseni rucickovych hodinek pri praci vyznam ? To nech na kazdem, pro tebe nema, ja mam rad hodinky na ruce porad. Nosil jsem je x let temer pri vsem a odrbane je nemam, naopak. A hlavne, Damasko nema zadnou "upravu pouzdra navic", nebo o ni alespon nevim. Reknes mi o ni ?

5. Ano chvalil jsem je a za tim si stojim. Skoda, ze clenove pobrali moji odpoved na otazku "proc jsem je prodal" tak hystericky, kdyby poradne cetli, docetli by se, ze "jedina racionalni vytka je snad jenom ten hardlex". Ted uz pochopili ? Hura. Protoze to ostatni nema nic spolecneho s kvalitou hodinek, kde se vyrabeji a kdo, nebo co, je vyrabi. !!! To ostatni byly moje duvody, proc jsem je prodal. Jedny hodinky musely jit z domu, ne kvuli penezum, ale kvuli kazdodennimu rozhodovani, ketre vzit. Dost me to sr.alo. Mohu mit dvoje hodinky, ale jedny musi byt vyrazne lepsi nez ty druhe, pak budu spokojeny, snad. :) A MM300 U ME DA36 proste neprekonaly, jako hodinky na kazdy den a na vse.

Kazdopadne porad si stojim za tim, ze jsou to v dane cenove nejlepsi potapky. To, jak je namixovali a je jedno jestli v Malajsii, nebo v Japonsku, je bezkonkurencni (sakra az na ten hardlex   :) )

6. Prosim te, jak vyznamnou ulohu hraje tvrdost pouzdra u hodinek v luxusnim segmentu, nech na kazdem. To je subjektivni a ver, ze DK modely slouzi jako kazdodenni hodinky.

7. O jakem znevazovani je rec ? Muzes byt konkretni. Nikdo prece nenapsal, ze MM stoji za ho.vno. Ja pouze napsal duvody, proc sly z domu zrovna MM. O tom, ze bych si tech hodinek nevazil a mluvil o nich ve zlem, nevim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

> Nejsou ale ani žádné důkazy, že ta tvrzení o Malajsii jsou lži. V Japonské fabrice tvrděj, že tam to je nedělají. A Seiko nikde neudělalo žádný statement, že to jsou všechno lži a MM jsou vyráběné výhradně v Japonsku.

Hasňo, takovouhle argumentaci bych od tebe jako od člověka, který zastává racionální přístup, opravdu nečekal. Přijde mi, že jsi převzal od Aldy fanatické zastávání Damaska a ještě do toho přidal trochu decebalova zaslepeného přístupu.

Takže když o něčem nic nevíme, tak budeme tvrdit to, co se nám líbí? Fajn. A mimochodem, nevím, proč by mělo Seiko reagovat na nějaký anonymní výkřik na internetovém fóru. Jak už jsem psal v příslušném vlákně, s komunikací se Seikem mám zkušenosti, takže mi to celé sm.dí. 

A ano, srovnávat lze cokoliv, i MM s pilotkami od Damaska, protože to jsou oboje hodinky. Otázkou je, zda to má nějaký smysl. Ale když to někoho baví...

3. Tah na D si nekdy prohlidni a pochopis, proc stoji to, co stoji. Je jiny a je lepsi a uz vubec bych ho nesrovnaval s tahem marinemasteru. Ano, nema mikroregulaci a proto si ho nejspis nikdy nekoupim, ale hlavne, ja tahy nemam rad, nenosil jsem ho na zadnych hodinkach dele nez par dni. I kdyz, nikdy nerikej nikdy, ze jo.

Já ho viděl, je velmi kvalitně udělaný, hezká technologie. Klobouk dolů. Ale k těm hodinkám nesedí, je na ně moc masivní. A cena? Může to být ta nejlepší vychytávka s nejvíc patenty na světě, ale pořád to je drahý. 

Odkaz ke komentáři

To víš, já slepě přebírám jako na běžícím pásu. Jsem tím zámej. Kdo mě zná osobně, nebo dlouhodobě na fóru, ti potvrdí, že jsem de facto bez vlastního názoru a přebírám to co je zrovna populární. Od vnějšího AR až po na fóru tak populární a rozšířené Damasko s inhauzem. A s Aldou spím. Dobře, pominu tu Malajsii, o tom skutečně nevím vlastně nic. Dokud se to nějak neosvětlí, tak tenhle argument používat nebudu.

Odkaz ke komentáři

Seiko a Damasko nelze porovnávat, tak už toho prosím nechte.

> A proč? To je někde určené, co se smí, a co se nesmí porovnávat? Však to neděláme ve zlém, nebo abychom někoho naštvali. Děláme to proto, že nás obě značky zajímají a hodinky nás baví. Nebo je Seiko nějaké tabu? A na porovnávají je tohle forum založené.

Pokud by to vůbec šlo, tak snad jen ten jejich decentní model s in-housem kontra nějaké GS. Hasňo, na Malajsii prosím taky zapomeň. Že to zamávalo s Aldou neznamená, že to je pravda. Nejsou pro to žádné důkazy.

> Nejsou ale ani žádné důkazy, že ta tvrzení o Malajsii jsou lži. V Japonské fabrice tvrděj, že tam to je nedělají. A Seiko nikde neudělalo žádný statement, že to jsou všechno lži a MM jsou vyráběné výhradně v Japonsku.

Já taky dokolečka nepíšu, že Stowa má čínský pouzdra.

> Klidně to piš, mě to nevadí. Teda to, že bys to psal. Jorg se k tomu taky vyjádřil a nevyvrátil to.

Damasku tímhle opravdu nepomůžete, spíš naopak.

> Ale my se nesnažíme někomu pomáhat. Tím míň nějaké značce. Nejsme prodejci, ani vlastníci akcií. Ani nemám potřebu z nich na fóru udělat masovou záležitost. Jen se o nich bavíme a srovnáváme. A to, že to tu někomu hýbe žlučí, jak jsou Damasko ve své cenové kategorii nesmírně kvalitní a přinášející nové a často jedinečné kvality, to je třeba mě úplně jedno. Každý si ty Bremont, nebo Damasko na své ruce musí obhájit hlavně před sebou. Negativní názory se točí výhradně kolem vzhledu, který je osobní záležitostí každého soudruha a je tedy zcela legitimní, že se někomu, nebo mnoha lidem nelíbí. Debatu tu ale vedeme v převážně většině o technických záležitostech. A tam těch negativ je pramálo.

Srovnávejte to se značkami, které dělají podobné modely a mají podobný přístup k výrobě.

> To je příkaz? Doufám, že ne, protože bych rád srovnával cokoliv s čímkoliv.

Hašno četls cos napsal :)

To už je vážně massakr nejhrubšího zrna.

Jediný negativní názor co mám,tak vlastně není k hodinkám Damasko ale k jejich šílené prezentaci.

A tak vlastně ve tvém textu je tím pádem tak jako na těch hodinkách už jen jedna jediná chyba

.......................................................................................................................................................................

".... jsou Damasko ve své cenové kategorii Vnesmírně kvalitní a přinášející nové a často jedinečné kvality..."

.......................................................................................................................................................................

tesat do kamene

Odkaz ke komentáři

Já ho viděl, je velmi kvalitně udělaný, hezká technologie. Klobouk dolů. Ale k těm hodinkám nesedí, je na ně moc masivní.

> Jo, a proto mě neskutečně prudí, že ten tah nepasuje na inhauzní DK řadu, která má větší pouzdra a sedělo by to skvěle. Fakt to nechápu.

A cena? Může to být ta nejlepší vychytávka s nejvíc patenty na světě, ale pořád to je drahý.

> No, za tah na Ingy Mission Earth jsem zaplatil 40.400,- CZK. Mě už nemůže nic rozházet.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Hasňo, takovouhle argumentaci bych od tebe jako od člověka, který zastává racionální přístup, opravdu nečekal. Přijde mi, že jsi převzal od Aldy fanatické zastávání Damaska a ještě do toho přidal trochu decebalova zaslepeného přístupu.

Takže když o něčem nic nevíme, tak budeme tvrdit to, co se nám líbí? Fajn. A mimochodem, nevím, proč by mělo Seiko reagovat na nějaký anonymní výkřik na internetovém fóru. Jak už jsem psal v příslušném vlákně, s komunikací se Seikem mám zkušenosti, takže mi to celé sm.dí. 

A ano, srovnávat lze cokoliv, i MM s pilotkami od Damaska, protože to jsou oboje hodinky. Otázkou je, zda to má nějaký smysl. Ale když to někoho baví...

Já ho viděl, je velmi kvalitně udělaný, hezká technologie. Klobouk dolů. Ale k těm hodinkám nesedí, je na ně moc masivní. A cena? Může to být ta nejlepší vychytávka s nejvíc patenty na světě, ale pořád to je drahý. 

Chumpusi proc fanatickeho ? Me ty hodinky bavi, zajimam se o tu znacku, pristup lidi, kteri je delaji uz nekolik let a nekdy clovek musi reagovat na spoustu napsanych capin a nesmyslu. Ve finale se porad opakuje a uznavam, ze to potom vypada tak, jak to vypada. Ale ver, ze vim o chybach a pokud od nekoho zaznela nejaka racionalni vytka, umim to uznat.

Co se tyce toho srovnani, srovnaval jsem si je ja, pro sebe, jedny jsem chtel dat pryc, ver, ze me to nebavilo a urcite nemam tyhle stavy sam :)

16k se mi zda za tah Damasko naprosto v poradku. IWC je na tom podstatne hur, na Black bay stoji 25k. Tady nesouhlasim.

Odkaz ke komentáři

> No, jen tak zběžně. :) Něco nehraje?

> Co? Nerozumím. Bez srandy. Fakt nevím, co myslíš.

Jediný negativní názor co mám,tak vlastně není k hodinkám Damasko ale k jejich šílené prezentaci.

> Jako jejich webový? Nebo reklamy?

A tak vlastně ve tvém textu je tím pádem tak jako na těch hodinkách už jen jedna jediná chyba

> Co? Já fakt nevím co tím chtěl básník říci.

Odkaz ke komentáři

To víš, já slepě přebírám jako na běžícím pásu. Jsem tím zámej. Kdo mě zná osobně, nebo dlouhodobě na fóru, ti potvrdí, že jsem de facto bez vlastního názoru a přebírám to co je zrovna populární. Od vnějšího AR až po na fóru tak populární a rozšířené Damasko s inhauzem. A s Aldou spím. Dobře, pominu tu Malajsii, o tom skutečně nevím vlastně nic. Dokud se to nějak neosvětlí, tak tenhle argument používat nebudu.

Nezlob se, ale tahle reakce je mimo... Víc k tomu nemám co říct.

Ad cena tahu: Já rozumím tomu, že udělat to in-house v takhle malé firmě je krutě drahá záležitost. A jak jsem psal, klobouk dolů, že to udělali. Vysoká cena je pak ok, ale ne v poměru k ceně hodinek. To mi nesedí a navíc na hodinkách nevypadá hezky. Ale je to jen můj názor... 

Odkaz ke komentáři

Alda: dik, ze si si dal tolko namahy s odpovedou. Mas svoj nazor, ktory si vyargumentujes a respektujem ho.

K strojceku uvediem, ze subjektivne vnimam vyssie inhouse nez regulovanu etu. Nomos ukazal cestu, ze je mozne aj v ramci made in germany v kategorii 1000?. Uvedomujem si, ze materialova narocnost puzdra(+korunka,...) sa podpisuju na cene u Damaska. V budunocsti snad bude mat Damasko vo vsetkych modeloch inhouse, drzim mu palce.

Ja si zas plasticke indexy predstavit viem, nebiju sa mi so zameranim hodiniek a nemyslim, ze by pri naraze mohli opadnut, pripadne sa priecit novodobemu ponatiu pilotiek.

Nazivo som tah nevidel, rovnako s nim vsak nie su dlhodobe skusenosti- otvaranie/zatvaranie.

K limitom tejto upravy puzdra som myslel, ze nie je mozne, resp. by sa to priecílo zameru, kombinovat na puzdre lestene a matne plochy.

Obuvanie sa do Seika prebiehalo hlavne kvoli nepodllozenim informaciam o povode. Ja som vyjadril svoj nazor na porovnanie oboch modelov a napisal som dovody, pre ktore u mna MM vyhrali.

Odkaz ke komentáři

Ja tomu naopak rozumiem, také negatívne reakcie si tu členovia sekty vyrábajú sami svojím fanatizmom, a stavaním Damaska tam, kde nemá čo robiť - pomaly až k Langemu a jeho synčekom.

A bude iba horšie - Alda naverboval Hasňu, to už bude k*rva dvojka, to je silný kaliber. 

F.

Odkaz ke komentáři

> No, jen tak zběžně. :) Něco nehraje?

> Co? Nerozumím. Bez srandy. Fakt nevím, co myslíš.

> Jako jejich webový? Nebo reklamy?

> Co? Já fakt nevím co tím chtěl básník říci.

Aha,tak teď jsem všechno pochopil 

:D :D :D

Odkaz ke komentáři

Nezlob se, ale tahle reakce je mimo... Víc k tomu nemám co říct.

> Já se nezlobím. :) Je to reakce stejně pitomá, jako to obvinění o nějakém mém slepém přebírání čehokoliv.

Ad cena tahu: Já rozumím tomu, že udělat to in-house v takhle malé firmě je krutě drahá záležitost. A jak jsem psal, klobouk dolů, že to udělali. Vysoká cena je pak ok, ale ne v poměru k ceně hodinek.

> Pravda, k ceně inhauzních kusů, která je kolem kila, by ta cena byla adekvátnější.

Odkaz ke komentáři

K limitom tejto upravy puzdra som myslel, ze nie je mozne, resp. by sa to priecílo zameru, kombinovat na puzdre lestene a matne plochy.

> To není pravda. Model DK101 je ze stejného materiálu a kombinuje na pouzdru dokonce 3 druhy povrchu, pískovaný, broušený a leštěný. Jde to asi dost těžko, dráze, ale jde to a dělají to.

Odkaz ke komentáři

Ja tomu naopak rozumiem, také negatívne reakcie si tu členovia sekty vyrábajú sami svojím fanatizmom, a stavaním Damaska tam, kde nemá čo robiť - pomaly až k Langemu a jeho synčekom.

A bude iba horšie - Alda naverboval Hasňu, to už bude k*rva dvojka, to je silný kaliber.

Alda si svuj nazor dokaze alespon racionalne obhajit,teda az na tu Malajsii,to je bez dukazu naprosto bezpredmetny probirat,to,ze nejakej klaun napise na WUS,ze mu nekdo primo ze Seiko posle seznam toho,co se kde a jak vyrabi,pripadne jakej konkretni robot v Ulanbataru ridi l8nku,je absurdni.Myslim,ze tohle by se melo brat s velikou rezervou,ne,nemyslim si,ze se v Tokiu vse vyrabi pod jednou strechou,nemyslim si,ze by hodinky za 200babek a za 2tisice babek mely stejnyho cokoli,ale to je fuk.Hlavne si umet vobhajit to svoje,predevsim sam pred sebou...

F.

Odkaz ke komentáři

Máš pro tato tvrzení nějaké důkazy, nebo se odkazuješ pouze na vlákno ve WUS, kde ani OP nedodal jakékoliv hmatatelné důkazy?

Já naopak dokládám, co je součástí balení MM300. Zatím nikdo nedoložil, že by Seiko uvádělo lživé údaje a dokud se tak nestane, tak JE NAPROSTO BEZ JAKÝCHKOLIV POCHYBNOSTÍ PRAVDA, že Seiko SBDX001 Marinemaster je vyráběn v Japonsku.

To nemusi byt o lzivych udajich od Seika.. cela ta kauza byla uvedena tim, ze podle japonskych predpisu je mozne oznacit jako made in japan za urcitych podminek i vyrobky vyrobene mimo Japonsko.. tento predpoklad by prece nemelo byt tezke overit.. pro nektere mistni kluky s kontakty ?

Odkaz ke komentáři

To nemusi byt o lzivych udajich od Seika.. cela ta kauza byla uvedena tim, ze podle japonskych predpisu je mozne oznacit jako made in japan za urcitych podminek i vyrobky vyrobene mimo Japonsko.. tento predpoklad by prece nemelo byt tezke overit.. pro nektere mistni kluky s kontakty ?

To máš pravdu. Ale zatím se tomu nikdo nevěnoval a proto se držím toho, že Made in Japan = Vyrobeno v Japonsku.

Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...